İçeriğe Yönlendir

Sıfır Araç Yakıt Tüketimi

Sinan Balcı

Recommended Posts

M.Fatih Yüce

merhabalar aynı aracı 16 ocakta aldım ilk depoyu resmen içti. dolu depoyla max 450 gittim. oda çok sakin kullanımda. nefesi lpg de aldım. yakıt ilk etapta düşse düşse bir süre sonra %10-15 azalır. o durumda bile yüksek bence. romano obdII kitini önerdiler şu an takıyorlar bakalım hayırlısı.

bu arada arabaya deh deyince gidiyor. kaçışı çok güzel .... ama yakıtı da.

sonuç: arabanın trend versiyonunda bile bana göre herşeyi koymuşlar. konforlu, jeep gibi keyif veriyor. tüpe karşı alerjiniz varsa, veya benim için yakıt çok önemli diyorsanız almayın. onun dışında beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor.

sıfır arabaya Lpg takılınca otosan garantisi devam ediyormu ?

Yorum bağlantısı
Cumhur Kırılmış

sıfır arabaya Lpg takılınca otosan garantisi devam ediyormu ?

yakıt kaynaklı tüm arızalar garanti kapsamı dışında tutuluyor.

Yorum bağlantısı
Mutlu Tokmak

Merhaba

Arabanın konfor konusunda söylenecek bir eleştirisi yok

Gayet güzel ve konforlu

Yakıt olarak hakikaten standartlarına gore fazla yakıyor

Benim arabam suna 1480 km de 3 depodan biraz daha benzin aldım :)))

Lpg olayına geç kalmadan bende girmem lazım sanırım

Ama lpg li araç kullanmak istemiyordum sanırım mecbur kalacağım

Siz anladığım kadarıyla suan kullanıyorsunuz

Birkaç sorum olacak yanitlarsaniz sevinirim

1- yol bilgisayarı tüp takılınca çalışıyor mu?

2- tuketim nasil

3-lpg tankını nereye taktılar

Şimdiden teşekkür ederim

Hayırlı olsun bu arada :)

yakıt kaynaklı tüm arızalar garanti kapsamı dışında tutuluyor.

Yorum bağlantısı
Sinan Tütüncüler

Bugün aracımı teslim alışımın üzerinden tam bir ay geçti ve yakıt tüketimi üzerine bazı veriler ortaya çıktı. Bu rakamları paylaşmak istedim;

Aracımı ilk olarak 06.01.2013 tarihinde full depo doldurdum. O tarihte aldığım yakıt miktarının bir önemi yok.

Aracımı sürmeye başladıktan sonra, resetlediğim mesafe bilgisi üzerinden 110. kilometrede aracın tükettiği yakıtı merak ederek aracı bir kez daha fulledim. İkinci fulletmemde araç 12,81 lt yakıt aldı. Bu hesaba göre; 12,81 / 1,1 = 11,64 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimi hesapladım. Bu rakamı elde ettiğim zaman aracım henüz toplamda 200 km'ye ulaşmamıştı.

Bugün aracımı üçüncü kez fullettim. Aracım 47,25 lt yakıt aldı ve son fulletmemden bu yana yaklaşık 420 km yol gitmişti. Bu hesaba göre; 47,25 / 4,2 = 11,25 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimi gözüküyor. Bu arada aracın yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 10,6 gösteriyordu.

Aracım henüz toplamda 600 km kadar yol gitti. Tamamı şehir içi ve kısa mesafelerde yol aldı. Yol bilgisayarında ortalama hız en son 21 km/h gösteriyordu.

Bu rakamlar ne yazık ki benim için tatmin edici değil. Ben ortalama 9 lt/100 km bir tüketim hedefliyorum. Elbette şu an için henüz çok yeni, kış şartlarında ve açılmamış bir araba ile bu rakamlara ulaştım.

Ancak dikkat edici bir özellik, bugün aracı fullettikten sonra ortalam yakıt tüketimi verisini de resetledim. Ve yaklaşık 15 km yol gittiğimde ortalama yakıt tüketimi ekranda 9,5 lt/100 km gözüküyordu. Bu noktada aklıma şu soru geldi; ortalama yakıt tüketimi iki resetleme arasındaki ortalama tüketimi 100 km birimine dönüştürerek mi hesaplıyor, yoksa resetlemenin başladığı anı değil sadece son 100 km mesafeyi baz alarak mı hesap yapıyor?

Yorum bağlantısı
Cumhur Kırılmış

Merhaba

Arabanın konfor konusunda söylenecek bir eleştirisi yok

Gayet güzel ve konforlu

Yakıt olarak hakikaten standartlarına gore fazla yakıyor

Benim arabam suna 1480 km de 3 depodan biraz daha benzin aldım :)))

Lpg olayına geç kalmadan bende girmem lazım sanırım

Ama lpg li araç kullanmak istemiyordum sanırım mecbur kalacağım

Siz anladığım kadarıyla suan kullanıyorsunuz

Birkaç sorum olacak yanitlarsaniz sevinirim

1- yol bilgisayarı tüp takılınca çalışıyor mu?

2- tuketim nasil

3-lpg tankını nereye taktılar

Şimdiden teşekkür ederim

Hayırlı olsun bu arada :)

konfor noktasında tamamen katılıyorum sana , ama gerçekten ilk depomda 420 km de benzin ışığı yanınca "bu ne" dedirtiyor. sorularına cevap vereyim:

yol bilgisayarı çalışıyor ve anlık tüketimi gösteriyor , hem lpg hem benzinde. arıza lambası yanmıyor.

tüketim konusunda henüz ilk depomu bitirmedim ancak 1lt lpg ile 8km yaparsın (şehir içi) dediler.

tank simit depo kullandım. stepneyi eve kaldırdım. lastik tamir kiti taşıyorum. bagajı öldürmek istemedim. bagaj iki parmak yükseldi. bende bagajdaki siyah strafor malzemenin altına bina dış yalıtımında kullanılan straforlardan keserek yükselttim. (resim eklemeyi öğrenemedim. ama istersen resimlerini çekip özel mailine atabilirim) benimki ckirilmis@gmail.com .

bu arada epey araştırdim. ford için hep romanoyu önerdiler. gerçekten performans anlamında şimdilik bir kayıp gözlemedim.

Yorum bağlantısı
Cumhur Kırılmış
Bugün aracımı teslim alışımın üzerinden tam bir ay geçti ve yakıt tüketimi üzerine bazı veriler ortaya çıktı. Bu rakamları paylaşmak istedim; Aracımı ilk olarak 06.01.2013 tarihinde full depo doldurdum. O tarihte aldığım yakıt miktarının bir önemi yok. Aracımı sürmeye başladıktan sonra, resetlediğim mesafe bilgisi üzerinden 110. kilometrede aracın tükettiği yakıtı merak ederek aracı bir kez daha fulledim. İkinci fulletmemde araç 12,81 lt yakıt aldı. Bu hesaba göre; 12,81 / 1,1 = 11,64 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimi hesapladım. Bu rakamı elde ettiğim zaman aracım henüz toplamda 200 km'ye ulaşmamıştı. Bugün aracımı üçüncü kez fullettim. Aracım 47,25 lt yakıt aldı ve son fulletmemden bu yana yaklaşık 420 km yol gitmişti. Bu hesaba göre; 47,25 / 4,2 = 11,25 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimi gözüküyor. Bu arada aracın yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 10,6 gösteriyordu. Aracım henüz toplamda 600 km kadar yol gitti. Tamamı şehir içi ve kısa mesafelerde yol aldı. Yol bilgisayarında ortalama hız en son 21 km/h gösteriyordu. Bu rakamlar ne yazık ki benim için tatmin edici değil. Ben ortalama 9 lt/100 km bir tüketim hedefliyorum. Elbette şu an için henüz çok yeni, kış şartlarında ve açılmamış bir araba ile bu rakamlara ulaştım. Ancak dikkat edici bir özellik, bugün aracı fullettikten sonra ortalam yakıt tüketimi verisini de resetledim. Ve yaklaşık 15 km yol gittiğimde ortalama yakıt tüketimi ekranda 9,5 lt/100 km gözüküyordu. Bu noktada aklıma şu soru geldi; ortalama yakıt tüketimi iki resetleme arasındaki ortalama tüketimi 100 km birimine dönüştürerek mi hesaplıyor, yoksa resetlemenin başladığı anı değil sadece son 100 km mesafeyi baz alarak mı hesap yapıyor?

yol bilgisayarı sadece fikir veriyor. sağlıklı veri işlediğini düşünmüyorum. bende sizin yönteminizi uyguluyorum genelde.

en doğrusu depo doldurup bitmeye yakın tekrar doldurup lt/km hesabı yapmak.

benimde hedefim 1 depo ile şehir içi 600km nin altına düşmemekti. bu rakam tolere edebileceğim bir değerdi. ancak daha öncede dediğim gibi 1 depo ile 420 km de ışık yanınca hüsrana uğradım.

motor açılacak ta ne kadar açılacak. en fazla %10 değişir oda 420 km değilde 460 km olur.....

Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Aracım 2400 Km'ye geldi. Şunu anladım. Kullandığımız araç 1,5 ton. Rüzgar direnci de oldukça yüksek. Haliyle aşırı dur-kalkta ve aşırı süratte dizelde olsa benzinlide olsa yakıyor. Dün yine çanakkale-bursa yaptım. Gidiş-dönüş. Çanakkale şehir içi-bursa şehir içi derken 650 km. yol yapmışım. Fakat bu kez gaz pedalına resmen yumurta üzerine basarmışçasına bastım. Sonuç mu ne. :bravo: Geçen hafta 616 km'de depo bitirmiştim. Ortalama 8 litre harcamıştı. Bu hafta limitör kullandım. Yani 110'u sadece 30 km. kadar aştım. O zaman da limitörü 130'a almıştım. Yol bilgisayarı 650 km yol için 4,8 litre diyor. Hadi 5 litre olsun. Şu an depomda çeyrek depodan fazla mazotum duruyor. Hem geçen haftadan 40 km. fazla yol yapmışım hem de depodaki mazot tamamen cebimde. 650 Km. boyunca da hiç riske girmeden yolculuk yapmışım. Zararım ne peki. Aslında zarar değil de zarar diyelim adına. En fazla 2,5 saat daha fazla araç kullanmış olmak. Kararı tüm arkadaşlarıma bırakıyorum. :good1: :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selçuk Karadağ

1/100 yazan ortalama tuketim

Ama değer imkansız yanlışınız olabilir

Fabrika verişi bile değil :)

Araç dizel mi ???

Aracım benzinli Ankara ya giderken test etme imkanı buldum.Şehir dışında 29 kuruş yaktı.Bu sonucu depoyu fulleyerek elde ettim kesin sonuç,şehir içersinde Samsun da test ettim dur kalk hep kısa mesafe 41 kuruş yaktı.Aracın sarfiyatının 4.5 litre olduğunu bende inanamadığım için resmini çektim seyir halinde iken.Ama resmi siteye nasıl koyacağımı bilmiyorum.4,5 litreyi dahada geliştirdim,uzun yolda 4,3 e kadar düşürdüm ama 5.vites 70-80 km aralığında.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mutlu Tokmak

Arkadaşlar Merhaba

Sıcağı sıcağına bilgi paylaşmak istedim :)

Arabama BRC tüp taktırdım, yaptığım en güzel yatırım oldu :)

Geçen hafta LGP tankını full doldurup tamamen bitirip benzine geçtikten sonra yeniden fulledim,

Gaz pedalını hiç sakınmadan 50km şehir içi gerisini şehirler arası kullandım

425 km yol yaptım ve sadece 103TL LPG aldım :))) şaka gibi resmen

0,235TL yapıyor, Depo nun full olup olmadığını denemek için iki defa doldurmayı denedik :)

Sonra tankın üzerinde bulunan göstergeye baktık %100 doluydu

BRC denmi bilmiyorum ama bana yakıt olarak çok iyi geldi

Daha yavaş ve temkinli kullansam biraz daha fazla km yaparım herhalde :))))

İyi akşamlar herkese

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cumhur Kırılmış

Arkadaşlar Merhaba

Sıcağı sıcağına bilgi paylaşmak istedim :)

Arabama BRC tüp taktırdım, yaptığım en güzel yatırım oldu :)

Geçen hafta LGP tankını full doldurup tamamen bitirip benzine geçtikten sonra yeniden fulledim,

Gaz pedalını hiç sakınmadan 50km şehir içi gerisini şehirler arası kullandım

425 km yol yaptım ve sadece 103TL LPG aldım :))) şaka gibi resmen

0,235TL yapıyor, Depo nun full olup olmadığını denemek için iki defa doldurmayı denedik :)

Sonra tankın üzerinde bulunan göstergeye baktık %100 doluydu

BRC denmi bilmiyorum ama bana yakıt olarak çok iyi geldi

Daha yavaş ve temkinli kullansam biraz daha fazla km yaparım herhalde :))))

İyi akşamlar herkese

hayırlı olsun, iyi bir karar. :nazar:

Yorum bağlantısı
Hakan Çark

Hakan bey aracinizin motoru tdci mi?hacmi ne?Ve en cok merak ettigim tam olarak kac devirde vites degistirme uyarisi veriyor?

Merhaba,

Tdci, 1.6, 1700-1900 civarı veriyor genelde

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
Ahahaha.Çok teşekkürler hakan bey.Ben de o devirlerde kullandığım için (ekonomi) "araca zarar mı veriyorum acaba"diyordum.Demekki "max torkun verildiği devirlerde kullanarak ekonomi yapma"teorim doğruymuş. :)

Max torkun verildiği devir 1750, ancak siz 2500 deviri gecmediğniz sürece yakıtta çok bi değişiklik olmaz, yani çok kasmaya gerek yok .

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Su anda s.ici tuketimim 7.1 lt

Mondeo için normal değilmi?

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

forumda benden az yakana rastlamadım.10 lardan bile bahseden var

Maşşallah.... bu mondeonun benzinlileri kaç yakıyor acaba 13 lt aşağı düşmüyodur herhalde..

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Lpg olarak forumda genelde 12-14 arası telaffuz ediliyor.Bir arkadaşta astra 1.3 cdti var 7.8 di tüketimi uyardım 6.7 lere düşürmüş.

Bundan 4 ay kadar önce 90 lık focus dizel kullanıyordum ş.içi ortalamam 6,5 litre tüketimim vardı.Vitesleri 2500 devir civarı değiştiririm hep ancak 1750 devir civarı değiştirseydim s.içi tüketimimin 5.5 litrelere inmesi pek mümkün değildi.Benim anlatmaya çalıştığım olay bu doğrultuda.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karadağ
1/100 yazan ortalama tuketim Ama değer imkansız yanlışınız olabilir Fabrika verişi bile değil :) Araç dizel mi ???
Hayır benzinli trend 125 ps aracın giderken resmini çektim sarfiyatı gösterir durumda ama resmi koyamıyorum.@mailden gönderebilirim
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yavuz Ünlü
(düzenlendi)

Arkadaşlar C MAX Trend 1.6 TDCİ aracımı Aralık 2012 de teslim aldım aracım şu an 4000 km de ilk zamanlar euroıl dizel kullandım kilometrede tamamen şehir içi 290 kr yaktı depoları hem doldurarak ölçümlerimi yaptım son depoyu petrol ofisinden doldurdum tamamen şehir içi 260 kr yaktı. Servisin bilgisayarla ayar yaptığını öğrendim bu ayarın 3000 km den sonra yapıldığını yapılan bu ayarlamadan sonra yakıtta düşüş olduğunu kendi aracına yaptıran arkadaşım söyledi bende servisten randevu aldım bu ayarlamayı yaptıracağım ve depoyu doldurup ne kadar yaktığını ölçeceğim.Yakıt test eden arkadaşların hangi marka yakıt kullandıkları da önemli

tarihinde Yavuz Ünlü tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Bilge

Arkadaşlar bende aracımı nihayet dün aldım.

İlk izlenimlerime gelince, bundan önceki aracım 2006 Ghia focus'tu ondanda memnundum ama focus'a kıyasen 4/4 lük bir araç.

Donanım, konfor, kendini güvende hissetme hissi, sessiz yol alması, çekişi Muazzam.Tam bir aile aracı 2 çocuk ve üstü için şiddetle tavsi edilir..:)

İlk başlarda 2. el Tit. mu alayım aynı fiyata denk geliyor diye kararsızdım hatta bikaç tane 2. ele baktım baktım.Ama alakası yok sıfır araç çok başka.

Allah herkese gönlünce sıfır araç almayı nasip etsin.

Herkese Kazasız Belasız Yolculuklar Dilerim.

Yorum bağlantısı
Serdar Algan

Merhabalar c max trend 1.6 benzinli arac almayı dusunuyorum, aracı begendim ancak yakıtı ile ilgili tereddutlerım var, kullanan arkadaslar 1 depo ile ne kadar yol gıdıyorlar, tecrubelerını paylasırlarsa cok sevınırım

Yorum bağlantısı

Merhabalar c max trend 1.6 benzinli arac almayı dusunuyorum, aracı begendim ancak yakıtı ile ilgili tereddutlerım var, kullanan arkadaslar 1 depo ile ne kadar yol gıdıyorlar, tecrubelerını paylasırlarsa cok sevınırım

Benzinli olup da 8 litrenin altına (1,6 motor) düşen araba olmadığı kanısındayım. Var diyene de katiyen inanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Serdar Algan

evet haklısınız bence de duşmez,,yıllık ortalama 16-18 km yol yapıyorum ,bu nedenle dizel almanın çok da anlamlı olmadığını dusunuyorum,cmax gerçekten kilo olarak ağır bir araç, fabrika verileri 8.7 gösteriyor ,şehir içi ve özellikle istanbul trafiğinde 10.5 in altına düşmez diye düşünüyorum,tecrübe eden arkadaşların yardımlarını ve yorumlarını bekliyorum,teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Erdinç Bal

evet haklısınız bence de duşmez,,yıllık ortalama 16-18 km yol yapıyorum ,bu nedenle dizel almanın çok da anlamlı olmadığını dusunuyorum,cmax gerçekten kilo olarak ağır bir araç, fabrika verileri 8.7 gösteriyor ,şehir içi ve özellikle istanbul trafiğinde 10.5 in altına düşmez diye düşünüyorum,tecrübe eden arkadaşların yardımlarını ve yorumlarını bekliyorum,teşekkürler.

merhaba,

ben 5000 km tamamladım, şehir içi 9 lt ortalama gösteriyor. şehir dışı 90 km ile giderseniz 6-5.9 lt görüyorum. istanbul trafiği için tabi birşey diyemiyeceğim. ama aracımdan fazlasıyla memnunum,

Yorum bağlantısı
habib özboyacı

Arkadaşlar dün aracımı teslim aldım..Tam anlamıyla uzay gemisi gibi ..Bu ne güzel bir araç bu ne güzel donanım bu ne güzel teknoloji..Gerçekten çok sevdim aracı.Yalnız inanılmaz yakıt tüketiyor yaa 16-26 lara kadar çıkıyor 100 km tüketimleri..Bu ne kadar böyle devam eder ? Eskilerin dediği gibi motor açma diye birşey varmıdır uzun yola çıkıp , basıp motoru açasın ?

Teşekkürler hayırlı sabahlar.

OOooo bu arada resimlerini çekip koyacağım ama nazar değer yaa :) ..En kısa zamanda koyarım resimleri inş.

hayırlı olsun kardeş.allah kazasını ve ciziğini göstermeden satana veya değiştirene kadar sürmek nasip etsin cümlemize bende yeni aldıgımda aynen senin gibi korktum birkac depoyu tükettiğimde 100 km de 10.5 yazıyordu yol bilgisayarında ortalama 500 km yapıyordu sehir içinde o durum normal servise her müracatımda parcalar yeni birbirine alışması lazım dedi 5000 gibi ortalama sehir içi 8 civarına kadar düşüyor .şuan 9000 km yaptım 6 7 arası ortalaması birde ben seri kullanıyorum aynı aracdan arkadasımda almıştı test için onuda denedim o 4000km lerde şuan..serilik yönünden benimki daha seri geldi arkadasım 2000 devirde degiştiriyormuş belki o yüzden olabilir şuan benimki ucuyor yarıştık tabi şöförede bağlı....eger seri olsun dersen acıma bas yolunu bulunca tabi bu benim görüşüm herkese kazasız belasız günler dilerim

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Volkan Bilge

Arkadaşlar C MAX Trend 1.6 TDCİ aracımı Aralık 2012 de teslim aldım aracım şu an 4000 km de ilk zamanlar euroıl dizel kullandım kilometrede tamamen şehir içi 290 kr yaktı depoları hem doldurarak ölçümlerimi yaptım son depoyu petrol ofisinden doldurdum tamamen şehir içi 260 kr yaktı. Servisin bilgisayarla ayar yaptığını öğrendim bu ayarın 3000 km den sonra yapıldığını yapılan bu ayarlamadan sonra yakıtta düşüş olduğunu kendi aracına yaptıran arkadaşım söyledi bende servisten randevu aldım bu ayarlamayı yaptıracağım ve depoyu doldurup ne kadar yaktığını ölçeceğim.Yakıt test eden arkadaşların hangi marka yakıt kullandıkları da önemli

Yavuz bey merhaba.

Yakıt için bilgisayar ayarını yaptırdınızmı ve yakıt sarfiyatında değişim oldumu paylaşırmısnız?

Bu ayarı yaptıran arkadaş varmı onlarında yorumunu almak isterim benim aracımında km si 3bin e yaklaştı o nedenle soruyorum...

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...