Süleyman Can Şahin 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 Selamlar aracımla ilgili bir kaç problemim vardı bunlardan ilki lpg ile yaşadığım sıkıntı. . Aracımda brc marka sequent 24 model sıralı sistem lpg var araç 2001 golf. Bundan bir ay önce arabanın 5bin devirde benzine geçtiğini farkettim ve samsun sanayide berlin mühendislik var arabayı oraya götürdüm bilgisayara bağladı düzelttim dedi ancak yola çıktığımda düzelmediğini farkettim geri döndüm yine bişeyler yaptı düzeltemedi bu bunu yapamayacak dedim bıraktım gittim. Bir hafta sonra samsuna yine gittim ve sabah arabayı çalıştırdığımda aracın gaza geçmediğini farkettim yalnız gaza bastığımda araba 2 veya 3 saniye gazda kalıyor sonra tekrar benzine geçiyor. Yine sanayiye gittim aynı yere elektrik sorunu uzun sürer yarın bakmam lazım filan dedi.Ordan çıktım başka biyere gittim oda plastik kutu içindeki beyin arızalanmış o değişecek 650tldedi. Ordan başka bir yere gittim yarım saat uğraştı elinde başka bir beyin varmış onu taktı sorun düzeldi o taktığı beyne bakarak(bilgisayara bağlayıp) benim aracımdaki beyinde programında işaretlenmesi gereken yerleş işaretlenmiş ve bin devirin altında benzine geçsin olarak ayarlanmış dedi oraya bakarak diğeriyle aynı ayara getirdi sorun düzeldi ancak araç hala 5bin devirde ve üstünde benzine geçiyor geç çalışıyor bazen tekleme yapıyor vites değiştirirken stop ediyor ve örneğin viteste yokuş indik gaza basmadan bi süre araç böyle gitti gaza basmam gerektiğinde araba önce bir yığılma yapıyor daha sonra kendini ileri atıyor. Bu sorunlar neden kaynaklanıyor olabilir. not:aracın yakıtında bir artış yok... Birde şunu anladımki çoğu lpgci bu bilgisayar ayarından bişey anlamıyor bağlayıp söküyor hooop 20tl.. son olarak samsun veya orduda tavsiye edebileceğiniz bir brc bayii varmı. Diğer bir sorum ise aracım 175binde carbon clean yaptırmamın bir sakıncası olurmu veya bana ne gibi artıları olur. Bir başka sorun ise aracım yağ yakıyor çok fazla değil geçen yağ ekletirken usta parmağıyla yağ konulan yerin kapağın altına soktu etrafında bir dolaştırdı ve eline zift gibi bişey geldi motorun açılıp temizlenmesi gerekiyor dedi bunun yerine yağ kanalı temizliği yaptırsam olurmu makineyle yapılan yada böyle bir temizliğe gerek varmı.. Herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ekim 2012 Paylaş 2 Ekim 2012 (düzenlendi) İyi bir motor çalışma analizi yapıp benzin ve lpg ayarlarını düzeltecek iyi bir ustaya ihtiyacın oldugu açık.ayrıca lpg tesisatının çok iyi kontrolü şart.Özellikle kablo baglantı uçlarının dogrulunu ve özellikle enjekktör uçlarının dogrulugunu tespit ettirmen çok önemli. Cc yaptırman ve iyi bilen birinin yapması daha iyi olacaktır.Daha sonra yine iyi bir lpg ayarı şart. 2 Ekim 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Ekim 2012 Paylaş 3 Ekim 2012 aracı bir süre benzinde kullanın, sorun varmı bakın eğer sorun varsa ateşleme sistemi üzerine yoğunlaşın sorun yoksa kullanım sonra aracın beyni benzindeki haritayı kaydetsin. sonrasında ayar yapmayı iyi bilen bir lpg ciye gidin ve bilgisayarındaki hazır ayarı atmasındasa araçla giderken değerlere bakıp ayarlamasını sağlayın. birde lpg filtresini uzun zamandır değiştirmediyseniz ayarlar öncesi değiştirin. ben uzun süre lpg li araç kullandım CC yaptırdım ama hiç bir yararını görmedim. bence cc ye vereceğiniz paraya benzin alıp yüksek devirde kullanın. CC bence dizel araçlar için daha gerekli. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 3 Ekim 2012 Yazar Paylaş 3 Ekim 2012 aracı bir süre benzinde kullanın, sorun varmı bakın eğer sorun varsa ateşleme sistemi üzerine yoğunlaşın sorun yoksa kullanım sonra aracın beyni benzindeki haritayı kaydetsin. sonrasında ayar yapmayı iyi bilen bir lpg ciye gidin ve bilgisayarındaki hazır ayarı atmasındasa araçla giderken değerlere bakıp ayarlamasını sağlayın. birde lpg filtresini uzun zamandır değiştirmediyseniz ayarlar öncesi değiştirin. ben uzun süre lpg li araç kullandım CC yaptırdım ama hiç bir yararını görmedim. bence cc ye vereceğiniz paraya benzin alıp yüksek devirde kullanın. CC bence dizel araçlar için daha gerekli. Aracı şuan benzinde kullanıyorum benzinde hiç bir problem yok. Yalnız o kayıt etsin demişsiniz onu anlamadım ben.nasıl yapılıyor İyi bir motor çalışma analizi yapıp benzin ve lpg ayarlarını düzeltecek iyi bir ustaya ihtiyacın oldugu açık.ayrıca lpg tesisatının çok iyi kontrolü şart.Özellikle kablo baglantı uçlarının dogrulunu ve özellikle enjekktör uçlarının dogrulugunu tespit ettirmen çok önemli. Cc yaptırman ve iyi bilen birinin yapması daha iyi olacaktır.Daha sonra yine iyi bir lpg ayarı şart. Hocam öyle bi lpgci bulmak çok zor işte hepsi lpgnin l sinden anlamayan insanlar bunlara böyle tehlikeli işler için nasıl ruhsat belge veriyorlar anlamıyorum valla. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 12 Ekim 2012 Paylaş 12 Ekim 2012 Selamlar aracımla ilgili bir kaç problemim vardı bunlardan ilki lpg ile yaşadığım sıkıntı. . Aracımda brc marka sequent 24 model sıralı sistem lpg var araç 2001 golf. Bundan bir ay önce arabanın 5bin devirde benzine geçtiğini farkettim ve samsun sanayide berlin mühendislik var arabayı oraya götürdüm bilgisayara bağladı düzelttim dedi ancak yola çıktığımda düzelmediğini farkettim geri döndüm yine bişeyler yaptı düzeltemedi bu bunu yapamayacak dedim bıraktım gittim. Bir hafta sonra samsuna yine gittim ve sabah arabayı çalıştırdığımda aracın gaza geçmediğini farkettim yalnız gaza bastığımda araba 2 veya 3 saniye gazda kalıyor sonra tekrar benzine geçiyor. Yine sanayiye gittim aynı yere elektrik sorunu uzun sürer yarın bakmam lazım filan dedi.Ordan çıktım başka biyere gittim oda plastik kutu içindeki beyin arızalanmış o değişecek 650tldedi. Ordan başka bir yere gittim yarım saat uğraştı elinde başka bir beyin varmış onu taktı sorun düzeldi o taktığı beyne bakarak(bilgisayara bağlayıp) benim aracımdaki beyinde programında işaretlenmesi gereken yerleş işaretlenmiş ve bin devirin altında benzine geçsin olarak ayarlanmış dedi oraya bakarak diğeriyle aynı ayara getirdi sorun düzeldi ancak araç hala 5bin devirde ve üstünde benzine geçiyor geç çalışıyor bazen tekleme yapıyor vites değiştirirken stop ediyor ve örneğin viteste yokuş indik gaza basmadan bi süre araç böyle gitti gaza basmam gerektiğinde araba önce bir yığılma yapıyor daha sonra kendini ileri atıyor. Bu sorunlar neden kaynaklanıyor olabilir. not:aracın yakıtında bir artış yok... Birde şunu anladımki çoğu lpgci bu bilgisayar ayarından bişey anlamıyor bağlayıp söküyor hooop 20tl.. son olarak samsun veya orduda tavsiye edebileceğiniz bir brc bayii varmı. Diğer bir sorum ise aracım 175binde carbon clean yaptırmamın bir sakıncası olurmu veya bana ne gibi artıları olur. Bir başka sorun ise aracım yağ yakıyor çok fazla değil geçen yağ ekletirken usta parmağıyla yağ konulan yerin kapağın altına soktu etrafında bir dolaştırdı ve eline zift gibi bişey geldi motorun açılıp temizlenmesi gerekiyor dedi bunun yerine yağ kanalı temizliği yaptırsam olurmu makineyle yapılan yada böyle bir temizliğe gerek varmı.. Herkese teşekkürler. Allah kolaylık ve boooool bol sabır versin. Bende şu an aynı şekilde benzinde sorun var hop oraya, hayır lpg de sorun var hop oraya derken aralarında ne çok gittim geldim ustaların bir bilseniz, en son ikisinede dedim siz böyle devam ederseniz arabayı sanayinin ortasında benzin döküp yakıcam İşin esprisi bi yana cidden işi çok iyi bilen tecrübeli ustaların kıymetini bilin! Burda Aydın da ciddiyim adam gibi usta az bile değil hiç yok.. Burdan öğrendiğim şeyleri adamlara söylüyorum ağızları açık bana bakıyorlar, sonra kafaları reset atıp aynı şeyleri tekrarlıyorlar bana.. Hayır olsun sonumuz valla.. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 12 Ekim 2012 Yazar Paylaş 12 Ekim 2012 Allah kolaylık ve boooool bol sabır versin. Bende şu an aynı şekilde benzinde sorun var hop oraya, hayır lpg de sorun var hop oraya derken aralarında ne çok gittim geldim ustaların bir bilseniz, en son ikisinede dedim siz böyle devam ederseniz arabayı sanayinin ortasında benzin döküp yakıcam İşin esprisi bi yana cidden işi çok iyi bilen tecrübeli ustaların kıymetini bilin! Burda Aydın da ciddiyim adam gibi usta az bile değil hiç yok.. Burdan öğrendiğim şeyleri adamlara söylüyorum ağızları açık bana bakıyorlar, sonra kafaları reset atıp aynı şeyleri tekrarlıyorlar bana.. Hayır olsun sonumuz valla.. Harbiden öyle abi işimiz zor valla o kadar ustaya götürdüm hiç biri yapamadı. Araba şimdi aynı pancar motoru gibi çalışıyor En sonunda komple değiştirecem sistemi. Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 12 Ekim 2012 Paylaş 12 Ekim 2012 Harbiden öyle abi işimiz zor valla o kadar ustaya götürdüm hiç biri yapamadı. Araba şimdi aynı pancar motoru gibi çalışıyor En sonunda komple değiştirecem sistemi. Benimde aklıma o geliyor ama son kez Mehmet abinin sayesinde bi deneme yapacağım oda olmazsa eğer zaten gidip mecburi bi şekilde masrafa girip yeni lpg sistemine geçeceğim bende.. Bende yorumlarda okumuştum o arabanın motoru lpg ye en uyumlu motor şöyle moor böyle motor demişlerdi bende içimden oh dedim dememe kalmadı lpg den çektikçe çekiyorum.. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 12 Ekim 2012 Yazar Paylaş 12 Ekim 2012 Benimde aklıma o geliyor ama son kez Mehmet abinin sayesinde bi deneme yapacağım oda olmazsa eğer zaten gidip mecburi bi şekilde masrafa girip yeni lpg sistemine geçeceğim bende.. Bende yorumlarda okumuştum o arabanın motoru lpg ye en uyumlu motor şöyle moor böyle motor demişlerdi bende içimden oh dedim dememe kalmadı lpg den çektikçe çekiyorum.. Aynı şekilde benim aracım içinde söylenen şey bu motorlar lpgye çok iyi uyum sağlıyor. Ama alakası yok benim araçta brc var çorumda çok iyi bir bayii var oraya gitmeyi düşünüyorum ancak hadi orada da yapılmazsa diye düşününce o kadar yol gitmeyi göze alamıyorum. Artık böyle sıkıntılı şekilde binecez Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 13 Ekim 2012 Paylaş 13 Ekim 2012 (düzenlendi) Aynı şekilde benim aracım içinde söylenen şey bu motorlar lpgye çok iyi uyum sağlıyor. Ama alakası yok benim araçta brc var çorumda çok iyi bir bayii var oraya gitmeyi düşünüyorum ancak hadi orada da yapılmazsa diye düşününce o kadar yol gitmeyi göze alamıyorum. Artık böyle sıkıntılı şekilde binecez İnşallah sorunu çözersiniz, ben servise orjinal buji kablosu siparişi verdim, düzelirse burdan paylaşırım.. Aklıma gelmişken benim ustamdaki araçtada aynı sorun varmış bugün konuştuk oda sizin problemden bahsetti, lpg enjektörlerinin gaz geçen yerini gösterdi bunları biraz genişletmiş kendi arabsındakileri ve sorun düzelmiş.. aklınızda olsun belki fikir olur. 13 Ekim 2012 tarihinde Hüseyin Topal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Aynı şekilde benim aracım içinde söylenen şey bu motorlar lpgye çok iyi uyum sağlıyor. Ama alakası yok benim araçta brc var çorumda çok iyi bir bayii var oraya gitmeyi düşünüyorum ancak hadi orada da yapılmazsa diye düşününce o kadar yol gitmeyi göze alamıyorum. Artık böyle sıkıntılı şekilde binecez Sizin ilk bahsettiğiniz sorunlar bende yaşanmaya başladı ve sizin sorunları çok iyi anlıyorum. fakat benim büyük sorun sadece ilk çalıştırmada oluyor saçma sapan bir titreşim var ve feci sarsıntı, sonra LPG ye geçince düzeliyor enteresan bir şekilde. Bazen araç gaz almıyor gibi oluyor ve sarsıntılı çalışıyor motor arıza lambası yanıp sönmeye ve ESP ışığı yanmaya başlıyor.. Ne yapmak lazım bilemiyorum, siz çözdünüz mü sorunu ? Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 8 Kasım 2012 Yazar Paylaş 8 Kasım 2012 Sizin ilk bahsettiğiniz sorunlar bende yaşanmaya başladı ve sizin sorunları çok iyi anlıyorum. fakat benim büyük sorun sadece ilk çalıştırmada oluyor saçma sapan bir titreşim var ve feci sarsıntı, sonra LPG ye geçince düzeliyor enteresan bir şekilde. Bazen araç gaz almıyor gibi oluyor ve sarsıntılı çalışıyor motor arıza lambası yanıp sönmeye ve ESP ışığı yanmaya başlıyor.. Ne yapmak lazım bilemiyorum, siz çözdünüz mü sorunu ? Abi benim sorunum çözüldü bobinde problem varmış değiştirdim birde ayar yapıldı şuan bi sıkıntı yok. Ama bu seferde yakıt arttı havalar çok soğuk değil ortalama 10 derece ama 325kuruşa çıktı yakıt kışlık lastiklerin bir etkisi olabilirmi. Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 Abi benim sorunum çözüldü bobinde problem varmış değiştirdim birde ayar yapıldı şuan bi sıkıntı yok. Ama bu seferde yakıt arttı havalar çok soğuk değil ortalama 10 derece ama 325kuruşa çıktı yakıt kışlık lastiklerin bir etkisi olabilirmi. Enteresan benim bobinde değişti aslında buji kablolarıyla birlikte ama.. Yakıt artması kışlık lastikten olabilir ama normal lastikten sonra kışlık lastik kullanmadığım için farkı bilemem, fakat forumda bilenler cevap verecektir. Ondanda değilse tamamen ayarındandır, bana zaten birisi lpg ayarı dediği zaman saçlarımda bi iki tane daha saç beyazlıyor 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 11 Kasım 2012 Yazar Paylaş 11 Kasım 2012 Enteresan benim bobinde değişti aslında buji kablolarıyla birlikte ama.. Yakıt artması kışlık lastikten olabilir ama normal lastikten sonra kışlık lastik kullanmadığım için farkı bilemem, fakat forumda bilenler cevap verecektir. Ondanda değilse tamamen ayarındandır, bana zaten birisi lpg ayarı dediği zaman saçlarımda bi iki tane daha saç beyazlıyor Abi yine mahvoldu araba lpgde iken motor sıcakken rolanti sürekli dalgalanıyor . Benzinde motor soğukken stop ediyor. Yakıt arttı oda ayrı bir dert. Boğaz kelebeğini temizletmiştim adaptasyonu mu yapamadılar acaba. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 Gençler benim 2001 bora vardı. Bu araçlarda iki numara vardır 1- boğaz kelebeği 2- hararet müşürü (o da rölantiyi etkiler, bazen aşırı yükseltir) boğaz kelebeği temizlenir tamam ama sonrasında adaptasyon lazımdır. Yoksa sağlıksız çalışır. Diğer bir numara da PCV-hava girişi arasındaki kısa bağlantı borusu körüğü alt kısmından yarılır. Yağ atar yağı geç hava basınç dengesi bozulur. Bir başkası da sağ ön köşedeki karbon kanister benzin deposu geri dönüş buhar kutusudur. Sıcak motor hikayeleri ordan olabilir. Benzin deposu kapağınız tam kapanmıyorsa felan öyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 (düzenlendi) Abi yine mahvoldu araba lpgde iken motor sıcakken rolanti sürekli dalgalanıyor . Benzinde motor soğukken stop ediyor. Yakıt arttı oda ayrı bir dert. Boğaz kelebeğini temizletmiştim adaptasyonu mu yapamadılar acaba. Garip bişey oldu hakkaten arabam yaşıyor İzmir'e gittik arkadaşlarla onlardan birisinin arabasıyla. Benim aracım normalde hergün hareket eder, İzmir'e gittik geldik o gün aracı hiç kullanmadım ertesi gün işe gideceğim yine nasıl çalışacak diye kontağı çevirdim, benzinde normal çalıştı saçma sapan sarsıntı vs yok motor ısınınca kendinden lpg ye geçti ve bitene kadar benzine geçmedi. Bunlar neden olur anlamadım hergün ayrı bir macera var araçta ? Gençler benim 2001 bora vardı. Bu araçlarda iki numara vardır 1- boğaz kelebeği 2- hararet müşürü (o da rölantiyi etkiler, bazen aşırı yükseltir) boğaz kelebeği temizlenir tamam ama sonrasında adaptasyon lazımdır. Yoksa sağlıksız çalışır. Diğer bir numara da PCV-hava girişi arasındaki kısa bağlantı borusu körüğü alt kısmından yarılır. Yağ atar yağı geç hava basınç dengesi bozulur. Bir başkası da sağ ön köşedeki karbon kanister benzin deposu geri dönüş buhar kutusudur. Sıcak motor hikayeleri ordan olabilir. Benzin deposu kapağınız tam kapanmıyorsa felan öyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Boğaz kelebeğimde sorun yok açıldı bakıldı gayet temizdi. Peki buji, yağ, hava ve yağ filtresi vs değişince adaptasyon gerekir mi, ayrıca nasıl yapılıyor adaptasyon, maliyeti nedir, bilginiz var mı? 12 Kasım 2012 tarihinde Hüseyin Topal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 12 Kasım 2012 Yazar Paylaş 12 Kasım 2012 Garip bişey oldu hakkaten arabam yaşıyor İzmir'e gittik arkadaşlarla onlardan birisinin arabasıyla. Benim aracım normalde hergün hareket eder, İzmir'e gittik geldik o gün aracı hiç kullanmadım ertesi gün işe gideceğim yine nasıl çalışacak diye kontağı çevirdim, benzinde normal çalıştı saçma sapan sarsıntı vs yok motor ısınınca kendinden lpg ye geçti ve bitene kadar benzine geçmedi. Bunlar neden olur anlamadım hergün ayrı bir macera var araçta ? Boğaz kelebeğimde sorun yok açıldı bakıldı gayet temizdi. Peki buji, yağ, hava ve yağ filtresi vs değişince adaptasyon gerekir mi, ayrıca nasıl yapılıyor adaptasyon, maliyeti nedir, bilginiz var mı? Abi adaptasyon olayını hiç bilmiyorum nasıl yapılıyor ,fiyatı nekadar yapılmadığı takdirde ne olur . Öğrenmek lazım aslında. Gençler benim 2001 bora vardı. Bu araçlarda iki numara vardır 1- boğaz kelebeği 2- hararet müşürü (o da rölantiyi etkiler, bazen aşırı yükseltir) boğaz kelebeği temizlenir tamam ama sonrasında adaptasyon lazımdır. Yoksa sağlıksız çalışır. Diğer bir numara da PCV-hava girişi arasındaki kısa bağlantı borusu körüğü alt kısmından yarılır. Yağ atar yağı geç hava basınç dengesi bozulur. Bir başkası da sağ ön köşedeki karbon kanister benzin deposu geri dönüş buhar kutusudur. Sıcak motor hikayeleri ordan olabilir. Benzin deposu kapağınız tam kapanmıyorsa felan öyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Hocam dediğiniz yerlere tek tek baktıracağım. Benim bir sorum olacaktı bu adaptasyon yapılmazsa boğaz kelebeği temizliği ve bobin değişimi sonrasında ne gibi problemler olur. Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 14 Kasım 2012 Paylaş 14 Kasım 2012 Abi adaptasyon olayını hiç bilmiyorum nasıl yapılıyor ,fiyatı nekadar yapılmadığı takdirde ne olur . Öğrenmek lazım aslında. Hocam dediğiniz yerlere tek tek baktıracağım. Benim bir sorum olacaktı bu adaptasyon yapılmazsa boğaz kelebeği temizliği ve bobin değişimi sonrasında ne gibi problemler olur. Valla nolcak bilmiyorum bizim sorunlar, Recep Bey, sen bide ben sitenin lpg den dertli üyeleri olduk Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 14 Kasım 2012 Yazar Paylaş 14 Kasım 2012 Valla nolcak bilmiyorum bizim sorunlar, Recep Bey, sen bide ben sitenin lpg den dertli üyeleri olduk Harbiden öyle oldu abi Bu seferde motor soğukken benzinde ani gaz verdiğimde patlama yapıyor yarın servise gideceğim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 14 Kasım 2012 Paylaş 14 Kasım 2012 Harbiden öyle oldu abi Bu seferde motor soğukken benzinde ani gaz verdiğimde patlama yapıyor yarın servise gideceğim. Bizede bildir kardeşim sorunları bizde bişeyler öğreniriz belki, zaten biraz daha bilgilenirsem kendi LPG servisimi kendim açacağım biraz alet ekipman alıp Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 15 Kasım 2012 Yazar Paylaş 15 Kasım 2012 Bizede bildir kardeşim sorunları bizde bişeyler öğreniriz belki, zaten biraz daha bilgilenirsem kendi LPG servisimi kendim açacağım biraz alet ekipman alıp abi. Bugün iki ayrı servise gittim ustaların ikiside sabah erkenden gel yada akşamdan bırak arabayı sabah motor soğukken deneyelim dedi.birisi bilgisayara bagladi lambda arızası verdi. Oksijen sensörüymüş. Ustanın tarif ettiği belirtilerin hepsi arabada var fiyatı 250tl civari degistirmedim Yorum bağlantısı
Hüseyin Topal 15 Kasım 2012 Paylaş 15 Kasım 2012 abi. Bugün iki ayrı servise gittim ustaların ikiside sabah erkenden gel yada akşamdan bırak arabayı sabah motor soğukken deneyelim dedi.birisi bilgisayara bagladi lambda arızası verdi. Oksijen sensörüymüş. Ustanın tarif ettiği belirtilerin hepsi arabada var fiyatı 250tl civari degistirmedim Ben map sensörünü değiştirip denemiştim olmamıştı, oksijen sensörünü denesem diycem yine bişey değişmiycek bende yaptırmıycam bişey, gittiği yere kadar kardeşim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts