İçeriğe Yönlendir

Rüzgar Ve Motor Sesi Ve 120 Den Sonra Titreme Problemi.

Başar Ural

Recommended Posts

Başar Ural

Merhaba arkadaşlar,

2006 model düz vites trend mondeo kullanıyorum aracım 80bin km de ve emsallerine göre baya diri bakımlarınıda aksatmamaya çalışıyorum.

İlk problemim 100 den sonra ve özellikle hava birazcık rüzgarlıysa kapılardan gelen rüzgar sesi.

bunun sebebi ne olabilir kapı plastiklerini tamamen değiştirmeli miyim ?

ikinci problemim ise titreme problemi, aracım 120 den sonra beni rahatsız etmeye başlıyor. jantlarımı düzelttim balans yaptırdım ama hala bu problem var. Mondeo gibi bir araçta bunun normal olmadığını düşünüyorum aynı hızlarda Jetta kullandım ve kesinlikle benim arabamdan daha iyi.

Birde benim aracımda kaput altı izolasyonu yok ve motor sesi bazen rahatsız edici oluyor. Bunu bulabileceğim biryer var mıdır ? ya da başka çözümleri olan var mı ses konusunda ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Titreme için,

Lastiklerinizi kontrol ettirdiniz mi? Bozuk olabilirler?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bülent Küet

Ses olayı ford'da biraz fazla doğrudur.Ne kadarda uğraşsanız o ses gelir düşüncesindeyim.120 km'den sonra hantallaşması arabanın özelliği diye düşünüyorum.Çünkü 120 km gelene kadar ben hiç anlamıyorum.Ama 120'den sonrası 120'e geliş gibi hızlı değil.

Yorum bağlantısı
Furkan Cihangir

ses muhtemelen kapı filtrelerinden yada lastiklerindendir. bi kontrol et yerinden cıkan varım ? yada kapılara düzeltme yaptırdıysan arada acıklık kalmıs olabilir. aynısı bendede vardı. ve titreme problemi bendede var. bende rot balans yaptırdım ama düzelmedi. benim amartisörlerden biri kırık ona bağlıyorum durumu.

Yorum bağlantısı
Şahin Acar

bendede 2005 fiesta tdci var 108000 de 100km yi geçtikten sonra direksiyon titreme yapıyordu rot balans yaptırdım şuanda 120km yi geçip ayağımı gazdan çekince direksiyon titreme yapıyor sizce ne olabilir sorun bi ustaya sordum lastikler kırılmıştır ondan yapabilir dedi

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
İlker Yüksel

110 civarında min denecek düzeyde titreme mevcuttu. Bir kaç kez yaptım titreme min iniyor ancak kesilmiyordu. Uzun zamandır takip ettiğim bir cihaz vardı. Adı hunter. Ankarada arattım bu cihazın olduğu yeri. En yakındaki bayiye gidip balasımı yaptırdım. Cihaz gerçekten umduğumdan iyi çıktı. Tüm tekerleklere yol testi balansı yapıp öndeki tekerlere 4 tekerden hangisinin geleceğini gösteren bir makine. Yaptırıp teste çıktığımda sonuç muazzam ne bir titreme nede bir çekme. Balans sıkıntısı olan arkadaşlara bu cihazı elinde bulunduran bayilerde balans yaptırmasını öneririm.

Yorum bağlantısı

Rüzgar sesi bende de oluyordu. 80-90 km civarında özellikle ön kapılardan geliyordu.

Kapı fitillerinin içerisine serum lastiği koyuyorlar. Oldukça etkili bir işlem.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Benim de sanki şoför tarafı arka kısımdan rüzgar sesi geliyor fitil biraz yıpranmış gibi acaba serum lastiği koysak is yaparmiki

Yorum bağlantısı

Fitil sağlam görünse bile zamanla özelliği kayboluyor. Kapıyı kapatınca yerini tam dolduramıyor.

Ben sadece ön kapılara yaptırdım ve ses azaldı.

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Fitil sağlam görünse bile zamanla özelliği kayboluyor. Kapıyı kapatınca yerini tam dolduramıyor.

Ben sadece ön kapılara yaptırdım ve ses azaldı.

Kapıların kapanmasında bir sıkıntı oldumu? Bende kapıyı kastı ve kapının açılması kapanması zorlandı. 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
İlker Yüksel
(düzenlendi)

Aracımın ön camının yanındaki fitiller çok yıpranmıştı. Uzun yolda rüzgar sesinden çok rahatsız olmuştum. Ön cam fitilleri orjinali ile değişince gerçekten rüzgar sesinde bariz bir azalma oldu. Demekki fitiller açıklığından rüzgarın ön camın kenarlarına  vurma sesi bariz bir şekilde içeri sızıyordu.  Ön yan  camlar biraz daha kalın olsa hem yol sesi hemde çarpma sesi min olacak ve gerçekten çok sessiz yolculuk yapılabilecek. 

tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Aracımın ön camının yanındaki fitiller çok yıpranmıştı. Uzun yolda rüzgar sesinden çok rahatsız olmuştum. Ön cam fitilleri orjinali ile değişince gerçekten rüzgar sesinde bariz bir azalma oldu. Demekki fitiller açıklığından rüzgarın ön camın kenarlarına  vurma sesi bariz bir şekilde içeri sızıyordu.  Ön yan  camlar biraz daha kalın olsa hem yol sesi hemde çarpma sesi min olacak ve gerçekten çok sessiz yolculuk yapılabilecek. 

İlker bey,

peki maliyetli mi bu fitil olayı, yani metrelik mi satılıyor yoksa kapı adeti olarak mı, birde değişimde kapıdaki mi değiiyor,yoksa araçta olan mı?

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

yok ön camın sağındaki ve solundaki fitiller bunlar tane 130tl.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

yok ön camın sağındaki ve solundaki fitiller bunlar tane 130tl.

ön cam derken :) şoför ve yolcu kapılarındaki cam fitilleri mi yani sıyırıcı diyorlar onlar mı yoksa ön direklerin yanlarından yani tavandan aşağı inen her iki fitilden mi bahsediyoruz vallahi karıştı sanki biraz :) kusura bakmayın lütfen.

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

ön cam derken :) şoför ve yolcu kapılarındaki cam fitilleri mi yani sıyırıcı diyorlar onlar mı yoksa ön direklerin yanlarından yani tavandan aşağı inen her iki fitilden mi bahsediyoruz vallahi karıştı sanki biraz :) kusura bakmayın lütfen.

Ön direğin yanlarındaki tavadan aşağı inenlerden bahsediyorum.

Bu arada bu rüzgar sesi ne yapılırsa yapılsın topografya ve hava durumuna bağlı olarak değişen şiddetlerde geliyor. Buna çözüm bulan varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben fitilin içine fitil attığım halde ses kesilmedi. O da araçta pek ses olmadığından rüzgar sesi geliyor :(

Ön direğin yanlarındaki tavadan aşağı inenlerden bahsediyorum.

Bu arada bu rüzgar sesi ne yapılırsa yapılsın topografya ve hava durumuna bağlı olarak değişen şiddetlerde geliyor. Buna çözüm bulan varmı acaba?

Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Ben fitilin içine fitil attığım halde ses kesilmedi. O da araçta pek ses olmadığından rüzgar sesi geliyor :(

Bu rüzgar sesi D segmentli bir araca göre biraz fazla düzeyde gib geldi. Ankarada  bir çok yere gösterdim kimsenin bir şeyden anladığı yok. Ya fitil diyorlar ya kapı ayarsız diyorlar. Benim merak ettiğim forumda bu aracı 0 alıp da yine bu rüzgar sesinin gelip gelmediğini bilen varmı. Eğer gelmiyorsa uğraşacağım ancak geliyorsa aerodinamik ve cam deyip geçeceğim.  

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu rüzgar sesi D segmentli bir araca göre biraz fazla düzeyde gib geldi. Ankarada bir çok yere gösterdim kimsenin bir şeyden anladığı yok. Ya fitil diyorlar ya kapı ayarsız diyorlar. Benim merak ettiğim forumda bu aracı 0 alıp da yine bu rüzgar sesinin gelip gelmediğini bilen varmı. Eğer gelmiyorsa uğraşacağım ancak geliyorsa aerodinamik ve cam deyip geçeceğim.

Hasan Aksüt vardı bildiğim sıfır alan. Çok aktif değil. Özelden ulaşabilirsiniz.
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel

Mehmet bey sadece kapı içindeki komple kapıyı dolaşan fitilin içinemi fitil koydunuz yoksa tüm fitillere mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet bey sadece kapı içindeki komple kapıyı dolaşan fitilin içinemi fitil koydunuz yoksa tüm fitillere mi?

Kapının oturduğu yerdeki tüm fitillerin içine sert fitil geçirdik.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Mehmet Hocam fitil derken?

Resmi falan var mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet Hocam fitil derken?

Resmi falan var mı?

Yok abi. içi dolgun bir fitil. Camcılarda oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlker Yüksel
(düzenlendi)

Peki bu işlemden sonra hiç mi fark olmadı?

tarihinde İlker Yüksel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Peki bu işlemden sonra hiç mi fark olmadı?

Değişiklik hissettim desem psikolojik derim. Aman aman birşey değişmedi benim nazarımda.Belkide hiç birşey değişmedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...