Cem Işık 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 Özrüm kabahatimden büyük; Karabük'ten de geçtim gelirken .. Hanım nezle olduğundan çok keyifsizdi, birkaç saat içinde dolaşıp döndük Boluya. Borcum borçtur tadını çıkarmak üzere geniş bir zamanda geleceğim Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Kasım 2012 Paylaş 1 Kasım 2012 Cidden karabük sarmadı hiç, karanlık kasvetli bir görüntüsü vardı.. Bartın ise 1986 1989 arasında kalmıştık hala hatırladığım gibiymiş,çok seviyorum bartını Ama tek başıma gelip doyasıya gezmem gerek, yanımda mırınkırın eden birileri olmadan. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Kasım 2012 Yazar Paylaş 2 Kasım 2012 İki sene önce, bahçeye ve yakınımızdaki ormanlık alana göz kararı ektik ama fazla derin gömmediğimizden çoğunu kuşlar ya da tarla hayvanları yemişler. Tema vakfı bir ara meşe palamudunun üstünde çok durdu. Bu sayede bilinir bir ağaç oldu. Saygılarımla. Bahçe yada ormanlık alana palamut olarak ekilince onu kemirgen hayvanlar bulup yiyormuş.Mazot falan sürülüp ekiliyormuş ki uzak dursunlar diye..Ama saksıda büyütüp dikersek en azından yaşama şansı daha yüksek doğada..Tabii koyun keçi gibi hayvanlar gelip yemezse.. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 2 Kasım 2012 Paylaş 2 Kasım 2012 İsimleri not aldım. Bundan sonra Kastamonu, Sinop, Samsun gibi illere Çankırı üzerinden gidersiniz artık.. Murat Yılmaz yetiyor benim Karabük'ümü kötülemeye Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Kasım 2012 Yazar Paylaş 3 Kasım 2012 Elimde var palamutlardan..adresinizi özelden yazarsanız size de gönderebilirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 3 Kasım 2012 Paylaş 3 Kasım 2012 benim elimde de bu sene bana gelen karaçam tohumu var bunları hazırlayıp ekmeyi düşünüyorum promosyon olarak geldi ve gercekten çok mutlu olmuştum geldiği günden beri çantamda taşıyorum ama bir türlü hazırlamadım kendime çok kızıyorum 1 Yorum bağlantısı
Güvenç Terzierol 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 bizde eviminizn bahçesine atarız meyve çekirdeklerini kışın cam önüne ekmekleri koyarız karda bulamıyorlar diye annem kaynar suyla mermeri ıslatır sık sık kuru ekmekleride koyar bir curcuna olurdu camın önünde 6. katta olduğumuzdan ulaşmaları kolaydı hep. şimdi mesken edindiler kesemiyoruz ayaklarını. ben yurtta kedi köpek hertürlü hayvana artan yemekleri vermek için uğraşırım akşam arta kalan yemekler atılıyor çöpe ben gidip alıyorum genelde onlar yurdun önünde boş bir arazi var oraya bırakıyorum. bana kızıyorlar köpekeri çektin buraya diye ama umursamıyorum bile çok vurdumduymazlar.. Babam vefat ettiğinde bitane dikmek istiyordum ağaç ama fırsat olmadı bende bizim kampuste buldum meşe palamutları ağacın üzeri dolu oradan toplayıp yetiştirmek istiyorum bende ) çok güzel ve bizler için örnek bir davranış teşekkür ederiz 1 Yorum bağlantısı
Özcan Keskin 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 Karadeniz yöresinden bir üyemiz çıkıp bizim buranın palamudu iyi olur diye palamut göndermiyor ki (Balık olan versiyon bayramdan önce olsaydı bu konu . size istediğiniz kadar getirebilirdim bizim köyde tam mevsimi bu senede palamutta bolluk var yerlerde seriliydi mübarek koyonlar kütür kütür yiyordu benimde canım çekti közde pişirip yedik 1-2 tane tadı idare eder Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 7 Kasım 2012 Yazar Paylaş 7 Kasım 2012 Tohumları bugün bir aksilik olmazsa kargolayacağım..Özelden ulaşmak isteyenler için son şans bilgilerinize Ben kendim 10 adet ektim bakalım.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Kasım 2012 Yazar Paylaş 8 Kasım 2012 Ayhan Bey, Benim tohumlarım geldi. Çok teşekkürler... Hayırlı olsun..Umarım buradan fide olmuş fotoğrafları da paylaşırız.. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 bende istemişdim ayhan, ama sen hiç zahmete sokmayım, eşimle oglum okuldan gelirken toplamışlar, şimdi bunları nasıl dikecez, saksıya dikip suluyacakmıyız? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Kasım 2012 Yazar Paylaş 8 Kasım 2012 bende istemişdim ayhan, ama sen hiç zahmete sokmayım, eşimle oglum okuldan gelirken toplamışlar, şimdi bunları nasıl dikecez, saksıya dikip suluyacakmıyız? Evet abi saksıya dikeceksiniz.Saksıya 3-5 cm derinliğe gelecek şekilde yatay olarak dikin.Çok derine dikmeyin..Suyu da fazla vermeyin 3-5 günde biraz su dökseniz olurmuş.Toprak nemli kalsın yeter..Diktiğiniz saksı da 25-30 cm lik bir saksı olsun.. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 Evet abi saksıya dikeceksiniz.Saksıya 3-5 cm derinliğe gelecek şekilde yatay olarak dikin.Çok derine dikmeyin..Suyu da fazla vermeyin 3-5 günde biraz su dökseniz olurmuş.Toprak nemli kalsın yeter..Diktiğiniz saksı da 25-30 cm lik bir saksı olsun.. tamam ayhan saol, tohumlar ın sıklıgı şeklinde dikkat edilecek bişey varmı ? yani aralarında bir iki santim olsa yetermi. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Kasım 2012 Yazar Paylaş 8 Kasım 2012 tamam ayhan saol, tohumlar ın sıklıgı şeklinde dikkat edilecek bişey varmı ? yani aralarında bir iki santim olsa yetermi. 2 cm çok sık olur abi..3-4 tohum 1 saksıya ancak olur.20 lt toprak alan bir saksıya ben 7 adet ektim..ama epey büyük saksı. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Kasım 2012 Paylaş 8 Kasım 2012 2 cm çok sık olur abi..3-4 tohum 1 saksıya ancak olur.20 lt toprak alan bir saksıya ben 7 adet ektim..ama epey büyük saksı. tamam ayhan saol, yaza dogru bir yer belirleyelim, (yaz şenliginde olabilir ) herkes gelirken en az bir fidan getirsin, ford clup tr ormanı yapalım, küçükde olsa güzel olmazmı ? daha sonra o bölgeye yakın üyelerimiz aralıklarla gidip kontrol ve sulama gibi şeyler yapılabilir. ne dersiniz ? mehmet abi :? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Aralık 2012 Yazar Paylaş 6 Aralık 2012 Benim ektiğim meşe palamutları çıkmadı Sanırım olmadı...Epey zaman oldu değişiklik yok.Kazıp bakmadım da..Acaba kazsam mı? Beklesem mi daha? 1 ay kadar oldu.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Aralık 2012 Yazar Paylaş 6 Aralık 2012 Biraz daha bekleyelim bakalım ne olacak.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Şubat 2013 Yazar Paylaş 12 Şubat 2013 tamam ayhan saol, yaza dogru bir yer belirleyelim, (yaz şenliginde olabilir ) herkes gelirken en az bir fidan getirsin, ford clup tr ormanı yapalım, küçükde olsa güzel olmazmı ? daha sonra o bölgeye yakın üyelerimiz aralıklarla gidip kontrol ve sulama gibi şeyler yapılabilir. ne dersiniz ? mehmet abi :? konu burada abi.... Yorum bağlantısı
Misafir 13 Şubat 2013 Paylaş 13 Şubat 2013 merhaba arkadaşlar, ayhan ın öncülügünde meşe palamutlarımızı dikmişdik, iki saksı yapmışdım, birini dışarı balkona birini içeri odaya dışarıdakiler çıkmadı, artık şansmı sogukdanmı bilemedim, içerideki saksıda dört tohum vardı ikisi çıkmış, güzel bi duydu, tekrar teşekkürler ayhan...... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Şubat 2013 Yazar Paylaş 13 Şubat 2013 Ne güzel ya çıkmışlar..benim diktiklerim de çıkmadı henüz..Dışarıda kapalı cam balkonda duruyorlar..Hala tık yok Acaba soğuktan mı oldu? Bu sene çokta soğuk olmadı ki..İçeri alsam acaba fark eder mi ki..Pek umudum kalmadı artık Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Şubat 2013 Yazar Paylaş 13 Şubat 2013 Acaba ne yapsak ki? ben haftasonu biraz eşeleyip deşelemeyi düşünüyorum Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 13 Şubat 2013 Yazar Paylaş 13 Şubat 2013 Uyandırmak lazım..Kış uykusundalar sanırım 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Nisan 2013 Yazar Paylaş 20 Nisan 2013 Benim ektiğim tohumlardan 11 adet çıktı.Boyları da epey uzadı.. yaklaşık 15-20 cm kadar oldular.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts