İçeriğe Yönlendir

Trafik Cezası Hakkında Soru

Fatih Başaran

Recommended Posts

Fatih Başaran

Arkadaşlar trafik polisi arabayı durdurmadan sadece plakaya ceza yazabilir mi? Yol da giderken mesela, eds felantamam onu anlıyorum ama yolda düzgüncene giderken bi trafik polisi beni kıllandırdıda :)

Nette bir kaynak buldum arkadaşlar yazılıyormuş herhalde anladğım kadarı ile moderator arkadaşlar silebilirler isterseler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

Yazılsa bile kanıt olmadığı için mahkemeye giderseniz iptal ettirebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Suçu yazdığı gerekçeyi gerçekleştirmiş iseniz ne yazık ki ödemek zorund kalıyorsunuz..

Tam tersi durumda itiraz ederek cezayı iptal ettirebilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Fatih Başaran
(düzenlendi)

Bu ara mahmutbey caddesinde otobus yolu uygulaması var her yer trafik polisi kaynıyor normalde hiç suçum yok ama kıllandım adamdan, Otobus yoluna girenlere ceza yazıyorlar, araclarda otobus yolu tarafında park edilmiş oradan cıkarken saniyelikte olsa otobus yolundan geçip normal yola giriyon ,

bende oradan cıkarken acaba diyorum polis cıkarken gormedide orda gidiyom sanıp sonra kendi şeride geçti mi sandı :)

tarihinde Fatih Başaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Mura

Haberlerde vb. otobüs yollarını kullanan araçlara ceza yazıldığı hatta ilk günlerde de bayağı bir araca ceza uygulandığı söylenmişti inş. dediğiniz gibi bir durum yoktur yoksa yazık olur...Bende son cezamı ailemin yaşadığı 7400 nüfuslu (ki bu da biraz şişirme) köy gibi bir yer hemde bayram öncesi arefe gününden bir gün önce pazarıydı yanımda eşim çocuğum kardeşim ve babamda varken 2 dk.lık bankada işimiz vardı baktım bankanın önünde araçlar bir araçlık yer var çoluk çocuk var diye pakettim bankaya girdim 2-3 dk. olmadı eşim polisin aracın fotosunu çekiyor dedi gittim arabayı çekecektim polis çekmene gerek yok yazdım cezayı dedi nereye koyayım arabayı bugün bayram öncesi heryer ana baba günü yazık günah ve gerçektende, polis kaba bir şekilde buraya koymayacaksın dedi ya sabır dedim insan bir uyarır büyükşehirlerde önce ikaz edilir çekilmezse uygulanır ki ben bankaya giderken polis aracı ters istikamette gidiyordu hangi arada gelip ceza yazdı birde bir sürü araba vardı hiç aklıma gelmedi babam dedi bazen buraya park ettirmiyorlar diye ama bayram öncesi yapmazlar herhalde dedim, tek üzüldüğüm köy gibi bir yerde birde bayram öncesinde hiç bir uyarı vb. yapılmaksızın ceza yapılması birde resim göndermişler plaka ve kaput görünüyor yani yasak park olan bir yer olduğu anlaşılmıyor ama ne yapalım bu da bize ders oldu....

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

benim kuzenim ehliyeti olmadan polis dur demiş bu durur gibi yapmış sonra basmış gitmiş eve ceza kağıdı gelmiş aşırı ihlali polisin dur ihlaline uymamak kırmızı ışıkta geçmek 3000tl ve mahkemeye sevk diye.. 2010da olmuştu bu olay

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Polis aracın tescil plakasına durdurmadan ceza yazabiliyor. Bu ceza 10 iş günü içerisinde postaya verilerek tebliğe çıkarılmak zorunda.

Öyle delil kanıt v.s. de edinmesi pek gerekmiyor. İtiraz halinde hakim memurun dediğine, yani ceza tutanağına genelde itibar ediyor.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Haberlerde vb. otobüs yollarını kullanan araçlara ceza yazıldığı hatta ilk günlerde de bayağı bir araca ceza uygulandığı söylenmişti inş. dediğiniz gibi bir durum yoktur yoksa yazık olur...Bende son cezamı ailemin yaşadığı 7400 nüfuslu (ki bu da biraz şişirme) köy gibi bir yer hemde bayram öncesi arefe gününden bir gün önce pazarıydı yanımda eşim çocuğum kardeşim ve babamda varken 2 dk.lık bankada işimiz vardı baktım bankanın önünde araçlar bir araçlık yer var çoluk çocuk var diye pakettim bankaya girdim 2-3 dk. olmadı eşim polisin aracın fotosunu çekiyor dedi gittim arabayı çekecektim polis çekmene gerek yok yazdım cezayı dedi nereye koyayım arabayı bugün bayram öncesi heryer ana baba günü yazık günah ve gerçektende, polis kaba bir şekilde buraya koymayacaksın dedi ya sabır dedim insan bir uyarır büyükşehirlerde önce ikaz edilir çekilmezse uygulanır ki ben bankaya giderken polis aracı ters istikamette gidiyordu hangi arada gelip ceza yazdı birde bir sürü araba vardı hiç aklıma gelmedi babam dedi bazen buraya park ettirmiyorlar diye ama bayram öncesi yapmazlar herhalde dedim, tek üzüldüğüm köy gibi bir yerde birde bayram öncesinde hiç bir uyarı vb. yapılmaksızın ceza yapılması birde resim göndermişler plaka ve kaput görünüyor yani yasak park olan bir yer olduğu anlaşılmıyor ama ne yapalım bu da bize ders oldu....

Yasaksa yazar hocam, uyarmak zorunda değil.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

ucuz kurtulmuş, hadi ensesinden vursalar dı?

oda dua ediyor zaten ama mahkemeden birşey çıkmadı cezayı ödedi direk

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ayhan Onaran

Sistemde yazanı ödeyeceksin..Ayrıca postacının bıraktığı da başka bir ceza kağıdı olabilir.Buna dikkat et Adnan.Muhtara bırakılmış cezalar tebliğ edilmiş sayılır..

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Ceza'lara uygulana faiz ve indirimler tebliğ tarihinden itibaren işletiliyor diye biliyorum. Sistemde gecikmeli görünse de size tebliğ edilen tarihe uygun olarak vergi dairesi düzeltme yapacaktır. Bankalardan yapılan ödemlerde de tebligat belgesini ve tarihini kullanabilir olmalısınız.

1 ay kadar önce 6 ay kadar önce taşındığım yeni adresime ceza tebligatı geldi. (Taktir ettim.) Olaydan 10 gün kadar sonra yeni adresime gelen ceza bedelini İş Bankasının internet şubesinden indirimli ödemiştim.

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Merhaba EDS ile ilgili bir sorunum oldu yardıma ihtiyacım var. Bugun öğlen saatlerinde Küçükbakkalköy ışıklardan sağa dönmek için kırmızıda bekliyordum. Arkadan bir panelvan korna çaldı ve sala dönüşün serbest olduğunu söyledi camlar açık olduğundan sesi duydum temiz yüzlü biriydi teşekkür edip sağa döndüm arkamdan da araçlar döndü. Ancak serbest olup olmadığı konusunda şüpheliyim. O mevkiiyi bilen biri varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çünkü normalde orada koskoca kamera var ve eds cezası yemiş arkadaşım var ancak o kayışdağı yönüne giderken kırmızıda geçip ceza yemiş ben ise sağa dönecekken ceza yermiyim acaba?? Bu tarz cezaların sorgusu yapılabiliyor mu? Ceza kaç lira civarında oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Merhaba EDS ile ilgili bir sorunum oldu yardıma ihtiyacım var. Bugun öğlen saatlerinde Küçükbakkalköy ışıklardan sağa dönmek için kırmızıda bekliyordum. Arkadan bir panelvan korna çaldı ve sala dönüşün serbest olduğunu söyledi camlar açık olduğundan sesi duydum temiz yüzlü biriydi teşekkür edip sağa döndüm arkamdan da araçlar döndü. Ancak serbest olup olmadığı konusunda şüpheliyim. O mevkiiyi bilen biri varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çünkü normalde orada koskoca kamera var ve eds cezası yemiş arkadaşım var ancak o kayışdağı yönüne giderken kırmızıda geçip ceza yemiş ben ise sağa dönecekken ceza yermiyim acaba?? Bu tarz cezaların sorgusu yapılabiliyor mu? Ceza kaç lira civarında oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Sağa dönüşte yeşil ışık yok ise dönüş serbest değil. ancak Ankaralı sürücü için ışık olsa da olmasa da dönüş serbesttir :) Ankara da sadce 2 yerde kesildiğini biliyorum. Kırmızı ışık cezası geliyor eğer gelirse. EDS gibi kameralı sistemlerde ceza otomatik keislmiyor. bunu izleyen memurun taktiri.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

ucuz kurtulmuş, hadi ensesinden vursalar dı?

öyle bir yetki yok vuramaz...

Ben radara girmişim gece 12.30'da izin dönüşü. Aracın resimlerini çekmişler eve yollamışlar. 79 la radara girmişim. Otobanda bile 100 ü geçmem ama olmuş işte

Yeni konu açmadan buradan sorayım.

Akşam eve geldiğimde kapıda bir not gördüm.Trafik cezasını getiren postacı , evde olmadığım için makbuzu muhtara bıraktığına dair bir yazı yazmış.Dün tarihli / imzalı.

Bugün internet vergi / ceza sisteminde baktım. 319 TL ceza (büyük ihtimalle 70 sınırını 90 la aştım) gelmiş.Hemde faiz falan işlemiş.Lakin ceza 02-08-2012 de kesilmiş ve bana 15 gün sonra yani 17-08-2012 de tebliğ edilmiş :s (ki böyle bir tebliğ olmadı)

Sistemdeki cezayımı ödeyeceğim yoksa bugün bana postacının yazdığı o kağıtla %25 erken ödeme hakkımı kullanabilir miyim? Yoksa sistemde ne yazıyorsa onu ödeyeceksin kardeşim ! mi diyecekler :)

tebliğ edildiği tarihten itibaren 20 yada 25 gün içinde öderseniz indirimden faydalanabilirsiniz. bu arada artık trafik cezaları kaymakamlıklara ödeniyor.

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan
(düzenlendi)

Emniyetten 2 tane ceza geldi.lakin memur zarfları karıştırmış.Ödenen eski cezayı yeni tebliğ etmiş, yeni cezayıda eski tebliği etmiş gibi birşey olmuş.Yani bana tebliğ olan , ödemem gerken 319 tl lik ceza aslında daha önce ödediğim ceza ile yer değiştirimiş. :s

Yarın kurtuluşdaki trafik şubeye gidip gerekli evrakları vereceğim.Sonra yeğenbey vergi daresine gideceğim.Çözüm olmazsa mecburen 319 tl cezanın %25 indirimli hali olan 240 tl yerine, 319 + 25 tl gecikme faizli 344 tl yi ödeyeceğim.Hatta daha evvel ödediğim ceza sistemde ödenmemiş gözüküyor.Allahtan ödendi kağıdını saklamıştım.İşin ilginci devlet aldığı parayı almadığını idaa ederek benden ödemeyle ilgili evrak isteyebilirken, ben; aslında bana tebliğ edilmeyen ama tebliğ edilmiş görünen cezanın tebliğ belgesini isteyemiyorum.Allah kimseleri bu karmaşaya düşürmesin.

memurun hatası değilmi? Bir çözümü olmalı

tarihinde Feti Ercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Sağa dönüşte yeşil ışık yok ise dönüş serbest değil. ancak Ankaralı sürücü için ışık olsa da olmasa da dönüş serbesttir :) Ankara da sadce 2 yerde kesildiğini biliyorum. Kırmızı ışık cezası geliyor eğer gelirse. EDS gibi kameralı sistemlerde ceza otomatik keislmiyor. bunu izleyen memurun taktiri.

Teşekkürler bir tek siz cevap vermişsiniz sanırım o bölgeyi bilen biri yok. Neyse gelirse öderiz ilk cezamız olur..

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Teşekkürler bir tek siz cevap vermişsiniz sanırım o bölgeyi bilen biri yok. Neyse gelirse öderiz ilk cezamız olur..

arkadaki araçlar dönmeniz için korna çaldıysa demek ki o bölgeyi onlar biliyor dönülebiliyor demekki. ( topluluk pskolojisi de olabilir) . Bazı dönemeçlerde yukardaki lamba kırmızı olsa bile sola yada sağa doğru yeşil ok yanıyor olması lazım öyle bişey varsa dönülebilir. Tabi böyle birşey olsa sormazdınız büyük ihtimal:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Ali Önal
(düzenlendi)

İyi akşamlar bana ceza gelmedi ama edevlette cezam gözüküyor 51/2-A  adana da yemişim otarihte ist işteydi hiç adanaya gitmedim ömrümde  buyuk ihtimalle yanlış plaka ne yapmalaıyım hiç sevmedigim şeyler işin yoksa ugraş dur.

tarihinde Ali Önal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

İyi akşamlar bana ceza gelmedi ama edevlette cezam gözüküyor 51/2-A adana da yemişim otarihte ist işteydi hiç adanaya gitmedim ömrümde buyuk ihtimalle yanlış plaka ne yapmalaıyım hiç sevmedigim şeyler işin yoksa ugraş dur.

Eminseniz basit bir dilekçe ile bulunduğunuz yerdeki adliyede varsa trafik yoksa sulh ceza hakimliğine başvurun. Dilekçe kimlik sureti kafi. Ücret yok.

Hatalı plaka yazılmış olabilir. Ancak dedigim gibi önce kendiniz emin olun ki, itirazınız reddolursa maddi sonuçları sizi üzmesin.

Yorum bağlantısı
Ali Önal

Çok teşekkür ler en kısasurede trafik mudurlugune ugrayacagini.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Zafer Bey'in dedigi gibi cezaya sulh ceza mahkemesine basit bir dilekce ile vasvurun. Mahkeme cezayi yazan emniyet amirliginden kayit-delil vs isteyecektir. Ispat edemeyecekleri icin iptal olacaktir..

Yorum bağlantısı
Ali Önal

Bugün trafik şübe müdürlügüme uğradım bizim yapacagımız birşey yok dediler adana tarfik şübenin telefonunu verdi  memur arkadaş iletişime geçtim yanlış plaka oldugu ve bende şikayet altında dilekçe yollamamı istediler bende yazdım faxladım yarın telefonla bilgi alacagim inşallah çözülür dava açmakla ugraşmam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Önal

Bugun baktım e devlete yanlış yazılan cezam gözükmüyor inş bir sıkıntı olmaz nedersiniz,

Telefonda memeur arkadaş beni aradı vergi dairesine yanlış plaka oldugu bildirdklerini söyledi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bugun baktım e devlete yanlış yazılan cezam gözükmüyor inş bir sıkıntı olmaz nedersiniz,

Telefonda memeur arkadaş beni aradı vergi dairesine yanlış plaka oldugu bildirdklerini söyledi

Hallolmuştur. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...