İçeriğe Yönlendir

Emniyet Kemeri Ikaz Sesi Arızası

Emin Önal

Recommended Posts

Emin Önal

Emniyet kemeri ikaz sesinin önemini konuştuğumuz birçok konu var ama sesin arıza nedeniyle çıkmamasını sanırım daha önce konuşmamışız veya ben bulamadım..

Normalde fordlarda olan, emniyet kemeri takılı değilken, 20 km hızın üzerine çıktığında ikaz veren ses geçen gün herzamankinden kısa sürede sustu ve o günden sonrada bir daha çalışmadı.Yani hızım 50'de olsa 100'de olsa emniyet kemerim takılı değilken ikaz sesi artık gelmiyor.

Arızadan sonra farkettim ki kemerimi takmadan yola çıkma alışkanlığını %100 oranla kazanamamışım.Bazen 5 bazen 10 dk. sonra aklıma geliyor.

Yani bu ikaz benim için pozitif birşeymiş.

Sizce arıza sebebi ne olabilir ve onarımı ile ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Koltuk alti kablolari bence emin. Bende aynen senin gibiyim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cüneyt Işıkkent

koltukla kemerin takıldığı yerden kaynaklı olabilir emin abi bizim önceki focus'ta başıma gelmişti bir kere

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Türk insanına. böyle. bağıran. ses çıkartan, ışık yakan hayati ikazlar olmalı mutlaka

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Türk insanına. böyle. bağıran. ses çıkartan, ışık yakan hayati ikazlar olmalı mutlaka

ama arkadan takan yada toka takan çok var yine de ..adamda cillop araba var emniyet kemerini unuttuğunda ikaz ediyo ,adam arabayı kandırıyo :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Aynısı benim başıma geldi, koltuk altı soketlere, emniyet kemeri tutucularına bakıldı sorun yok. En son çare yazılım güncelleme yapılınca sorun giderildi... Ben yazılımsal diyorum

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Gösterge panelinde ki ışık yanıyor mu ?

Hayır yanmıyor abi..

Emin bu aralar araca arıza teşhis cihazı bağlattınmı ??

Yok ustam,hiçbir zaman bağlanmadı.

Koltuk alti kablolari bence emin. Bende aynen senin gibiyim

koltukla kemerin takıldığı yerden kaynaklı olabilir emin abi bizim önceki focus'ta başıma gelmişti bir kere

Aynısı benim başıma geldi, koltuk altı soketlere, emniyet kemeri tutucularına bakıldı sorun yok. En son çare yazılım güncelleme yapılınca sorun giderildi... Ben yazılımsal diyorum

Dediklerinizi kontrol edeceğim yarın,bilgi veririm..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

benim c-max de başıma böyle birşey geldi.bi abim yardımcı oldu ve hallettim.araca binin ve anahtarı 2 konumuna getirin.3 saniye içinde eminiyet kemerini hızlı bir şekilde takıp çıkartın.göstergede emniyet kemeri ışığının yanıp söndüğünü ve yanık kaldığını göreceksiniz.sonra anahtarı 0 konumuna geri getirin.bu işlemi bir kaç kez tekrarlamanız gerekebilir.ben 2-3 denemede yapmıştım.elektronik bir arıza yoksa işin çözümü bu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...