ümit ak 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 merhaba arkadaşlar. 2006 model dizel focus aracımı stop ettikten 20 sn. sonra vınlama şeklinde, araçtan 5 mt. uzakta dahi rahatlıkla duyulabilecek, yaklaşık 2 sn ye süren, tam yağ dolum kapağının hizasında üst tarafına elinizi koyduğunuzda hissedilen, eğilip kulak verdiğinizde pervane dönüş sesi olan bir ses. vakum pompasına giren boruyu aracı stop ettikten sonra çıkardım o sesi yapmadı.taktım ses yine oluyo. yani vakum pompasının çektiği hava boşalıyor sanki.ama bu ses nerden ve neden geliyor.? bu normal mi?ilk kez focus kullanıyorum.tuaf geldi bana. aracı stop ettikten sonra inmeden fren pedalına sertleşene kadar basıyorum ve ses gelmiyor?bende çözümü şimdilik böyle buldum.servise gitmeden önce fikrinizi almak istedim.... Yorum bağlantısı
ümit ak 10 Ekim 2012 Yazar Paylaş 10 Ekim 2012 hocam turbo değil gibi geldi bana.çünkü dinledim ses turbodan gelmiyor... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Yok yok, dizel focus'larda bi kapakçıklar kapanıyordu. Adını unuttum ya... 1 Yorum bağlantısı
ümit ak 10 Ekim 2012 Yazar Paylaş 10 Ekim 2012 (düzenlendi) yani mutlaka bir şeyler oluyor da bu kadar da ses olması anormal değil mi sizce de? 11 Ekim 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi bi=bir,oluyo=oluyor ;İmla kurallarına uyunuz. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Herşey yolunda hiç bir sıkıntı yok fren pedalıyla uğraşmayın. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 Turbo olsa kontağı kapatır kapatmaz dediğiniz gibi 2 sn. Süren pervane vınlana sesi gelir. 20 sn. Sonra gelmesi ilginç. Peki stop etmeden rolantide 3-5dk. Arası beklediğinizde de bu ses geliyor mu ? Turbo emiş hortumunda biriken havanın tahliyesi gibi biraz... Yorum bağlantısı
Sinan Kozan 10 Ekim 2012 Paylaş 10 Ekim 2012 bu dediğiniz olay benim 2006 model 1.6 ghia model aracımda da oluyordu.bede cözememiştim sesin kaynağını. Yorum bağlantısı
İlhan Kayım 11 Ekim 2012 Paylaş 11 Ekim 2012 Muhtemelen ses turbo vakum selenoidinden geliyor.Kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
ümit ak 12 Ekim 2012 Yazar Paylaş 12 Ekim 2012 turbo vakum selenoidini resimle belirtirseniz sesin yerini tam tarif edebirim... Yorum bağlantısı
ümit ak 12 Ekim 2012 Yazar Paylaş 12 Ekim 2012 1- Turbo Salyangozu.. (kompresör) 2- Turbo emiş hortumu.. (hava filtresi ile turbo arası) 3- Metalturbo çıkış borusu.. (Turbo ile Intercooler arası) 4- Kauçuk Turbo hortumu.. (Intercooler - Emme manifoldu arası) 5- MAF Sensörü.. (mass air flow sensor - hava akış sensörü) 6- Hava filtresi kutusu.. 7- Enjektör.. (Selenoid Valf) 8- Hava emiş kanalı.. 9- Emiş basınç sensörü.. 10- EGR bağlantı borusu.. (EGR valfi ile Emiş arasında) 11- Turbo ara bağlantı hortumu.. 12- Turbo egsoz türbini ısı yalıtım malzemesi.. 13- Turbo yağ dönüş bağlantısı.. 14- Turbo emiş - üst karter bağlantısı.. (yağ buharı kanalı) 15- Mazot Filtresi.. 16- Akü kutusu.. 17- Fren hidroliği vınlama sesi 10 numaralı bölge civarından geliyor. stop ettikten sonra 15 numaralı bölgedeki vakum hortumuna giren boruyu çıkarınca ses yok...??? Yorum bağlantısı
İbrahim Çetiner 14 Ekim 2012 Paylaş 14 Ekim 2012 Ses direksiyonun elektrik motorundan geliyor,arabanın sagında daha iyi duyulur. Yorum bağlantısı
İlhan Kayım 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 1- Turbo Salyangozu.. (kompresör) 2- Turbo emiş hortumu.. (hava filtresi ile turbo arası) 3- Metalturbo çıkış borusu.. (Turbo ile Intercooler arası) 4- Kauçuk Turbo hortumu.. (Intercooler - Emme manifoldu arası) 5- MAF Sensörü.. (mass air flow sensor - hava akış sensörü) 6- Hava filtresi kutusu.. 7- Enjektör.. (Selenoid Valf) 8- Hava emiş kanalı.. 9- Emiş basınç sensörü.. 10- EGR bağlantı borusu.. (EGR valfi ile Emiş arasında) 11- Turbo ara bağlantı hortumu.. 12- Turbo egsoz türbini ısı yalıtım malzemesi.. 13- Turbo yağ dönüş bağlantısı.. 14- Turbo emiş - üst karter bağlantısı.. (yağ buharı kanalı) 15- Mazot Filtresi.. 16- Akü kutusu.. 17- Fren hidroliği vınlama sesi 10 numaralı bölge civarından geliyor. stop ettikten sonra 15 numaralı bölgedeki vakum hortumuna giren boruyu çıkarınca ses yok...??? Benim bahsettiğim parçada 10 numaralı bölgenin alt tarafında yer alıyor.Parça adı egr vakum subabı diye geçiyor. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Bahsedilen yerde Egr selenoid valf var onda bir sıkıntı var ise araçta 1800-2100 devir aralığında araçta anlık tutukluk oluşur.Böyle bir sıkıntı var mı Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Benim araçtada var o ses bazen ve sıkıntı yok yani, havalandırma klepelerini kapalı konuma getiriyor zannedersem, bir nevi resetliyor.. Yorum bağlantısı
Serdal Soysal 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 Arkadaşlar bu ses benim her iki aracımda da vardı, ya kronik bir sorun yada olması gereken bir ses bu yönünüde incelemek gerekir, belkide bu sesin olmadığı motorlarda bir sorun aramak gerekebilir. Yorum bağlantısı
ümit ak 15 Ekim 2012 Yazar Paylaş 15 Ekim 2012 Bahsedilen yerde Egr selenoid valf var onda bir sıkıntı var ise araçta 1800-2100 devir aralığında araçta anlık tutukluk oluşur.Böyle bir sıkıntı var mı yok hocam.1800-2100 devir aralığında tutukluk yok.normal tepkimeler veriyor.olması gerektiği gibi yani. en iyisi video çekmek de buraya nasıl yüklenir bilmiyorum.ancak o zaman tam netleşir sorun.işin garibi özel servis de NORMAL diyor. yani böyle bir sesin nesi normal diyorum cevap yok...... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 15 Ekim 2012 Paylaş 15 Ekim 2012 yok hocam.1800-2100 devir aralığında tutukluk yok.normal tepkimeler veriyor.olması gerektiği gibi yani. en iyisi video çekmek de buraya nasıl yüklenir bilmiyorum.ancak o zaman tam netleşir sorun.işin garibi özel servis de NORMAL diyor. yani böyle bir sesin nesi normal diyorum cevap yok...... Benim aracımda da aynı motor var ben neden duymuyorum ?İlk mesajda fren sertleşene kadar basılı tutuyorum ses gelmiyor demişsiniz buda ilginç geldi Etrafta aynı araçtan bulup bu durum var mı bakın Yorum bağlantısı
ümit ak 22 Kasım 2012 Yazar Paylaş 22 Kasım 2012 merhaba arkadaşlar.. öncelikle sorunun kaynağını bulundu.ilandaki parça değişti.ve ses kesildi. http://www.e-fordyedekparca.com/FOCUS-EGR-VALFI-ELEKTROVANASI-16,PR-139.html 119.300 km. de olan dizel aracıma aşağıdaki işlemlerde yapıldı, ilandaki parça 125 tl.(egr valfi elektrovanası) alternatör (v kayışı) kayışı 45 tl. (orjinal)(ustanın demesi hiç değişmemiş ara ara yırtılmalar ve çatlamalar vardı) triger seti 135 tl. (orjinal) (ustanın demesi hiç değişmemiş dişleri iyice erimiş haldeydi) krank kasnağı 200 tl. (orjinal) (usta gösterdi ortasındaki yuva bozulmuş esneme vardı, aşırı değildi ama değişsek iyi olur dedi.) shell marka 5w/30 sentetik yağ + hava filtresi 50 tl. carbon clean enjektör temizliği 45 tl. (siyah duman atıyordu araba ustanın önerisi üzerine (1 saat kadar sürdü) yapıldı ve azaldı sanki) iç dış yıkama + işçilik 100 tl. samsun bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz. özel servisi... iyiki bu siteye üye olmuşum.buradaki yorum ve öneriler üzerine gittim servise. site kurucularına, bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler.... birde unuttum yazmayı egr valfi sökülüp, temizlendi... bayağı bir kurum yapmış. Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 22 Kasım 2012 Paylaş 22 Kasım 2012 Usta bozuk parçaları göstrmesin sakın.Aracın başında durdunuz mu? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Kasım 2012 Paylaş 22 Kasım 2012 bedava hayırlı olsun merhaba arkadaşlar.. öncelikle sorunun kaynağını bulundu.ilandaki parça değişti.ve ses kesildi. http://www.e-fordyed...-16,PR-139.html 119.300 km. de olan dizel aracıma aşağıdaki işlemlerde yapıldı, ilandaki parça 125 tl.(egr valfi elektrovanası) alternatör (v kayışı) kayışı 45 tl. (orjinal)(ustanın demesi hiç değişmemiş ara ara yırtılmalar ve çatlamalar vardı) triger seti 135 tl. (orjinal) (ustanın demesi hiç değişmemiş dişleri iyice erimiş haldeydi) krank kasnağı 200 tl. (orjinal) (usta gösterdi ortasındaki yuva bozulmuş esneme vardı, aşırı değildi ama değişsek iyi olur dedi.) shell marka 5w/30 sentetik yağ + hava filtresi 50 tl. carbon clean enjektör temizliği 45 tl. (siyah duman atıyordu araba ustanın önerisi üzerine (1 saat kadar sürdü) yapıldı ve azaldı sanki) iç dış yıkama + işçilik 100 tl. samsun bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz. özel servisi... iyiki bu siteye üye olmuşum.buradaki yorum ve öneriler üzerine gittim servise. site kurucularına, bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler.... birde unuttum yazmayı egr valfi sökülüp, temizlendi... bayağı bir kurum yapmış. 1 Yorum bağlantısı
ümit ak 23 Kasım 2012 Yazar Paylaş 23 Kasım 2012 Usta bozuk parçaları göstrmesin sakın.Aracın başında durdunuz mu? evet hocam. bizzat başındaydım... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts