Recep Mura 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 Değerli Arkadaşlar, konuyla ilgili bilgisi ve tecrübesi olanlara 2 şey danışmak istiyorum. Birincisi okulda derslerde kullanmak için aldığım acer netbook ile ilgili netbook daha yeni sayılır yalnızca okulda kullanıyoruz ama nedense son günlerde projeksiyon cihazına bağladığımda no signal (sinyal yok) hatası veriyor, 2 farklı sınıftada aynısı oldu kabloları kontrol ettim bilg. projesiyona bağlan ve FN tuşu f5 yaptım tüm seçenekleri denedim olmadı bir türlü bağlayamadım öğrencilerin dediğine göre benden sonraki öğretmen taktığında çalışmış acaba bilg.daki bağlantı kablosunun takıldığı yerde sorun olabilir mi? ne yapabilirim yada hangi farklı seçenekleri deneyebilirim veya orada arıza olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Diğer bir sıkıntım da HI-LEVEL 16 Gb lık usb belleği bilg. taktığımda taranması gerekiyor uyarısı çıktı bende veriler silinmesin diye taramadan devam et seçeneğini seçip işimi hallettim ama sonra taktığımda bilg. belleği görmedi ve biçimlendirilmesi gerekiyor ikazı verdi mecburen biçimlendirdim ve okulda kullanacağım dosyaları attım 5 gb gibi ancak okula gittiğimde yine hata verdi ve dosya görünmesine ve kapasite olarak var olmasına rağmen boş gözüküyor yeniden biçimlendireyim dedim bu sefer disk yazmaya karşı korumalı ikazı vermeye başladı ve şuan hiçbir şekilde kullanamıyorum bu konuda ne yapabilirim yardımcı olabilirseniz memnun olurum. şimdiden çok teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 5 Ekim 2012 Paylaş 5 Ekim 2012 sağ alt köşede pil göstergesine sağ tıklayın windows mobility center diye birşey cıkacak onu kullanarak ekran bağlayabilirsiniz bilgisayarınızda virüs var kullanacağınız dosyalarınızada virüs bulaşmış bilgisayarı bi virüs taraması yaptırın 3 Yorum bağlantısı
Kasım Atlı 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 Evet Mustafa ŞAHİN kardeşimin dediği gibi net bir şekilde bilgisayarınıza virüs bulaşmış. Önce tarama ile virüsleri silin, olmazsa tek çare format geriye kalıyor.Bunları deneyin olmazsa diğer çözümleri araştırırız. Ayrıca her okulun formatör öğretmeni var, onlardan da destek alabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 FN+F7 denediniz mi? işletim sisteminiz nedir? Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Ekim 2012 Yazar Paylaş 6 Ekim 2012 Bilg. sırf okulda kullanıyoruz internete pek girmiyoruz ama usb belleklerden bulaşmış olabilir malum okuldaki bilg.herkesin kullandıkları olduğundan çok defa evdeki bilg. o belleklerde virüs bulundu. FN+F5 denedim tüm seçenekleri denedim olmadı. Okulda bilgisayar öğretmenine gösterdik ama o da çözemedi yazılımsal bir durum yok o portun içinde bir sıkıntı olmalı dedi ama neredeyse yıpranmamış ki hala üzerinde etiketleri koruma bantları bile duruyor daha önceden bağlanıyordu. Birde bu netbook acaba format veya üzerine yeni sistem kurulumu nasıl yapılıyor? Masaüstü sağ tuş grafik seçeneklerinden projeksiyona bağlanı tıkladım yine sonuç olumsuz dediğiniz gibi bir virüs bu işe sebep olabilir mi? Bir deneyeyim verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. sağ alt köşede pil göstergesine sağ tıklayın windows mobility center diye birşey cıkacak onu kullanarak ekran bağlayabilirsiniz bilgisayarınızda virüs var kullanacağınız dosyalarınızada virüs bulaşmış bilgisayarı bi virüs taraması yaptırın Dediğiniz ibareyi notebook'umda gördüm netbook'a da bakayım bir dahaki sefere bağlarken onu da deneyeceğim inş. olur...teşekkür ederim bir virüs taramasını yaptırayım bakalım değişen bir şey olacak mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 FN+F7 denediniz mi? işletim sisteminiz nedir? abi senin dediğin f7 tuşu mesela bende sesi kapatma. yani her bilgisayarda farklı olur o Bilg. sırf okulda kullanıyoruz internete pek girmiyoruz ama usb belleklerden bulaşmış olabilir malum okuldaki bilg.herkesin kullandıkları olduğundan çok defa evdeki bilg. o belleklerde virüs bulundu. FN+F5 denedim tüm seçenekleri denedim olmadı. Okulda bilgisayar öğretmenine gösterdik ama o da çözemedi yazılımsal bir durum yok o portun içinde bir sıkıntı olmalı dedi ama neredeyse yıpranmamış ki hala üzerinde etiketleri koruma bantları bile duruyor daha önceden bağlanıyordu. Birde bu netbook acaba format veya üzerine yeni sistem kurulumu nasıl yapılıyor? Masaüstü sağ tuş grafik seçeneklerinden projeksiyona bağlanı tıkladım yine sonuç olumsuz dediğiniz gibi bir virüs bu işe sebep olabilir mi? Bir deneyeyim verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Dediğiniz ibareyi notebook'umda gördüm netbook'a da bakayım bir dahaki sefere bağlarken onu da deneyeceğim inş. olur...teşekkür ederim bir virüs taramasını yaptırayım bakalım değişen bir şey olacak mı? %100 virüsten Yorum bağlantısı
Murat Dere 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 USB bellek gitmiş. Soğuk su içilecek. Küçük dizüstlerini (netbook) usb bellekle yeniden kurabilirsiniz. Ya da harici DVD okuyucu bağlanarak kurulur. Okuldaki bilgisayar öğretmeni bilir. Yedekleri alıp yeniden kurun/kurdurun. Ücretli/ücretsiz antivirüs programı edinin: AVG olabilir (ücretsiz), ESET NOD32 olabilir (ücretli). Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Ekim 2012 Yazar Paylaş 6 Ekim 2012 USB bellek gitmiş. Soğuk su içilecek. Küçük dizüstlerini (netbook) usb bellekle yeniden kurabilirsiniz. Ya da harici DVD okuyucu bağlanarak kurulur. Okuldaki bilgisayar öğretmeni bilir. Yedekleri alıp yeniden kurun/kurdurun. Ücretli/ücretsiz antivirüs programı edinin: AVG olabilir (ücretsiz), ESET NOD32 olabilir (ücretli). Geçmiş olsun. Teşekkür ederim Hocam demekki Bİm veya A101 gibi yerlere gelen elektronik ürünlerden uzak durmak lazım bu HI-LEVEL usb belleği sanki çok da uygunmuş gibi A101 den almıştık ama neredeyse doğru dürüst kullanmadan dediğiniz şayet doğruysa ki öyle gözüküyor çöpe gidecek halbuki bende yıllar önce alınan kingston marka 256 Mb ve 1 gb lık bellekler var ne eziyetler çektiler hala yıkılmadı ayaktalar hala çok şükür yeterli kapasiteleri yok ama çalışır durumdalar... Netbookların kurulum dosyaları içinde bir dosyada mı yada kurulum için dosyları usb belleğe nereden alabilirim netbook'un sistemi Win 7 starter olması lazım... abi senin dediğin f7 tuşu mesela bende sesi kapatma. yani her bilgisayarda farklı olur o %100 virüsten Virüsten böyle bir şey olabileceğimi hiç aklıma gelmezdi inş. çözülür kullanımda başka yerlerde herhangi problem sezmiyorum ücretsiz avast avg gibi ürünler iş görür mü acaba...Birde combofix'i deneyeyim mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 bende a101den 2 tane 16gblik flash bellek aldım çok güzelde çalışıyor bir sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Ekim 2012 Yazar Paylaş 6 Ekim 2012 bende a101den 2 tane 16gblik flash bellek aldım çok güzelde çalışıyor bir sıkıntı yok Sizinki de mi HI-LEVEL demekki bana denk geldi sıkıntılı olan bu elektronik işi biraz da nasip kısmet işi belli olmuyor... Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 evet benden ondan aldım çokta memnunum Yorum bağlantısı
Recep Mura 6 Ekim 2012 Yazar Paylaş 6 Ekim 2012 evet benden ondan aldım çokta memnunum Böyle bir problemle karşılaşmasaydık bizde memnun kalırdık ama...(( Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ekim 2012 Paylaş 6 Ekim 2012 sıfır km aldığım bellek ilk günden beri aynı hataları veiryor, internete bile hiç bağlanmamış pc de kullanıldığı halde, tırt bunların hepsi Yorum bağlantısı
Recep Mura 9 Ekim 2012 Yazar Paylaş 9 Ekim 2012 sağ alt köşede pil göstergesine sağ tıklayın windows mobility center diye birşey cıkacak onu kullanarak ekran bağlayabilirsiniz bilgisayarınızda virüs var kullanacağınız dosyalarınızada virüs bulaşmış bilgisayarı bi virüs taraması yaptırın Maalesef netbook'da sağ alt köşedeki pil simgesini sağ tıklatınca bahsettiğiniz Windows Mobility center çıkmıyor acaba netbook'da Win 7 Starter olmasından dolayı mıdır? Çünkü notebook'da Win 7 Home premium var onda bahsettiğiniz şey var... combofixle tarattım sonra awast yükledim ücretsiz sonra deneme tam sürümü yükleyip tarattım hiçbir problem bulamadı. Bugün okulda bilg.dan benden daha iyi anlayan ve meraklı bir arkadaşa gösterdim bayağı uğraştı çözemedim bir uyumsuzluk var ama nereden anlayamadım dedi... Kendimde birkaç farklı projeksiyona bağladım dikkatimi çeken şey projeksiyon kablosunu takınca ekranda sağ kenada yer alan saat, takvim gibi araçlardaki simgeler sol üst köşeye üstüste yerleşiyor kabloyu sökünce normal hale geliyor acana çözünürlük ile ilgili projesiyon ile ilgili bir uyumsuzluk olabilir mi böyle bir durum sinyale etki eder mi bu durum ne yapabilirim...Bilgisi ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim... Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Ekran kartı driver ini güncellemeyi denediniz mi? Yorum bağlantısı
Recep Mura 9 Ekim 2012 Yazar Paylaş 9 Ekim 2012 Ekran kartı driver ini güncellemeyi denediniz mi? Hayır denemedim nasıl yapabilirim çok anlamam ama izah ederseniz kısaca sanırım deneyerek halledebilirim mesela acer sitesinden benim modeli seçtim VGA Intel VGA Driver 8.14.10.2117 21.8 MB 2010/08/02 bu çıkıyor ekran kartı sürücüsü bu mudur son sürüm olduğunu nasıl anlayabilirim. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Maalesef netbook'da sağ alt köşedeki pil simgesini sağ tıklatınca bahsettiğiniz Windows Mobility center çıkmıyor acaba netbook'da Win 7 Starter olmasından dolayı mıdır? Çünkü notebook'da Win 7 Home premium var onda bahsettiğiniz şey var... combofixle tarattım sonra awast yükledim ücretsiz sonra deneme tam sürümü yükleyip tarattım hiçbir problem bulamadı. Bugün okulda bilg.dan benden daha iyi anlayan ve meraklı bir arkadaşa gösterdim bayağı uğraştı çözemedim bir uyumsuzluk var ama nereden anlayamadım dedi... Kendimde birkaç farklı projeksiyona bağladım dikkatimi çeken şey projeksiyon kablosunu takınca ekranda sağ kenada yer alan saat, takvim gibi araçlardaki simgeler sol üst köşeye üstüste yerleşiyor kabloyu sökünce normal hale geliyor acana çözünürlük ile ilgili projesiyon ile ilgili bir uyumsuzluk olabilir mi böyle bir durum sinyale etki eder mi bu durum ne yapabilirim...Bilgisi ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim... en iyisi tertemiz bi format atın win 7 ultimate olabilir Yorum bağlantısı
Recep Mura 9 Ekim 2012 Yazar Paylaş 9 Ekim 2012 en iyisi tertemiz bi format atın win 7 ultimate olabilir bunu elimde win 7 ultimate olmadan yapabilir miyim şu ana kadar hiç notebook veya netbook'a format atıp yeniden yükleme yapmadım bu işi en kolay nasıl yapabilirim... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 Maalesef netbook'da sağ alt köşedeki pil simgesini sağ tıklatınca bahsettiğiniz Windows Mobility center çıkmıyor acaba netbook'da Win 7 Starter olmasından dolayı mıdır? Çünkü notebook'da Win 7 Home premium var onda bahsettiğiniz şey var... combofixle tarattım sonra awast yükledim ücretsiz sonra deneme tam sürümü yükleyip tarattım hiçbir problem bulamadı. Bugün okulda bilg.dan benden daha iyi anlayan ve meraklı bir arkadaşa gösterdim bayağı uğraştı çözemedim bir uyumsuzluk var ama nereden anlayamadım dedi... Kendimde birkaç farklı projeksiyona bağladım dikkatimi çeken şey projeksiyon kablosunu takınca ekranda sağ kenada yer alan saat, takvim gibi araçlardaki simgeler sol üst köşeye üstüste yerleşiyor kabloyu sökünce normal hale geliyor acana çözünürlük ile ilgili projesiyon ile ilgili bir uyumsuzluk olabilir mi böyle bir durum sinyale etki eder mi bu durum ne yapabilirim...Bilgisi ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim... Hocam merhaba Hatırladınızmı Yorum bağlantısı
Recep Mura 9 Ekim 2012 Yazar Paylaş 9 Ekim 2012 Hocam merhaba Hatırladınızmı Evet evet hatırladım Mehmet Hocam, anladığım kadarıyla bu iş beni aşıyor sanırım bir tamirciye gitmesi gerekecek, yurt dışından geldiği için Acer garanti kabul etmiyor o yüzden garantiye gönderemeyeceğim... Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 bunu elimde win 7 ultimate olmadan yapabilir miyim şu ana kadar hiç notebook veya netbook'a format atıp yeniden yükleme yapmadım bu işi en kolay nasıl yapabilirim... yapamazsınız cd gerekli Yorum bağlantısı
Recep Mura 9 Ekim 2012 Yazar Paylaş 9 Ekim 2012 yapamazsınız cd gerekli nereden temin edebilirim netten vb. bulabilir miyim yoksa satın mı almam gerekir? Ama sistemden bir sıkıntı olmaması lazım yani neredeyse şu ana kadar o da sürekli değil sadece okulda ders için kullanıldı onun haricinde neredeyse hiç kullanılmadı yanlışlıkla bir ayarı vb. değişmediyse tabii... Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 google amcaya sorun o size söyler. dosya iso olarak iner nero ile kalıp dosyasını yazdırın açılışta başlayın.ama hiç bilmiyorsanız yapmanızı tavsiye etmem. hadi formatı attım deseniz bile bunların driverleri var sonra programları var Yorum bağlantısı
Recep Mura 9 Ekim 2012 Yazar Paylaş 9 Ekim 2012 google amcaya sorun o size söyler. dosya iso olarak iner nero ile kalıp dosyasını yazdırın açılışta başlayın.ama hiç bilmiyorsanız yapmanızı tavsiye etmem. hadi formatı attım deseniz bile bunların driverleri var sonra programları var programları yüklerim onlarda sıkıntı olmaz driverlerda acer'in sitesinde var sanırım oradan hepsini indiririm ama yüklemesi nasıl oluyor bilemem ama sorunu çözecekse yaparım olduğu kadar ama çözmeyecekse değmez sanırım... Hocam harici monitörde denediniz mi? hayır denemedim bağlantı kablosu yok elimde ama okulda bugün 3 farklı projeksiyon cihazında denedim benden daha iyi bilen ve bu konulara meraklı bir arkadaşa da gösterdim o da çözemedi bir uyumsuzluk var ama nereden kaynaklanıyor anlayamadım dedi daha geniş bir vakitte uzun uzun incelemek lazım dedi... Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 9 Ekim 2012 Paylaş 9 Ekim 2012 programları yüklerim onlarda sıkıntı olmaz driverlerda acer'in sitesinde var sanırım oradan hepsini indiririm ama yüklemesi nasıl oluyor bilemem ama sorunu çözecekse yaparım olduğu kadar ama çözmeyecekse değmez sanırım... hayır denemedim bağlantı kablosu yok elimde ama okulda bugün 3 farklı projeksiyon cihazında denedim benden daha iyi bilen ve bu konulara meraklı bir arkadaşa da gösterdim o da çözemedi bir uyumsuzluk var ama nereden kaynaklanıyor anlayamadım dedi daha geniş bir vakitte uzun uzun incelemek lazım dedi... Hocam telefonuzu bekliyorum. Okulda olduğunuz birgün öğleden önce. Yorum bağlantısı
Recommended Posts