İçeriğe Yönlendir

Kullanılmayan Arabalarımızın Zamanla Çürümesini Nasıl Önleyebiliriz ?

Ali Gök

Recommended Posts

Ali Gök

araç bu konuları konuştuğumuz tarihten beri yatıyordu. 

dün itibari ile

yağı ve filtreleri değişti

lastiklere hava basıldı ama 2 tanesi tam bitmiş değişti

2 aküde sıfır takıldı

açıkçası çok tereddüdüm vardı nasıl olur diye çünkü belki son 1 yıldır 1 kere çalışmamıştı .

araç hiç zorlanmadan çalıştı ve rolantisini duyduğumda çok şaşırdım sanki hiç yatmamış gibiydi.   fordun transit lerinde kullandığı motor kalitesini resmen ispat etti. hiç para harcanmadan 200 bin km yaptı üzerine yattı 4 yıl kadar ama şuan saat gibi hayret verici gerçekten.

tam kullanıma başlanmadan önce detaylı bakıma girecek kayış hortum vs lazımsa, lastikler fren balataları hidrolikler vs vs...

araç yattığı süre içerisinde bu konuda verilen tavsiyelere uyuldu son 1 yıl hariç( çalıştıramadık)  onun dışında birşey yapılmadı lakin tam depo mazot ile beklemesi ustanın demesine göre avantajı olmuş.

yatan arabalar için ne yapılmalı sorusuna güzel bir konu olmuştur umarım.canlı yaşadık

herkese keyifli forumlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Branda örtmeyin üstü tozlansın dert etmeyin, 1.5 sene sonra motor yağını değişmeden binmeyin

Celica'nın yağ tapası çürümüş diyola
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Ali Gök

nedense pikapı 2001  biliyordum meğerse 99 muş modeli 

bugun 99 yılından beri ilk defa muayneden kaldı :D  bir teker bilyası bide arka fren kampanasıymış sıkıntılı şimdi yapılıyor öğleden sonra girip geçecek

bugune kadar 20 senede 2 kere debriyaj balatası sanırım 2 kere triger

2 veya 3 deva fren zımbırtıları değişti. onun dışında yağ filtre  akü lastik başka bişe yok yapılan sanayiye bile gitmedi nazar değmesin inşallah

antfirz hiç yok radyatör vs orjinal sıkıntısız safi su :D  bilinen literatürlerin hiçbirine uyulmadı hep ismini bile anlamadığım petrolden ucuz mazot alır dayım 20 senedir

geçenlerde mazot hortumları çürümüş 50 liraya onlar değişmiş kaçak varmış dedi hallolmuş oda.

bugune kadar passat dediler aldık amerikan dediler aldık ne bilim çeşit çeşit araba aldık hepsinede güya dikkat ettik bakım yaptırdık fayda etmedi bozuldu tamire para harcattı 

bu transit dünyanın en sağlam arabası bana başka arabayı kimse örnek vermesin  :D 

sanmayınki asfaltta kibar kibar biniliyor üzerinde arı kovanlarıyla dağlarda  geziyor , ovaya geliyor tarlaya gidiyor dükkanda dolap sunta ağaç bilmemne ne varsa taşıyor 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

bugune kadar passat dediler aldık amerikan dediler aldık ne bilim çeşit çeşit araba aldık hepsinede güya dikkat ettik bakım yaptırdık fayda etmedi bozuldu tamire para harcattı 

bu transit dünyanın en sağlam arabası bana başka arabayı kimse örnek vermesin 

emisyon suz yıllar güzeldi mirim, koy mazotu bas marşa devam.....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...