İçeriğe Yönlendir

10 Günde 20 Bin Otomobil Satıldı!


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Dün sona eren İstanbul Autoshow 2012'ye gösterilen ilgi, şirketleri umutlandırdı. Peki Autoshow'da kaç otomobil satıldı, dikkat çeken ve akıllarda kalan, geleceğin otomobiller hangileri? İşte Autoshow'dan notlar:

Türkiye'nin en önemli otomotiv etkinliği olan İstanbul Autoshow 2012 Fuarı, dün sona erdi. Bu yıl ilk kez Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Autoshow ziyaretçi rekoru kırarken, yeni otomobillere de sipariş yağdı. Özellikle lüks ve pahalı otomobiller kapışıldı. 2-11 Kasım tarihleri arasında açık kalan fuara yaklaşık 600 bin ziyaretçinin geldiği tahmin ediliyor.

Fuarın en pahalı modeli olan 4,3 milyon Euro'luk Bugatti Veyron'a alıcı çıkmadı ancak sektöryöneticilerinin verdiği bilgiye göre fuar döneminde Türkiye'de 20 bin otomobil müşteriye ulaştı.

Kredi kartıyla Masserati

Fuarda sadece katılımcılar şov yopmadı. Zaman zaman ziyaretçilerin şovlarına da tanıklık edildi. Ferrari ve Maserati'nin Türkiye distribütörü olan FerMas, fuarda sergilediği iki Maserati'yi de satmayı başardı. Fiat-Tofaş standında sergilenen 317 bin euro fiyatlı Maserati Grand Turismo Sport'u satın alan kişi bu araç için ödediği 100 bin TL kaporayı kredi kartından çektirdi. Yine aynı standtaki 330 bin euroluk Gran Cabrio da bir başka müşteri tarafından 50 bin TL'lik kaporası kredi kartıyla ödenerek sipariş edildi.Fuarda ikisi 660 bin euroluk F12 Berlinetta biri 458 Italia olmak üzere toplam üç Ferrari satış sözleşmesi yapıldı.

Sektör temsilcileri memnun

HyundaI Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan: Son iki ayın satışlarını olumlu etkiler

Autoshow, bu yıl oldukça geniş bir katılımcı sayısına ulaştı. Beylikdüzü'nde olması nedeniyle ilginin çok olmayacağını düşünüyordum ama katılımcı sayısı oldukça yüksek. Fuar, bu yıl ÖTV artışına ve Avrupa'daki kriz süreçlerine denk geldi. Krizde oluşan arz fazlası, yeni modele geçerken firmaların ellerinde değişik fiyatlı araçların olması ve satışların dönemsel hızı ile birlikte fuar, pazarın son 2 ayda artmasını sağlayacaktır. Yoğun satış destekleri ve özel kredi uygulamaları, firmaların ÖTV artışını üstlenmeleri, zaten önerilen fiyatlarda dip seviyelere gelinmesini sağladı. Tüm bu sebepler ve fuarın hareketliliğiyle olumlu bir pazar tablosu oluşacaktır. Şu ana kadar (cuma itibariyle) 1.200 adedi aşan sıcak potansiyel yarattık.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar: Otomotiv sektörüne katkısı çok olumlu

Ziyaretçi rekoru kıran Autoshow organizasyonundan satış ve müşterilerimizin ilgisi açısından gayet memnunuz. Fuar boyunca 76'sı yeni Clio olmak üzere 277 adet Renault, 137 adet Dacia satışı gerçekleştirdik. Fuarlarda müşteriler, bütçelerine göre tüm değerlendirme ve karşılaştırmalarını yapıyorlar. Kararların satın almaya dönüşmesi belli bir zaman da alabiliyor. Autoshow'un sektöre olumlu yansımalarını kasım ve aralıkta görebileceğiz. Showroom'larımızda hareketlilik devam edecektir.

Peugeot Genel Müdürü Marc Bergeretti: Markamız için çok büyük fırsat oldu

Bu fuar Peugeot olarak başlattığımız atağın kanıtlarını ortaya koymamız için fırsat oluşturdu. Markamızın uluslararası büyüme atağını Türkiye'den başlatmak üzere Peugeot CEO'su Maxime Picat ve Peugeot Ürün Direktörü Xavier Peugeot, açılış günü bir basın toplantısı düzenlediler, Autoshow'a hayran kaldılar. Fuar kapsamında 800'den fazla satış bağlantısı yaptık, bunların 100'den fazlası sonuçlandı, diğerleri takip ediliyor. Satışlarımızın yarısını yeni 301 oluşturdu.

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner: Fuar sayesinde showroom trafiği iki kat artış gösterdi

Autoshow, bu yıl kesinlikle çok hareketli oldu. Yeni Fiesta, yeni Kuga, yeni Mondeo, B-MAX ve Tourneo Custom müşterilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Fuarda görüşülen müşteri sayısında da ciddi bir artış var. Bölge bayilerimizden aldığımız bilgi, Autoshow'un showroom trafiğine de katkısı olduğu yönünde. İstanbul'daki tüm bayilerimizde showroom trafiği geçen hafta iki kat arttı. Fuarın ilk 8 gününde yaklaşık 450 adet satış ve bağlantı gerçekleştirdik.

KIA Genel Müdürü Bora Koçak: Otomobilseverlerin ilgisi sevindirici

Fuar bizim açımızdan son derece tatmin edici geçti. Otomobil severlerin ilgisi ise çok sevindirici. Sadece hafta sonu değil hafta içi de büyük bir ilgi oldu. Uzaklık ve trafik korkulduğu gibi ziyaretçi sayısı üzerinde herhangi bir olumsuzluk yaratmadı. Biz kendi adımıza bu ilgiden çok memnunuz. Autoshow başladığı günden itibaren standımızda büyük bir yoğunluk yaşadık.

GELECEĞİN İPUÇLARI TASARIMLAR

İşte Autoshow'da dikkat çeken ve akıllarda kalan, geleceğin otomobillerinin ipuçları...

ÇEVREYE SAYGILI RENAULT: DeZir

DeZir, Renault Tasarım bölümünün yeni vizyonunu simgeleyecek olan bir dizi konsept modelin başlangıç noktasını simgeliyor. Bu sportif ve çekici konsept model, markanın Yeni Clio ile başlattığı yeni Renault tasarım kimliğinin temelini oluşturuyor. Konsept model DeZir, Renault'nun üç kilit sözcük ile özetlenebilecek daha coşkulu bir tasarıma doğru yönelişini imzalıyor: Yalın, Göz alıcı, Sıcak. Elektrik motor ile donatılan Renault DeZir, çevreye saygı ile otomobil zarafetini bir araya getiriyor.

HAYAL KURDURAN PEUGEOT: ONYX

Peugeot'dan hayal kurduran süper otomobil: Onyx Konsept... İşlevsellik, heyecan, estetik.... İstanbul Auto Show 2012 Peugeot standında Peugeot'un köklü süper otomobiller geleneği çerçevesinde, Onyx ziyaretçilere hayaller kurdurmaktan geri kalmadı. Onyx, kasa, malzeme ve renklerinin oluşturduğu kontrastla şaşırttı. Karbon gövde üzerine monte edilmiş olan, arkada, orta konumda yer alan 600 beygir gücüne sahip V8 hibrit HDi 3,7 lt motoru, 6 ileri sekansiyel vites kutusu ve yürür aksamı en üst düzeyde yarış deneyiminin ürünü olan Onyx bir atletin yüreğine sahip.

PLAYSTATION'DAN FIRLAMIŞ CITROEN: GTby

Citroën, dünyaca ünlü PlayStation 3'ün “Gran Turismo” adlı oyunu için özel olarak tasarlanan sanal otomobil GTbyCITROEN'i gerçeğe dönüştürülmüş hali. GTbyCITROËN sanal dünya ve gerçek hayatta otomobil sürmenin, doğru düşünülmüş bir yenilikçi ortaklık ile nasıl birleştirilebileceğini gösterdi. 4.96 metre uzunluğunda ve 1. 9 metre yüksekliği; yukarı doğru açılan kanatlı kapıları ve elmas efekti veren parlak 21'' alüminyum jantları ile rafine bir yarış deneyimi sunuyor, GTbyCITROËN...

TABİATTAN ESİNLENMİŞ HYUNDAI: i-oniq

Hyundai'nİn geleceğinin ilk ipuçlarını veren ve tabiattan esinlenilerek tasarlanan i-oniq konsepti, fuarda oldukça dikkat çekti. Yeni nesil modellerinin atası olan i-oniq Concept, 1.0 litrelik 3 silindirli benzinli motoru ile 61 PS güç üreten i-oniq, benzinli motorla aynı şanzıman üzerinden güç aktaran elektrik motoru ile birlikte, toplam 109 PS güç elde ediyor. Bu sayede sadece elektrik motoru ile 120 km menzile sahip olan i-oniq'in menzili 700 km'ye çıkmış oluyor. Sadece 45 g/km emisyon değerine sahip i-oniq, 145 km/s maksimum sür′ate ulaşabiliyor.

YAKIT DOLDURMA ALIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİREN BMW: i8

Görevimiz Tehlike filminin son serisinde başroldeki Tom Cruise'un otomobili olarak ünlenen BMW i8 Konsept de fuardaydı. BMW'i, sadece bir otomobilden çok bir mobilite konsepti sunuyor. i8, yakıt doldurma alışkanlıklarına da farklı bir yorum getiriyor. Plug-In yani elektrik fişine takarak evinizde ya da garajınızda şarj edebileceğiniz bir konsept sunuyor. Plug-in hibrid otomobil olan BMW i8 Concept, alışılmış yanmalı motorun yanı sıra bir elektrikli otomobilin de bütün avantajlarını sunuyor.

Kaynak : Haber7

tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Kredi kartı ile satış yaptıklarını bilseydim, Ferrari'ye bir kapora da ben verirdim. :nea::)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Sordum Ferrari'deki yetkiliye, içeriye birini almışlar başkasını sokmuyorlardı. Yaklaştım arkadaşa, ''içeri girebilmek için kaç bin avro'muz olması lazım'' dedim. ''Estağfirullah'' dedi. :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı

Ben zaten direk ayıpladım ve geçtim ferrarinin standından...ama sende cuk yapmışsın elemana bravo hocam :D

Yorum bağlantısı

Hiç affetmem. Bizim canımız yok mu. Ağzımızın suyu akıyor kenarda. :)

Ben fuara gitmeden hasteneye uğradım ve yutkunma organlarımı aldırıp gittim :D fuar sonrası tekrar hastaneye uğradım geri taktılar :D :D :D

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Ülkemizin büyük bir bölümünde satın alma gücü çok yüksek.

Geçen otel misafirlerimizden birisi 50.000 liralık hesabını öderken sordum büyük rakamlarda bankadan arayıp onayınızı almıyorlar mı diye.

Yok 100.000 Euro'yu aşmadığım sürece arayıp onay almıyorlar direk postan çekiyorum dedi.

Kredi kartı limiti bu kadar yüksek insanlarımız genelde daha fazla ön planda oluyor ister istemez.

Durumu daha kötü halkımız yine geri planda kalıyor..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rakamlara bakarsak ki gazetelerde de 20bin satış haberi boy boy çıktı. Türkiye de yılda 800bin otomobil satılıyor (böyle hatırlıyorum yanlışım varsa düzeltin), ayda 65bin satış demek, 2 yılda bir yapılan fuarda 20bin satılması, daha sonra da bayilerde satılması 100bine dayanması normal hatta gereklidir.

Kredi kartından araba tahsil ettirmek basit iş, satıcı düşünsün, bankanın düşeceği yüzdeyi :vreka:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

K.kartıyla helikopter almıştım ama araba hiç denememiştim... :):p Seneye alırım artık.

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

bugün zinciri koparmış gibi bütün galerilere saldırdım :) her yer dolu herkes araç alıyor. Honda bayisi en dolu olanıydı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

birde kriz var diyorlar :)

kim? kime? ne zaman? tiyatro var orası kesin de krizi göremedim?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sordum Ferrari'deki yetkiliye, içeriye birini almışlar başkasını sokmuyorlardı. Yaklaştım arkadaşa, ''içeri girebilmek için kaç bin avro'muz olması lazım'' dedim. ''Estağfirullah'' dedi. :)

Yani haklısın, çok avro lazım demiş :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...