İçeriğe Yönlendir

Vites Sıkıntısı


Mehmet Gürer

Recommended Posts

Mehmet Gürer

arkadaşlar abiler selamlar.arkadaşımın 2009 model fiesta tdci aracını ödünç aldım.ve birkaç saat önce aracımı park ederken geri vitese taktım ve çat çut diye bir ses geldi vites boşa çıktı.hiç bir vitese geçmiyor yeri hep boş.vites sallanıyor öyle.acaba ne olmuştur.yarın sabah bir ustaya çekecem.ama ne kadar sıkıştı problem nedir bilen varsa lütfen yardımcı olur mu...çocuğun arabası da satılıktı gün içinde yapılabilir mi...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vites kolu boşa çıktı gibi anlıyorum, çok basit bir ayar/tamirat ta olabilir, vites kolu mekanizmasında da sorun olabilir, gün içinde yapılabilir sanırım

Yorum bağlantısı
Alper Bilici

anladıgım kadarıyla vites kolunun aracın altına kadar indikten sonra motora doğru giden bağlantı yeri kopmuş kaynak işlemiyle halledilir cok bişey tutmaz ama çekici üstünde gitmesi biraz can sıkar gün iiçinde hallediilir tabi eğer bizim düşündügümüz gibiyse

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürer

umarım fazla yormaz beni arkadaşa mahcup olmak istemiyorum.bendeyken olması bayağı bir şanssızlık oldu

Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak

Vites kılıfını soyun bi bakın geçenlerde bizim bi arkadaşında aynı şey başına geldi orada pim çıkmış.Pimi yerine taktık devam ..

Yorum bağlantısı
Çağlar Tunç

aynı problemi emanet 406da yaşadım motor tarafında altta vitesin baglandıgı parça var o çıkmıştı kolayca hallettiler. emanet işte :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mert Dinçol

Merhaba,Yeni konu açmamak için en uygun gibi gördüğüm bu konuya devam etmek istedim.

Soğuk havalarda (sabahları) aracı çalıştırdıktan sonra viteste bir gıcırdama sorunu yaşıyorum. Bu sorun dışarıdan da bariz bir şekilde duyulabiliyormuş,arkadaşlarım vasıtasıyla teyit ettim. Bu gıcırdama 2. ve 4. vitese takarken yaşanıyor ve vitese çok zor takılıyor zorlamak gerekiyor. Hem durduğum yerde hem de hareket halindeyken bu ses geliyor ve bayağı uzun süre geçtikten sonra yani araç artık tamamen ısındıktan sonra ses azalıyor ama tam olarak ortadan kalkmıyor. Acaba yağ sorunu mu var yoksa herhangi bir conta ya da lastik bir parçaya mı sürtme yapıyor anlayamadım çok rahatsız ediyor kullanımı olumsuz etkiliyor.

Ne yapacağımı bilemedim her zaman kullandığım Kocaeli'deki Esoto Ford servisine de gidemiyorum Okul yüzünden İstanbul'da bulunduğum için. Acaba ne yapmamı önerirsiniz ve sorun tahminen neyden kaynaklanıyor olabilir,çok maliyet çıkarır mı,garantiye dahil olarak hallettirilebilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Daha önce bu sorunu yaşayan olmuş muydu?

Genellikle sabah soğuklarında oluyor tekrar belirtmek istedim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstanbulda dilediğiniz bir yetkili servise gidin? her servis aynı garanti prosedürünü uygulacak? nerelere yakınsıınz?

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Garantim devam ediyor, sanırım seneye ağustos ayında dolacak.

En yakın Ataşehir Otokoç servise yakınım.

Daha önce böyle bir sorun yoktu ama 30.000 bakımında vitesler biraz zor geçiyor demiştim bakımı yapan genç arkadaş vitesi yağladım kontrol edin isterseniz dediğinde bayağı rahat geçiyordu. Tabi bir süre sonra yine eski hale döndü ve bu sorun eklendi.

Acaba körüğü kaldırıp wd40 tarzı bir yağlayıcı temizleyici falan mı püskürtmüştür?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

açıkçası 10-12 dak. daha yol gidin, Cevizli Ford servisinde servis müdürü Türker i bulun derim, başteknisyenleri de Mustafa Demirci :fiuw: başka bişi sölemiim ulu orta....

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Sanırım orayı biliyorum. Aracım Ankara yönüne bakarken E-5 in sağında kalıyor doğru mudur?

Acaba bulduktan sonra selam mı söylemeliyim tam anlamadım ne yapmam gerektiğini :)

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Mert senin söylediğin yer tahminim Şahsuvaroğlu, biraz daha ileri gideceksin ,Kartal eğitim ve araştırma hastanesi sapağından dönüp Tugay yolu tarafına gideceksin.Sağ tarafta görürsün.

Yorum bağlantısı
Mert Dinçol

Aa doğru abi Şahsuvaroğlu idi orası karıştırmışım. Teşekkür ederim uygun bir zamanda gitmeye çalışacağım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...