Sedat Can 24 Eylül 2012 Paylaş 24 Eylül 2012 Herkese merhabalar; Yaklaşık 4 yıldır kullandığım Focusumun tüm bakımlarını zamanında yaptırırım ancak z-rot değişimi yaptırmadım. Parke döşeme yollarda giderken özellikle virajlarda, sanki demir demire sürter gibi "garrrç" diye bir ses geliyor. Ses dışında başka hiçbir sorun yaşamıyorum. Ön takıma geçen gün baktırmıştım, rot başları vs. sağlam. Usta Z-rot dan yapabilir dedi. Sizce sorun z-rotlar mı? Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 24 Eylül 2012 Paylaş 24 Eylül 2012 bende kalkışlarda tak diye bir ses sorunu vardı,iyibir rot balansçıya gittim.direk z rotlar dedi.Orjinal çiftini 60 liraya aldım ve tık ses kalmadı.Size tavsiyem iyibir rot-balanscıya gidin size nokta çözüm söylerler Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 24 Eylül 2012 Paylaş 24 Eylül 2012 %90 z-rotlardandır ... 2 yılda bir gidiyordu benimkiler parça ücreti yanlış hatırlamıyorsam 40 lira falandı ... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 Herkese merhabalar; Yaklaşık 4 yıldır kullandığım Focusumun tüm bakımlarını zamanında yaptırırım ancak z-rot değişimi yaptırmadım. Parke döşeme yollarda giderken özellikle virajlarda, sanki demir demire sürter gibi "garrrç" diye bir ses geliyor. Ses dışında başka hiçbir sorun yaşamıyorum. Ön takıma geçen gün baktırmıştım, rot başları vs. sağlam. Usta Z-rot dan yapabilir dedi. Sizce sorun z-rotlar mı? Teşekkür ederim. Yapabilir..Ayrıca viraj demir çubuğu var o da yerinden kaymış olabilir yada lastiği eskimiştir.Mutlaka baktırın. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 Parke yollarda giderken gelen tttooooorrrrrrtttt şeklinde ses helezon yayının alt kısımlarının birbirine değmesinden oluyor.Eski arabalarda hortum tarzı bir şeyler takılıydı helezonlara , bu tür hortum takılarak gideriliyor bu ses. Ama siz yinede aracınızı kontrol ettirin. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Eylül 2012 Paylaş 25 Eylül 2012 Benim c-max'ın ön sol tekerden de belediyenin koyduğu hız kesici kasislerden geçerken sac sürtmesi gibi bir ses geliyor, o da mı z rot sıkıntısı acaba? Yorum bağlantısı
Sedat Can 27 Eylül 2012 Yazar Paylaş 27 Eylül 2012 Ses tarifi aynen söylediğiniz gibi. Z rotlar değişti ama ses yine var, z rotlarda ömrünün sonuna gelmişler bir de helezonlara bir baktırayım. Parke yollarda giderken gelen tttooooorrrrrrtttt şeklinde ses helezon yayının alt kısımlarının birbirine değmesinden oluyor.Eski arabalarda hortum tarzı bir şeyler takılıydı helezonlara , bu tür hortum takılarak gideriliyor bu ses. Ama siz yinede aracınızı kontrol ettirin. Ses tarifi aynen söylediğiniz gibi. Z rotlar değişti ama ses yine var, z rotlarda ömrünün sonuna gelmişler bir de helezonlara bir baktırayım. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 28 Eylül 2012 Paylaş 28 Eylül 2012 Ses tarifi aynen söylediğiniz gibi. Z rotlar değişti ama ses yine var, z rotlarda ömrünün sonuna gelmişler bir de helezonlara bir baktırayım. Ses tarifi aynen söylediğiniz gibi. Z rotlar değişti ama ses yine var, z rotlarda ömrünün sonuna gelmişler bir de helezonlara bir baktırayım. Helezonlar yapıyor o sesi , helezonları söktür plastik boru geçirsinler. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 28 Eylül 2012 Paylaş 28 Eylül 2012 iki tane connect z rotu al tak gitsin çifti 40 lira...Ben öyle yaptım hiç sıkıntım olmadı.... 2 Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 18 Temmuz 2013 Paylaş 18 Temmuz 2013 iki tane connect z rotu al tak gitsin çifti 40 lira...Ben öyle yaptım hiç sıkıntım olmadı.... c max a olurmu bu connectin z rotu boyları tutarmı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Temmuz 2013 Paylaş 18 Temmuz 2013 4 yıl focus Z rotu için çok uzun bir süre... Bence Z rottur.. Yorum bağlantısı
Sadi Orkut 31 Temmuz 2013 Paylaş 31 Temmuz 2013 Aynı tarz sesler benim focustan da geliyordu.Ustaya götürdüğümde sağ viraj demirinin bağlantı yerinden koptuğunu farkettik.Hemen değiştirdik fakat ses devam etti.Bende 1 kutu pas sökücü sprey alıp aracın altına yatıp aksların ,z-rotların,ve yayların birleşim yerlerini bir güzel temizledim.2 yıldır çıt yok.Bence arabayı her sene lift'e kaldırıp altını bir güzel yıkatmak gerekir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts