İçeriğe Yönlendir

Araç Kameramdan Yansıyanlar

Murat Dere

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
35 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Valla tüm ani frenlerimde bu yöntemle aracı durdurabildim. Hatta bir çoğunda motor da stop etti zaten durduğum noktada. Allah göstermesin, daha arkadan vurmalı bi kazam olmadı. Genelde ilk sağ kapımı feda ediyorum :p

Otomatik al sen :p

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
4 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Otomatik al sen :p

4x4'ü yok, olsa alayım :p

2 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Yanlış cevap vereni dövelim

Intel Threat Managment der kaçarım :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
10 dakika önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Debriyaja basarak anı fren yaparsanız daha kısa mesafede durursunuz ve arkadan çarparlar :)

:D

Hiç bu açıdan bakmamıştım ama bu açıdan bakınca da Sani'nin söylediği daha güvenli. :)

Kompresyon belli bir aşamaya kadar kilitlenmeyi önlediği için daha hızlı durduracak ama araçlarda abs zaten bu görevi görüyor.

O belli aşamadan sonra da Emmi ve Serkan abi ve Servet abi ve adını sayamadığım tüm diğer arkadaş- abi eş dost akrabaların da dediği gibi bir de motoru durdurmak için ekstra fren gücü kullanılacak bu da iyi bir fren sistemi yoksa mesafeyi sonradan uzatacak. Of, ne cümle kurdum ya :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bazen film şeridi anı oluyor ama her zaman da olmuyor, olmayınca asılıyorum fren+debriyaja, geçen bi kere asıldım, 3 teker kaldırımda durdum. O an geldiğinde hesap yapmak mümkün değil gibi geliyor. Yapana helal olsun. Hani abs siz daha güvenli durdururum filan deniyor, ben yapamam mesela onu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben kaza yaptığımda debriyaja basmışım, ama inan istemli basmadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
57 dakika önce, Haşmet Güngör yazdı:

Benim araba da debriyaj yok çaldılar mı acaba?

Kırmışsın abi. Bende de yok, önceki sahibi kırmış  :( (da bitişik olacak)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Murat Dere tekniğiyle yaptığım derlemem :)

Sondaki Megane'dekileri şikayet ettim.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

@Emre Şimşek ustad bende daha once birkac sikayette bulundum ama dikkate aliniyor mu bilmiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
3 dakika önce, Metin Akbal yazdı:

@Emre Şimşek ustad bende daha once birkac sikayette bulundum ama dikkate aliniyor mu bilmiyorum.

Alınmıyor, gece uzun farla arkamdan gelen aracı telefonla şikayet ettim, çevirmenin yakınına geçip bekledim çeviren olmadı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
1 saat önce, Selçuk Bakış yazdı:

Alınmıyor, gece uzun farla arkamdan gelen aracı telefonla şikayet ettim, çevirmenin yakınına geçip bekledim çeviren olmadı.

Oradaki polise direkt mi söylediniz yoksa telefonla mı ihbar ettiniz? Bazen bilgi doğru ekibe ulaşamayabiliyor..

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Telefonla ihbar ettim. Ayrıca yasamizda görüntü ihbarlar konusunda açık var diye biliyorum. WhatsApp ihbar hattı bu sebeple kapatıldı.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben bir kaç kez yoldayken telefonla birilerini ihbar ettim. Birinde ekiplerin haberi vardı. İkincisinde yoktu. Üçüncüsünde vardı. Değişiyor yani. Önemli değil. Çevirmede durup polise bir daha söylemek lazım. Eğer yeterince duyarlıysalar en azından durdurup uyarabilirler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Sağ şeritten gelip tam önümüze kıran, neredeyse kapısından gireceğimiz araç. Madem sola döneceksin neden en solda ya da ortada değilsin? Kamera Xiaoyi Yi.Araç 2017 VW Polo Allstar...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Az evvel aynisini yasadim. Allah tan yavastim ve frene bastim. Tabi kufuru de bastim. Onu bi seedip goruntuyu yayinlarim :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben böylelerini hep ekliyorum Youtube'a...Allah kaza bela vermesin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
13 saat önce, H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Sağ şeritten gelip tam önümüze kıran, neredeyse kapısından gireceğimiz araç. Madem sola döneceksin neden en solda ya da ortada değilsin? Kamera Xiaoyi Yi.Araç 2017 VW Polo Allstar...

Cenk hocam burası anladığım kadarı ile dört yol siz soldan gelip yola giriyorsunuz bence sizin duruş yerinizde hatalı. sizin kamyonetin arkasında durmanız gerekirdi diye düşünüyorum. siyah araç ise yola sağınızda bulunan yoldan dik olarak geldiğini düşünüyorum (ilk saniyedeki otobüsün arkasında bulunan yoldan) yani o kişinin sol şeride geçme şansı zaten yok siz orada iken. burada en büyük hata sinyalizasyon hatası. göbek içinde ki trafik lambası ile yola dik gelen yani siyah aracın yola bağlandığı yerde bulunan trafik lambasının aynı anda yeşil yanmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. sizin sğdan dik olarak gideceğinizi tahmin edememiş olabilir sizinde duruş yerinize göre sola dönecek olduğunuzu düşünmüş olabilir. bunu durumun aynısını her sabah yaşıyorum. aynı sizin yola girdiğiniz gibi gitmem gerekiyor. mümkün olduğunca göbeğe girdiğimde en sağda duruyorum. mümkün olmadığı durumlarda sağ sinyalimi mutlaka veririm ve sağımdan gelen araçları çok iyi takip ederim. 

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Kameranın geniş açısından öyle görünüyor, ortada durmuştum. Benim sağıma yanaşan uno var çünkü burnu görünüyor, bu arada ben o siyah aracı olaydan az önce sollamıştım. Arkamdan geliyordu. Ama tabi haklısınız sağda dursam bu olay başıma gelmezdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

3 şeritli döner kavşakta en sol iki çıkış atlayanlarin, orta şerit bir çıkış sonra döneceklerin, en sağ da ilk çıkıştan çıkacaklar için diye biliyorum. Yani sizde en sağda olmalıydıniz bence, o arkadaşta ortada.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Sonuçta en sağda duran aracın sola dönerken dikkatli olması gerekmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...