İçeriğe Yönlendir

Deri Direksiyon Kılıfı Çalışması.

Fatih Öztürk27

Recommended Posts

Fatih Öztürk27
(düzenlendi)

Kullanımını çok sevdiğim deri direksiyonum çok yıpranmıştı. Koltuklarda dahil kılıf kullanmayı sevmiyorum ama biraz da mecburiyetten bu işe girdim. Bu iş için çıkma direksiyon parası da isteyenler olunca bir deneyeyim dedim.

http://www.hepsibura...goryId=20024867

Bu üründen iki tane aldık. Arkadaş ne yaptı merak ediyorum. :)

Ve yoğun geçen haftanın sonunda stres atmak için iyi olur diye düşünerek arabayı asmanın gölgesine çektim. Camları açtım. Kızımda müzikleri seçti. İşe koyuldum. Zor biçimde dikişle başladım olmadı. Yuotube videosu yanılttı beni. Daha sonra basit yoldan ipleri kullandım. Acemilikte bu kadar. İkincisini çok daha iyi yaparım artık. Sıkılana kadar gri kullanalım belki bej veya siyah olabilir sonraki.

150920121152.jpg

150920121153.jpg

Kutusu çok şık. Cancanlı. İğne iplik içinde çıkıyor. Madein PRC. :)

150920121154.jpg

Direksiyonun yıpranmış bir bölümü.

150920121156.jpg

150920121157.jpg

150920121158.jpg

İdare eder diye düşünüyorum.

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu kılıflarda sevmediğim;

1- İşçilik ne kadar iyi olursa olsun, 4 kol kaplanmadığı için yuvarlak plastik taksici kılıfı görünümde oluyorlar.

2- Orjinal deri sökülmediği için direksiyon çok şişiyor ve çocuk oyuncağı gibi duruyor.

Yine de el emeğine hürmetim sonsuzdur, ellerinize sağlık :nazar:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Ben de birkaç gün önce focus1'e yaptım aynı üründen. Direksiyonun üst bölümündeki tombik yerlerde kılıfın uçlarını birleştiremedim.

Güzel oldu. Kendi mondeoma da yapmıştım. Seviyorum bu ürünü :)

Hem daha kaygan, hem de yumuşak.

Keskin manevralardan sonra direksiyonu elinin içinden rahat kaydırabiliyorsun bununla.

Orjinal direksiyon daha az kaygan olduğundan yapışıyordu elime.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Keşke deri direksiyonu tamİr eden yerler olsa. Yurt dışında boyama yoluyla tamir ediliyor gördüğüm kadarıyla. Bize de ancak bu tür çözümler kalıyor. Yoksa aynı düşüncedeyiz.

İpleri biraz daha gerseymişsiniz keşke. Sani abiye katılıyorum aynı ürünü bende kullandım uyguladım aracıma çok kaba duruyor ama şimdilik bizi idare ediyor. :) Emeğinize sağlık.

İkincide gergi işini de çözerim artık. Teşekkürler.

Ben de birkaç gün önce focus1'e yaptım aynı üründen. Direksiyonun üst bölümündeki tombik yerlerde kılıfın uçlarını birleştiremedim.

Güzel oldu. Kendi mondeoma da yapmıştım. Seviyorum bu ürünü :)

Hem daha kaygan, hem de yumuşak.

Keskin manevralardan sonra direksiyonu elinin içinden rahat kaydırabiliyorsun bununla.

Orjinal direksiyon daha az kaygan olduğundan yapışıyordu elime.

Acemilik dediğim gibi biraz daha sabırla o kaba yerlerdeki açıklıkta azaltılabilir. Kollar içinde krom rengi bir kaplama düşünebiliriz aslında.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Deri direksiyon tamiri yokta, kaplaması var. Sökülüp yeniden yapılıyor.

Yorum bağlantısı

Bu kılıflarda sevmediğim;

1- İşçilik ne kadar iyi olursa olsun, 4 kol kaplanmadığı için yuvarlak plastik taksici kılıfı görünümde oluyorlar.

2- Orjinal deri sökülmediği için direksiyon çok şişiyor ve çocuk oyuncağı gibi duruyor.

Yine de el emeğine hürmetim sonsuzdur, ellerinize sağlık :nazar:

Tamamen katılıyorum. El emeği olduğundan yakışmış. Ancak en güzeli gerçek deri ile direksiyonu yeniden kaplatmak olacaktır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Alttak deriyi söktükten sonra taksaydınız daha bir iyi dururdu sanki, mesela bende böyle durdu.

rYiYn.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kaba görünmesinin sebebi, direksiyon simidinin ghia simitlerinin derisiz halinden oldukça kalın olması...

Daha iyisi, daha kaliteli bir deri ve profosyonel bir işçilik ile olabilir...

Bu hali ile bence güzel olmuş.. güle güle kullanın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Teşekkürler. Soyulabilecek bir deri kısım yok zaten. Sadece kılıfın iç tarafındaki sünger çıkartılıp daha ince hale getirebilir. Tabi gri değil de siyah olsa daha kibar durabilirdi.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

Konudaki direksiyon kılıfları standard benden ölçüde olduğu için bazı araçlara yakışmıyor Mesala konuda geçen F1 direksiyonu kalın olduğu için kaba duruyor.Ama F2 ye muhteşem oluyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Ellerinize sağlık hepsi güzel olmuş özellikle kaplama kaldırılıp dikilen direksiyon.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Ünal
(düzenlendi)

Bende 2 saat uğraşın sonunda yapmıştım fena olmadı.

am5y4.jpg

tarihinde Engin Ünal tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Elinize sağlık. Biraz fazla gerdirmişsiniz sanki.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Elinize sağlık. Biraz fazla gerdirmişsiniz sanki.

Evet gerdirerek yaptım , hem sıkı oldu hemde çıkan desenler hoş bir görüntü oluşturdu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan
(düzenlendi)

Bende 2 saat uğraşın sonunda yapmıştım fena olmadı.

İğneyi deriden geçirerek mi yaptınız?

tarihinde Muhammet Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Ünal

İğneyi deriden geçirerek mi yaptınız?

Kendi delikleri mevcut üzerinde , iğne iplik her şeyi mevcut. İş sadece el becerisine kalmış.

Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan

Kendi delikleri mevcut üzerinde , iğne iplik her şeyi mevcut. İş sadece el becerisine kalmış.

Biliyorum ürünü de, normalde iğneyi derideki delikten geçirmeden dikiyorlar.

Sadece iplikten geçiriyorlar.

Şu şekilde yani:

cMiRQ.jpg

lj0zl.jpg

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Biliyorum ürünü de, normalde iğneyi derideki delikten geçirmeden dikiyorlar.

Sadece iplikten geçiriyorlar.

Şu şekilde yani:

cMiRQ.jpg

lj0zl.jpg

Ben direk deliklerden geçirerek diktim ipliklerden geçirmedim , her delikten sonra elimle gerdirdim , baya zahmetli oldu ancak hoşuma gitti bittikten sonra , yayınladığım foto yaptıktan tahmini 2 yıl sonra çekildi. herhangi bir deforme , iplik atma gevşeme vs. olmadı şimdiye kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benim araba da ipler kırmızı olacak deri eskidiğinde...Veya şöyle güzel bir mavi iplik çok fena yakışır gibi geliyor bana...Elinize sağlık bu arada, amatörce gayet güzel iş çıkarmışsınız...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Benim araba da ipler kırmızı olacak deri eskidiğinde...Veya şöyle güzel bir mavi iplik çok fena yakışır gibi geliyor bana...Elinize sağlık bu arada, amatörce gayet güzel iş çıkarmışsınız...

Bende sarı istiyorum :) Kırmızı yaşlı işi :p

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bende sarı istiyorum :) Kırmızı yaşlı işi :p

Sen bilirsin, ben böyle olgun görünüyorum canım...:p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...