İçeriğe Yönlendir

Abs Ve Airbag Işiği Yanip Sönmesi

Hüseyin Emre ERTUĞRUL

Recommended Posts

Hüseyin Emre ERTUĞRUL

2 gündür araç çalışır haldeyken abs ve airbag ışı yanıp sönmekte.Neden olmuş olabilir ve acil bir durum var mıdır?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Genellikle mondeo da koltuk altındaki kablolar da sorun olunca oluyor. Kaç defa yandığı arızanın nedenini söylüyordu sanırım. Örneğin sizinki 6 defa yanıp durup sonra yeniden mi yanıyor ?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Abs ışığı yanıp sönmez diye biliyorum ; arıza varsa sürekli yanmalı.. Aklıma airbag lambasına bağlanmış olma ihtimali geliyor ama inşallah değildir..

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abs ışığı yanıp sönmez diye biliyorum ; arıza varsa sürekli yanmalı.. Aklıma airbag lambasına bağlanmış olma ihtimali geliyor ama inşallah değildir..

Yok abi yanıp sönme sayısına göre arıza kodu var.Eğer modül arızası falansa hiç sönmeden yanıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Emre ERTUĞRUL

Durması fıilan yok sürekli yanıp sönüyor.2 sene önce yine böyle olmuştu usta elindeki bilgisayara bağlayıp halletmişti.Sanırım reset attı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yanıp sönüyorsa airbag ışığıdır.. Kaç defa yanıp söndüğünü sayın... Örnek, 4 defa yanıp bir müddet bekler sonra aynısını yapar...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yok abi yanıp sönme sayısına göre arıza kodu var.Eğer modül arızası falansa hiç sönmeden yanıyor.

Bilmiyordum ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Emre ERTUĞRUL

Peki ben bakayım kaç defa yanıp sönüp duruyor.Sonra döneyim size.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abs ve el fren lambası olabilir? fren hidroliği seviyesi aşağı inmiş olabilir, fren balatası bitiyor demek olabilir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Emre ERTUĞRUL

Mehmet abi dediğiniz gibi airbag ve abs lambası 4 defa yanıp sönüyor.

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

arkadaşlar benim tcs lambam anahtar teyp konumundayken yanıyor sonra anahtarı marş konumuna getirdiğimde abs ile beraber birdaha yanıp sönüyor , yani iki defa test ediyor sanki , ve tcs anahtarı basıldığında çalışmıyor , normalde de patenaj da da devreye girmiyor , teyp konumunda test etmemesi lazım bu konumda sadece teybin çalışması lazım , nasıl bir sorun olabilr , kısa devre söz konusu ise nereleri kontrol etmelim, iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her 2 ileti için de, sizden önce garip bir tamirat veya aldatmaca için kablo çekilmiş olabilir, bu lambalar o konumlarda bu şekilde yanmaz

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

çağlar abi açılışta tcs anahtarının üzerindeki lambada yanıp sönüyor sanki test tamam gibi ama bu işlemi 2 defa yapıyor acaba diyorum , kutuda filan kaçak olabilirmi gitmemesi gereken voltaj olabilirmi aklıma başka bişey gelmiyor tcs devresinde elektrik var ölçüyoruz sanki herşey normal gibi , sigorta kutusundaki rölelerden şüpheleniyorum geniş bir zamanda içerdeki sigorta kutusunu söktürüp iyi bir kontrol ettireceğim çünki tcs ile ilgili röleler içerdeki panoda sanırım yada göğsün altında

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Her 2 ileti için de, sizden önce garip bir tamirat veya aldatmaca için kablo çekilmiş olabilir, bu lambalar o konumlarda bu şekilde yanmaz

Hımm.. Abs lambasını Airbag lambasına paralel mi bağlamışlar :unsure2:

Haklısın valla

Bunların birlikte yandığı bir arıza senaryosu yok..

Buna göre, cevaplayacak olursak... Tek sonuç çıkar... : Sağ koltuk altındaki emniyet kemer gerdiricisi soketi oksitlenmiş.. Temizlenir ve sıkıca yerine takılırsa airbag arızası düzelir..

Önce bunu halletmek lazım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

yanıp sönmez de? airbaglar ile ilgili bir cinlik yapılmış olabilir

Bence airbagler sağlam, sadece soket hatası var... Esas sorun abs'den çıkacak...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
Bence airbagler sağlam, sadece soket hatası var... Esas sorun abs'den çıkacak...

Ben asıl TCS de ne olduğunu merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy

sorun tcs de çünki acı frende abs devrede fakat tcs hem I ve hem II konumunda test ediyor ama patenajda devreye girmiyor test aşamasında tcs lambası ve anahtar lambası yanmasına rağmen araç çalıştıktan sonra tcs anahtarı cevap vermiyor ayrıca tcs motoru başka araçta test edildi çalıştığı kesin sorun tesisat ama neresinde bunu çözemedik , ayrıca bilgisayar motoru ve sistemi okumasına rağmen elektrik aksamını okumuyor bilgisayar okusa arıza tespiti kolay olur diyorlar elektirikçiler ama bakalım tesisattan anlayan akıllı birini bulursam çözerim diyorum hayırlısı

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

sorun tcs de çünki acı frende abs devrede fakat tcs hem I ve hem II konumunda test ediyor ama patenajda devreye girmiyor test aşamasında tcs lambası ve anahtar lambası yanmasına rağmen araç çalıştıktan sonra tcs anahtarı cevap vermiyor ayrıca tcs motoru başka araçta test edildi çalıştığı kesin sorun tesisat ama neresinde bunu çözemedik , ayrıca bilgisayar motoru ve sistemi okumasına rağmen elektrik aksamını okumuyor bilgisayar okusa arıza tespiti kolay olur diyorlar elektirikçiler ama bakalım tesisattan anlayan akıllı birini bulursam çözerim diyorum hayırlısı

Işık yanıyor tamam da anahtarın buton bölümünde sorun olabilir. sökülüp bakıldımı yada anahtar değiştirilip denendi mi??

Yorum bağlantısı
Hüseyin Emre ERTUĞRUL

Lambalar garip bi şekilde uyarı vermeyi kesti normal durumuna döndü

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Oktay Demirağ

Sağ koltuk altındaki emniyet kemer gerdiricisi soketi oksitlenmiş.. Temizlenir ve sıkıca yerine takılırsa airbag arızası düzelir..

Önce bunu halletmek lazım..

Bende de bu sabah airbag ışığı 4 defa yanıp söndü 2 sn bekledikten sonra tekrar 4 saniye yanıp sönüyor ve bu şekilde tekrarlıyor. Mehmet abi yukarıda anlattığın arızamıdır ?

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Sanırım aynı sorun.

Airbag Flash Kodları

1 Sürücüler yastığı arızası

2 Yolcu hava yastığı arızası

3 Hava yastığı ünitelerinin arızası

4 Emniyet kemeri gergi arızası (Her iki taraf)

5 Sürücü yastığı arızası - Sistem kısa devre

6 Yolcu hava yastığı arızası - Sistem kısa devre

7 Sürücü çarpışma sensörü arızası

8 Yolcu çarpışma sensörü arızası

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...