İçeriğe Yönlendir

Ford Mondeo 2.0 Tdci Motor Sesi Sorunu!

Önder Tiryaki

Recommended Posts

Önder Tiryaki
(düzenlendi)

Arkadaşlar usta baktı bir ses var otomatik vites araç 1-2 viteste tıkırtı geliyor baktı işte motor bilye seti ve bir conta var oda ses yapıyor dedi bu parça fiyatları ne kadar bana ne gibi - leri olur yakıt performans gibi onun dışında parçaların fiyatları nedir.

Teşekkürler..

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
İmla kurallarına uymak forumumuzun ilk kuralı Lütfen uyunuz.
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Bilye,kayış,kasnak önemli değil pahalı parçalar değildir.Fakat 1-2. vites de ses geliyor demişsiniz şanzıman çok önemli, masraf açabilir.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Sorun şanzımandan olmasında nerede olursa olsun. Ama sadece 1. ve 2. viteste geliyorsa (vites ile alakalı ise) sorun şanzımandan başka nerede olabilir ki?

Yorum bağlantısı
Önder Tiryaki

Şöyle şanzıman sıkıntı yok dedi zaten vites atıyor araç sorunsuz sıkıntı şu gaz veryiroum yanılmıyorsam kayış dönüyor ona baktı sıkıntı yok motorda ki bilye seti dedi usta elektrik üzerine fiyat sormak lazım dedi yarın gidicem oto sanayide ki tanıdık motor ustasına bakarım

Yorum bağlantısı
Önder Tiryaki

Çağlar Bey dediğiniz gibi v kayışı ve bilya değişimi olcak dedi pazartesi bakıcaklar gün salı teslim alıcam inş resimdeki siyah ok işaretteki bilya yanılmıyorsam

fl0dk.jpg

Yorum bağlantısı
Önder Tiryaki

Değişen parçalar devidaim krank kasnağı,bilyai,v kayışı değişti ses hala gitmedi ozellıkler motor sogukken çok ses yapıyor ısınca sen gidiyor artık böyle kullanmaya devam edicem.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2.0 tdci sessiz değildir de , ses var ses var, hiçbir şey değişmedi mi bu değişimlerden sonra?

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

önder bey,motor titreyerek çalışıyorsa ve klimayı açtığınızda çok daha titreme oluyorsa.

v kayışı gergi kütüğünü değiştirmelisiniz.

yeri sağ ön tekeri ve davlumbazı sökerek ulaşılıyor.

orjinali 170-180 tl civarı(transitlerin kütüğüyle aynı)çin malı kullanmayın

değişimi biraz uğraştırıcı

ben kendi aracımınki yeni değiştirdim aracım çok daha sesiz oldu.

geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Önder Tiryaki

2.0 tdci sessiz değildir de , ses var ses var, hiçbir şey değişmedi mi bu değişimlerden sonra?

Çaglar bey dediğim gibi ses gitmedi ilk 15 dk ses geliyor motor sesi dışında birazdaha temiz gelmeye başladı şu anda sadece !!

Kutluay Bey bakarım ustaya sorucam titreme yok klimada çalıştıgında sorun yok sadece gaz verdiğimde 3 4 bin devirdeyken ses geliyor ısınınca geçiyor abimde az çok anlıyor yağlanmaya başladıgında geçiyor onun yorumu devidaim krank kasnağı,bilya,v kayışı değişti çağlar beyin tahmin ettiği gibi şu anda aracı kullanıyorum umarım sıkıntı olmaz....

Ayrıca araçtan çok memnunum mk3 almadan önce soru işaretleri vardı ama şimdi çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

önder bey,motor titreyerek çalışıyorsa ve klimayı açtığınızda çok daha titreme oluyorsa.

v kayışı gergi kütüğünü değiştirmelisiniz.

yeri sağ ön tekeri ve davlumbazı sökerek ulaşılıyor.

orjinali 170-180 tl civarı(transitlerin kütüğüyle aynı)çin malı kullanmayın

değişimi biraz uğraştırıcı

ben kendi aracımınki yeni değiştirdim aracım çok daha sesiz oldu.

geçmiş olsun

O dediğiniz kütük değil, krank kasnağı ve değişmiş zaten.

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

O dediğiniz kütük değil, krank kasnağı ve değişmiş zaten.

benim dediğim dirsek şeklinde yaylı bir parça .v kayışının gergisini ayarlıyor,ucunda lastik bir kulak var(motor kulağı gibi,fakat daha küçük) gerilmekten ve sallanmaktan zamanı gelince yırtılıyor,ses yapıyor.

parçacıdan alırken gergi kütüğü diye alıyorsun.

krank kasnağı apayrı bir parça.sadece dönüyor,v kayışına hareket veriyor.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

benim dediğim dirsek şeklinde yaylı bir parça .v kayışının gergisini ayarlıyor,ucunda lastik bir kulak var(motor kulağı gibi,fakat daha küçük) gerilmekten ve sallanmaktan zamanı gelince yırtılıyor,ses yapıyor.

parçacıdan alırken gergi kütüğü diye alıyorsun.

krank kasnağı apayrı bir parça.sadece dönüyor,v kayışına hareket veriyor.

O dediğinizde gergi biyesi,kütük değil.

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

O dediğinizde gergi biyesi,kütük değil.

O dediğimde , öbür dediğimde aynı şey zaten. Gergi kütüğü, parçayı yeni değiştirdim,parçaçıdan alırken gergi bilyası diye satılmıyor.Gergi kütüğü diye satılıyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hüseyin Akgün

İyi günler.

İki video farklı günlerde alındı.uzun videonun 27-30 sn de devir düşmeden önce bir tıslama var,gergi aparatları değişti ama tırlama hırıltı tabir edilen vuruntu giderilemedi.Görüşlerinizi merakla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Zincir sesi...gevşemiş... Çok yakin bir zamanda ciddi para harcamaniz gerekecek...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Zincir sesi...gevşemiş... Çok yakin bir zamanda ciddi para harcamaniz gerekecek...

Zincir seti ne kadar pahalıdır ki?

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Zincir seti ne kadar pahalıdır ki?

Set  +işçilik +yağ da değişmek zorunda kalınacak...ortalama 2 500 lira...ama bu dediğim transit diyerek aldığım fiyat eğer mondeo diye istenirse ocağa incir diker...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün

Pek hoş bir haber olmadı benim için.Aracım 147.000 km de (benden önce ayar çekilmedi ise). Motor soğuk iken kısa olan videoda devir göstergesi oynamaksısız silkelenme ,tırlama diyebileceğim ses zincirle ilgili olabilirmi ? Çekişte biraz düşme var sanki.Yorumlar için teşekkürler.Bursada önerebileceğiniz bir usta yada servis varmıdır?

Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan

Pek hoş bir haber olmadı benim için.Aracım 147.000 km de (benden önce ayar çekilmedi ise). Motor soğuk iken kısa olan videoda devir göstergesi oynamaksısız silkelenme ,tırlama diyebileceğim ses zincirle ilgili olabilirmi ? Çekişte biraz düşme var sanki.Yorumlar için teşekkürler.Bursada önerebileceğiniz bir usta yada servis varmıdır?

Biraz da şans işi , çok iyi bilmediğimi belirterek 147.000 de zincir kendini bırakmaz diyorum. 

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Biraz da şans işi , çok iyi bilmediğimi belirterek 147.000 de zincir kendini bırakmaz diyorum. 

Bende km nin azolduğunu düşünüyorum ama...kullanım şartları önemli...mondeo çok kasılmadan sürülmeli...ani ileri ne geri hareketler zincirin en büyük düşmanı...

Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan

Bende km nin azolduğunu düşünüyorum ama...kullanım şartları önemli...mondeo çok kasılmadan sürülmeli...ani ileri ne geri hareketler zincirin en büyük düşmanı...

Kesinlikle haklısınız ama oyle de olsa düşük geldi. Zincir problemi ise bence km oynanmış.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...