Alper Keskin 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Plaka Zeminleri İle Harf Ve Rakam Gruplarının Renkleri Madde 56 - Plaka zeminleri ile harf ve rakam gruplarının renkleri (Tablo 1,2,3,4); a) Resmi araçlara takılacak plakalarda, zemin siyah, harf ve rakamlar beyaz, b)Resmi olmayan araçlara takılacak plakalarda, zemin beyaz, harf ve rakamlar siyah, c) Emniyet araçlarına takılacak plakalarda, zemin mavi harf ve rakamlar beyaz, d) Büyükelçiliklerde görevli, diplomatik muafiyeti olan kişilere ait araçlara takılacak plakalarda, zemin beyaz, harf ve rakamlar yeşil, başkonsolosluklarda görevli kişilere ait araçlara takılacak plakalarda, zemin yeşil, harf ve rakamlar beyaz, e) (Değişik:02.11.2000-24218) Asıl ikametgahları yabancı memlekette olan (Türk turistler hariç) ve Türkiye’ye geçici bir süre için çalışmak, tetkik ve tahsilde bulunmak gayesiyle ve turistik amaçla veya çeşitli nedenlerle gelen yabancı kişiler ile yabancı şirketlerin Ülkemizde bulundukları sürece, ithal işlemine tabi olmayan ve yurt dışından getirdikleri araçları ile Ülkemizde edinecekleri araçlarına verilen “MA”-“MZ” grubu plakalar, beyaz zemin üzerine, siyah harf ve rakamlardan oluşur. Ancak bunlardan ülkemizde bulunan misyonlarda görevli yabancılardan diplomatik statüye haiz olmayan idari ve teknik personelin araçlarına verilecek tek harf “B” grubu plakalar, beyaz zemin üzerine mavi harf ve rakamlardan oluşur. f) Geçici plakalardan, zemin sarı, harf ve rakamlar siyah, g) Geçici gümrük plakalarında zemin yeşil, harf ve rakamlar kırmızı oluşur. Plastik ve karton dışındaki plakalar, tabakasında 10x10 mm’lik bir alana sığacak şekilde (Ek:12/U)’da gösterildiği şekilde yatay 100 mm ve dikey 50 mm aralıkla tekrar eden kare kutucuklar içinde ay ve yıldız ve TR güvenlik işaretleri bulunan yansıtıcılı folyo ile kaplanır. Güvenlik işaretleri, tescil plakalarının sahtelerinin veya kopyalarının yapılmasına engel olmak amacıyla reflektif üst tabakanın imalatı aşamasında reflektif tabakanın içinde ayrılmaz bir bütün olarak imal edilir. Güvenlik işaretleri; fiziksel ve kimyasal yollarla çıkarılamayacak, fotoğraf, fotokopi, baskı, hologram ve diğer görüntü işlemleri ile benzer şekilde üretilemeyecek, güvenlik işaretleri takılı tescil plakası üzerinde aracın yaklaşık 1.8 m. önünde veya arkasında ayakta durulduğunda ve 30 derecelik bir açı ile bakıldığında görülebilir. 1 m.’den fazla yaklaşıldığında ya da 4 m’den fazla uzaklaşıldığında (Ek:12/Y)’de şema ile gösterildiği şekilde görülemeyecek nitelikte olacaktır. araç plakalarına ilişkin mevzuatbu şekildeymiş... Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Valla cm'si kalınlığı rengi vs..pekte önemli değil mühürlü olduktan sonra,sonuçta mevzuat işi onlara ait. Yorum bağlantısı
Alper Keskin 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 çok dikkat çekici olmasa sıkıntı olacağını zannetmiyorum (rakam ve harfler dijital saat ibareleri şeklinde yada el yazısı gibiyse,italik ise trafikte sivrilir tabiki) Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Bu plakalarla az kalsın trafikten men ediyordu Küheylan.. Zor kurtulduk.. Orjinal mühürlü olmasına rağmen.. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Bu plakalarla az kalsın trafikten men ediyordu Küheylan.. Zor kurtulduk.. Orjinal mühürlü olmasına rağmen.. Sercan çok fantastik olmuş Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Sercan çok fantastik olmuş Abi valla hepsi ergenlikten kaynaklanıyor.. Tavan lambaları o zaman full mavi apaçiyim diyen bu benim küheylanı görünce utanırdı yani Aracın içindeki 30cm'lik mavi ledi görüyorsun dimi Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Abi valla hepsi ergenlikten kaynaklanıyor.. Tavan lambaları o zaman full mavi apaçiyim diyen bu benim küheylanı görünce utanırdı yani Aracın içindeki 30cm'lik mavi ledi görüyorsun dimi Evet gördüm'de ayıp olmasın diye yazmak istemedim,disco tarzıymış Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Evet gördüm'de ayıp olmasın diye yazmak istemedim,disco tarzıymış Ne ayıbı abi.. Geçtik artık o dönemleri çok şükür Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Ne ayıbı abi.. Geçtik artık o dönemleri çok şükür Şükürler olsun sercan Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Çok şekerdir Sercan, bi tanedir. Teşekkür ederim hocam.. Allah razı olsun.. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Çok şekerdir Sercan, bi tanedir. Aksini idda etmedikki hocam Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Orjinal plakaları presleyip düzeltip tekrar baskı yapan yerler varmış ? ne kadar doğrudur kaç paradır bilmem.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Yenisini çıkarmak çok kolay diye duymuştum.. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Trafikte şubede yeni plaka çıkarma hakkında,en taze bilgiyi ben vericeğim sanırım.ama şimdi değil yakında.... Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Şöförler cemiyeti 60 TL karşılığı mühürlü app basıyormuş , duyanınız varmı. Ben Mersin'de yaptıramadım, kesinlikle Türkiye genelinde yasak diyorlar başka bir şey demiyorlar..... Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Şöförler cemiyeti 60 TL karşılığı mühürlü app basıyormuş , duyanınız varmı. Kütahyada yapılıyor. Başka bir app başlığında detaylı açıklamıştım. Plaka ve şoförler cemiyeti ile aynı binadayız. Detaylı sorup öğrenmiştim. Engin Bey metem tesislerine uğrarsanız hem tanışmış oluruz hem app ayrıntılarını plaka atölyesiyle konuşuruz Yorum bağlantısı
Misafir 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Kütahyada yapılıyor. Başka bir app başlığında detaylı açıklamıştım. Plaka ve şoförler cemiyeti ile aynı binadayız. Detaylı sorup öğrenmiştim. Engin Bey metem tesislerine uğrarsanız hem tanışmış oluruz hem app ayrıntılarını plaka atölyesiyle konuşuruz Biz uğrasak olmazmı mehmet bey Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Türkiye genelinde plakalar resmi olarak bu tip basılsa çok güzel olur. Normal kullandığımız plakalardan daha kaliteli bence. Yorum bağlantısı
Onur Urhan 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Ben geçenlerde plakaları yeniledim prosedür şöyle: En yakın trafik tescil şube müdürlüğüne gidiyoruz. orada kimlik ve ruhsat fotokopileriyle araç üzerindeki eski plakaları ve bir dilekçe istiyorlar. ............... trafik tecil şube müdürlüğüne 00 aa 000 plakalı aracımın tescil plakaları yıpranmadan dolayı eskimiş olup yenilenmesini arz ederim şeklinde bir dilekçe yazıyoruz. fotokopileri, dilekçeyi ve araçtan söktüğümüz eski plakaları götürüyoruz. görevli memur yeni plaka basım kağıdını dolduruyor. o kağıtla şoförler odasına gidip plakaları bastırıyoruz. plakalara orada cemiyet mührü basılıyor. aracımıza takıyoruz işlem tamam. emniyet mührü kasım 2011 den beri kaldırıldığı için ona gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 Onur hocam maliyetini de yazarsanız büyük bir dertten kurtulmuş olacağız galiba Yorum bağlantısı
Onur Urhan 17 Eylül 2012 Paylaş 17 Eylül 2012 (düzenlendi) Onur hocam maliyetini de yazarsanız büyük bir dertten kurtulmuş olacağız galiba tabi ki yazayım standart plaka 21 tl ancak bazı odalar farklı yazı karakterlerinde basım yapabiliyor. mesela benim bastırdığım oda 3 farklı yazı kalıbı kullanıyor. biri dediğim gibi 21 tl tüm türkiyede aynı. diğerine 31 tl fiyat dediler. 3. olarak app plakayla aynı punto yazı karakteri, sadece harfleri kesik olmayan kalıp var 51 tl. plakanın dışındaki çerçevede siyah çizgi olmasın derseniz plaka hangisi olursa olsun 5 tl daha alıyorlar. fiyatlar çift plaka fiyatı ancak uygulamalar odadan odaya değişiklik gösterebiliyor. bazı odalar işi biraz daha ticarete dökmüş anlaşılan. örneğin sahibinden.com da rastgele bayburt iline ait ilanlara göz atın çok farklı bir plaka harf karakteri göreceksiniz bazı araçlarda. gördüğünüz plakalar yasal ve mühürlüdür. bir problem yaşayanı duymadım hiç. velhasıl ilden ile ilçeden ilçeye değişiyor uygulamalar. standart fiyat 21 olarak kalmak şartıyla. bayburt örneğine ait bir ilan koyayım mesela http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-sahin-severlere-96251437/detay 17 Eylül 2012 tarihinde Onur Urhan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 18 Eylül 2012 Paylaş 18 Eylül 2012 Biz uğrasak olmazmı mehmet bey Olmaz Hakan Bey Önce Engin Abiyi bekliyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts