İçeriğe Yönlendir

Sağ Arka Cam Aşağıya Düştü.

Engin Ünal

Recommended Posts

Engin Ünal

Bu gün camları açtım , arabayı yıkatacaktım , camları tekrar kaldırayım derken sağ arka camdan '' çatur , çutur '' ses geldi cam kendiliğinden kapı içine düştü.Pazar olduğundan sanayi kapalı. Kapı döşemedisi söktüm , cam motorunun teli çıkmış , ucu yaylı , onun takıldığı plastik gibi bir şey var o kırık gibi bunu kim yapar , nasıl yapar , masraf ne olur fikriniz vrmı ?

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

ufak bir parça o değişimi çok problem olmuyor ama siz düğmeden açıp kapamayın artık o tel yanlış yerlere dolanmasın diye ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Cam kızağındaki beyaz plastik/fiber parça kırılmış , işçilik dahil 30 TL'ye hallettim.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal
(düzenlendi)

Bir şey daha sormak istiyorum , arka camlar gereğinden fazla oynuyormuş gibi geliyor , özellikle bu tamir gören taraf , inip kalkerken nerdeyse fitilden çıkacak.İnip kalkmada bir sorun yok ama arka camların bu kadar oynaması normalmi yoksa '' laçka'' olan bir parçadan dolayı mı oynuyor bu kadar.

tarihinde Engin Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Ben geçen sene sallanma işinden kıllandım ve özellikle gösterdim ama normal dediler.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Peki sallanan kısım neresi, cam kızağa yapışık olduğu halde, hareket ettiği yan raylar içinde oynuyor sanırım.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Camı yarım açık veya aşağıya yakınken tutup salladığınızda aşırı olmamak kaydıyla sallanıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

arka camların hareket etmesi normal denebilir. aslında ayarı var cam fitilinin orda plastik bir parça var onunla ayarlanıyor biraz ama ne kadar kasıntı olursa bu seferde çatırtı sesleri yapıyor.

tabi camın krikoya oturduğu plastik laçka olunca sallanma artıyor o da var.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal
(düzenlendi)

Peki bu sallantının cam motoruna , veya ekipmanlarına ( yine plastik kırma , halat koparma vs.) zararı olurmu.Daha yeni sağ arka cam içindeki halat takılan plastik kırılarak cam aşağıya düştü.Bu boşluktan dolayı olabilirmi.Birde ayarı nerden ve nasıl oluyor tam anlayamadım.

tarihinde Engin Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

arka kapılar fitilin bitiminde bir parça var. onla bir miktar ayarlanıyor. krikoda kırılan plastik malzeme ömrü bitiminden. yan sanayisinin sağlam materyaldan yapılanı vardı. daha sıkı pres plastikten felan diyorlardı ben değişirken.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Esin

O beyaz plastik parçanın yerine en güzeli kauçuk katılmış plastikten imal edilmiş olanı mevcut. birazkirli beyaz renginde. Azıcık esneme sağlıyor. Böylelikle kolay kırılmasını engelliyor.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

O beyaz plastik parçanın yerine en güzeli kauçuk katılmış plastikten imal edilmiş olanı mevcut. birazkirli beyaz renginde. Azıcık esneme sağlıyor. Böylelikle kolay kırılmasını engelliyor.

Benim cama tatıkları kirli beyaz renkli idi.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Guest Onur Aksu

Aynı şekilde benimki de düştü =)

Forum'da görünce şaşırdım ..

İçinde ki yay kırılmış.

Bunun sebebi de aracımıza binen misafirler açma kapama düşmesini sürekli yukarı basmasıymış.Yani sürekli o düğmeyle oynandıkça yay geriliyor ve belli bi süre sonra kırılıyor.

Ben yaptırdım içinde ki YAY , artı plastik parçaları değiştirdiler işçilik dahil = 100 tl aldılar

NOT: Arka camları başkası bindiğinde kitleyin 100 liranız cepte kalsın

abi 100 liraya yaptırdım yay artı plastik parçaları değiştirdiler

Yorum bağlantısı
Ertan Şen

Aynı şekilde benimki de düştü =)

Forum'da görünce şaşırdım ..

İçinde ki yay kırılmış.

Bunun sebebi de aracımıza binen misafirler açma kapama düşmesini sürekli yukarı basmasıymış.Yani sürekli o düğmeyle oynandıkça yay geriliyor ve belli bi süre sonra kırılıyor.

Ben yaptırdım içinde ki YAY , artı plastik parçaları değiştirdiler işçilik dahil = 100 tl aldılar

NOT: Arka camları başkası bindiğinde kitleyin 100 liranız cepte kalsın

abi 100 liraya yaptırdım yay artı plastik parçaları değiştirdiler

Merhaba Aynı dertten bende muzdaribim Ankara'da nerede yaptırdınız bu işlemi, adres veya telefon bilgisi alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Kapı yüzü sökülür mekanizmaya bakılırsa fikir üretilir. Camcılar yapar bu işi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...