İçeriğe Yönlendir

Emniyet Kemer Tokasi

Murat Kanat

Recommended Posts

Murat Kanat

arkadaşlar merhaba;

Aracım 2004 model Mondeo. Airbag lambası sürekli yanıyor, bilgisayara bağlattım sol emniyet kemer tokası arızalıymış. Arıyorum ama bulamadım parçayı. Bu parçayı bulabileceğim yer bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Ayrıva bu parçayı değiştirdik diyelin; lamba kendiliğinden söner mi yoksa bilgisayara bağlatıp arızayı sildirmek mi lazım gelir?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

parça değişirse lamba söner ama ids teşhisi yetmez, kemerin soketine tesisatına da bakıldı mı?

Yorum bağlantısı
Murat Kanat

parça değişirse lamba söner ama ids teşhisi yetmez, kemerin soketine tesisatına da bakıldı mı?

Evet, soket ve tesisata bakıldı. Ama bir sorun bulunamadı.

Kaç defa yanıyor... ?

Önce bir kaç defa yanıp sönüyor sonra da devamlı yanıyor.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yanıp sönme esnasında hata kodunu veriyor araç kaç kere yanıp söndükten sonra yanar hale geçtiğine bakabilir misiniz?Sayıya göre arızası tahmin edilebilir.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Aracınızın hata kodu iki hanelidir, birkaç defa yanıp söner bu birinci hanedir , az bir ara verir yine birkaç defa yanar bu da ikinci hanedir. buradan arıza kodunu bulabilirsiniz.

Kemer tokası arızalı olmaz. Muhtemelen kemerin gergisi patlamış ve hava yastığı sistemi de bu sistemle paralel çalıştığı için arıza görmekte.

kemer gergisi patlamış ise araç kaza yapmış ve hava yastığı açılmış demektir

Konu ile ilgili olarak

1. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/223277-bu-kablo-nedir-necidir/

2. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/232937-emniyet-kemer-degisimi/

linklerine bir göz atın.

parça ebay da var yanlız ingilizlerinki ters oluyor bizim standartları kullanan bir ebay sitesinden temin edebilirsiniz.

Evet, soket ve tesisata bakıldı. Ama bir sorun bulunamadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir kaç defa gibi bir tanım ile yorum yapamayız...

Tam olarak nasıl uyarı verdiğini tespit etmelisiniz, edemiyorsanız, kontağı açtığınızdan itibaren video çekin... İzleyelim..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tuncay Ak

Benim 2004 focustada var aynı sorun.3 defa yanıp sönüyor,biraz bekliyor tekrar 3 defa yanıp sönüyor,4 yada 5 defadan sonra sürekli yanmaya başlıyor.Servis banada sol emniyet kemer tokası dedi araştırdım parçayı buldum,bulduğum kişiyede aynı teşhis konmuş ama değişince düzelmemiş boşuna alma dedi.İzmire geldiğimde ustaellere gösterdim ve kontrollerini yapıp 'airbag control modüle' arızalı dediler.1000 tl civarında bir parça mali durum müsade edince değiştireceğiz umarım düzelir.Bence sizde iyice araştırın.

Yorum bağlantısı
Murat Kanat

Aracınızın hata kodu iki hanelidir, birkaç defa yanıp söner bu birinci hanedir , az bir ara verir yine birkaç defa yanar bu da ikinci hanedir. buradan arıza kodunu bulabilirsiniz.

Evet, Dün baktım. Önce beş yanıp sönüyor, biraz durup sonra tekrar bir kere yanıyor. Yani anladığım kadarıyla hata kodu 51. Birkaç defa bunu tekrar ettikten sonra da devamlı yanıyor.

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Tanım aynen şu : Sürücü kemer takılı anahtarı

Kemer takılı anahtarı ?

kemer tertibatının içerisinde basit bir anahtar sistemi var, kemer içeriye girince iki bakır plakayı birbirinden ayırarak devreyi açıyor ve kemer ikaz lambasını söndürüyor.

Burda problem içerideki bakır plaklarda ozaman ya da kemerden giden ikinci kabloda bir temas durumu var.

img20120627000642.th.jpg

Bu resimdeki solda iki kablolu kemer soketi sürücü tarafına ait. Ordaki sarı konnektör değil de siyah konnektör kemerin uyarı ikazını sisteme gönderen kablo

Yorum bağlantısı
Tuncay Ak

Tanım aynen şu : Sürücü kemer takılı anahtarı

Mehmet abi benim araçtada 3 kere yanıp sönüyor bir kaç saniye sonra yine 3 kere yanıp sönüyor.Hata kodu 33 mü oluyor?Eğer 33 se bunun anlamı nedir size zahmet birde ona bakarmısınız?

Yorum bağlantısı
Murat Kanat

Kemer takılı anahtarı ?

kemer tertibatının içerisinde basit bir anahtar sistemi var, kemer içeriye girince iki bakır plakayı birbirinden ayırarak devreyi açıyor ve kemer ikaz lambasını söndürüyor.

Burda problem içerideki bakır plaklarda ozaman ya da kemerden giden ikinci kabloda bir temas durumu var.

img20120627000642.th.jpg

Bu resimdeki solda iki kablolu kemer soketi sürücü tarafına ait. Ordaki sarı konnektör değil de siyah konnektör kemerin uyarı ikazını sisteme gönderen kablo

Resme baktığım. resmin yüklü olduğu sitedeki diğer resimleri de inceledim. Şimdi; emniyet kemer tokasını değiştirisem arıza gidecek mi? Cevap evetse emniyet kemer tokasını nerden alabilirim. Aldım diyelim bu kemer tokasını değiştirmek için koltuğu komple mi sökmek lazım. Ayrıca airbag lambası yanaarken airbagler yine de devrede midir, yoksa Allah korusun ihtiyaç duyulsa hiç devrye girmez mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tüm bunların cevabını , kontrolü yapacak olan ford teknisyeni söyleceycek

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
(düzenlendi)

Resme baktığım. resmin yüklü olduğu sitedeki diğer resimleri de inceledim. Şimdi; emniyet kemer tokasını değiştirisem arıza gidecek mi? Cevap evetse emniyet kemer tokasını nerden alabilirim. Aldım diyelim bu kemer tokasını değiştirmek için koltuğu komple mi sökmek lazım. Ayrıca airbag lambası yanaarken airbagler yine de devrede midir, yoksa Allah korusun ihtiyaç duyulsa hiç devrye girmez mi?

Resimler emniyet kemerinin (tokanın takıldığı yuva diyelim) nasıl değiştirildiğini anlattım. Bendeki problem kemer gergilerinin patlak oluşu idi. değiştirdim halloldu. Yetkili servisin ne dediği bu noktada önemlidir.

Kemer toka yuvasını değiştirmek için koltuğu komple sökmek gerekir bu doğru. en azından benim elimde bulunan elt edavat bunu gerektiriyordu.

AB lambasının yanmnası sistemde bir sıkıntı olduğunun ve sistemin çaışmadığının işaretidir. Tahminim, Allah korusun böyle bir durumda Airbag in devreye girmeyeceğidir.

tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kanat

tüm bunların cevabını , kontrolü yapacak olan ford teknisyeni söyleceycek

Tamam teşekkürler. O zaman yeni soru :) şu: Ankara bu teknisyeni nerde bulurum? Parçayı da bulabileceğim ve arızayı giderebilecek özel bir servis arıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...