İçeriğe Yönlendir

Armster Kol Dayama Aklıma Yatmayan Bir Konu Var/2004 Fiesta

Misafir

Recommended Posts

Kadir şimşek

Selamlar, diyar-ı gurbet elden iyi bayramlar... Engin Abi veya Tolgahan Hocam montajda yardımcı olursanız ben de almak istiyorum bu armster kolçaktan, nasıl fikir ama ? ;)

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Ankara'nın doğusuna ben ,batısına Tolgahan kardeş bakıyor :)

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

aslında öyle bir parçanın arttığının gördüm,ama takıldı diye fazla önemsemedim,şimdi hatırladım,ama malesef o parça orda kaldı,...yinede teşekkürler...ama öncam için tekrar gidecem forda,kaskodan değişim yaptırcam çatlaktan dolayı .kolçakla ilgili bu çalışmalarınızı gördüğümde iyi oldu, ozaman bunun hesabını soracam inşallah..

Hocam Mutlaka o parçayı da taktırın. İnanın şimdiki ile takıldıktan sonraki arasındaki sağlamlık farkını hissedeceksiniz.

Selamlar, diyar-ı gurbet elden iyi bayramlar... Engin Abi veya Tolgahan Hocam montajda yardımcı olursanız ben de almak istiyorum bu armster kolçaktan, nasıl fikir ama ? ;)

Aleykümselam, Kadir Bey süper fikir. :) Ben yeni kullanıcıyım ama almadan önce çok kişiye sordum kesinlikle tavsiye ediyorlar. Montaj Konusuna gelince, O iş kolay :D Ankara'nın neresindesiniz önemli olan o ;)

Ankara'nın doğusuna ben ,batısına Tolgahan kardeş bakıyor :)

:flowers:

tarihinde Tolgahan Saglam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kadir şimşek

Hocam Mutlaka o parçayı da taktırın. İnanın şimdiki ile takıldıktan sonraki arasındaki sağlamlık farkını hissedeceksiniz.

Aleykümselam, Kadir Bey süper fikir. :) Ben yeni kullanıcıyım ama almadan önce çok kişiye sordum kesinlikle tavsiye ediyorlar. Montaj Konusuna gelince, O iş kolay :D Ankara'nın neresindesiniz önemli olan o ;)

:flowers:

Tekrar selam hocam; Frankfurt'taydım çok şükür döndüm memlekete, Ankara Keçiören'de oturuyorum, henüz armsteri almadım; nerden kaça alırım bilmiyorum ama 150 TL civarında gördüm netten, alırsam siz zahmet etmeyin müsait olduğunuzda ben gelirim sizin olduğunuz yere. Saygılar!...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Tekrar selam hocam; Frankfurt'taydım çok şükür döndüm memlekete, Ankara Keçiören'de oturuyorum, henüz armsteri almadım; nerden kaça alırım bilmiyorum ama 150 TL civarında gördüm netten, alırsam siz zahmet etmeyin müsait olduğunuzda ben gelirim sizin olduğunuz yere. Saygılar!...

Hoşgeldiniz vatana :)

Keçiörendeyseniz Engin abiye daha yakınsınız. Fazla masraf etmenizi istemem yoksa başımın üstüne elimden gelen ne varsa yaparım.

internetten alırken sadece şuna dikkat edin lütfen, Orjinal Kolçak ismi "armster" bunun çakması ise "armrest"'. ikiside aynı yalnız sağlamlık kalitesi olduğunu biliyorum. Bir de Aracınızın Marka modelini söyleyip ona uygun aparatlı kolçağı alın gerisini biz hallederiz. ;)

Saygı bizden :)

tarihinde Tolgahan Saglam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Birde yanında lokma anahtarı :biggrin: Ramazan bey'in kolçağını takarken benim lokma anahtarı su koyverdi :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani ile konuştum uğraştırıyor biraz ama oluyor dedi. Anlamadım gitti. :sorry:

Ben demişsem olur işte :D

Yorum bağlantısı
Kadir şimşek
(düzenlendi)

Hoşgeldiniz vatana :)

Keçiörendeyseniz Engin abiye daha yakınsınız. Fazla masraf etmenizi istemem yoksa başımın üstüne elimden gelen ne varsa yaparım.

internetten alırken sadece şuna dikkat edin lütfen, Orjinal Kolçak ismi "armster" bunun çakması ise "armrest"'. ikiside aynı yalnız sağlamlık kalitesi olduğunu biliyorum. Bir de Aracınızın Marka modelini söyleyip ona uygun aparatlı kolçağı alın gerisini biz hallederiz. ;)

Saygı bizden :)

Eyvallah hocam, alakanıza teşekkür ederim, Engin Abi kolçağı alayım kapındayım ;)

tarihinde Kadir şimşek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Hakan Saç
(düzenlendi)

2005-2009 olanın demiri senin arabaya tam uymaz, kolçak sağ koltuğa yakın durur kasar, 2002-2005 olan tam oturur, ikisi arasında ufak bir fark var, tam hatırlayamadım ama eğeyle demiri traşlayınca oluyordu sanırım, demir takmadanda takabilirsin ama arkaya kasıldığında komple alt trim çıkar.

Herkese merhaba. Ben de aldım bu kolçaktan. Benim araç 2007 ama sanırım gelen demir 2005 ve öncesine ait. Demiri bir türlü tam olarak monte edemedim. Bir şekilde taksam bile kolçağın vidalama yerleri asla iç tarafta T demirinin vida yerine denk gelmiyor. Kolçağı takmayı bir kenara bıraktım T demirini monte ettikten sonra konsolun sağ ön tarafı yerine tam oturmuyor klipsi atıyor hemen. Ne yapsam bilemedim.

tarihinde Hakan Saç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Karaca

Merhaba ahali

Muhtemelen çok basittir; El freni plastiği/konsolu nasıl sökülür ?

Gelişigüzel epey bir esnettim, kanırttım lakin tırnakların yerini tam bilmediğimden elimde kalır diye çekindim. Nezaketiniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Amacım daha stabil, sallanmayan bir orta konsola kavuşmak maksadıyla sağlamlaştırmak.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Herhangi bir yerinden dışa doğru yani koltuğa doğru çekerseniz gelirine bölge ve aynı işlemi diğer tarafa da yapmanız gerekiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Ergün

bende 2 sene önce balıkesir fordda taktırmıştım.ama kolçak sağa sola salladığın zaman oynuyor:( hani şu yukarıdaki resimde el freninin ordaki plastik parçayı sökmüşünüz ya,işte benim makyajlı kasa fiesatada görülen el freninin arkasına,kolçak yerleştirilip,4-5 vida ile monte edilmiş.

oynamayı önlemek için bişey yapamadılar,hocam bu oynar çünkü en önde küllüğün olduğu yere kadar gidiyor,onlarda onuyor,yani sebep o aradaki konsoldan demişlerdi. bende yemiştim:)

yani kolçakta hiç oynama yokmu şimdi?

Merhabalar, konuyu biraz hortlatıyorum ama benim kolçak da armster ve aynen yukarıda yazan şekilde takıldı. şimdi kolçak bütün konsol boyunca yaylım yaylım sallanıyor. kolum rahat ediyor etmesine ama bu sallantı giderilebiliyor mu gerçekten? bende t demiri falan yok, aldığım yer (elif tuning) yaptı montajı. gidip alabilirim o demiri.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Bende t Demir'i var sallantı çok olmuyor ama kolçağın kendisi gıcır gıcır ediyor üstteki ileri geri gelen mekanizma iyice gevşedi çok çabuk kayıyor kısacası memnun değilim alırken bunun 2. Versiyonu çıkmıştı keşke onu alsaymışım.

Yorum bağlantısı
Hakan Saç
(düzenlendi)

Merhabalar, konuyu biraz hortlatıyorum ama benim kolçak da armster ve aynen yukarıda yazan şekilde takıldı. şimdi kolçak bütün konsol boyunca yaylım yaylım sallanıyor. kolum rahat ediyor etmesine ama bu sallantı giderilebiliyor mu gerçekten? bende t demiri falan yok, aldığım yer (elif tuning) yaptı montajı. gidip alabilirim o demiri.

Eğer aldığınız kolçak Armster2 ise Armster Türkiye distribütörü T demirinin yurtdışından gelen kutuların içinden çıkmadığını söylüyor. Halbuki Armster ın sitesine girerseniz kolçağın T demiriyle birlikte satıldığını görebilirsiniz. Burada bir sıkıntı olduğu kesin.

Eğer kolçak Armster1 ise zaten elde kalan birkaç üründen biridir. Dolayısıyla ortada T demiri varsa, ki olduğunu pek sanmıyorum, aldığınız yerin bunu arayıp bulması gerekir. Ben aynı firmadan Armster1 aldığımda arayıp T demirini de göndermelerini üstüne basa basa belirttim. (Zaten aramazsanız her halükarda T demirsiz gönderiyorlar ya da montaj yapıyorlar. Böylesi işlerine geliyor çünkü demirin montajı biraz zaman alıyor). Neyse bir şekilde onu da bulup gönderdiler fakat bu demir 2002-2005 ve 2006-2008 modeller için hafif farklılık gösteriyormuş. Bana gelen demir benim arabama uymadı. Ne yaptıysam derdimi bu kişilere anlatamadım. Ürünü geri almayı kabul etmediler ve sonunda pes ettim.

Bende t Demir'i var sallantı çok olmuyor ama kolçağın kendisi gıcır gıcır ediyor üstteki ileri geri gelen mekanizma iyice gevşedi çok çabuk kayıyor kısacası memnun değilim alırken bunun 2. Versiyonu çıkmıştı keşke onu alsaymışım.

Sonradan takılan kolçaklarda bahsettiğiniz sorunlar genellikle var. Değil ikinci onuncu versiyon da olsa arabayla orijinal gelmeyen kolçaklar tat vermiyor.

Yorum bağlantısı
Alper Ergün

Eğer aldığınız kolçak Armster2 ise Armster Türkiye distribütörü T demirinin yurtdışından gelen kutuların içinden çıkmadığını söylüyor. Halbuki Armster ın sitesine girerseniz kolçağın T demiriyle birlikte satıldığını görebilirsiniz. Burada bir sıkıntı olduğu kesin.

Eğer kolçak Armster1 ise zaten elde kalan birkaç üründen biridir. Dolayısıyla ortada T demiri varsa, ki olduğunu pek sanmıyorum, aldığınız yerin bunu arayıp bulması gerekir. Ben aynı firmadan Armster1 aldığımda arayıp T demirini de göndermelerini üstüne basa basa belirttim. (Zaten aramazsanız her halükarda T demirsiz gönderiyorlar ya da montaj yapıyorlar. Böylesi işlerine geliyor çünkü demirin montajı biraz zaman alıyor). Neyse bir şekilde onu da bulup gönderdiler fakat bu demir 2002-2005 ve 2006-2008 modeller için hafif farklılık gösteriyormuş. Bana gelen demir benim arabama uymadı. Ne yaptıysam derdimi bu kişilere anlatamadım. Ürünü geri almayı kabul etmediler ve sonunda pes ettim.

Bendeki 1. Versiyon. 4 vida ile tutturdular sadece, dokunmadığım sürece sallanmıyor veya ses yapmıyor ama dokununca da hiç sağlamlık hissi vermiyor. Armster almanın mantığı kalmıyor bu durumda, ucuz çin mallarıyla aynı hissi veriyor

Yorum bağlantısı
Hakan Saç
(düzenlendi)

Bendeki 1. Versiyon. 4 vida ile tutturdular sadece, dokunmadığım sürece sallanmıyor veya ses yapmıyor ama dokununca da hiç sağlamlık hissi vermiyor. Armster almanın mantığı kalmıyor bu durumda, ucuz çin mallarıyla aynı hissi veriyor

T demiri 2008 ve öncesi modeller için mevcut bildiğim kadarıyla. Armster UK nin web sitesinde 2008 ve sonrası modellere ait montaj kılavuzunda T demiri görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Alper Ergün

T demiri 2008 ve öncesi modeller için mevcut bildiğim kadarıyla. Armster UK nin web sitesinde 2008 ve sonrası modellere ait montaj kılavuzunda T demiri görünmüyor.

Benimki 2009 model ama 2006-2008 kasa yeni kasa değil.
Yorum bağlantısı
Hakan Saç

Benimki 2009 model ama 2006-2008 kasa yeni kasa değil.

Bu durumda aldığınız yeri aramanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...