Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Arkadaşlar merhaba. Kullandığım dizüstü bilgisayarımda (Dell Inspiron N5110) tümleşik Intel HD Graphics Family ile birlikte harici NVIDIA GeForce GT 525M ekran kartlarını kullanmaktayım. Sistem öncelikli olarak Intel'i görüyor ve hatta formattan sonra bile Intel'i yüklemeden NVIDIA'yı yüklemiyor. Özellikle oyun oynamak için NVIDIA harici ekran kartımı kullanmak istiyorum ama ne yaptıysam beceremedim. Kısaca harici ekran kartıma geçiş yapmak istiyorum. Bunun bir yolu var mıdır? Detaylarıyla birlikte açıklarsanız memnun olurum. Sistem bilgisi İşletim sistemi : Win7 Ultimate x64 Ram : 4 GB DDR3 1333 Mhz İşlemci : Intel Core i5 2410M - 2.30 GHz Harici VGA : NVIDIA GeForce GT 525M Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Harici ekran kartı hdmi için olmasın ? Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 Şimdiye kadar hdmi ile alakalı hiç bir işlem yapmadığım için bir şey diyemeyeceğim Servet abi... :/ NVIDIA'nın panelinden girip, istediğimiz uygulamayı tanıtmamız gerekiyormuş ama ben kerelerce denedim yine de istediğim oyunlarda falan hariciyi seçemedim. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 fişe taktığınız an otomatik nvidiaya geçmesi lazım aslında. Nvidiayı tanıttıktan sonra nvidianın kendi yazılımında ayar mevcut olmalı. Oradan yapılıyordu. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 Resimlerde de görüldüğü gibi ayarlarda NVIDIA'yı seçmeme rağmen değişen bir şey yok. Yorum bağlantısı
Murat Dere 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 fişe taktığınız an otomatik nvidiaya geçmesi lazım aslında. Nvidiayı tanıttıktan sonra nvidianın kendi yazılımında ayar mevcut olmalı. Oradan yapılıyordu. Sen ne zaman linıkstan kaldırdın olm başını? Vindovzla uğraşma beken sen, hadee! Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 bu seçili gözükebilir, 1366 da oyun kesintisiz oynanabiliyor mu? Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 bu seçili gözükebilir, 1366 da oyun kesintisiz oynanabiliyor mu? Ehh işte; oyunlarda Intel'i kullandığı için az da olsa kasabiliyor. Dizistünü bu konuda hiç incelemedim ama masaüstünde bu işlem bios ayarlarından yapılmakta. Setup'ı kontrol ettiniz mi? Keşke masaüstü olsa Muhammed bey, o kolay ama benim bilgisayarımda biosta öyle bir seçenek yok. Bios'umda sadece tarih-saat değişimi, boot menüsü ve sistem parolasıyla ilgili işlemler dışında bir şey yok. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Anakart chipset sürücüsü, ekran kartları sürücüleri dell'den yüklendi değil mi? Donanım yöneticisinin screenshot'ını ekleyebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Benim Casper'da da bu tip ekran kartı var. Oyun açılınca kendisi yüksek performanslıya geçiyor heralde. Dirt3 'ü cam gibi oynayabiliyordum. Oyundayken NVIDIA'ya geçmediğini nerden biliyoruz? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Genelde ihtiyaç anında geçer, güç tasarruf ayarlarından sürekli yüksek performansı seçmek lazım, böylece hep güçlü kartı kullanır. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Genelde ihtiyaç anında geçer, güç tasarruf ayarlarından sürekli yüksek performansı seçmek lazım, böylece hep güçlü kartı kullanır. -ki gereksizdir. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 Anakart chipset sürücüsü, ekran kartları sürücüleri dell'den yüklendi değil mi? Donanım yöneticisinin screenshot'ını ekleyebilir misiniz? Evet hepsini bizzat Dell'in kendi sitesinden, cihazın tag numarasını girerek indirdim ve kurdum. Benim Casper'da da bu tip ekran kartı var. Oyun açılınca kendisi yüksek performanslıya geçiyor heralde. Dirt3 'ü cam gibi oynayabiliyordum. Oyundayken NVIDIA'ya geçmediğini nerden biliyoruz? İşte ben sizin söylediğiniz şekilde "cam gibi" oynayamıyorum. Oyundayken pek sanmıyorum geçeceğini. Arada biraz kasıyor ve görüntü pek de kaliteli değil. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Belki yüksek performanslı karttan beklentin yüksektir? Hem cam gibi derken tam detay açık şekilde değil tabi Yine belli kısıtlamalara giderek ve genel olarak orta düzeyde detayla akıcı görüntü alıyorum. Fakat laptop olduğundan olsa gerek, uzun süre aynı performansı almak zor. Soğutmanın zayıf olmasından galiba belli süre sonra takılmalar, geçişlerin yavaşlamasıyla karşılaşıyorum. Bence oyuna girdiğinde envidya çalışıyor da sen farketmiyorsun diyerek, farklı bir boyut katayım Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 Yok, aslında fazla bir beklentim yok. Ama özellikle bazı oyunlarda dikkat ediyorum görüntü kötü ki, diyelim aynı oyunu masaüstü pcde oynadığımda farkı anlayabiliyorum. Mesela ben şuan oynadığım tüm oyunları tam detay oynadığım halde büyük oranda rahat oynuyor ama neden tüm detaylarıyla oynadığım halde görüntü düzgün değil onu anlamıyorum. Ekran kartı bence bu kadar kötü görüntü vermez gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Bence "NVIDIA neden bu kadar kötü" diye hesaplama. "Dahili kart bu kadar iyi sonuç verebilir mi" diye düşün. Yani tamam NVIDIA o kadar kötü olamaz. Peki gördüğün görüntü kalitesini sence dahili kart sağlayabilir mi? 1 Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 Sağlayabilir aslında. Yeni sistemler gayet iyi ama işte bazen memnun edici olmuyor. Şahsım adına o yüzden harici ekran kartlı bu cihazı seçtim ama durumdan pek de memnun değilim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Herşey doğru gözüküyor. Dell Yerinde Destek servisi ile görüştünüz mü? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Kart sisteme tanımlı, cihaz ayarları normal, kartın devreye girmemesi için bence hiç bir sebep yok. Bence o kart çalışıyor ancak o kadar çalışıyor 1 Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 Herşey doğru gözüküyor. Dell Yerinde Destek servisi ile görüştünüz mü? Henüz görüşmedim. Bir de yarın onları arayıp durumu anlatayım, bakalım ne diyecekler/yapacaklar. Size WRC3 oyunundan bir görüntü göstermek isterdim ama PrntScrn yapamıyorum. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 Fotoğraf çekmeyi dene Aklıma gelmedi dahil ama net çıkmadığı için boşuna uğraşmayayım dedim. Yorum bağlantısı
Misafir 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 En son bu tip makina ile ugraştıgımda epey bi saymıştım.Biostan ayarı var fakat intel maalesef ana ekran kartı olarak çalışır.Ekran kartlarını kurduktan sonra pogram aracılıgı ile ve f tuşlarından biri ile geçiş yapılıyor.Makina otomatik olarak programlara,video ve oyunlara göre geçişler yapıyordu.Bu makinalar ilk çıktıgında Asus makinada 4 gün uğraşmıştım yüklemediğim nvidia ekran sürücüsü versiyonu kalmamıştı en son bu detaylar ile kullanıcıya göstererek teslim etmiştim. Ati ekranlıda olsa aynı şekilde çalışıyor.Bir nevi paylaşımlı ekran kartı olarak kullanılıyor. Siz yinede servise başvurun. Yorum bağlantısı
Ümit Atmaca 18 Ekim 2012 Yazar Paylaş 18 Ekim 2012 En son bu tip makina ile ugraştıgımda epey bi saymıştım.Biostan ayarı var fakat intel maalesef ana ekran kartı olarak çalışır.Ekran kartlarını kurduktan sonra pogram aracılıgı ile ve f tuşlarından biri ile geçiş yapılıyor.Makina otomatik olarak programlara,video ve oyunlara göre geçişler yapıyordu.Bu makinalar ilk çıktıgında Asus makinada 4 gün uğraşmıştım yüklemediğim nvidia ekran sürücüsü versiyonu kalmamıştı en son bu detaylar ile kullanıcıya göstererek teslim etmiştim. Yani bunun bir çözümü yok mu Oktay bey? Hiç olmazsa oyunları kaliteli oynayalım. Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Genelde ihtiyaç anında geçer, güç tasarruf ayarlarından sürekli yüksek performansı seçmek lazım, böylece hep güçlü kartı kullanır. ihtiyaç anında geçmez geçemez. Hangi programın neyi kullanacağı bellidir ve ona göre çalışır optimus. AMD catalsty center da da var bu ama onda direkt bilgisayarın neyle çalışacağını kendiniz seçiyorsunuz ki ben pilde hep yüksek performans kartı seçerim. optimusta programlar tespit edilip ona göre seçer ki bende kullanıyordum GT310M ekran kartlı bir bilgisayarım vardı bende sizin gibi müdahale ediyordum. birde driveri kaldırıp tekrar kurmayı deneyin genelde çözüm oluyor tabii donanımla alakalı bir sorun değilse... Yorum bağlantısı
Recommended Posts