İçeriğe Yönlendir

Lastik Yarıldı.

Mustafa Çayır

Recommended Posts

Borga Tansel

Mustafa kardeşim geçmiş olsun. Allah hepimizin lastiğini düz bastırsın..

Ortalamana da bayıldım, bu yazıyı baygın halde yazıyorum :p:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Geçmiş olsun. Benzer olay benim de bir kaç kez başıma geldi. Modern otomobiller oldukça dengeli. Lastik yarılsa bile kolay kolay atmıyor.

MKIII Mondeo ile düz bir yolda 180 km civarı bir hızla giderken birden tarıl tarıl bir ses geldi. Sağ arka teker jantın üzerine inmiş. Ayağımı gazdan alıp frene dokununca araba gezer gibi yaptı. Hemen freni bıraktım. Kendi kendine biraz yavaşlayınca tekrar kesik kesik frenler yaparak durdum.

İndiğimde lastik artık yanacak hale gelmişti. Soğuduktan sonra değiştirip, devam ettim. Ama o hızda lastik yarılmasında bile aracın dengeliliğinden çok memnun kalmıştım.

110-120 km civarı bir hızda AUDI'de de bu olay başıma geldi. Lastik sensörü uyarmasına rağmen içimden, "kedidir, kedi" diyerek 4-5 km yola devam ettim.

Sol ön teker yanaktan yarılıp inmiş meğer, Fakat direksiyonda hiç hissedilmedi.

Buna karşın 80-90 km ile ön tekeri yarılıp takla atan Şahin biliyorum.

Dedim ya; modern araçlar bu konuda çok başarılılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bizzat benim cooper tiresim yarildi gecen pazar gecesi gozle gorduk lastik yarilsa dahil 8 ps altina inmiyor lastigin havasi Anil bircok cooper tiresci bu ozelligini biliyor lastigin 3,5 cm yarik vardi

senden bunu duyduktan sonra, bende baktım araştırdım böyle bir bilgiye rastlamadım kanka :( Benim Yokohama Advan Sport'lar epey yıprandı.. Sözün üzerine Cooper tyres bakarken araştırdım böyle bir bilgi yok!.. Varsa Link ekliyebilirmisin ? Birde Goodride lastiklerin hayırlı olsun ;)

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

Bizzat benim cooper tiresim yarildi gecen pazar gecesi gozle gorduk lastik yarilsa dahil 8 ps altina inmiyor lastigin havasi Anil bircok cooper tiresci bu ozelligini biliyor lastigin 3,5 cm yarik vardi

Biliyorum ama bu bir özellikse adamların biryerlerde bunu belirtmesi lazım diye düşünüyorum web sitelerinde bu şekilde bir bilgi bulamadım.

Bu arada geçen 2 sefer aradım seni bakmıyomusun telefonunu hiç :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun.Hareket halinde lastik patlamaları ciddi sonuçlar doğurur.Allah korumuş..

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Mustafa çok geçmiş olsun, sıkıntısız atlatmana sevindim.

Eskişehir'de soğumaya başladı, kışlıkları 1 ay sonra takarız gibime geliyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

Mustafa çok geçmiş olsun, sıkıntısız atlatmana sevindim.

Eskişehir'de soğumaya başladı, kışlıkları 1 ay sonra takarız gibime geliyor...

evet Furkan abi. kışlıkları şimdiden almak çok iyi olucak. alalımda dursun :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...