İçeriğe Yönlendir

Bugün Aracınız İçin Ne Yaptınız?


Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

VW'de uyarı veriyor diye duymuştum ama hangi modellerde bilmiyorum. Tamamen dolarsa sıkıntı olur bence Erdem. Belirli bir orana gelince çalışır sistem. Sorun yaşamayız inşallah hiçbirimiz.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İyiki parrot almışım, dert yok tasa yok  :D  bende gaza geldim, bakınırken hadi dedim bundan alayım, motoru kontrol ederim artık :)

 

Muhteşem motorun buna ne ihtiyacı vardı :)

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
(düzenlendi)

Araba aramaktan olmayan arabama bir şeyler yapamadım  :D

İşin zor Serhan abi...olsa da çok yüksek isteniyor,yani harbi satıcı yok denecek kadar az..yaz tatilini fırsata çevirip satmak isteyen ile dolu...

hakkında hayırlısı abim... inşallah gönlüne göre bir araç bulursun.

:eksik harf 

tarihinde Cengiz Aratemur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Laylonun bakımlarını yaptırdım...

yağ-filitre-polen-hava-mazot filitresi  ve ön balatalar değişti...yağım vardı para vermedim...

filitre 20

polen 40

mazot filitresi 70

ön balata  125

işçilik 50

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı

Plaka aydınlatmalarını led yaptım.

7aha5ahe.jpg

u2avu5u3.jpg

arabayı güzelce yıkayıp renkli cila uyguladim. Badem yağı almıştım o da geldi onu da lastiklere ve plastik parcalara uyguladim.

Little trees ağaç kokumu yeniledim.

Cumartesi için ateş böceği hazır :)

ymu7yqyn.jpg

meju2ega.jpg

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Bod perde sipariş verdim.Şu an kargoda.

iyi yapmışsınız bende var çok memnunum

Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

iyi yapmışsınız bende var çok memnunum

14 aylık kızım var sağa sola giderken güneşten etkilenmesin diye aldım.Bir ara film yaptırmaya niyetlenmiştim ama bunun sökülüp takılabilir olması,aynı zamanda sineklik görevi görmesi ve trafik cezası söz konusu olmadığından bunda karar kıldım.Eğer almaya niyeti olan varsa  bazı  sitelerde 120 tl gibi bir fiyatı var ama BOD perdenin üreticisi batkan oto dizaynın internet sitesinde kargo dahil 95 tl almayı düşünenler inceleyebilir.

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

14 aylık kızım var sağa sola giderken güneşten etkilenmesin diye aldım.Bir ara film yaptırmaya niyetlenmiştim ama bunun sökülüp takılabilir olması,aynı zamanda sineklik görevi görmesi ve trafik cezası söz konusu olmadığından bunda karar kıldım.Eğer almaya niyeti olan varsa  bazı  sitelerde 120 tl gibi bir fiyatı var ama BOD perdenin üreticisi batkan oto dizaynın internet sitesinde kargo dahil 95 tl almayı düşünenler inceleyebilir.

Allah bağaşlasın benim de 1 aylık kızım.. perde çocuklu aile için çok kullanışlı oluyor :good1:  

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ben yıksamda şimdi cumartesiye kadar üsti bir parmak toz olur o nedenle cuma akşamı yıkarım diyorum :)

kapalı garaj var neyse ki :) cumartesine kadar işim çıkmazsa kullanmak için yatacak zaten :)
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Dün Sabri Ustaya gidildi ve güzel bir sohbet muhabbet ardından polen filtremiz değiştirildi. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Plaka aydınlatmalarını led yaptım.

arabayı güzelce yıkayıp renkli cila uyguladim. Badem yağı almıştım o da geldi onu da lastiklere ve plastik parcalara uyguladim.

Little trees ağaç kokumu yeniledim.

Cumartesi için ateş böceği hazır :)

 

Ledler güzel, badem yağı ise işe yaramaz, petrol türevi lastiğe organik badem yağı, anca dış yüzeyde geçici bir kaplama olur, sen plastiğe ve lastiğe TurleWax F21 süreceksin arkana bakmayacaksın, gerisi hikaye  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Safak Acar

 

Turtle wax sonrası biraz resim çektim ancak bazıları bulanık çıkmış.. 

 

flaşı kapatınca  hafif tiremede  bulanık çıkartıyor.

 

:nazar:  :nazar:

 

 Dün akşam yine can sıkıntısının vermiş olduğu etki ile 11 de arabayı yıkamaya gittim eve geldiğimde saat 01.20 civarıydı :D

 

Yanlız bu turtle wax hareleri gidermiyor sanırım ? Pejonun ön kaputa iki defa yapmama rağmen ışık vurduğunda dalgalı duruyordu..   :unsure2:

 

Birde Formua 1 in pasta cilasını denicem turtle bitince.. 

Yorum bağlantısı

Ledler güzel, badem yağı ise işe yaramaz, petrol türevi lastiğe organik badem yağı, anca dış yüzeyde geçici bir kaplama olur, sen plastiğe ve lastiğe TurleWax F21 süreceksin arkana bakmayacaksın, gerisi hikaye :biggrin:

zaten saf badem yağı değil abi 250ml badem yağı 7tl olmaz sanırım :D Mert Gülkokanin önerisi ile aldım local badem yağlı parlatici :) ucuz birsey zaten gittiği yere kadar, hepsi buradadan kampanya dahilinde 100tl yi tamamlamak için eklemistim onu da :)
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Bunu sonax cilalı şampuan ile yıkayıp turtle wax no:1 platinum ile waxladim.

Bunu da şampuan ile yıkayıp waxladim.

Ayrıca deri koltuklarında lekeler, hareler vardı. Asprins ile temizledim, nerdeyse ilk günkü gibi oldu.

Kapı içleri de temizlendi. Aracın deri kalitesi hic BMW ye yakışmıyor.

 

Bu deriler çok kalitesiz. Sensatec denilen suni deri. Dakota deri sipariş edilirse gelen deri çok kaliteli. Ayrıca M olmayan bütün direksiyon simitlerinin derileri o kadar kalitesiz ve sert ki eli acıtıyor bir süre sonra. Focus'un derisi daha kaliteli. Bu Sensatec derinin tek avantajı temizliği çok kolay ve bakım istemez. Yıllarca bin bi temizlik yap ilk günkü gibi olur.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Bu gün Mondimin Turbosunu sıfır yaptırdım.

Dün öğle üzeri sıkışık bir trafik ortamından kurtulduktan sonra sıkışıklığa neden olan araçlardan olabildiğince uzaklaşabilmek için gaza yüklendim. Ürküten bir ses duydum arabamın motorundan. Tinnnk, çatır çutur  ve eş zamanlı olarak da kuvvetli bir ıslık sesi….

Eyvah, turbo gitti, dedim. Eşim hayırdır, Tuğba kim? Nereye gitti? Nerden biliyorsun? Sorularını sıraladı. Ben de Tuğba değil, turbo hanım, arabanın bir parçası, dedim :biggrin:

Neyse, arabadada performans kaybı yoktu. Demek ki turbo komple gitmedi diye düşündüm.  Önce sıfır alıp taktırsam dı dedim kendi kendime.  Birkaç yerden fiyat araştırması yaptım, ııh, boyumu aşıyor. Ford servisi 3500 dedi, stoklarında olmadığını ekledi. Online sitelere baktım, 2000 cıvarı. Yakınlarda 2006 focusunun turbosunu sıfır taktıran bacanağı aradım, o da parçacısını arayıp fiyat sormuş, 1750 olur demişler. Ama yine de düğün arefesinde çok para. Neyse, sonunda atladım arabama, gittim Antakya’ya (Hatay il merkezi için burada böyle söylenir, zira merkez ilçenin adıdır Antakya) Turbocuya gittim, sesi sordum. O da sağ olsun beni aydınlattı: Ani gaza yüklenmelerin ardından turbonun pervane kanatçıklarının kırılıp koptuğunu, kopan parçanın da yukarıda tarif ettiğim sesleri çıkararak dışarı atıldığını, olayın ardından da turboda ıslık sesinin hasıl olduğunu anlattı.

Turbonun sökülmesine ve revizyon yapılmasına karar verildi.  Turbonun sökülmesi için gönderildiğim usta söküp takma bedeli olarak 150 TL istedi. Hiç ağzımı bile açmadım. Zira daha önce bu   işlemi yaptırdığımdan, çok zahmetli bir iş olduğunu biliyorum. Ustanın görevlendirdiği bir kalfa sağ olsun turbomu güzelce söktü, hiç parça arttırmadan ve eksiltmeden geri taktı, denedi, sorun yoktu. Çok muhabbetli, maharetli ,  güler yüzlü bir çocuktu. Şu an Mondi’min turbosu sıfır oldu.

 

rxWlLxa.jpg

 

h5qOgJ6.jpg

 

Ia5z9xX.jpg

 

Revizyon sonrası pırıl pırıl, yepyeni, saat gibi 

Og6SEvP.jpg

 

Mondeo MK3 'de kullanılan turbonun ford stok numarası ve modelini göstermesi için etiketin resmi

hrEn8Fe.jpg

 

Sökme-takma işini yaptırdığım yer. (Bu bir reklam değildir, kendileriyle herhangi bir tanışıklığım yoktu, parça artırmadan / eksiltmeden turbomu taktıkları için resim çektim)

KOAJ2E5.jpg

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Mk3 turbosunu her babayiğit sökūp takamaz. yeri çok kötü. PSA (peugeot socété anonyme) motorlarda turbo önde, açıkta. Dolayısıyla sizin 100 lira ödemeniz normal. Ben sökme-takma için 150, revizyon için 350 verdim. İçini komple yenilediğini söyledi

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...