İçeriğe Yönlendir

Bu Ses Nedir? Arıza Mıdır? Ford Fiesta 2011


Mert Ocak

Recommended Posts

Mert Ocak

Merhaba sevgili arkadaşlar ,

Aracımı alalı yaklaşık 6 ay oldu 2.el bir araç , aldığımda yaklaşık 11.000 km 'deydi çok fazla kullanmıyorum şu an 12.000 km civarında 9.000'de bakıma girmiş aracın kontrol etiketi asılı sinyal kolunda bir daha ki bakım kmsine de 22.000 km yazmışlar.

Aracıma yeni yeni alışıyorum ve ilk aracım bilmediğim konularda beni mazur görün lütfen , artık araçtan gelen sesleri de dinlemeye başlamamla birlikte bilmediğim belki de doğal olabilecek bir konu da sizden fikir almak istedim.

Sorum şu arkadaşlar ,

Motordan duyduğum bir ses , rölantide duyuyorum genel olarak fakat sürüş esnasında da duyduğum oluyor , bu sesi kaydedip youtube a yükledim arkadaşlar linki aşağıda veriyorum , konu hakkında bilgisi / tahmini olan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum?

Bu bir sorun mudur yoksa normal mi sizin araçlarınızdan da bu tarz bir ses geliyor mu?

Yorum bağlantısı
Mert Ocak

Araçta neyin değişip değişmediğini net olarak bilmiyorum Harun , dediğim gibi aracı alalı pek olmadı ama satın alırken herhangi birşeyin değiştiğini söylemedi aldığım kişi büyük bir ihtimalle hiçbirşey değişmemiştir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

Döner Aksamdan geliyor diye düşünüyorum ben devirdaym olabilir peki araç rolanti de gelen ses gaz verdiğinizde aynı olarak mı geliyor yoksa hızlanıyor mu yada çoğalıyor mu?

Yorum bağlantısı
Mert Ocak
(düzenlendi)

Sürekli aynı hızda , aynı tonda artık ezberledim bu sesi , herhangi bir değişiklik olmuyor gaz verdiğim zaman hatta gaz verdiğim zaman duymuyorum diyebilirim belki diğer sesler duymamı engelliyor olabilir sürüş halinde , bilemiyorum ama rölantide dikkatimi çekiyor ,ya bir yerde beklerken yahut aracımı park ettiğimde kontağı kapatmadan bir süre beklediğim için dinliyorum bu sesi.

Hararet ile ilgili bir durum olabilir mi acaba?

tarihinde Mert Ocak tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Aydın

ben usta olmadığım için pek bu şekilde görmeden gercekten ne desem tahmin olacaktır böyle bir şey başıma gelmedi daha önce ama dönen bir yerlerden geliyor gibi motordan değilde devirdaym veya şarj dinamosu falan olabilir diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

Mert bey en doğrusu servisten bir randevu almak olur sanırım. Benim aracımda dizel ancak buna benzer bir ses gelmiyor. belki çok basit birşeydir belkide ilerde ciddi birşey çıkabilir. km de düşükken bir ustaya dinletmek en doğrusu olur bence.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mert Ocak

Merhaba arkadaşlar sorun bir süredir dikkatimi çekmiyordu fakat bugün daha da şiddetlenerek bu sesi duymaya başladım ve içim gidiyor bu sesten , video çekimi yaptım , bayramdan sonra servise götüreceğim fakat bu sefer kaputu açarak çekim yaptım , konu hakkında fikri ya da çözüm önerisi olan benzer sorunu yaşamış olan arkadaşlarımız varsa yardımlarınızı bekliyorum..Teşekkür ederim..

Yeni Video

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ses tahlili yerinde canlısında bile zordur, videodan imkansıza yakındır da, başka bir şey merak ettim, yaklaşık 1 aydır, garantideki aracınızdan ses duyuyorsunuz da, neden bir yetkile servise, ücretsiz tamirat için gitmiyorsunuz?

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Şenoğlu

muhtel suretle devirdaimdan geliyor, benim eski araçtada geliyordu hatta ondan öncekinden de ve hatta hatta ondan öncekinden de fiestaların kronik sorunlarından gergi bilyası sanırım ses yapan

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan İlkar

Baykuşun guguglamasına benziyor sesi :D ben oyumu trigerden yana kullanıyorum

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mert Ocak

Arkadaşlar aracı servise götürdüm usta bu tüm fiestalarda vardır sorunu çözemedik kafana takma dedi ve artık aracımda bunun yanı sıra yeni bir sorunum daha var araç durduk yere motor fanını açıyor aracı süremez oldum bu sorunla ilgili ayrı bir konu açacağım ikisi birbirine karışmasın , bu konu hakkındaki gelişmeleri burada yazacağım..

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Kardeşim buna benzer bi ses (neredeyse aynı ses) ben arabamı aldığımdada vardı devirdayım'ı değiştirince düzeldi senin seste büyük olasılıkla devirdayımdan geliyor.Fan açma durumuda bence devirdayımla alakalı.bence böyle kullanma hararet falan yaptırırsın.Aracın garantili bırak servise bu sesi kesmeden beni aramayın de çık git.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ramazan Girgin 2

Merhaba.

V kayışını söküp çalıştırıldığında ses devam ediyor mu? Bende de benzer bir ses vardı. V kayısını sokunce ses gelmiyordu. V kayışı, dinamo bilyalari ve dinamonun yanındaki avare bilya değişince ses baya bi azaldı. Su anda motor ısınınca az da olsa ses geliyor. Yarın gergi ile krank kasnağını da değiştireceğim.

senin de sorunun muhtemelen burdaki parçalardan birindendir

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Çözüm garanti. Bu sese rağmen kronik deniyorsa, servis değiştirmek ve şikayet etmek gerekir diyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Uz
(düzenlendi)

Çözüm garanti. Bu sese rağmen kronik deniyorsa, servis değiştirmek ve şikayet etmek gerekir diyorum.

Aynen. Kesinlikle Mahmut kardeşime katılıyorum. Henüz 12 bin km. araç. Verin garanti dahilinde ford servisine. Müsteri hizmetlerini de arayın fordun. Gerekli işlemleri direk müşteri hizmetleri takip etsin. Sonuçta müşteri hizmetlerinin tek işi müşterilerini arayıp anket yapmak değil.

tarihinde Mustafa Uz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...