İçeriğe Yönlendir

Yeni Next Navigasyon Piri Reis


Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Üstad, bence pil bozuk...

Geçici çözüm olarak, kontağı kapatmadan önce uyutmanı tavsiye ederim.. Bu sayede açılışta uydu arama ve bekleme sorunu olmaz..

Çakmak çıkışını bölmüş olman sorun oluşturmayacaktır, sadece bazen çakmaklığa takılan cihazlar takılı olsada tam temas edemediği için elektrik alamıyor oynatmak falan gerekiyor.. Belki de böyle bir geçici sorun oluşmuştur..

Geçmiş işinde sorun olduğu aşikar...

Yeni haritayı yükledikten sonra mı yaşadın bu sorunu, yeni haritayı yüklememen gerekiyormuş.. android için sorunluymuş son harita..

Bir de şu program pil süresini uzatıyormuş... https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.infolife.taskmanager

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evren bey,

Pil bozuk muhtemelen. Servise başvurmakta fayda var.

Bir de şu program pil süresini uzatıyormuş... https://play.google.com/store/apps/details?id=mobi.infolife.taskmanager

Abi bu program pil süresini uzatmıyor, çalışan programları kapatıp ram'i arttırıyor. Pil süresi için JuiceDefender mevcut ama ben kullanmayı bi türlü beceremedim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çalışan programları kapattığı için pil ömrünü uzatıyormuş zaten.. Öyle konuşuyorlardı..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Misafir
(düzenlendi)

Bülent Tekcan(Next'in Navigasyon bölümünün yönetcisi) Turkeyforum aracılığı ile bu markaya destek veriyor. Kendisi bir zamanlar da forumumuza üyeydi.

Bu foruma Piri reis ile ilgili yazdığım mesajı aynen aktarıyorum buraya, uzun dönem kullanıcı testi olarak da algılanabilir.

"Bülent Bey'i başka forumlardan da tanırım. Gelişim ve çözüm aşamasında gayet şeffaf cevaplar alabileceğimiz bir kişidir.

Benim bu cihazla ilgili görüşlerim ise maalesef çok olumlu değil. Navigasyon cihazı olarak Next2464'ü büyük bir beğeni ile kullanıyorum iki senedir. Ancak yakında güncelleme alamayacak olması(bir zamanlar ömür boyu güncelleme yoktu ve Next uzun süre tedarikçi olduğu haritalar için markasını yıpratmamak için bu özelliği cihazlarına eklemekten kaçındı), ekran çözünürlüğü daha yüksek ve 5" bir cihaz için pek de aceleci olmayan bir arayış içersindeyken Piri Reis'i Turkeyforum'da 3 ay önce gördüm.

Bir önceki model sayesinde bir çok arkadaşım navigasyon cihazına sıcak bakar hale geldikleri için Next'ten başka cihaz düşünmedim ve bir hafta içersinde cihazın piyasada çok da bulunmadığı bir dönemde satın aldım.

Estetik ve özellik bakımından daha üstün formda bir cihaz yok kabul ediyorum fakat daha önce Iğdır'dan Artvin'e, Sivas'tan Devrek'e kadar hatta İstanbul içersinde bir çok noktaya bir Ankara'lı olarak hiç korkmadan kullandığım 2464'ten sonra Piri Reis Ünye'den Ankara'ya dönerken beni ısrarla Tokat İstikametine yönlendirmeye çalıştı. 2464 ile bu yolu bir çok kez kullandım. Rota ayarları aynıyken ben bile bir an yolda değişiklik mi var diye şüpheye düştüm. Normalde bildiğim bir yol ama navigasyon cihazı kullananlar bilirler, alışkanlık olarak; kalan mesafeyi görmek, rota datasını tutmak için açık tutarım navigasyon cihazımı. Bu hatasından sonra bir harita güncellemesi geldi ve onu da yükledim.

Ancak bir Nişan için İstanbul'a ziyaret için geldiğimde haritada işaretli olan Maria'nın Yeri adlı mekanı olması gereken yerden 2,5km uzakta gösterdiğinden sahilden Bostancıya kadar gidip tekrar mekana dönecek yolu bulmak adına fazladan 5km yol yaptırmanın yanı sıra, kendi datasında kayıtlı olan bu yere ulaştığımızda tamamen başka bir mekanın olması da can sıkıcıydı.

Pil sorunu kesinlikle var ama zaten araç içersinde şarja bağlı olduğu için çok dert etmiyorum ama her kontak kapayışta cihazın kapanması maalesef hareket etmeden önce 4-5 dakikalık bir zaman kaybına neden oluyor. Hareket halinde uydu bulması zor olduğundan tavsiye edildiği üzere hareket etmeden bu işlemi yapmak istiyorum ancak uyku modu sağlıklı çalışmıyor sanırım.

Cihaz kötülemek gibi bir huyum yok ama asıl amacı yol bulmak ve yönlendirmek olan cihazın yönlendirmelerine artık pek güvenemiyorum. Hatta bazen konumumu doğru tespit edemediğinden bu hatalara da neden olabileceğini düşünüyorum ama sonuç şu ki ben eski cihazım daha az özelliğe sahip olsa da bu navigasyon konusnda eski teknolojili cihazımı navigasyon yönünden arar durumdayım.

Eğer bu cihazda düzelme olmazsa güzel bir tablet olarak yeğenime hediye edip, tekrar klasik wince'li bir cihaza döneceğim gibi gözüküyor.

Saygılarımla."

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Üstad..

1- 4624..

2- Benim next 708 bile hala güncelliyorken 4624'ü sorunsuz ve ücretsiz güncelleyebilmen lazım..

3- İstanbulda yaşadğın sorunun harita hatası olduğunu düşünüyorum..

4- Pil garanti kapsamındadır, bence gönder değiştirsinler..Ya da bir yerinde elektrik kesilince kendini kapat gibi bir özelliği vardır.. 4624'te böyle bir özellik vardı ve kapatma, devam et diyebiliyorduk..

Diğer sorunlarını da illaki firmaya ilet, karadenizde yaşadığın sorun muhtemelen rota planlama ile ilgili bir sorundur..

Yorum bağlantısı
Misafir

Modeli yanlış mı yazmışız:) neyse düzeltirim.

Benim modelin harita güncellemesi 2 yıldı. Sonradan değişti mi bilmiyorum, bağlayınca belki günceller ama buna ilişkin bir bilgi görmedim Mehmet Bey.

Pil ile ilgili başka kullanıcılarda muzdarip, bakalım ne diyecekler.

Karadenizde özellikle baktım rota ayarına. Hızlı'ya ayarlamıştım, diğer cihaz da hep hızlıda olurdu.

Diğer forumda firma yöneticileri diyor ki, bu cihaz wince'lerden farklıdır, hareket halinde iken uydu bulması 40 dakika bile sürebilir. Yine niye gps çipi değişti ve önceki modelde kullanılan başarılı markalar tercih edilmedi sorusuna Android için diğerlerini uygun görmedik diyorlar.

Tabi bu cevaplar son kullanıcıiçin soru işaretleri oluşturuyor. Navigasyon cihazı olarak tanıtılan bir modelin diğer wince cihazları gibi değerlendirilmemesi gerektiğinin niye baştan söylenmediği soruluyor mesela. Ya da birçok Gps cihaz modeli olan bir firmanın en üst ürün grubunda lanse ettiği üründe çıkan problemleri görerek daha çok multimedya özelliklerine sığınarak cevaplar vermesi şikayet konusu oluyor.

Trafik bilgi sistemi için internet bağlantısına ihtiyaç duyması ise mobil internet ülkemizde ucuzlayıncaya kadar bu cihazın önünü biraz tıkayacak gibi.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim modelin harita güncellemesi 2 yıldı. Sonradan değişti mi bilmiyorum, bağlayınca belki günceller ama buna ilişkin bir bilgi görmedim Mehmet Bey.

Karadenizde özellikle baktım rota ayarına. Hızlı'ya ayarlamıştım, diğer cihaz da hep hızlıda olurdu.

Muhtemelen 4624'ün güncellemesini de sonsuz yapmışlardır...

Karadenizdeki olayda sen doğru olanı seçmişindir de, cihazındaki rota planlayıcı saçmalamıştır...

Yorum bağlantısı
Misafir

Muhtemelen 4624'ün güncellemesini de sonsuz yapmışlardır...

Karadenizdeki olayda sen doğru olanı seçmişindir de, cihazındaki rota planlayıcı saçmalamıştır...

Muhtemelen dediğin gibi Üstâd. Güncelleme almıştır ama biz kafaya koyduğumuz için değiştirmeyi, daha iyiyi bulacağız derken, bekliyoruz ki eski cihazın perdormansına ulaşsın diye. Emekleme döneminde olan hiçbir ürünü almam aslında ama bunda baya bir hızlı davrandım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

next bozdu kendini :p e fiyatlar düşünce :D

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Piri reis i bende kurban bayramından beri kullanıyorum.

Evren kardesimin söylediklerine katilmakla birlikte ekran dokunmatiginin de kötü olduğunu söyleye bilirim.

Özellikle hareket halinde kötü dokunmatik insanı zora sokuyor.

Android olması bazı hatalarını kapatsa da şarj konusu sıkıntı.

Ama igo 8 primo super bir program. Sıkışık trafik bilgilendirmesi skin eklentileri ve alternatif yol ön görüsü cok isime yariyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Murat Yalçın

Evren Bey Selamlar ,

Açıkcası ben de Piri Reis'i araştırırken yazdıklarınız ürünü henüz fiziksel olarak incelemesemde kafamda daha canlanabilir bilgiler oluşturdu ,almış olduğunuz tarih ile şu an itibariyle yapılan güncellemeler ve diger yamalar olsun son durum hakkında bilgi verebilirmisiniz ? Ben bir tablet sınıfında oldugu icin dokunmatigini cok hassas olabilecegini düşünmüştüm ki bu konuda siz gerekli cevabı vermişsiniz , cevap biraz hayal kırıklığı açıkcası çünkü çok daha yüksek çözünürlüklü GPS alıcılı tabletler var piyasada hatta biraz paraya kıyıp Asus Nexus 7 alırsanız her türlü ihtiyacınıza cvap verebilecek bir cihaz o yüzden son durum ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Merhaba Murat Bey,

Piri Reis ile olumsuz görüşlerim maalesef devam ediyor. Hatta bunu Next'in yöneticisinin bizzat katıldığı forumda da dile getirdim. Şu an Piri Reis iki çıktı ki, bu da firma her ne kadar kabul etmese de ilk versiyonda bariz hatalar olduğunu ve düzeltilemediğinin göstergesi gibi. II. versiyonda kasa değişmiş, pil değişmiş, dayanımı arttırılmış ve TBS sistemi eskisinde olduğu gibi wi-fi den bilgi çekerken, dilerseniz, Wince cihazlar gibi radyo üzerinden de bilgi alabiliyor uygun aparatla.

Dün özellikle cihazı test ettim kullanmak pek içimden gelmediği için daha çok telefondan kullanıyorum. Gideceğim adrese giderken 100m sonra sağa dönün dediği sapağa tahmini olarak girdim çünki, düz gitsem başka yola gireceğimi anladım. Rota düzeltme vermeyince doğru girdiğimi anladım. Aracı parkettim ve cihazı uyku konumuna aldım. 1 saat sonra geldim, cihazı açtım ancak ne yazık ki, uydu aranıyor uyarısı aldım yeni rota girdiğimde. Yaklaşık 5 dk. hareket etmedim bakalım bulabilecek mi diye ama nafile. Bir de 10 dk. hareket halinde denedim yine bulamayınca kapatıp açtım cihazı. Cihaz ve harita açıldıktan 30sn sonra uyduyu buldu hem de hareket halinde. Oysa ki, Next hareket halinde uydu bulmamasını Android'in getirdiği negatif bir durum olarak yansıtıyor ve hareket etmeden önce cihazın açılmasını istiyor. Daha sonra gün içersinde bir kez daha denedim uykudan uyandırıp adres girmeyi. Tabi ki aynı şeyleri tekrarladım.

Ben kesinlikle sorunun donanım kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Android tabanlı telefonlarda sorun olmaması; cihazın minimum konfigrasyonunu sağlayamadığı sonucuna götürüyor beni. NoteII ile mükemmel çalışıyor oysa ki IGO. NoteII donanımı ile cihazın donanımını karşılaştırmak hata diyebilirsiniz pek tabi ama bunu benden önce Next'in düşünüp, piyasada rakibi yokken alelacele düşük konfigrasyonla bir cihaz piyasaya sürmemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Çünki cihazın satış fiyatı 349tl ve bu fiyata bırakın navigasyonu tabletler satılırken daha iyi bir altyapılı cihaz ile pşiyasaya girebilirlerdi.

Şimdi aynı hata Piri Reis II'de de tekrarlanıyor. Yine 349tl gibi bir fiyatla, IGO'yu taşıyacak bir altyapıya sahip olmayan donanımla piyasadalar. Next piyasadaki en iyi müşteri hizmetlerini sunan firma ama onların da diğer rakiplerinin durumuna düşüp düşmediklerini zaman bize gösterecek.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...