İçeriğe Yönlendir

Düzensiz Savrulma / salıncak değişti

Oktay Demirağ

Recommended Posts

Oktay Demirağ

Merhaba, aracımda düz yolda sabit 90 ile ilerlerken, ani gaz verdiğimde araç kendini sola doğru çekmeye başlıyor. O sırada tekrar aracı düzelttiğim de ve gazdan ayağımı çektiğimde bu sefer sağa doğru çekmeye başlıyor. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?

(Gerçi yarın sabahtan Sabri Ustanın yanında baştan aşağı kontrol için aracı bırakacağım.)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Ne kadar zamanlık lastikler olduğunu bilmiyorum Uğur Bey ancak dişleri iyi gözüküyor ve çatlamalar yokmuş gibi.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Direksiyon kutusu kontrol, mekanik kontrol

Teşekkür ederim Çağlar Bey, en son direksiyon kutusunda yağ kaçağı var demişlerdi. Ancak bu sorunla ilgili olacağını düşünmemiştim.

Birde lastik havası kontrol ;)

Tamamdır, bunu da kontrol edeyim ancak düz yolda sağa sola çekme yok, sadece gaz verdiğimde sola, bıraktığımda sağa çekme sorunu var.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yağ kaçağı ayrı bir problemdir, ancak direksiyon kutusunun içindeki bir sorun yağ kaçağı da yapabilir, yani yağ kaçıran çekme yaptırmaz ama çekme yaptıracak arıza, ayrıca kaçağa da sebebiyet verebilri

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim araba, gazı bırakınca sola, gaza yüklenince sağa çekiyordu...

Rot balansçı çok uğraşarak lastiklerin falan yerini değiştirerek çok az hissedilir seviyeye getirmişti..

Ses yapmaya başlayınca tablaları değiştirdim, sorun tamamen ortadan kalktı..

Ok gibi derler ya.. öyle şimdi.. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca

çağlar bey daha iyi bilir ama eğer lastiklerin balık sırtı gibi olmuşsa sağa sola dalma yapabiliyor lastiklerin eskiyse değişin görün selamlar

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Durum aracın güce binmesiyle alakalı olduğu söylendiğine göre, muhtemel neden ön takımda meydana gelmiş gevşeme ve boşluklardır..(salıncak burcu,viraj demiri bağlantiları,rot mili)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Bugün aracı teslim ettim, direksiyon sorunu nedeniyle her 2 salıncak bozulmuş. Direksiyon tornaya verilecek, daha sonra 2 salıncak değişecekmiş, tabi bunlar haricinde bir çok sorun var... Tamamının yapılması Salı gününü bulması nedeniyle aracı bırakıp geldim. Buradan Ustaeller'in ayrıca ilgi ve alakasına da teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Aracı Servisten teslim aldım. Salıncakların değişimi ve direksiyon revizyonu ile artık sıkıntı kalmadı.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Aracı Servisten teslim aldım. Salıncakların değişimi ve direksiyon revizyonu ile artık sıkıntı kalmadı.

Geçmiş olsun ..keyfini sürün

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin

Geçmiş olsun ve sorunun giderilmesine sevindim, Yalnız bu değişimler ne kadara maal oldu acaba?

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Teşekkür ederim.

Geçmiş olsun ve sorunun giderilmesine sevindim, Yalnız bu değişimler ne kadara maal oldu acaba?

Mert Bey, ben aracın bakımı ile yaptırmıştım, ancak bu iki sorunun detayını faturaya bakar bakmaz size bildiririm.

Bakım detayları aşağıdaki gibiydi...

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236176-178000-km-mondeo-bakimi/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...