İçeriğe Yönlendir

Citroën C4 Görüşleriniz-Tavsiyeleriniz

Hadi Küçükoğlu

Recommended Posts

Hadi Küçükoğlu

Aracımı satılığa çıkarttığım için yenisini aramaya başladım bile.

İlk tercihim focus veya c4 olacak gibi duruyor.

Yakın bir abim 4 sene c4 kullanmış, çok memnun kalmış, ısrarla c4 tavsiye almamı istiyor. Şuanki fiestayı almadan önce de 2 ay temiz c4 aradık.

Kullanan gören arkadaşlarıma sormak istedim. Parçasından, işçiliğine, yakıt tüketiminden (dizel), konforuna (fiestayı konfor yüzünden bırakıyorum) görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Ayrıca şöyle bir ilan var, detay verilmemiş ama hasarı var sanırım, yoksa fiyat bana iyi geldi.

http://www.sahibinde...-98057453/detay

Ayrıca 30 bine kadar araç tavsiyesi de alabilirim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

yakıtı güzeldir. içi fiestadan sonra geniş gelecektir. ama teneke sesi geliyor trimlerden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

sağ sol plastik zaten bildiğm kadarıyla.ama güzel araç hoşuma gidiyor yıllardırrr

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu

Direksiyonun göbek sabit biliyorum, hoşuma gitmişti ilk gördüğümde. Biraz ezber bozan bir araç sanırım.

Citroen'in motorlar peugeuot deniyor var mıdır aslı astarı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aracımı satılığa çıkarttığım için yenisini aramaya başladım bile.

İlk tercihim focus veya c4 olacak gibi duruyor.

Yakın bir abim 4 sene c4 kullanmış, çok memnun kalmış, ısrarla c4 tavsiye almamı istiyor. Şuanki fiestayı almadan önce de 2 ay temiz c4 aradık.

Kullanan gören arkadaşlarıma sormak istedim. Parçasından, işçiliğine, yakıt tüketiminden (dizel), konforuna (fiestayı konfor yüzünden bırakıyorum) görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Ayrıca şöyle bir ilan var, detay verilmemiş ama hasarı var sanırım, yoksa fiyat bana iyi geldi.

http://www.sahibinde...-98057453/detay

Ayrıca 30 bine kadar araç tavsiyesi de alabilirim.

piyasasnı bilmiyorum ama bu 1.4 hdi olabilir, bence bu kasada 1.6 şart,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Eski kasası arkadaşımda var. 80bin km'de. Bir kaç kere ufak problemleri oldu o kadar.

Tek kötü yanı, en ufak dokunuşta masrafı çok.

Arkadaşım yokuş aşağı kaydırarak öndeki minibüse resmen tıkladı... Tampon, sis, farlar, ızgaralar değişti. 5bin tl...

Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu

piyasasnı bilmiyorum ama bu 1.4 hdi olabilir, bence bu kasada 1.6 şart,

C4 lerde 1.4 dizel yok sanırım. sahibinden de gözükmüyor.

Eski kasası arkadaşımda var. 80bin km'de. Bir kaç kere ufak problemleri oldu o kadar.

Tek kötü yanı, en ufak dokunuşta masrafı çok.

Arkadaşım yokuş aşağı kaydırarak öndeki minibüse resmen tıkladı... Tampon, sis, farlar, ızgaralar değişti. 5bin tl...

foruma bir de "beğenmedim" tuşu lazım. Kasko şart o zaman bu araçlara.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Bizim hoca (abim) ya aldık bi dene. Arabanın hava filtresini nereye saklamışlarsa bulamadık.

Motorun yarısı göğüs altına giriyor, akü üstünde 50 tane kablodan oluşan bir demet var. Bu aracı alan, aküsünü bile serviste değiştirsin mantığı ile imal edilmiş bence. performans olarak, bizim hoca daki 1,6 90 lık. fiestanın ilk devirlerdeki ataklığı bunda yok.

Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu

Hocam tabiki golf. Olmuyorsa focus.

Golfun son kasasını gördükten sonra eskilere bakasım gelmez benim. İçimde ukte kalır :)

Benzinlileri var diye biliyorum.

Evet var ama benzinlilerin normalden fazla yaktığını duymuştum.

piyasasını bilmem ama 2010 dertsiz C4 tdci ı bu rakama vermezler

Çok büyük ihtimalle pert kayıtlıdır o araç. Benim bütçe zaten 2008 modellerine yeter.

Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu

Tanıdık ustalara c4 bakım masraflarını sormak lazı en iyisi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

2009 fiesta tdci niye satılır ki?

ilandai araç sol önden darbeli bence.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

foruma bir de "beğenmedim" tuşu lazım. Kasko şart o zaman bu araçlara.

Bu hasarı kaskodan yaptırdı, bir sonraki sene 7bin tl fiyat çektiler kasko için :D Araç ilk sene hariç kaskosuz geziyor sürekli :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu

2009 fiesta tdci niye satılır ki?

ilandai araç sol önden darbeli bence.

Aracım 2009 model ama eski makyajlı kasa, yıl farkı var sanırım. Süspansiyonların çok sert olması ve aracın iyice küçük gelmeye başlaması nedeniyle satmaya karar verdim. Hanım 7. ayına girdi. 2 ay sonra nufusumuz artacak.

Bu hasarı kaskodan yaptırdı, bir sonraki sene 7bin tl fiyat çektiler kasko için :D Araç ilk sene hariç kaskosuz geziyor sürekli :D

Fiestama 2500 çektiler, kasko yaptıramadım. Biraz bununda etkisi var bende. Tüm yatırımım bu araçta ve bir anlık dalgınlık yaşarsam hepsi gider Allah korusun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aracım 2009 model ama eski makyajlı kasa, yıl farkı var sanırım. Süspansiyonların çok sert olması ve aracın iyice küçük gelmeye başlaması nedeniyle satmaya karar verdim. Hanım 7. ayına girdi. 2 ay sonra nufusumuz artacak.

Fiestama 2500 çektiler, kasko yaptıramadım. Biraz bununda etkisi var bende. Tüm yatırımım bu araçta ve bir anlık dalgınlık yaşarsam hepsi gider Allah korusun.

c4 kullanmamışsınız galiba :D

Yorum bağlantısı
Hadi Küçükoğlu
(düzenlendi)

c4 kullanmamışsınız galiba :D

Kaskosu daha fazlaysa hiç düşünmeden focus alırım. Gerçi fordlarında kaskosu pahalı.

Yahu arkadaş, bizim malzemeci 2011 model merco c180 komp. almış, %40 hasarsızlık indirimiyle 650 tl ödemiş. Aracın pert değeri 85000 lira. Çıldırıcam :)

Ek :

Focus'un 190km hızında çarpışma testi.

http://www.youtube.com/watch?v=6dI5ewOmHPQ

tarihinde Hadi Küçükoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şaban Arhan
(düzenlendi)

Merhaba

Fikir verir belki diye kendi tecrübelerimi paylaşayım dedim :)

2008 yılında 2006 model 90'lık hatasız C4 aldım, 80.000 kmdeydi..2010 da 22.500 TL'ye sattım, ilanı koyduğumun ertesi günü İzmir'den bi subay arkadaş aldı arabayı..90 beygir olmasına rağmen kalkışı, özellikle yol tutuşu çok sağlamdı, Denizli'de yetkili serviste bakımlarını yaptırdım, yağı, suyu dışında bir şey değiştimeden 135.000 km'de sattım. Çok memnundum..

Bu yılbaşında Focus 2,5 aldım.110 bg 80.000'de..Çok beğenerek aldım arabyı, bence çok yakışıklı kasa..Sedanı bence daha da yakışıklı artı bagaj benim için önemli bir ihtiyaç .

İkisini kıyaslamak gerekirse, bence ikisinin de yol tutuşu iyi, hangisi daha iyi derseniz bence C4..

C4 bagaj konusunda sıkıntılı, Focus ile ailece şehirler arası yolculuk bagaj açısından büyük rahatlık.

C4 şehir içinde daha kıvrak, Focus daha büyük olduğundan daha hantal ama şehirdışında Focus daha rahat ve konforlu..

C4 ün ekranının ortada olması her kafadan ses çıkmasına sebep olabiliyor ama daha estetik..Focusun içi daha sade..

Yakıt olarak ikisi arasında bir fark yoktu.

2. el açısından Focusun önde olduğunu düşünüyorum ama ben C4'ü mü de bir günde satmıştım, o kaideyi bozmaz herhalde.Ama Türkiye'de C4lere karşı bi önyargı var olduğunu görmüştüm..

Hangisini alırım diye düşündüm, valla ikisini de alırım, pişman olmam.

Not : C4 hatcback olarak düşündüm hep, zira onun sedanı bence görünüm olarak çok başarısız.

Not 2 : Araçların ikisi de dizeldir.

tarihinde Şaban Arhan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

C4 ün 1.4 dizel motoru yok.1.4 benzinde var 95 bg lik.1.6 benzinli kullanmışlığım var yol tutuşu falan Focus gibidir iyidir.

Benim kullandığım 2006 modeldi, sadece arka süspansiyonları biraz gürültülü çalışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal

Bende bikaç C4 baktım fakat fransız olmasından yana şüphelerim var genelde teknik açıdan olmadık sorunlar çıkarabilen arabalar diye biliyorum çevremden. Fakat dış görünüm olarak estetik ama iç dizaynı çok acayip diyebilirim ama acayip iyimi acayip kötümü bilemedim :unsure2: Temiz focus bulamayınca alternatifler listesinde seat ibiza tdi stylance, birde belki C4 olabilir biraz daha araştırıp..

Yorum bağlantısı
Mahmut Kızıl

Direksiyonun göbek sabit biliyorum, hoşuma gitmişti ilk gördüğümde. Biraz ezber bozan bir araç sanırım.

Citroen'in motorlar peugeuot deniyor var mıdır aslı astarı?

Pejo Citroen Ford ve Volvo tarafından kullanılan 1.4 ve 1.6 dizel motorlar aynıdır ve üreticisi PSA grubudur kalitesisini ve sağlamlığını kanıtlamış motorlardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Pejo Citroen Ford ve Volvo tarafından kullanılan 1.4 ve 1.6 dizel motorlar aynıdır ve üreticisi PSA grubudur kalitesisini ve sağlamlığını kanıtlamış motorlardır.

bmw ve mini de bulunan 1.6 dizeller de aynı grupmuş.

Yorum bağlantısı
Orkun Özbay

yaklaşık 2 senedir ve 90bin kmdir kullanıyorum.

120 km'ye kadar tüketimi çok iyidir , 1200 km bir depoyla (60 lt) çok rahat yapılıyor (karışık kullanım)

sonrasında hıza bağlı olarak 750 km'ye kadar menzil düşebiliyor.

genel olarak sınıf standartlarını karşılıyor , hatta hız sabitleme gibi ekstraları var.

biraz işçilik açısından problemleri var , sağından solundan tıkırtılar hemen gelmeye başlıyor.

yol tutuşu focus kadar olmasa da fena değil , ama ben çok hızlı kullanan biri değilim.

yan sanayisi boldur ,parçası bulunur benim ki kiralık olsada işi icabı takip ediyorum.

teneke jantları biraz dandik , 3-4 kere jant düzelttirdik.

fiyat konusunda pek bir yorumum yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...