İçeriğe Yönlendir

Lpg Filtre Değişimi

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Otogaz Süpermarketi'nden baktım benim Teleflex'e uygun filtreyi ben bulamadım ve firmayı aradım.

İlgilendiler sağ olsunlar, Teleflex için uygun filtre 3721 kodlu şu filtre imiş. http://www.otogazmarketi.com/store/ProductDetails.aspx?productid=85304 Paket içinde 10 tane varmış ve 10 tane fiyatı 8,44 lira..

8 lira da kargo ücreti ödeyerek, 16 küsür liraya 10 tane aldım..

Bence alış veriş yapılabilecek bir yer http://www.otogazmarketi.com/

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben buradan aldığım filteyi kullanıyorum, birini 10 km dolduğu için çıkarıp attım, şu an ikinci takılı. Brc servisinin taktığı ve benim aldığım filtreleri açtım, aynı filtre. Zaten Faruk Sevgili de bir yerde yazmıştı, aynı filtre ama para kazanacak başka yer kalmıyor diyordu. Değişimi çok kolay. Brc de sadece segman pensesi lazım. O pense ile bir tane segmanı aldınız mı başka yer sökmeye gerek yok.

Bence bu iş yapabilecek konumdaki herkes filtresini kendi değiştirebilir.

Ayrıca lpg aldığım yere karar verirken, çekiç ve tüketimin yanında filtre durumunu da göz önüne alıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bana, lpg'ci misiniz dediler, yok sigortacıyım dedim..

Hımm, genelde lpg'cilere satıyoruz da dediler.. Sohbet ettik biraz. :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bana, lpg'ci misiniz dediler, yok sigortacıyım dedim..

Hımm, genelde lpg'cilere satıyoruz da dediler.. Sohbet ettik biraz. :)

İşte o lpg'cler senin benim aldığım fiyata filtre alıp 20-50 arası değişen fiyatlarla takıyorlar! Bendeki fazla filtreyi eşime dostuma söylüyorum, gelin değiştireyim diye, cık diyorlar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

garantisi dolmuş kitte mantıklı. diğer türlü sıkıntı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

80 Kuruşa filtre, içie hava doldursan daha pahalı :s

Bunu bana 60 liraya takmışlardı :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bunu bana 60 liraya takmışlardı :D

Bana da 50 liraya takınca tak etti. En iyisi alışmadan vazgeçmek dedim,

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

abi hala anlamadım bu filtrenin nerde olduğunu.. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Kırmızıyla işaretlediğim alüminyum silindirik parçanın içinde. Her iki tarafına birer hortum girer. Bendeki brc filtresi böyle. Genelde hemen enjektörden önce olur.

http://img205.images...6/lpgfiltre.jpg

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Değiştirmesi çok kolay,garga burun pense yetiyor,Yalnız işleme başlamadan önce tank valfinden lpg yi kapatmayı unutmayın. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yarın gelir inşallah.. ya kendim takarım yada bir lpg'ci arkadaşa taktırrım 10 lira verrim..

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yarın gelir inşallah.. ya kendim takarım yada bir lpg'ci arkadaşa taktırrım 10 lira verrim..

Takmasında birşey yok, 3 bilemedin 5 dakika.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Değiştirmesi çok kolay,garga burun pense yetiyor,Yalnız işleme başlamadan önce tank valfinden lpg yi kapatmayı unutmayın. :biggrin:

otomatik olarak gaz kaçağı olunca yada motor çalışmadığı için gaz akışı kesiyor sistem diye biliyorum :D hiç bi lpg filitre değişiminde tank mank valfi kurcalanmadı :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

otomatik olarak gaz kaçağı olunca yada motor çalışmadığı için gaz akışı kesiyor sistem diye biliyorum :D hiç bi lpg filitre değişiminde tank mank valfi kurcalanmadı :)

Ben de görmedim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

Kırmızıyla işaretlediğim alüminyum silindirik parçanın içinde. Her iki tarafına birer hortum girer. Bendeki brc filtresi böyle. Genelde hemen enjektörden önce olur.

http://img205.images...6/lpgfiltre.jpg

Allah razı olsun sonunda buldum..

ancak benim bu alüminyum kutu alt taraflarda biryerlerde.

arabanın altına yatıp denemek lazım.

sökmek kolay diyorsunuzda inşallah aracın altından çalışma zorluğumuzla beraber sökebiliriz.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Guest Hakan Tarım

GAz kaçağını neyle kontrol edeceksiniz? Klasik köpük yöntemiyle mi peki?

Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran

Benim lpg sistemi Voltran ne filtre bulabildim nede bilgi acaba diğerleri buna uyarmı?

Birde sistemde tek filtre var.

Neden acaba?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

GAz kaçağını neyle kontrol edeceksiniz? Klasik köpük yöntemiyle mi peki?

Çakmakla. Türk mantığı bunu gerektirir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Filtre satılan yerde, kaçak kontrolü için tüpler de satılıyor...

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben servise kaç kere gittim hiç kaçak kontrolü yapmadılar. "Ağbi çoh yahmıyosa heç ellemeyek" dediler ve gönderdiler. Zaten bu nedenle servisten kaçmanın yolunu aradım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...