İçeriğe Yönlendir

Taban Döşemesi Ipıslak !

Gökhan Kalyoncu

Recommended Posts

Gökhan Kalyoncu

arkadaşlar merhaba.aracımın yolcu tarafının tabanı acayip şelikde ıslak.söktürdüm kuruttum tekrar kapattırdım fakat geçen gün baktım yine ıslak.aynı zaman aralıgında aracın radyatör yedek su deposunnda su kaçırdıgını farkettık ama bundan kaynaklanmayacağını o suyu içeri vermeyecegını söyledı ustalar.depoyu değiştirdim.sizce bu su nerden gelıyor?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gerçekten yedek depodan kaçırıyorsa araç, oradan değil, polen filtresindendir.

Ancak paspastaki suyun bi koklayın, antifreeze olabilir, kalorifer peteği patlamış olabilir.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu

Ancak paspastaki suyun bi koklayın, antifreeze olabilir, kalorifer peteği patlamış olabilir.

aracın polen filtresi direksiyonun altında kalıyor ama ıslaklık diğer tarafta.usta suyun tadına baktı antifreeze değil dedi.kalorifer radyatöründen olabilir mi dedim onun suyuda radyatördekinin aynısı dedi o olsa yine antifreeze tadı olması lazım dedi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

aracın polen filtresi direksiyonun altında kalıyor ama ıslaklık diğer tarafta.usta suyun tadına baktı antifreeze değil dedi.kalorifer radyatöründen olabilir mi dedim onun suyuda radyatördekinin aynısı dedi o olsa yine antifreeze tadı olması lazım dedi

Usta tespiti yapmış gibi (Bu arada tadına bakan tek Şahin abi değilmiş :crazy: )

Su testi yaptınız mı?

Önce yağmur gibi yağdırıp sonra şırıl şırıl belirli noktalara da tutabilirsiniz? Sunroof var mı? Açık kalan cam, kapı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu

su testi yaptık.sunroof var ama ıslanan yerle çok alakasız sadece ayak basılan yer ıslan azcık yukarısı kuru mesela.açık kalan cam veya kapıda yok.hayretler içersindeyim

Yorum bağlantısı
Mesut Nalbant

Silecek altlarındaki tahliye kanalları kuru yapraklarla tıkanmış olabilir. Bizim başka bir araçta başımıza geldi.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu

teşekkürler oralarıda bi kontrol ettireyim umarım çözeriz

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

sunroof varsa, çok alakalı, bagajın dibi bile alakalıdır

Benim megane'ın tahliyeleri nerede acaba :s

Punto'da KİA'da aynı sunroof sanki...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benim megane'ın tahliyeleri nerede acaba :s

Punto'da KİA'da aynı sunroof sanki...

merak etme, halıda su problemi yaşamassın

24974_3.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sani polenden dolayı ıslaklık bizim F1 lere özgü.Bu F2 polen direksiyonun altında sanırım oraya suyun ulaşabileceği bir yol yok ama emin değilim tam yapısını bilmediğim için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Klima tahliyesi tıkalıdır... Polen de içeride ise, başka ihtimal yok...

Klima Suyu, saf su olduğu için yağ, antifriz barındırmaz...

Yorum bağlantısı
çağrı burçağ

ben de yazın arabamı satın aldığımda sağ ön alt döşeme vıcık vıcık ıslaktı kuruttum ama yaza tekrar olacak diyede korktuum şimdi bu arada polenden sanırım klima aç kapa yapınca içerde kokudan durulmuyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen
(düzenlendi)

Klimadan kaynaklı. Çok yoğun nem olan bölgelerde oluyor sanırım. Benim Focus'ta da olmuştu. Kayseri'de bir problem yoktu ama Amasra'dan Trabzon'a kadar denize baka baka gidince en az 1-2 litre su toplanmıştı yolcu koltuğu ve arka sağ tarafta. Aynı şey Antalya'da da oldu. Klimaya +10 diyorum. Tahliyesine bir baktırmakta fayda var.

tarihinde Mehmet Emin Taşdelen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bülent Dipi

Aynı sorun beraber çalıştığım iş arkadaşımın 2004 focus ghia başına geldi. Sorunun çözümünü ise ön camın sileceklerinin altındaki fitiller ve tahliye bölümünden buldu sizde buraya bir baktırın.

Yorum bağlantısı
Mert Ender
(düzenlendi)

Ahh, bilmez miyim? Damdan düştüm ben de.

Klima tahliye hortumu tıkalı teşhisiyle servis çözdü. Klimanın sağındaki plastik trim açıldığında klima açıkken musluk gibi su akıtıyordu. Taban sacına kadar ıslaktı. (sadece ön yolcu tarafında).

Sonra bir Sonax bayiine gidip sıcak basınçlı havayla arabayı kuruttum.

Geçmiş olsun.

tarihinde Mert Ender tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Kalyoncu

Önerileriniz için çok teşekkür ederim arkadaslar klima tahliye ve sileceklerin oradaki tahliye kanallarını kontrol ettireceğim

Yorum bağlantısı
Samet Yarın

aklıma 2000 model focusumu sattıgım geldi inanılmaz bir yagmur yagıyordu her yer tıkanmış trafik felç noter cıkışı artık yeni sahibi kullanıyordu bizi de uygun biryerde bırakacaktı ama girme dedigim halde derin su olan bir yere girdi su yan cıtaların üstünde hatta kapı koluna bile cok yakındı gectik sudan ancak arka kapıların esiklerinden cok az su girdi yani bu kadar az girmesi ne bile sasırmıstım

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Gökhan Kalyoncu

sorun çözuldu! sağ direkten geçen sunroof tahliye hortumu tıkanmış ve direğin iç kapağının sekmanı boruyu ezmiş.zar zor hortumu cıkardık ve değiştik :)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Tufan Günaydın

sorun çözuldu! sağ direkten geçen sunroof tahliye hortumu tıkanmış ve direğin iç kapağının sekmanı boruyu ezmiş.zar zor hortumu cıkardık ve değiştik :)

aynı sorun benim araç ta da var aşağıya inince bi bakayım bu klima tahliye hortumuna nasıl ulaşabiliriz ara cın tam olarak neresindedir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...