Misafir 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Arkadaşlar merhaba, Dün fiestama kolçak taktırdım. Fiesta'ya uygun aparatla birlikte geldi. Taktıranlar bilir kutu içerisinden bir demir çıkıyor. T şeklinde. El freni plastiğinin altına montaj için. Benim aracımda bunu takacak yer bulamadılar. Nitekim demiri monte etmediler. Ersen Abi'yi aradım sağolsun elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı ama bulunamadı. Sabah sabah uykum kaçtı Armster'in sitesine baktım montajlarına aparat aynı görünüyor. Ama bana gelen montaj klavuzunda 2005-2009 yazıyor. Benim arabam 2004. 2005-2009 için : http://www.armster.com.tr/armster_type_list/ford_fiesta_fusion_2005-09.pdf 2002-2005/2009 için : http://www.armster.com.tr/armster_type_list/ford_fiesta_fusion_2002_2005_09.pdf Aradaki farkı bilen ve 2004 FİESTAYA KOL DAYAMA Taktıran arkadaşlarımız yardımcı olabilir mi? O demir takılıyor mu? Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Ben benim arabaya kendim taktım. Demir parca vitesin orada çok terste sayılabilecek bir somun var ona takılıyor. Hatta bende taktım iyice sıkamadım o somunu el kavuşmuyor.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/196345-2008-fiesta-collection-yapilan-degisiklikler-vs/page__view__findpost__p__944125 Tolgahan bak burada ve devamında konuşmuşuz ; fikir olur belki Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 2005-2009 olanın demiri senin arabaya tam uymaz, kolçak sağ koltuğa yakın durur kasar, 2002-2005 olan tam oturur, ikisi arasında ufak bir fark var, tam hatırlayamadım ama eğeyle demiri traşlayınca oluyordu sanırım, demir takmadanda takabilirsin ama arkaya kasıldığında komple alt trim çıkar. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Bir fark yok olur.Arkadan bakınca somun hafif sağda Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Sabah Armster'in bölge bayisine ulaştım. Fabrika sahibi Cengiz Bey ile görüştüm. Beni Tan Oto'ya yönlendirdi. Oraya gittim usta baktı ve bu 1-1.5 saat sürüyor bunu takmak dedi. Sen aldığın yere götür bunu takarlar dedi. Nasıl takılacağını sordum, El freninin arkasında bi somun var onu oraya oturtup takıyoruz dedi. Ama bunun için ben el frenini söküyorum dedi. Sani ile konuştum uğraştırıyor biraz ama oluyor dedi. Anlamadım gitti. Bende şimdi aldığım yerdeyim şuan işleri var sonrasında benim arabaya takacaklarmış. Israrla El freni arkasında somun olmadığını iddia ediyorlar!! Bakalım.. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Sabah Armster'in bölge bayisine ulaştım. Fabrika sahibi Cengiz Bey ile görüştüm. Beni Tan Oto'ya yönlendirdi. Oraya gittim usta baktı ve bu 1-1.5 saat sürüyor bunu takmak dedi. Sen aldığın yere götür bunu takarlar dedi. Nasıl takılacağını sordum, El freninin arkasında bi somun var onu oraya oturtup takıyoruz dedi. Ama bunun için ben el frenini söküyorum dedi. Sani ile konuştum uğraştırıyor biraz ama oluyor dedi. Anlamadım gitti. Bende şimdi aldığım yerdeyim şuan işleri var sonrasında benim arabaya takacaklarmış. Israrla El freni arkasında somun olmadığını iddia ediyorlar!! Bakalım.. Var orada somun var İşi bilen adam için 20 dakika sürmez.Ben 1-1,5 saat uğraşmıştım Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Ben 1 saatte takmıştım, makyajlı makyajsız kasalarda bariz demirde fark var, Engin bey fark var, denedim biliyorum, ama basitçe halledilebiliyor, takarken uğraş gerekmez, basittir. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Ben 1 saatte takmıştım, makyajlı makyajsız kasalarda bariz demirde fark var, Engin bey fark var, denedim biliyorum, ama basitçe halledilebiliyor, takarken uğraş gerekmez, basittir. Doğrudur ama sizin dediğiniz gibi işi bilen hemen halleder 1 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 O demir ya takılacak ya takılacak Abi takılacak ama yok Demir ya Var orada somun var İşi bilen adam için 20 dakika sürmez.Ben 1-1,5 saat uğraşmıştım Ben 1 saatte takmıştım, makyajlı makyajsız kasalarda bariz demirde fark var, Engin bey fark var, denedim biliyorum, ama basitçe halledilebiliyor, takarken uğraş gerekmez, basittir. Abi yok ya somun orada. El freni plastiginin Altın'ın altındakini de soktuk somun yok. 1 tane Yildiz vida var. Oraya sabitlese el freni devre dısı kalıyor. Anlamadım bu ısı ya ben. Acaba Demir mı farklı diye düşünüyorum şimdi de. Bu arada el freninin ustundeki plastigin resmini çektim suan telefondan yazdığım için paylaşmıyorum. Sami kardesime gönderdim eve geçince paylaşacağım. Sınır oldum ya. Tan oto daki usta ben takarım ama is emri açılması lazım 1-1,5 saat sürer dedi. Yaklaşık 80+KDV tutarmış montajı.... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Abi takılacak ama yok Demir ya Abi yok ya somun orada. El freni plastiginin Altın'ın altındakini de soktuk somun yok. 1 tane Yildiz vida var. Oraya sabitlese el freni devre dısı kalıyor. Anlamadım bu ısı ya ben. Acaba Demir mı farklı diye düşünüyorum şimdi de. Bu arada el freninin ustundeki plastigin resmini çektim suan telefondan yazdığım için paylaşmıyorum. Sami kardesime gönderdim eve geçince paylaşacağım. Sınır oldum ya. Tan oto daki usta ben takarım ama is emri açılması lazım 1-1,5 saat sürer dedi. Yaklaşık 80+KDV tutarmış montajı.... Yok artık Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 yakın olsam sana beleş takardım, montaj 80 kaat olurmu resmen soygun yahu, bu arada o vida el frenini tutar, nasıl yokmuş? Yorum bağlantısı
Ramazan Akkaya 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Ben takmadım o parçayı.4-5 vida ile konsola sabitledim.Sağlamda duruyor sallantı vs.de yok. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Telefondan imgur sitesine yükle, yükleme bitince direct link yazan yeri kopyele buraya yapıştır. Telefon andro ise imgur u google play den yükle ve resmide bu programdan yükle. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Ramazan Bey'in işini halledemeden sattı arabayı Kusura bakmasın.Tolgahan Bey aşağı yahyalara yakınsanız gelin bir bakayım Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 yakın olsam sana beleş takardım, montaj 80 kaat olurmu resmen soygun yahu, bu arada o vida el frenini tutar, nasıl yokmuş? Hakkaten abi keşke yakında olsaydın. Valla abi Tan Oto'daki usta aynen bunu söyledi. O demiri takmak için el frenini söküyormuş yaklaşık 1-1.5 saat sürer bunun da işçiliği 80+KDV dedi. Kolay gelsin dedim çıktım. Ben takmadım o parçayı.4-5 vida ile konsola sabitledim.Sağlamda duruyor sallantı vs.de yok. Abi taktığım parça iki koltuk arasında hareket ediyor ileri-geri yapmıyor ama takılmışken demirli takılsın diye diretiyorum. Tek derdim bu. Telefondan imgur sitesine yükle, yükleme bitince direct link yazan yeri kopyele buraya yapıştır. Telefon andro ise imgur u google play den yükle ve resmide bu programdan yükle. Biz elmayı ısırarak yiyenlerdeniz abi Ramazan Bey'in işini halledemeden sattı arabayı Kusura bakmasın.Tolgahan Bey aşağı yahyalara yakınsanız gelin bir bakayım Abi Eryaman'da oturuyorum. yazınızı gördükten sonra niyetim gelmekti ama müsait olamadım Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 (düzenlendi) Bugün Tan Oto maceramdan sonra tekrar kolçağı aldığım yere gittim tekrar söktürdüm kolçağı tekrar baktık ama somuna dair bişey göremedik. Sadece el freninin arka kısmında bir tane Yıldız vida var. ona da olmuyor, taktığımızı varsayalım, El Freni çekilmiyor. anlamadım gitti. Armster'in sahibi ısrarla takılması gereken yer var diyor, Tan oto takılacak yer var diyor ama kolçağı aldığım Şeref Fakiri ustalar bulamıyor. Günüm rezil oldu. Açık şekilde resmi paylaşıyorum. Bilen varsa nolur tarif etsin. 2004 FIESTA Ve kafaya taktım yapacağıum bunu diye. Arkadaşımda 2010 model Fusion var. Merak ettim arabasını söktüm. Onda da aynı şekilde yerleştiremiyoruz. Aynı yıldız vida onun arabasında da var. Söktüm yıldızı ama altında onun somun,vida vs. yok. Sinir oldum. Sadece Tek fark El Freninin sol tarafında bir tane somun var onun arabasında ama oraya da o T demiri takmaya çalıştım ama El frenini tutan metal parçadan dolayı girmedi. 2010 FUSION 2010 FUSION İş iyice inada bindi.. 20 Ekim 2012 tarihinde Tolgahan Saglam tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Okla gösterdiğiniz yer kolçağı montaj yapacağınız somunlu vida.Önce o çıkacak.sonra demir vidanın olduğu yuvanın üstüne konup somunlu vida yerine yerleştirilecek.Lokma ile sıkılacak. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Okla gösterdiğiniz yer kolçağı montaj yapacağınız somunlu vida.Önce o çıkacak.sonra demir vidanın olduğu yuvanın üstüne konup somunlu vida yerine yerleştirilecek.Lokma ile sıkılacak. İşin enteresan tarafı Engin Hocam, O somun benim araba da yok Son 2 resim fusion'a ait. Siz taktırmışmıydınız? varmı sizin araçda da ? Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 (düzenlendi) Ben kendim taktım .O yıldız vidayı söktükten sonra konsulu biraz sağa doğru kanırtıyorsunuz ve somunu görüyorsunuz Ben kafa lambası ile arabanın üstünde 30 cm kar varken gece 10 da taktım. Somun yoksa belki daha önce o bölgede bir işlem mi görüldüde somunu takmayı unuttular, en azında deliği gözükürdü Bir fotoğrafda aynı fusionda çektiğiniz gibi kendi aracından ekleyebilir misiniz? 20 Ekim 2012 tarihinde Engin Karadayan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Ben kendim taktım .O yıldız vidayı söktükten sonra konsulu biraz sağa doğru kanırtıyorsunuz ve somunu görüyorsunuz Ben kafa lambası ile arabanın üstünde 30 cm kar varken gece 10 da taktım. Somun yoksa belki daha önce o bölgede bir işlem mi görüldüde somunu takmayı unuttular, en azında deliği gözükürdü Bir fotoğrafda aynı fusionda çektiğiniz gibi kendi aracından ekleyebilir misiniz? Abi Şuan nerdesin inada bindi iş inadaaa :D Abi aynı resmi çekmek aklıma gelmedi, Sami ile görüşürken ona atmak için çektim bu resmi de sonra aynı şekilde montajladılar. Yani şuanlık aynı resmi çekmem imkansız gibi. Vidaları aç-kapa yapıp yalama edermiyim diye düşünüyorum sadece Ama somun yoktu diye hatırlıyorum yaa Yorum bağlantısı
Tamer Akkan 20 Ekim 2012 Paylaş 20 Ekim 2012 Yalan rüzgarına döndü merakla sonucu bekliyorum. Bence el freni plastik aksamını sökün, resimlerle paylaşım yapın ve montaj yapılana kadar da takmayın bir sorun oluşturmaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts