İçeriğe Yönlendir

205-55R16 Yerine 215-55R16 Kullanabilirmiyim?

Abdullah Gülgün

Recommended Posts

Guest Hasan Ekici

Dur kalk trafikte ve ara hızlanmada dezavantaj, sakin kullanımda uzun yolda tüketimi nispeten azaltır, vereceği rakama ve lastiğin markasına göre değerlendirilir

Taban genişleyip sürtünme arttığında yakıtın sakin kullanım yada uzun yolda azalması nasıl olur Çağlar abi? Yada neden sadece uzun yolda yakıt düşüyor, şehir içi trafikte artar mı bu durumda?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

lastik çapı büyüyor diye. vites oranı değişiyor.

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Ekici

lastik çapı büyüyor diye. vites oranı değişiyor.

Peki hocam çap artışından kaynaklı avantaj sürtünme ile kaybedilmeyecek mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

o kadar kesin bilemeyiz. Yüksek hızda bence lastik havası iyi ise çok kayıp olmaz.

Yorum bağlantısı
Burak Yenersoy

Peki hocam çap artışından kaynaklı avantaj sürtünme ile kaybedilmeyecek mi?

Hasan Bey, sanırım sizde matematik biliyorsunuz..Bende Size Aynen katılıyorum..

Enerjinin saklanımı kanunu zaten cevaptır. Haklısınız, haklıyız, arabamızı saçından tırnağına kadar yaratıp,üretmiş, altınıza koymuş olan 762 adet Ford mühendiside "sanırım" haklılar :)) Alternatifleride yazmışlar,hesaplamışlar zaten. 215 isteyene 17 İNÇ !! :)) Konuyu uzatmadan, işin özü budur diyorum, hiç yorumsuz.. Saygılar...

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Tayfun KILIÇ

passatta 215 55 16 var ama eskiden (yine aynı kasa) trendline lar 205 55 16 ile geliyordu. Her ikisi de kullanılıyor. Genelde kışlık takanlar 205 55 16 takıyor nisbeten ucuz diye.

Araç azcıcık yükselir hız göstergesi azcıcık düşer. yakıt sakin kullanımda azcıcık düşer (Çağlar bey söylemiş).

Görüntü ise güzel olur.

benim aldığım aracta da aynı ebat lastik var 205*55*16 ve çkta memnunum

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Taner Yosunkaya

Arkadaşlar, malum mondeolar 205-55R16 ebatta lastik kullanıyor. Bunun yerine 215-55R16 kullanabilirmiyim? Artıları veya eksileri neler olabilir?

bal gibi takılır benim mondeo da 245/45/17 arka 235/45/17 önler mevcut süper öteesi oluyor,ne sürtme ne bilmem ne.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sürtme , jantın et değeri ile daha çok alakalıdır. önden çekiş aracın arka lastiğinin daha geniş olması da ayrı teknik hata. farklı çaplı lastiği , fabrikasyon harici, abs esp li araca takmak ayrı teknik hata. dönüş hızı değişik olacağından olmadık yerde abs devreye girip fren mesafesini kötüleştirir esp tam olması gerektiği gibi çalışmaz.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Taner Yosunkaya

benim aracımda ön 245/45/17 arka 255/45/17 mevcut.arabanın hem duruşr hem sürüşü mükemmel virajlarda falan harika yere yapışıyor resmen

Yorum bağlantısı
Barış Alıcı

Merhaba, bende aracımı aldığımda üzerinde 215 ebat lastik vardı. Ancak bir kaç yerde 215 ebat lastiğin viraj kabiliyetinde zayıflama olacağını okudum, 205 ebat lastiğe göre. Sizlerin bu konuda düşüncesi nedir? Daha iyi bir yol tutuşu için 205 mi, 215 mi? (16 inç jant için)

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar, malum mondeolar 205-55R16 ebatta lastik kullanıyor. Bunun yerine 215-55R16 kullanabilirmiyim? Artıları veya eksileri neler olabilir?

Konu uygun bölüme taşınmıştır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...

merhaba

aracımın orjinal ebatları 215 55 16

205 55 16 taksam ne olur?

Syg.

hiç birşey olmaz,bende şuan öyle yaptım ve kullanıyorum,sıkıntı olmuyor,araçlarımızda aynıymış hatta :)

215 ler çok pahalı  :biggrin:

Yorum bağlantısı

merhaba

Syg.

Birşey olmaz,aksine cebinize faydası olur.

Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı
(düzenlendi)

merhaba

Syg.

Aynı çelişkiyi ben de yaşadım, orjinali 215 ise vardır bi bildikleri dedim ve 215 aldım. Fiyat farkı  oldukça yüksek ama kafam rahat :yes:

tarihinde Konuralp Aracı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Aynı çelişkiyi ben de yaşadım, orjinali 215 ise vardır bi bildikleri dedim ve 215 aldım. Fiyat farkı  oldukça yüksek ama kafam rahat :yes:

çap ufalıyor biraz,onun haricinde bişey olmaz,yakıt yönünden daha az yaktığını söyleyenler bile var.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Koray Kahraman

Peki arkadaşlar, aynı soruyu ben de sormak ve ilave bir soru eklemek istiyorum;

205/55 R16 yerine 215/55 R16 taktığımızda meydana gelen çap büyüme olayından ötürü hız göstergesi ile gerçek hız arasındaki fark değişecektir. Örneğin 205/55 R16 ile ibrede 90 km/saat gösterirken GPS ile 84-85 km/saat göstermektedir. 215/55 R16 takıldığı takdirde muhakkak aradaki fark değişecektir. 2 lastik arasındaki fark %1,7 civarında olup +/- %3 aralığında olduğundan sorun teşkil etmeyecektir diye düşünüyorum. Peki yeni lastik takıldığında (215/55 R16) servise giderek yeni lastiğin ölçüleri araca tanıtılsa aradaki hız farkı sorunu çözülür mü acaba? Geçmişte servislerde "kalibrasyon" yapıldığına dair bir bilgi almıştım. Olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kadrana yeni lastik boyutu tabii ki tanitilabilir ancak bence vereceğiniz fiyat farki ile alacaginiz performans alakasiz olacaktir.

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Sani Bey,

Her hangi bir ücret vermeyeceğim. Çünkü 215/55 R16 lastikler benim ve henüz 6000 km'de. Babamda ise 205/55 R16 var. Ben 4 mevsim lastik taktırmayı düşünüyorum, babama da benim eskileri vermiş olacağım. Bu açıdan bakınca yorumunuz nedir peki?

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Yalçın Dağlıoğlu

215 50 17 yerine daha uygun fiyatlı olsun diye,  205 55 17 takabilir miyim artısı eksisi ne olur acaba hangi marka ve modeli önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
13 dakika önce, Yalçın Dağlıoğlu yazdı:

215 50 17 yerine daha uygun fiyatlı olsun diye,  205 55 17 takabilir miyim artısı eksisi ne olur acaba hangi marka ve modeli önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

rakam farkı nedir aynı markada?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...