Misafir 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Gaza ilk bastığınız an metal sesini andıran bir ses geliyor. Onu tam bilemiyorum. Ancak, gaz verip devir maksimum seviyeye çıktığında ve tekrar aşağı düşerken gelen turbo sesini de andıran, ötme benzeri ses bence klasik MK3 TDCİ motor sesi. Aynı ses bir kat daha fazla benim arabamda da var. Bu sesi V kayışı gergi bilyası yapıyor diyorlar. Daha önce bu ıslık vb ötme sesi yoktu daha doğrusu emme manifold temizliği ve o yaklaşık 7 mi 8 adet dikdörtgen parçalar değişti tamamiyle parçalanmış durumdaydı,havayı ordan kaçırdığı için bu sesi duymamış olabilirim.Şuan o contalar yenilendi manifold temizliği yapıldı galiba ciğeri acıldıda böyle ses çıkartıyor diye düşünmeden edemedim. Bu ıslık benzeri hava emişi gibi ötme sesini V kayışı gergi bilyası nasıl çıkartır anlamış değilim. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 Daha önce bu ıslık vb ötme sesi yoktu daha doğrusu emme manifold temizliği ve o yaklaşık 7 mi 8 adet dikdörtgen parçalar değişti tamamiyle parçalanmış durumdaydı,havayı ordan kaçırdığı için bu sesi duymamış olabilirim.Şuan o contalar yenilendi manifold temizliği yapıldı galiba ciğeri acıldıda böyle ses çıkartıyor diye düşünmeden edemedim. Bu ıslık benzeri hava emişi gibi ötme sesini V kayışı gergi bilyası nasıl çıkartır anlamış değilim. O sesin tamamını bence V kayışı gergi bilyası çıkartmıyor. Sizdeki ses normal aslında. Aynı şikayetle benim açtığım konu da var. Video çekemediğim için benzer sesin duyulduğu bir video koydum. İsterseniz inceleyin. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/254033-ford-ustalar%C4%B1n%C4%B1n-bulamad%C4%B1%C4%9F%C4%B1-motordan-gelen-ses/ Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2014 Paylaş 12 Şubat 2014 (düzenlendi) Sizin konuyu incelemiştim bilgim var.Sizdeki ses vıyyy diye bir ses benim ise resimdeki işaretlediğim boğazdan turboya giren hortumun üstünden bir ufak hortum daha geliyor bağlantı yeri t boru plastik ve biz onu kırdık,sonrasında iran yapıştırıcısıyla yapıştırdık.Ufak biyer açık kalmışki ordan hava emerken ordanda emme oluyor ve turbodan ses yapıyor diye tahmin ediyorum. Yarın ilk işim orayı bir daha iran yapıştırıcısı geçicem veya sıvı conta hangisi olursa artık ki açık kalan delikleri yapatsın. 12 Şubat 2014 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Bugün ustaya gösterdim, motorda zincir sesi yok dedi,motor sıcak idi rahat çalışıyordu.Son bakımda nasıl yağ konulduğunu sordu 5/30 kullanıldığını söyledim,100 000 km sonrası 5/30 yerine 10/30 yağ kullanımın tercih edilmesi gerekiyor dedi .Sonraki bakım geldiğinde 10/30 yağ koyalım ve klima motoru kafasında bir parçanın yağlamada ki azlıktan vuruntu şeklinde ses yapar değişim gerekir dedi.Yağ no konusunda farklı düşünenler varsa nedenlerini öğrenmek isterim.Genel olarak motorda sıkıntı yok deyince rahatladık şimdilik izlemeye devam. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 5/30 yağdan sonra 10/30 yağ konulması hakkında bilgim yok ama 0/30 dan sonra belirli km yaptiktan sonra 5/30 konulduğunu biliyorum.Benim jaguar 140 bin km de ve hala 5/30 yağ kullanıyorum ve gayet memnunum.10/30 konulur mu? konulmaz mı? bilgili ustalarımız ve arkadaşlarımız yorum yapıcaklardır.Aracınızda bir sorun olmadığına sevindim. Bu arada o klıma motoru kafasındaki parçadan kastınız ne dir? Tam olarak bilgi verirseniz bizlerde kontrolünü sağlıyalım.) Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Bugün ustaya gösterdim, motorda zincir sesi yok dedi,motor sıcak idi rahat çalışıyordu.Son bakımda nasıl yağ konulduğunu sordu 5/30 kullanıldığını söyledim,100 000 km sonrası 5/30 yerine 10/30 yağ kullanımın tercih edilmesi gerekiyor dedi .Sonraki bakım geldiğinde 10/30 yağ koyalım ve klima motoru kafasında bir parçanın yağlamada ki azlıktan vuruntu şeklinde ses yapar değişim gerekir dedi.Yağ no konusunda farklı düşünenler varsa nedenlerini öğrenmek isterim.Genel olarak motorda sıkıntı yok deyince rahatladık şimdilik izlemeye devam.Forumda bir zamanlar konusulmustu. 10 30 konmamasi gerektigine karar verilmisti. Hatta Ford Turkiye de aciklama yapmisti. Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Forumda Yavuz Kara2 bir mesajında rastladım ford'un kitapçığında yağ tavsiyesi 10w/30 olarak yazmakta.Klima kompresör kavrama mekanizmasında(fincan diye bir tanımlama kullandı ama nasıl birşeydir bilmiyorum) ince yağdan dolayı yağlamayı iyi yapana kadar tıkırtı benzeri ses yaptığını, bakım zamanı kontrol ederiz diye erteledik. Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Forumda Yavuz Kara2 bir mesajında rastladım ford'un kitapçığında yağ tavsiyesi 10w/30 olarak yazmakta.Klima kompresör kavrama mekanizmasında(fincan diye bir tanımlama kullandı ama nasıl birşeydir bilmiyorum) ince yağdan dolayı yağlamayı iyi yapana kadar tıkırtı benzeri ses yaptığını, bakım zamanı kontrol ederiz diye erteledik.Dogru diyorsunuz. Ama o eskidendi. Degisti Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Dogru diyorsunuz. Ama o eskidendi. Degisti Ne kadar değişti bilmek isteriz. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Benim arabanın motor kapağı üzerindeki etikette 10w/30 yazmaktadır. Duyduğum kadarıyla 10w/30 kullanınca turboda sıkıntı yaratmış. Heralde yağlamayı tam olarak sağlayamadı. Bunun üzerine 5w/30 yağa geçilmiş. Bu duyduklarım tamamen doğruysa sırf turbo için bu değişimin yapılması doğru mudur? Motor 10w/30 isterken biz sadece turbo için 5w/30 kullanıyoruz. Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan 16 Şubat 2014 Paylaş 16 Şubat 2014 Ne kadar değişti bilmek isteriz. Daha önce de belirttiğim gibi forumda da konuşulmuştu fakat bulamadım. http://forum.donanimhaber.com/m_30382525/tm.htm buradaki linkten inceleyebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Nisan 2014 Paylaş 17 Nisan 2014 Set +işçilik +yağ da değişmek zorunda kalınacak...ortalama 2 500 lira...ama bu dediğim transit diyerek aldığım fiyat eğer mondeo diye istenirse ocağa incir diker... konuyu yeni gördüm ve paylaşmak istedim 2004 mondi kullanıyorum geçen kasım ayında t. zinciri +V kayışı ve gergi bilyaları + krang keçesi + mazot filitre hepsini 1500 tl ye yaptırdım parçalar orj alındı daha yüksek fiyat alanlar varsa usta konusunda yardımcı olabilirim arkadaşlar Abi bu kadar pahalı mi ya cidden.Teldeyim şimdi.Ama sanırım 600 civarındaydı zincir yanlış hatırlamıyorsam abi piyasada 230 tl ye zincir seti var aman diyim almayın orj set fiyatı 750 ile 900 arasında değişiyor 2 ay kadar araştırdım zincir olayını Yorum bağlantısı
Hüseyin Akgün 3 Mayıs 2014 Paylaş 3 Mayıs 2014 Birbuçuk yıldan beri çektiğim motor sesi kesildi.Eşzamanlı birkaç müdahale olduğundan net olarak sorunun tek sebebi şudur diyemiyorum.Fren körüğü çürüme sonucu dökülüp dağılmıştı 2 parça süngerimsi kauçuk takım halinde değişti , gergi kolu kütük tabir edilen parça ile beraber kayış , enjektörlerden birinin hafif sızdırması vardı conta değişimi yapıldı.Netice olarak motor sesi eskiden duyduğum sesin 1/5 ini duyuyorum artık.Gergi kolu ve kayış ,enjektör çalışma düzeninde gazı bırakınca motorda silkelenme /titreme kısa düzenzis çalışma sorununu çözdü.İçeriye gelen sesi aslında körük değişimi azalltı . Yorum bağlantısı
Recommended Posts