Serhat Çerçi 23 Ekim 2012 Paylaş 23 Ekim 2012 Mk3 mondeo düz vites Mersin şehir içinde sakin kullanımda 9-9.5 lt benzin tüketiyordu. Otomatik mk3 ile bu değer 11-12 litre civarıydı. Mk3 Mondeo'nun otomatik ile manueli arasında %20 civarında tüketim ve performans farkı var: - Otomatik ve manuel mk3 aynı yakıt deposuna sahip olmasına rağmen (58.5 lt) manuelin bir depo ile ortalama menzili 680 km , otomatiğin ise 550 km civarıdır. Manuelin 0-100 km hızlanması 9.5 saniye civarı iken otomatikte bu 11.6 sn civarıdır. (arabam.com-oto haber test verileri sonuçları) Şehirler arası yollarda tüketim farkı azalır; ama aynı olmaz. Eğer tüketim ve performans ağırlıklı düşünüyorsanız düz vites almanızı tavsiye ederim. Arada kayda değer fark var. Otomatik mk3, öte yandan, otomatik konforunu sonuna kadar sunacaktır. Bu konfor da kullanım tarzınıza göre önemli bir artı. Otomatik olanı jatco şanzıman kullanır ve sağlamdır; ancak eski nesil olduğu için yeni nesil otomatik şanzıman sistemlerine göre performanstan fazla çalması ve yakıtı fazla arttırması tek handikapıdır. Mk3 en sorunsuz otomobil serilerinden birisidir. Güvenle kullanabilirsiniz. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ekim 2012 Paylaş 23 Ekim 2012 (düzenlendi) Uzun süreden beri Mondeo yorumu yapmamıştım. Bir kere 2.0 araç tercih listesine girdiyse bu aşamada tüketimi sorun olarak görülmemeli. Görülmemeli çünki, dengi araçlardan çok daha fazla ya da az yakar diye bir genel geçer kural yok. Ancak Mondeo'nun güçlü ve seri motoru verdiği performansla yaktığı yakıta kabahat bulmanızın önüne geçer. Kısacası motor gücüne göre dengeli bir tüketimi vardır. Orta-üst sınıf bir araç alınacaksa, değerlendirme kriteri ağırlıklı olarak tüketim olmamalı. Bu sınıf aracın sunduğu öncelıkle güvenlik unsurları hayatınız, konforu ise sürüş zevkiniz için alt sınıf araçlara göre üstünlükler sağlayacaktır. Özellikle uzun yola çıkan bir sürücüyseniz; aracın bu iki unsur sizi çok memnun edecektir orta üst sınıfta. Ayrıca yine tüketime atıf yapalım, eğer aracı 90km hızla kullanırsanız 6.9-7.5lt "benzin" tüktim rakamı da alt sınıf araçlardan çok farklı olmayacaktır. Mondeo'nun farklı tarafı ise yakıttan çok, orta üst sınıf araçlar kategorisinde sunduğu bu güvenlik ve konfor özellikleri. Üstelik ulaşılabilir fiyatları gözönüne alındığında fiyat/performans cazibesi de cabası. Peki nedir bu farklı güvenlik unsurları; sınıfında referans yol tutuşu. Raylar üzerinde gitme hissi, yatmama, savrulmama, etkin direksiyon sistemi, 8 airbag, katlanabilir fren ve gaz pedalları, sağlam kaporta ve şase. Mesela ön tampon altındaki koruma barını gördüğünüzde şase hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Konfor farkı nasıl olur derseniz; Ford biraz serttir. Yani konfordan kastım aracın amerikan araçları gibi yaylanması değil. Oturma pozisyonundan, yalıtıma, aracın sizi yormamasından kullanılan malzeme kalitesine kadar tüm detaylar aracı biraz Mercedes E serisine yaklaştırır. Boyutları da sınıfındaki araçlara göre büyüktür, bu nedenle kendi sınıfından daha üst sınıf araçların boyutlarına yaklaşır. Eğer ghia alınacaksa donanım da zengindir rakiplerine göre. Peki bu araç niye bu fiyatlara satılıyor derseniz, bu sınıf araçların daha yüksek parça maliyetleri, vergi dezavantajları ve şehiriçinde yüksek tüketimleri sayılabilir. Bunlar orta üst sınıf araçların göreceli piyasasının daha düşük olma nedenleri. Mondeo'nun şansızlığı ise önündeki Ford logosu. Sizin şansınız ise bu foruma üye olarak, detayları öğrenerek Mondeo alıp almayacağınıza karar vermek olacak. Saygılarmla. 24 Ekim 2012 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 değerli fikirleriniz öğrendikten sonra mondeodan başka araça bakmaz oldum. eminim ki almak nasip olursa daha da çok dua edeceğim size peki ortalama 150000 bine gelmemiş bir parça boyası olan bir 2001 ghia kaça alınır ortalama fiyatlarla. daha önce de belirttiğim gibi bu araçlarla hiç ilgilenmediğim için önceki normal piyasasını bilmiyorum(şimdiki uçmuş piyasasına bakaraktan) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 Fiyatı hiç belli olmaz... 2001 model bir aracın kaportasından ziyade motorunu dinlemek lazım... Temiz bir 2001'i 20 bine kadar alırım ben... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 Profesyonel/amatör birçok araba kullandım, MkIII ler parasının son damlasına kadarını hak ediyor........ 3 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Araba dediğin yakacak tabi yoksa nasıl gidecek mondeo alırsanız çok yakıtı düşünmemelisiniz güçlü ve rahat arabaya bineceksiniz.. Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan 27 Ekim 2012 Paylaş 27 Ekim 2012 Selam... Mondeo konusunda bence asla kararsız kalma. Bende yaklaşık bir ay kadar önce 2004 model 2.0 TDCİ Ghia OV aldım. Arabayı alırken herkes beni vazgeçirmeye çalıştı. Neymiş "araba elimde kalırmış". İyi de ben al satçı değilim ki, ben konfor, donanım, performan, sürüş keyfi ve güvenliği istiyorum dedim. "İyi de dediler bu aradıkların başka arabalarda da var onlardan tercih et daha çok tutulan markalar" dediler. İyi de onların dizeli yok dedim. "Nasıl olur, hem mondeo alacaksın hem de dizel, ikinci el dizel alınır mı hiç" dediler. Temiz kullanılmış, bakımları düzgün yapılmış araç bulunursa neden alınmasın dedim. "Tamam XX markasının da dizeli var, sen gel ondan al" dediler. Tamam var da onun da otomatik vitesi yok dedim. Vay efendim bunu diyen sen misin? "Hem mondeo, hem dizel hem de otomatik vites, bir şanzıman dağıtırsa bitersin" dediler. Siz hiç şanzıman dağıtan bir araba gördünüz mü, arabanın başka bir arıza yapma riski ne kadarsa şanzıman dağıtma riski de o kadardır dedim. SONUÇ: Kimseyi dinlemedim, gittim istediğim arabayı aldım. Bir aydır kullanıyorum çok memnunum. Aradığım istediğim herşey bu arabada bu mevcut. Benim ki dizel bir depo ile şehir içi-dışı karışık 730 km yaptım, ortalama 30 kuruş yakıyor. Belki biraz çok ama beklentilerimin tamamını karşılayan bir araba için bence sorun yok. Siz de alırsanız araçtan memnun kalacaksınızdır eminim. Şimdiden hayırlı olsun. şanzıman dağılırsa görürsün siz XXXCCCC marka neden almadınız hayırlı olsun güle güle binin. Siz sevdiseniz elalem önemli değil. Yorum bağlantısı
Erdal Atatekin 29 Ekim 2012 Paylaş 29 Ekim 2012 Değerli üstadlarım merhaba, 2011 Focus Collection 1.6tdci araç kullanıyorum, aracım 30 bin km.'de ve 1 yıl önce 41 bin TL'ye 2. el almıştım. Bu aracı alırken de Mondeolara bakıyordum ama şartlarım çok uygun olmadığından bu aracı almıştım. İlerleyen dönemde aracıma performans chip taktırdım ve aracın çehresi herşeyi değişti. Danışmak istediğim sorularıma gelince; 2011 model aracımı şu anda 38 bin TL civarında satabiliyorum ve 3 bin TL zararla, buna karşılık 40 bin TL'ye 2009 model 2.0tdci titanium ve 150bin km.'de, hatasız, düz vites ve tamamen servis bakımlı aracı (servis bakımlı olduğundan km.'sinden eminim) almayı düşünüyorum. 1.Sizce bu aracı almalı mıyım? yoksa yıl sonuna doğru fiyatlar biraz daha geriler mi? 2. Araç düz vites, ancak ben otomatik almak istesem de fiyatları daha yüksek oluyor? ancak D sınıfı araçlar genelde otomatik kullanılmalıdır diye bir söylem var, bu konuda öneriniz nedir? 3. Siz yerimde olsanız bu alım-satımı gerçekleştirir miydiniz? Heyecan aramaya gerek olmadan devam mı etmeliyim? Teşekkürler saygılar Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ekim 2012 Paylaş 29 Ekim 2012 (düzenlendi) Merhaba Erdal Bey, Mondeo sevgisi güzel birşey ama sizin değişiminizde birkaç kere düşünülmesi gereken konular var. Onlara geçmeden, orta üst sınıf araçların orta sınıfa göre her zaman değer kaybının daha çok olduğunu ve şu andaki makasın ilerde değişmeyeceğini ya da değişirse de %90 ihtimal lehinize olacağını tekrar hatırlatmak isterim. Gelelim sizin Mondeo'ya terfinizin önündeki engellere; Öncelikle dizel bir araç için km çok önemli. Mondeo'nun servis bakımlı olması güzel ancak sizin elinizdeki araçtan 5 kat fazla yol yapmış olması en caydırıcı neden. Siz ikinci el araç alırken birçok kişinin arayıp bulamadığı düşük km'li aracı alarak şanslı konuma gelmişsiniz. Bu aracı satıp, yüksek km'li araca geçmek için maceraperest olmanız gerekli. İkinci olarak; 1.6tdci ortalama aile arabası olarak gayet güzel performans sunar. Focus sınıfında referanstır, yol tutuş güvenlikte. Mondeo ise bunların bir hatta iki kademe üstündedir kabul ama vergisi sizi önünüzdeki üç senede 5.000.-TL'nizden edecek. Senede bir veya iki kere şehirdışına çıkıyorsanız, ekseri şehir içi kullanıyorsanız, vergi ve yaklaşık %20 fazla yakıt tüketimi için ekstra para vermeyin derim. Orta üst sınıf araçlarda konfor ön plana çıktığından ve zaten motorlarında güçlü seçenekler yer aldığından, otomatik önerilir. Bu sadece öneridir, artısı eksisi, kişilere göre değişir. Dize ve otomatik kombinasyonu çoğu markada pek istikrarlı çalışmıyor, sorunlara yol açıyor. Ford marka olarak değil ama Mondeo modelindeki dizel-otomatik kombinasyonunda en başarılı markalardan diyebiliriz. Uyumları güzel, sorun istatistikleri az. Tercih meselesi diyelim. Benim Mondeom otomatik, Seat ise düz. Trafiği bol olan şehirlerde otomatik istenir ki, dur kalklar yormasın diye, ben de tam aksine aracın atikliğinin kaybolması nedeni ile düzü daha çok seviyorum. Sonuç olarak, 2 Mondeo kullanmış ve keyfini bilen bir kullanıcı olmama rağmen, size bu takası yukarda belirttiğim nedenlerden ötürü önermiyorum. Biraz daha bekleyin, yakında 1.6 Tdci Mondeo'ların 2. elleri piyasaya düşer. MK4 kasa 2011 yılında makyajlandı ve 2009'lara göre daha şık. O zaman düşük kilometeli bulursanız düşünürünüz. Saygılarımla. 29 Ekim 2012 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk27 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Merhaba Abiler şimdi yeni bi konu açmak istemediğim için buraya yazacam abiler 2004 TDCI ghia 258,000 km de mondeom ile 2009 Citroen c4 1,4 sx takas etmeyi düşünüyorum sizce doğrumu yapıyorum yanlışmı değişmetirme sebebim ufak yapılı biri olduğum için araba pek yakışmıyor bana c4 en boş olanı galiba sizce daha sonra satacak olsam mondeo mu zor satılır c4 mü siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 Merhaba Abiler şimdi yeni bi konu açmak istemediğim için buraya yazacam abiler 2004 TDCI ghia 258,000 km de mondeom ile 2009 Citroen c4 1,4 sx takas etmeyi düşünüyorum sizce doğrumu yapıyorum yanlışmı değişmetirme sebebim ufak yapılı biri olduğum için araba pek yakışmıyor bana c4 en boş olanı galiba sizce daha sonra satacak olsam mondeo mu zor satılır c4 mü siz benim yerimde olsanız ne yapardınız ? c4 kaç kilometrede, mondeo ne durumda? Bunlar önemli ama ben böyle bir şey yapmazdım. Mondeonun km'sine bakarsak gezmeyi de seviyorsunuz. Mondeonun verdiği keyfi sonra çok ararsınız. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk27 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 c4 88.000 de benim aracın sol arka kapı değişkik ve boya var bikaç yerinde c4 de ise tam bilmiyoruz ama 2 tane hasar kaydı mevcut 1200 tl ve farklı bir zamanda 700 tl hasarı görünüyor pek büyük bir kazası olabileceğini düşünmnüyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 c4 için iki sebep olabilir, km düşüklüğü ve şehir içi kullanım. Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk27 6 Kasım 2012 Paylaş 6 Kasım 2012 satışta nasıldır sizce abi. mondeoya fiyat verenlerin hepsi ölü fiyat veriyor ve takas düşünecek olsam düşük sayıyorlar onun için Yorum bağlantısı
Misafir 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Karşıdaki araçtan eminseniz, takas yapmanız makul gibi. C4'un ikinci eli de çok iyi değildir ama küçük hasarları olan ve km'si gerçekten düşük olan bir aracin sizin Mondeonuza göre satılma oranı oldukça yükseltir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 satışta nasıldır sizce abi. mondeoya fiyat verenlerin hepsi ölü fiyat veriyor ve takas düşünecek olsam düşük sayıyorlar onun için 1 sene öncesine kadar düşütü rakamları, yeni yeni toparlanıyor alışacaklar Yorum bağlantısı
Misafir 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim. 2004-2006 arası trendlere sonradan hız sabitleyici takabilir miyiz. Tuş takımının orjinal olması şart değil. Mesela opellerde silecek kolundadır hız sabitleme. Sattığım corsaya kendim orjinal devresindeki direnç değerlerinden devre yaparak-tuş koyarak aktif etmiştim. Biliyorum ki direksiyon işi pahalı iş. Gazı elektronik mi mekanik midir mondilerin? Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 farklı bir sistem, opel/Vw gibi değil ama, tek tuş ile olmaz Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim. 2004-206 arası trendlere sonradan hız sabitleyici takabilir miyiz. Tuş takımının orjinal olması şart değil. Mesela opellerde silecek kolundadır hız sabitleme. Sattığım corsaya kendim orjinal devresindeki direnç değerlerinden devre yaparak-tuş koyarak aktif etmiştim. Biliyorum ki direksiyon işi pahalı iş. Gazı elektronik mi mekanik midir mondilerin? Saygılarımla. Takılır. Ben yapmıştım. Forumda aratırsanız ulaşabilirsiniz. Tesısat hazır olmak kaydıyla gerekli parçaları hurdacıdan sağlamıştım. Toplam maliyet 500-600 tl kadardı. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Takılır. Ben yapmıştım. Forumda aratırsanız ulaşabilirsiniz. Tesısat hazır olmak kaydıyla gerekli parçaları hurdacıdan sağlamıştım. Toplam maliyet 500-600 tl kadardı. Trend stil paket olacak hız sabitleme ve mp3 çalar bir sony tamam al sana GHİA. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Otomatiklerin gaz pedalı telli. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Otomatiklerin gaz pedalı telli. Saygılarımla. Hız sabitlemenin halatıda gaz halatının takıldığı kola takılıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 (düzenlendi) şimdi hüsrana uğradım işte 2004 corsanın bile elektronikken nasıl mondeo telli oluyor. Elektronik olsaydı corsa gibi devre ile halledebilirdim belki. Corsanın ecudan bir kablo çekip sinyal kolunun 3. kablosundan bir hat alığ devreyi araya koymuştum aracı bağlatıp ccyi aktif edince orjinalden tuş görüntüsü dışında hiçbir farkı olmamıştı. Telli olunca onun için bir servo motor tarzı (tam ismini bilmiyorum) teli kontrol eden bir motor olması gerekir. Bu da maliyeti ama bundan daha önemlisi okuduğuma göre servislerin TAKILMAZ demesinden doğan sıkıntıyı artırır. Böyle bir araca CC nin standart donanım olmaması çok üzücü. Boş paketini de alsa bunu alan kişi genellikle uzun yol yolculuğu rahat olsun diye aldığı kesin. Ş.içi için hiç de uygun olmayan bu araca standart olmalıydı CC bence. Neyse bakmaya devam. Selçuk Soyer beyin araca niyeti yavaş yavaş bozmuştum ama bu donanım benim için çok önemli. Mehmet Bey alttaki araç stil paket ama CC yok ? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-acill-sahibinden-2006-ford-mondeo-trend-stil-paketsunroof-72606602/detay Saygılarımla. 12 Kasım 2012 tarihinde Yunus Emre Çırak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Mk3 mondeoların makyajlı olanların tamamı telsiz diye biliyorum. Makyajla beraber gaz telleri kaldırıldı deniyordu. Otomatik ve manuel ayrımı yapmaları mantıksız geliyor, kullandigim 2005 ve 2006 manuel mk3'lerde gaz teli yoktu. 2004 modellerin hem makyajlısı hem makyajsızı var; Sizin aracınız makyajlı kasa mi evren bey? Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Benim aracım makyajlı mk3 otomatik trend modeliydi. Ve telliydi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts