Akan Belen 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Set +işçilik +yağ da değişmek zorunda kalınacak...ortalama 2 500 lira...ama bu dediğim transit diyerek aldığım fiyat eğer mondeo diye istenirse ocağa incir diker...Abi bu kadar pahalı mi ya cidden.Teldeyim şimdi.Ama sanırım 600 civarındaydı zincir yanlış hatırlamıyorsam Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Bende km nin azolduğunu düşünüyorum ama...kullanım şartları önemli...mondeo çok kasılmadan sürülmeli...ani ileri ne geri hareketler zincirin en büyük düşmanı... Bir servis yolu görünür hayırlısı bakalım ne kadar sıkışmış diyecekler,kilometre konusunda pek sıkıntı olduğunu düşünmüyorum araç yıpranmış durmuyor ancak atak veya motora ani yüklenme ile olmuş olabilir. Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Abi bu kadar pahalı mi ya cidden.Teldeyim şimdi.Ama sanırım 600 civarındaydı zincir yanlış hatırlamıyorsamAynen biz her ihtimale karşı diye sormuştuk 650 lira set 350de iscilik denmisti. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Arkadaşlar...fiyat ford yedek parçacısından alınmıştır...600 liraya set buldunuzsa 2 .3 takım alıp bi kenara koyun... Yorum bağlantısı
Akan Belen 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Arkadaşlar...fiyat ford yedek parçacısından alınmıştır...600 liraya set buldunuzsa 2 .3 takım alıp bi kenara koyun...Abi bende netten bakmistim.Bu civardaydi fiyat ama orjinal yan sanayi değişir tabiki.Muhtemelende yan sanayidir Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Arkadaşlar...fiyat ford yedek parçacısından alınmıştır...600 liraya set buldunuzsa 2 .3 takım alıp bi kenara koyun...Fiyatı sasmaz oto sanayide ford yedek parcacısına sormustuk. Orjinal yan sanayi bilemiyorum. Hatirlamiyorum maalesef Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Benim fiyat aldığım parça ...orijinal..set... 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Benim fiyat aldığım parça ...orijinal..set...Dogrudur abi. Ben emin olamiyorum. Senin dedigin dogrudur muhtemelen. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 tam fiyatı yarın öğrenirim.. Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 tam fiyatı yarın öğrenirim..Tamam abi kızma Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Tamam abi kızma Kızmak mı... Yorum bağlantısı
Misafir 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 1-1,5 ay kadar önce zincir değiştirdim. Zincir orjinal ve set halinde 700-750 TL aralığına alınabiliyor. İşçilik de 150 TL'ye halledilir. Yağınızı yeni değiştirdiyseniz temiz bir kaba alıp tekrar aynı yağı kullanabiliyorlar bu size kalmış. Videolardaki sesle ilgili olarak öncelikle şır şır eden zincir sesi. Zincirde maalesef biraz yanılabiliyoruz. Dizel Mondeoların zincir ömrü benzinliler kadar değil. Torkun çok yüksek olması zincire zarar veriyor. Burada da kullanım şekli ömrünü belirliyor. Sürekli ani hızlanmalara maruz kalan aracın zinciri zaman içerisinde hafif uzama yapıyor ve bu ses oluşuyor. Zincir değişiminden önce bu ses çok daha az olarak benim aracımda da vardı ve 118.000 km'de zinciri değiştirdim. Usta zincirin biraz uzamış olduğunu söyledi. Tavsiyem ilk iş olarak zinciri değiştirmeniz. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Umarım parça fiyatı değişmemiştir... Yorum bağlantısı
Misafir 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Umarım parça fiyatı değişmemiştir... Değişse de çok az oynamıştır. Ayrıca dizellerin zincirinin yan sanayi üretimi yoktu. Sadece orjinal var. İki ay içerisinde yan sanayisi üretildiyse onu bilemiyorum. Ancak, 400 TL civarında benzinlinin zincir takımı yan sanayi olarak mevcut. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Valla ben sizin çektiğiniz videoyu seyrederek bu yargıya vardım ve %90 doğru...ama benim asıl merakım...usta sağır mı ? 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 ilk sabahları yapmaya başlar ve ısınınca sesi keser...daha sonra giderek artar ve bu ses tam bir mekanik sestir...ve son safhalara gelmiştir...kopar mı...ıhh pek zannetmem yerinden sıyırır...haa işte o zaman sağlam masraf çıkarır... Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Geçmiş olsun öncelikle . Bu zincir mk4 de mevcutmudur yoksa yerini kayışmı almıştır ? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Zincir işi kayışa göre daha sakat demek. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 11 Şubat 2014 Paylaş 11 Şubat 2014 Zincir işi kayışa göre daha sakat demek.Kayış haber vermeden kopabilir, zincir hem uzun ömürlü hem de vakti gelince böyle haber verir. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 zinciri oluşturan aksam aşındığı için gevşeme olur...bu gevşeme zincirin boğumunun eksiltilmesiyle düzelmez...aparatın yenilenmesi gerekir... Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Hazır konu açılmışken bu gün aracımı yıkadım ve yıkarken sizin konu geldi aklıma aracımı çalıştırıp video çektim.Motor soğuktu banada sizinkine benzer sesler geliyor kulağıma,bakalım ne cevaplar gelicek. Bu arada aracım 2006 jaguar xtype 2.0d mk3 motoru. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Biraz önce kaputu kaldırıp motorun sesini video çektim.Sizce sorun var mıdır sesinde?Bana garip gelen 59 saniyelerde gaz verip bıraktığımda turbodan ses gelmesi.Yaklaşık 3 hafta önce aracın bakımını yaparken turbo hortumlarına bakalım dedik ve bogazdan turboya giren hortumun biraz gerisinde plastik bir parça var çıkarırken kırdık ve iran yapıştırıcısıyla yapıştırdık sanırım tam yapıştıramadık ki o kırılan plastik parçadan hava alıyor galiba sizce?Acaba ordan kontrolsuz hava alması turboya zarar verir mi?Sonuçta hava filtresinden geçmeyen bir hava alıyor. Bu da kırılan parçanın ve iran yapıştırıcısı ile yapıştırdığımız parçanın resmi. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Gaza ilk bastığınız an metal sesini andıran bir ses geliyor. Onu tam bilemiyorum. Ancak, gaz verip devir maksimum seviyeye çıktığında ve tekrar aşağı düşerken gelen turbo sesini de andıran, ötme benzeri ses bence klasik MK3 TDCİ motor sesi. Aynı ses bir kat daha fazla benim arabamda da var. Bu sesi V kayışı gergi bilyası yapıyor diyorlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts