İçeriğe Yönlendir

Focus'Um Kendi Kendine Gaz Veriyor

Barış Özyurt

Recommended Posts

Barış Özyurt

Merhabalar, aracım 2000 model Focus 1.6.

Aracımda şöyle garip bir sorun var. Aracın hızı arttıkça, hıza bağlı olarak araç kendi kendine gaz veriyor. Mesela 60-70 gibi bir hızla giderken gaza hiç basmasam bile araba sabit hızla gitmeye devam ediyor. Vitesi boşa alıyorum, devir rölantiye düşmesi gerekirken 3000-4000 devirlere çıkıyor, taki durana kadar rölanti normale dönmüyor, durunca normale dönüyor.

Ustama götürdüm, bir sürü şeyi denedik, sonunda hız sensörünü devre dışı bırakarak denedik ve kendi kendine gaz verme problemi ortadan kalktı ama tabi bu kesin çözüm değil. Zaten hız sensörü devre dışı kalınca km saati çalışmaz oldu :) , ayrıca hız sensörü devrede olmayınca arabanın gaz yemesi değişti, gaz bırakınca yığılma hissi falan oluyor. Hız sensörü mü arızalı, yoksa arıza başka bir yerde mi bilemiyoruz.

Yardımlarınızı bekliyorum...

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu
(düzenlendi)

Araç bi yerden hava kaçırıyor gibi... motorda basıncı dengelemek için gaz veriyor.

ben bu kadarına hakimim. :) değerli üstadlarımız tam olarak hangi parçalarda olabileceğini size yazarlar...

tarihinde İrfan Aşcıoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Üstün

hava filitresi değişiminden sonra benim eski arabamda da olmuştu bu sorun. km sensörü arızası gibi. hava akış metre de olabilir. kafa karıştırıcı ve yakıt tüketimini arttırıcı bir sorun.

Yorum bağlantısı
Barış Özyurt
(düzenlendi)

@İsmail Üstün

Bu soruna çözüm bulabilmişmiydin ?

Hız sensörü, vitesin boşta veya takılı olması, motora gaz verilmesi (motorun devri) arasındaki ilişkiyi bilen birisi açıklayabilir mi ?

ECU, hız sensöründen gelen sinyale göre ayağı gazdan çektikten sonra bir süre daha gaz verme gibi işlem yapıyor mu ? Hız sensörünü devre dışı bıraktıktan sonra ayağımı gazdan çekince yığılma hissi oluyor. Ustanın yanındaki kalfa şunu demişti : "Aracın sürüş keyfinin artması için vites değştirmek için gaz bırakınca, hız sensöründen gelen bilgiye göre ECU, debriyaj ayırana kadar kısa bir süre daha gaz vermeye devam eder". Kalfanın bu dediği doğru mudur ?

tarihinde Barış Özyurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Bekir Burak Aydos
(düzenlendi)

@İsmail Üstün

Bu soruna çözüm bulabilmişmiydin ?

Hız sensörü, vitesin boşta veya takılı olması, motora gaz verilmesi (motorun devri) arasındaki ilişkiyi bilen birisi açıklayabilir mi ?

ECU, hız sensöründen gelen sinyale göre ayağı gazdan çektikten sonra bir süre daha gaz verme gibi işlem yapıyor mu ? Hız sensörünü devre dışı bıraktıktan sonra ayağımı gazdan çekince yığılma hissi oluyor. Ustanın yanındaki kalfa şunu demişti : "Aracın sürüş keyfinin artması için vites değştirmek için gaz bırakınca, hız sensöründen gelen bilgiye göre ECU, debriyaj ayırana kadar kısa bir süre daha gaz vermeye devam eder". Kalfanın bu dediği doğru mudur ?

Bendede buna benzer bir olay mevcut, vites değiştirmek için devri yükseltip debriyaja basıp üst vitese geçirme anımda devir düşmesi gerektiği gibi hızlı düşmüyor,Özellikle ilk ayak çektiğim an bir durup sonra yavaş düşüyor.Bende km saatinin gidip gelmeside mevcuttu ve hız sensörünü orijinaliyle değiştirttim fakat bu devir olayı düzelmedi.Başka hangi parçalar incelenebilir bilemiyorum.Eğer bu olay normal ise sürüş keyfini arttırmak bir yana direk dibe vurduruyor.

tarihinde Bekir Burak Aydos tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...