İçeriğe Yönlendir

Kartel Havalandırma Hortumu Ve Sorunları "Acil Yardim"

Mert Nazmi Serin

Recommended Posts

Mert Nazmi Serin
(düzenlendi)

Arkadaşlar bugun saat gibi çalışan ama sadece rolantisinde ufak tefek problemler olan aracımı, kartel havalandırma hortumunu değiştirmeye götürdüm :(

Zira 97 mondeonun kartel havalandırma hortumu en zor bulunanmış 5 tane farklı parçacı gezdik. Yine bulamadık . Ama araçtaki kartel havalandırma hortumu ve ona erişmek içingerekli olan gaz kelebeği boğazına takılı olan plastik parça sökülmüş vaziyette olduğu için götürdüğüm usta uydurmasyon bir lpg hortumunu kesip ve eski hortumu kesip bir şekilde sipariş verdiğimiz orjinal hortum gelene kadar bu şekilde kullan diyerek taktı. :(

Sonra bujiler ne marka diyerek bujilerden 1 tanesini söktü baktı ve iyi durumda diyip geri yerine taktı.

O dakikadan sonra arabam hem tüpte hem benzinde bütün performansı bütün ayarları bozuldu. 1 tur attım tam gidecekken geri geldim ustayı bindirdim. Usta tuttu buji kablon sorunlu dedi , yahu dedim yemin ediyorum araçta hiç bir şey yoktu taki biz bugunkü bu işlemleri yapana kadar hiç bir sorunum yoku araçta.

Araç lpg de iken içler acısı durumda :( gaza bastığımda neredeyse hiç gaz yemiyor sanki gaz motor dışında biyerlerde pat pat patlıyor araç tekliyor. Ama sabit hızla sabit devirde gittiğimde bir sorun yok gibi. Benzinde iken ise 2000 deviri geçmediğim müddetçe normal gibi ama 2000 2300 devir arası ve 4000 4500 devir arası araç bildiğiniz yığılıyor. Vallahi oturup ağlıyacaktım sanayide. Durduk yerde başıma iş aldım diye. Bu arada elimdeki elm327 cihazı ile hata kodu okuttuğumda "P0443 Evap purge selonid/valve error, control ckt" gibi yeni bir hata okuyorum, daha önce böyle bir hata yoktu . Önceden de "egr flow insufficient " gibi bir hata okuyordum egzozu tamır ettırınce gecer diye düşünmüştüm buda devam ediyor.

Sİze sorum bu uydurmasyon kartel havalandırma hortumu diyelim hava alıyor yada hiç hava vermiyor. Bukadar kötü sonuçları varmıdır?. Yoksa korktuğum başıma geldi de bu adamlar gaz kelebeğinin çevresindeki sensör yada kablolalara zararmı verdiler. Aracta prins lpg takılı ve 150binde en ufak bir sorunu yok idi ne benzinde ne lpg de.

tarihinde Mert Nazmi Serin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

buji kablosunu çekti ya, kablo içten zaten müsaitti ve koptu (dıştan gözükmez) büyük ihtimal sorun budur, ayrıca evap dtc sini hep verir önemsemyin, sizde olmayan depo buharı geri dönüşüm sistemi.

Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin

Pat pat varsa, bobin su koyvermiş olabilir mi?

Valla öyle ise bile bu adamlar dokunduğu anda olmamalı idi diye düşünüyorum. Daha hiç bir şeyi yoktu ufak tefek rolantide ara sıra bozulmaları var tam gaz 1 e alıp gaz kesmeden gidiyordu araç

buji kablosunu çekti ya, kablo içten zaten müsaitti ve koptu (dıştan gözükmez) büyük ihtimal sorun budur, ayrıca evap dtc sini hep verir önemsemyin, sizde olmayan depo buharı geri dönüşüm sistemi.

Vallahi buji kablosundan çıkacak soruna rağzıyım ama Çağlar bey benim buji kablosunu söküp oradan başka bi araçtan çıkardığı kabloyu taktı bak sorun bundandır diyerek, yine sorun çözülmedi. "Bu da eski zaten, yarın sıfır kablo takar deneriz" diyip geçiştirdi :(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...