Misafir 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 Selamlar, 2000 model 194 k da 1.6 sx marea satın aldım. Aracımın bir sorunu var ve yardım almak istiyorum. Seyir halindeyken (genelde 1000-2000 devir arası daha çok yapıyor gibi) tekleme yapıyor. Yüksek devirde bu sorunu daha nadir yapıyor gibi. Yolda sanki bazen 3 silindire düşer gibi davranmaya başladı anlık olarak. Sonra toparlıyor. Bana ateşleme sisteminden gibi görünen bu sorunun kaynağı ne olabilir? Lpg ve benzin fark etmiyor. Herhangi bir yağ yakma, üfleme ve yağ eksiltme sorunu bulunmayan bir motor. Gereksiz masraf yapmamak için fikir almak istiyorum arabayı ben beğeniyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 en son ne zaman değişmiş acaba buji ve kabloları ilk önce bunlara bakılmalı derim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Kasım 2012 Paylaş 7 Kasım 2012 öncelikle kompresyon testi yaptırın o veri elinizde bulunsun, zaman içinde bunların enjkertörleri sapıtır, sonrasında yanma odasına zaarar verir, şu anki sorun ateşleme orası belli. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Uzun uğraşlar ve denemeler sonucunda arızayı bulduk Allah'a şükür. İnternette marea tekleme, silkeleme ile ilgili çok sıkıntı yaşayan gördüm fakat birçoğu sebebini bulamamış birsürü para harcamalarına rağmen. Umarım bu forum o konuda da insanlara yardımcı bir kaynak olacaktır. Dün araba artık sadece 2 silindir çalışıyordu 1 ile 4 iptaldi ve artık kırmızı enjektör lambası da yanıyordu. Arızayı okuttuk 4 tane kayıt verdi. Bu sıkıntıyı yapabilecek elemanların listesi belliydi. Yeni bobin ile denendi, vuruntu sensörü denendi, krank sensörü denendi, buji, buji kablosu denendi fakat sıkıntı devam ediyordu. En son olasılık olarak beyin girmişti listeye. Eyvah ben yandım diyordum fakat neyseki sıkıntının sebebi oksitlenmiş olan beyin giriş ucu olduğu anlaşıldı. Wd40 ile temizlenip yerine takılır takılmaz ölü silindirler hayata döndü ve kesiklik, silkeleme sorunu tamamen ortadan kalktı. Şu an aracın çekişi ve çalışması mükemmel. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 geçmiş olsun,ne mutlu sana.valla benim sorunum çözülmüş gibi sevindim. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 geçmiş olsun,ne mutlu sana.valla benim sorunum çözülmüş gibi sevindim. Teşekkür ederim Önder abi valla çok üzmüştü bu sıkıntı beni bulamadıkça. Yorum bağlantısı
Mehmet Atak 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Masrafsız bir şekilde sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Ben meraktan soruyorum sadece aracınız kaç beygir? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Ben meraktan soruyorum sadece aracınız kaç beygir? 103 beygir Borga bey. Yorum bağlantısı
Borga Tansel 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Aracınızın çekişi nasıl özellikle rampada? Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Çok canlı bir motoru var. Kendi sınıfındaki 1.6 motorlu araçların yüzde 90 ından daha başarılı diyebilirim hızlanma değerlerini. Uzun yoldaki rampalarda 1.6 focustan daha başarılı. Gözlediğim kadarıyla gözümü korkuttukları kadar yakmıyor. 2000 devir altında çekişi başarısız. Zetec bu konuda daha iyi. 1255 kg lik araç olmasına rağmen 1100 kg civarı ağırlıkta olan 1.6 clio ile aynı kalkıyor. İkiside 10.9 sn 0-100. (kıyasladığım araçlar aynı model yıllarına ait üretimler.) Unutmadan yazayım kapıları çok tok açılıp kapanıyor ve kendine has kabin kokusu var. Aracınızın çekişi nasıl özellikle rampada? Yorum bağlantısı
Borga Tansel 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Çok canlı bir motoru var. Kendi sınıfındaki 1.6 motorlu araçların yüzde 90 ından daha başarılı diyebilirim hızlanma değerlerini. Uzun yoldaki rampalarda 1.6 focustan daha başarılı. Gözlediğim kadarıyla gözümü korkuttukları kadar yakmıyor. 2000 devir altında çekişi başarısız. Zetec bu konuda daha iyi. 1255 kg lik araç olmasına rağmen 1100 kg civarı ağırlıkta olan 1.6 clio ile aynı kalkıyor. İkiside 10.9 sn 0-100. (kıyasladığım araçlar aynı model yıllarına ait üretimler.) Unutmadan yazayım kapıları çok tok açılıp kapanıyor ve kendine has kabin kokusu var. Aynı aracın 2001model ELX'ini sattım 10 sene bindikten sonra. Aracın yan tarafında 105 beygir olduğu yazıyordu.Rampada acaip bayılıyordu. Sürekli vites küçültmekten sinir olmuştum. Ama onu dışında malzeme kalitesi çok iyi idi. 10 sene binmeme rağmen deformasyon yok derece kadar az idi. Sürüşü çok zevkliydi taki rampalara gelene kadar Ama bana hiç 105 olduğu göstermedi, nedenini ise bilmiyorum. Sorularımın nedenleri bu idi.. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Bence sattığınız araçta bir sıkıntı olmalı. Biz yukarıda yazılan sıkıntıyı giderdiğimizde başka bir araçla karşılaştım resmen... Yorum bağlantısı
Borga Tansel 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Bence sattığınız araçta bir sıkıntı olmalı. Biz yukarıda yazılan sıkıntıyı giderdiğimizde başka bir araçla karşılaştım resmen... Muhtemelen olabilir ama kesin bir şey de söyleyemeyiz. Araç bizi hiç üzmedi 10 sene boyunca. Ne bir arıza ne bir sorun. Tek değiştirdiğim patlayan lastik idi O zamanlar yaşımız ufaktı arabadan da anlamıyorduk. Belki de beynin oksitlenmesi gibi bir sorunda bizim emektarda olabilir. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 (düzenlendi) Aynı aracın 2001model ELX'ini sattım 10 sene bindikten sonra. Aracın yan tarafında 105 beygir olduğu yazıyordu.Rampada acaip bayılıyordu. Sürekli vites küçültmekten sinir olmuştum. Ama onu dışında malzeme kalitesi çok iyi idi. 10 sene binmeme rağmen deformasyon yok derece kadar az idi. Sürüşü çok zevkliydi taki rampalara gelene kadar Ama bana hiç 105 olduğu göstermedi, nedenini ise bilmiyorum. Sorularımın nedenleri bu idi.. rampada aracın beygirinden çok,torku önemlidir.bu araçlarda tork kaç? 90 bglik dizel lineadan inip(200nm),100bg lik benzinli focusa (150 nm)ilk bindiğimdeki hayal kırıklığını görmeliydiniz.rampada gelenden tokat,gidenden tokat 9 Kasım 2012 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 145 nm 4000 devir civarında. Şanzıman boşuna yok. 5 ten 3 e Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 rampada istediğin gibi kaçmıyorsa bundandır 145 nm hemde 4000 devirde. dizelde 200 nm yi 1750 devirde alıyorsun Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Benim sıkıntım yok rampada vitesle oynamayı severim. Linea beni geçemez rampada önüne kırarım Yorum bağlantısı
Borga Tansel 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Muhtemelen öyledir, şimdiki aracımda o rampaları nasıl tırmandığımı görünce ağzım açık kalıyor. Arkadan sürekli bi sellektör görüyorlar soldan inatla çıkmaya çalışanlar Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Ey gidi wd40, bi kelliğe çare olamadın Geçmiş olsun İlkay.. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Ey gidi wd40, bi kelliğe çare olamadın Geçmiş olsun İlkay.. Ona da çare olsa iyi olacak Servet abi. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 145 nm 4000 devir civarında. Şanzıman boşuna yok. 5 ten 3 e dizelde 4 ten 5 e Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Çok sevindim İlkay, kolayca çözmüşsün. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Kasım 2012 Paylaş 9 Kasım 2012 Çok sevindim İlkay, kolayca çözmüşsün. Teşekkür ederim. Dün akşam olayı bulduğumuzda dünyalar benim oldu diyebilirim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts