Önder Kuru 24 Ocak 2014 Paylaş 24 Ocak 2014 arkadaslar bugun vandan sivasa kazasız belasız geldim sukur. van da km sıfırladım depoyu doldurdum. eve geldiğimde 900 km yol yaptıgımı gördum. 180 tl lik tup aldım.en dusuk lpg 2.96 ile en fazla 3.26 idi. hesabıma göre 200 kurus yakmıs. bence cok iyi değer. zaten ortlm yakıt tukedimide 6.4 gösterdi. sizce nasıl ? ayrıca 120 130 geldim yer yer hız sabitleyici kullandım ve dijital klima devamlı acıktı.Çok iyi değer. Ancak bu mevsimde klima sadece buhar çözmeye yarar, klima motoru çalışmaz dolayısıyla araca ekstra yük yapmaz. 1 Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 24 Ocak 2014 Paylaş 24 Ocak 2014 Çok iyi değer. Ancak bu mevsimde klima sadece buhar çözmeye yarar, klima motoru çalışmaz dolayısıyla araca ekstra yük yapmaz. hımm ... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 50TL gaz yani yaklaşım 17litre ile 170km yol yaptım tamamı şehir içi ortalama hız da 28 çıktı. Yani beğensem mi beğenmesem mi bilemedim. Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar 29 Ocak 2014 Paylaş 29 Ocak 2014 (düzenlendi) 50TL gaz yani yaklaşım 17litre ile 170km yol yaptım tamamı şehir içi ortalama hız da 28 çıktı. Yani beğensem mi beğenmesem mi bilemedim.Normal aslinda focus genel itibariyle şehir içinde 10 litre yakiyor. Her defasinda 30 lt yakit alirim 300 km götürmez bile beni sehir içi. Çok nadirdir 300-310 km yaptığım. Çok yakıyor bizim Paşalar çok... Edit: imla. 29 Ocak 2014 tarihinde Mesut Dumlupınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 Normal aslinda focus genel itibariyle şehir içinde 10 litre yakiyor. Her defasinda 30 lt yakit alirim 300 km götürmez bile beni sehir içi. Çok nadirdir 300-310 km yaptığım. Çok yakıyor bizim Paşalar çok... Edit: imla. Dediğiniz doğru Focus'un hakkı şehir içi 10 lt bende 30.3 lt gaz aldım bakalım kaç km götürecek. Benim full depo 300ün altına hiç inmedi daha 320 olduğu oluyor bazen Yorum bağlantısı
Önder Kuru 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 Ortalamanız çok iyi(28km/saat). Benim maks. 22-23km/saat oluyor. O yüzden ort. yakıt 12lt/100km civarı. Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 (düzenlendi) Arkadaşlar tuketim degerlerim sizinle paylaşıyorum Ortalama benzin tüketimi 9.3lt/100km Lpg mogaz litre fiyatı 3.16 bursa ili 1 Şubat 2014 tarihinde Fatih Aşuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Arkadaşlar tuketim degerlerim sizinle paylaşıyorum Ortalama benzin tüketimi 9.3lt/100km Lpg mogaz litre fiyatı 3.16 burs şehir içi mi dışı mı? Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 (düzenlendi) Şehir içi değeri 1 Şubat 2014 tarihinde Fatih Aşuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 30.2 lt lpg aldım depo tamamen boştu yakıtıda 2.90dan aldım Opet'ten 87tl tuttu. 270km yol yaptım tekrar fulledim 24,5 litre LPG aldı. Ortalama hızım 31 km çıktı. Ortalama 9lt lpg yaktı. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 Şehir içi değeri sehir içi normal değerler benim aracımda boyle degerler veriyor. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk 2 Şubat 2014 Paylaş 2 Şubat 2014 sehir içi normal değerler benim aracımda boyle degerler veriyor. Hımm anladım teşekkür ederim bilgi için 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Baykal 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. 2008 focus ghia Hatchback otomatik aracım yol bilgisayırında ortalama yakıt tüketimi 13,5 /100km yazıyor tl olarak kmde 40 kuruşu geçiyor sizce bu yakıt normal mi bana biraz fazla gibi geldi sizilerin araçları ne kadar yakıyor ankarada gazı kadoil milangazdan alıyorum lt fiyatı 2,81. birde arkadaşlar şu yol bilgisayarında yazan ortalama hız gibi şeyleri anlatabilirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. 2008 focus ghia Hatchback otomatik aracım yol bilgisayırında ortalama yakıt tüketimi 13,5 /100km yazıyor tl olarak kmde 40 kuruşu geçiyor sizce bu yakıt normal mi bana biraz fazla gibi geldi sizilerin araçları ne kadar yakıyor ankarada gazı kadoil milangazdan alıyorum lt fiyatı 2,81. birde arkadaşlar şu yol bilgisayarında yazan ortalama hız gibi şeyleri anlatabilirseniz sevinirim 13,5 değeri biraz fazla. Ya kısa mesafe kullanıyorsunuz ya da sürüş stiliniz yanlış. Daha az gaz vererek yavaş yavaş kalkın. Yokuş aşağı cut-off yapmaya çalışın sıfır yakın. Ortalamanız düşecektir. Yol bilgisayarındaki ortalama hız, son sıfırlamanızdan bu yana gittiğiniz ortalama sürati gösterir. Örneğin 60 kilometrelik bir yolu 2 saatte giderseniz ortalamanız 30 km/h yazar. Yorum bağlantısı
Çağrı Baykal 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 13,5 değeri biraz fazla. Ya kısa mesafe kullanıyorsunuz ya da sürüş stiliniz yanlış. Daha az gaz vererek yavaş yavaş kalkın. Yokuş aşağı cut-off yapmaya çalışın sıfır yakın. Ortalamanız düşecektir. Yol bilgisayarındaki ortalama hız, son sıfırlamanızdan bu yana gittiğiniz ortalama sürati gösterir. Örneğin 60 kilometrelik bir yolu 2 saatte giderseniz ortalamanız 30 km/h yazar. evet kısa mesafe kullanıyorum çok sert araç kullanmam otomatik kullanan arkadaşlar diğer forumlarda aşağı yukarı benim yakıtımla aynı yakıyorlar ama bana 40 kuruş fazla geldi normali nedir bu aracın ne yakması gerekiyor normalde.verdiğiniz bilgiler içinde tşk ederim Yorum bağlantısı
Misafir 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 evet kısa mesafe kullanıyorum çok sert araç kullanmam otomatik kullanan arkadaşlar diğer forumlarda aşağı yukarı benim yakıtımla aynı yakıyorlar ama bana 40 kuruş fazla geldi normali nedir bu aracın ne yakması gerekiyor normalde.verdiğiniz bilgiler içinde tşk ederim Ben 10 lt/100km yakıyorum. Sürekli kısa mesafeler kullanarak bir ölçüm yapmadım. Biraz uzun yol giderek ölçüm yaparsınız. 9 litrenin falan altında tüketiminiz olursa sorun yok demek olur. Yorum bağlantısı
Çağrı Baykal 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 Ben 10 lt/100km yakıyorum. Sürekli kısa mesafeler kullanarak bir ölçüm yapmadım. Biraz uzun yol giderek ölçüm yaparsınız. 9 litrenin falan altında tüketiminiz olursa sorun yok demek olur. benim için hayal olan bir yakıt tüketimi.yakında bir uzun yola gidecem ölçümümü yaparım ama benim için şehir içi önemli sizin yakıt değerleri çok güzelmiş. Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. 2008 focus ghia Hatchback otomatik aracım yol bilgisayırında ortalama yakıt tüketimi 13,5 /100km yazıyor tl olarak kmde 40 kuruşu geçiyor sizce bu yakıt normal mi bana biraz fazla gibi geldi sizilerin araçları ne kadar yakıyor ankarada gazı kadoil milangazdan alıyorum lt fiyatı 2,81. birde arkadaşlar şu yol bilgisayarında yazan ortalama hız gibi şeyleri anlatabilirseniz sevinirim 13,5 değeri biraz fazla. Ya kısa mesafe kullanıyorsunuz ya da sürüş stiliniz yanlış. Daha az gaz vererek yavaş yavaş kalkın. Yokuş aşağı cut-off yapmaya çalışın sıfır yakın. Ortalamanız düşecektir. Yol bilgisayarındaki ortalama hız, son sıfırlamanızdan bu yana gittiğiniz ortalama sürati gösterir. Örneğin 60 kilometrelik bir yolu 2 saatte giderseniz ortalamanız 30 km/h yazar. benim için hayal olan bir yakıt tüketimi.yakında bir uzun yola gidecem ölçümümü yaparım ama benim için şehir içi önemli sizin yakıt değerleri çok güzelmiş. Değerlerini yenilersen yol bilgisayarında değerlerin normale döner gibime geliyor ayrıca otomatik araç olduğu için muhtemelen devri 2500 de değiştirir buda yol bilgisayarında ortalama tüketimini en fazla 11 lt/100 km yapar Yorum bağlantısı
onurdursun 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 bu kış mevsiminde 12lt lpg nin altında yakıpta şehir içinde kullanıyorum diyenlere pek itibar etmeyin, fabrika verisi diye birşey var. Yorum bağlantısı
Çağrı Baykal 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Değerlerini yenilersen yol bilgisayarında değerlerin normale döner gibime geliyor ayrıca otomatik araç olduğu için muhtemelen devri 2500 de değiştirir buda yol bilgisayarında ortalama tüketimini en fazla 11 lt/100 km yapar dün değerlerimi yeniledim şuan 11.8e düştü evet 2500de vites değiştiriyor bu kış mevsiminde 12lt lpg nin altında yakıpta şehir içinde kullanıyorum diyenlere pek itibar etmeyin, fabrika verisi diye birşey var. bende bunu anlamıyorum geçen gün lpgnin bakımını yaptırırken taksici bir arkadaşla konuştum 27 krş yakıyor çok yakıyor diyor aynı araba benim ki 40 krş yakıyor bu aracın fabrika verisi bile 10,6 nasıl yaktırıyorlar anlamıyorum 27 krşu. Yorum bağlantısı
Misafir 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 bu kış mevsiminde 12lt lpg nin altında yakıpta şehir içinde kullanıyorum diyenlere pek itibar etmeyin, fabrika verisi diye birşey var. Bana itibar edebilirsiniz. Üstelik aracım otomatik. Ben de bazen gereksiz yere gazlayan, ileride duracağını göre göre motoru bağırttıranları görünce "şimdi bu adam yarın öbürgün forumlarda, arabam çok yakıyor diye yazar. Yakar tabi" diyorum Dip dibe yoğun trafikte gidiyoruz. Hızımız 70-80. Sol şeridin tıkandığını görüp, orta şeride çekiliyorum. Trafiği takip etmeyen arkamdaki adam "oh be bana yol verdi hızla gazlayayım" diyor. Sonra arabası benle aynı hizaya gelince bir bakıyorum arabanın burnu aşağıda hızla arkama doğru uzaklaşıyor. Yakar tabi. Yorum bağlantısı
Çağrı Baykal 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Bana itibar edebilirsiniz. Üstelik aracım otomatik. Ben de bazen gereksiz yere gazlayan, ileride duracağını göre göre motoru bağırttıranları görünce "şimdi bu adam yarın öbürgün forumlarda, arabam çok yakıyor diye yazar. Yakar tabi" diyorum Dip dibe yoğun trafikte gidiyoruz. Hızımız 70-80. Sol şeridin tıkandığını görüp, orta şeride çekiliyorum. Trafiği takip etmeyen arkamdaki adam "oh be bana yol verdi hızla gazlayayım" diyor. Sonra arabası benle aynı hizaya gelince bir bakıyorum arabanın burnu aşağıda hızla arkama doğru uzaklaşıyor. Yakar tabi. çok doğru söylüyorsun şuanda ne kadar yakıyor sizin araç Yorum bağlantısı
Önder Kuru 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Ev-iş güzergahım 3.5 km. BU güzergahta eğer trafik yoksa ve yeşil dalgaya denk gelirsem çarşıya girdiğimde ekranımda yazan ort. yakıt 9-9,5 lt/100km, ama trafik var ise(ki o zaman yeşildalganın da bir anlamı kalmıyor) çarşıya girdiğimde ekranımda 13,5-14 lt/100km yazıyor. Ortalama değerlerinizi yazarken ortalama hızlarınızı da ve güzergahınızda ne kadarlık mesafenin 60-70 km/saat hızla gidilebildiğini de yazınız. Benim bacanağın evi Balıkesir Yeni mah. TOKİ'de. Onun evinden çarşıya geldiğimde 7-7,5 lt/100km hatta 6,5-7 lt bile görmüşlüğüm var, neden? çünkü neredeyse şehirdışı gibi. 9-10km'lik yolun 6-7km'si yeşildalgada 70 km sabitleyip gidebileceğiniz şekilde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts