Adnan Çakır 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Turkay hocam hayırlı olsun. boncuğunu unutmayın İnşallah bugün teslim alır akşama da fotoları eklersiniz. 1 Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Tekrar hayırlı olsun, teslimat sonrası ilk izlenimlerinizi bekliyoruz... 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 1 Aralık 2012 Yazar Paylaş 1 Aralık 2012 Biraz önce aracımı aldım, izlenimlerimi yazacağım... Teşekkür ederim... Tekrar hayırlı olsun, teslimat sonrası ilk izlenimlerinizi bekliyoruz... Teşekkür ederim. Yağmur olmasa çekecektim ama şimdilik foto yok... Turkay hocam hayırlı olsun. boncuğunu unutmayın İnşallah bugün teslim alır akşama da fotoları eklersiniz. Elimde listeyle gittim. Neleri kontrol edeceğim diye. Madde madde kontrol ettim. Teslimattaki elemanlar bile şaşırdılar. Kontrol edip çekledim. Allaha şükür ki en küçük hata, eksik yok. Hatta ilaveler bile var... Turkay hocam valla bu tür donanımlar, bence süslü donanımlardan daha önemli, en dik yokuşlarda bile, el freni çekmemek , aracın debriyajının yıpranmadığını bilmek gayet iyi oluyor .Esp zaten şu ana dek gördüğüm en iyi donanım.Aracı alırken ; nerden alacağınızı yazmadınız sanırım,.. seat skoda ortak bayiyse, işlerini gayet iyi,kontrollerini tam yapıyorlar... lastik havalarını, depo doldurmak için girdiğiniz benzincide yaparsınız zaten... arabanızda park sensörü yoksa , bu talep edilebilir bayiden... ben beleşe taktırmıştım. Bagaj havuzu almıştım bide Leonda da aynalar büyüktü hafif bir ıslık yapıyordu ama, büyük ayna süper oluyor ya, kör nokta yok,görüş çok iyi , makasa da gider Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Hayırlı olsun, mutlu mesut sağlık ve huzurla kullanmayı nasip etsin yüce yaradan 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 1 Aralık 2012 Yazar Paylaş 1 Aralık 2012 Aracı alalı çok kısa bir zaman oldu ilk izlenimlerimi yazayım... En çok beğendiğim aracın sessizliği. Abartmadan ve iddiayla söylüyorum ki: Motor, hem dizel hem de benzinli focustan daha sessiz. Son kasa focusa binmedim, önceki dizel benzinli focuslardan bahsediyorum... Aracın içinde hiçbir trim sesi yok. En çok bundan korkuyordum ama Skoda ya Vw nin elinin değdiği belli... Start stopa henüz alışamadım. En küçük duraklamada aracı boşa alıp debriyajı bıraktığımda hemen stop ediyor. Motor sessiz olduğu için bir de müzik açıksa araçtakiler motorun stop ettiğini anlayamıyorlar. Ben hissediyorum tabiii... Görüş açısı olarak hiç bir sıkıntı yok. Gayet rahat bir kullanımı var aracın. Özellikle aynaların büyüklüğü geri manevralarda çok işe yarıyor... Aracı aldığımda tüketim 12,3 lt gösteriyordu. Bu arada aracın kmsi 12 idi... Ben kullanmaya başlayınca 7,9 ltye kadar düştü. Henüz depoyu fulleyip kmyi ve yol bilgisayarını sıfırlamadım. Sıfırladıktan sonra hedefim şehiriçi 6 lt yi görebilmek.. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Hadi hayırlı olsun, detaylı rapor-ları bekliyoruz artık 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Hayırlı,uğurlu olsun.İyi günlerde kullanın.. Yorumlarınızın devamını bekliyoruz. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 1 Aralık 2012 Yazar Paylaş 1 Aralık 2012 (düzenlendi) Teypte ses kalitesi yeterli düzeyde. 4 hoparlör 4 twiter den yeterli ses çıkıyor. Özellikle tiz sesler çok yüksek. Bu yüzden tiz ayarını eksilere ayarlamak gerekiyor. Sesi sonuna kadar açtığımda aynen focustaki gibi seste hiç bozulma yok... Ancak teybin kullanışlılığı forddan çok daha iyi... Her menüye ulaşım çok kolay. Ses ayarlarına ulaşmak için tek düğmeye dokunuyorsun, bas-tiz-sağ-sol-ön-arka ayarları aynı anda ekranda görünüyor. İstediğini seçip ayar düğmesiyle ayarlıyorsun. Aynı şekilde radyo kanallarını ayarlamak ve kaydetmek çok kolay. Aynı anda kaydedilen 6 kanalın ismi ekrana geliyor, seçmek istediğin kanala dokunuyorsun. Müzik dinlerken geri vitese taktığımda müzik sesi kısılıyor, park sensörünün sesi duyulmaya ve ekranda yaklaşım mesafeleri çubuk şeklinde görünüyor... Aynalarda sinyal var, ayrıca üst donanımda olduğu söylenen aynanın altında yer aydınlatması da var... İç mekanda submarine aydınlatma var. Işık şiddetini ayarlamak mümkün... Camlarda uzuktan kumanda ile global açma kapama var... Bagajda fileler var. Ayrıca bir de sabit sepet var. Bunlara ilave 4 adet askı var. Özellikle market alışverişlerinde poşetleri asabiliriz diye düşünüyorum... Arka orta koltuğun sırtlığı yatırıldığında kolçak oluyor. Ayrıca ortasında 2 adet bardaklık var, küçük bir masa gibi kullanmak mümkün... Saatlerin aydınlatması beyaz ve oldukça net... Diğer konsol, teyp, cam açma, ayna ayar düğmeleri yeşil aydınlatmaya sahip... Teşekkür ederim arkadaşlar... Hayırlı olsun, mutlu mesut sağlık ve huzurla kullanmayı nasip etsin yüce yaradan Hadi hayırlı olsun, detaylı rapor-ları bekliyoruz artık Hayırlı olsun Turkay Bey Hayırlı,uğurlu olsun.İyi günlerde kullanın.. Yorumlarınızın devamını bekliyoruz. 1 Aralık 2012 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 2 Aralık 2012 Yazar Paylaş 2 Aralık 2012 (düzenlendi) Şu anda zevkten 5.4 köşeyim... Dün aracı aldığımda ortalama tüketim 12,3 lt idi. Dün yaklaşık 14 km yol yaptım eve gelip parkettiğimde ortalama tüketim 8,3 lt/100 km ye düşmüştü. Bugün, aracı tamamen şehiriçinde yaklaşık 25 km daha kullandım. Şu anda evin önüne parkettiğimde km saati 51 de. Ve ortalama tüketimim 5,4 lt... Aracı aldığım andan şu ana kadar ortalama genel kullanımı hiç sıfırlamadım. Yani ilk aldığımdaki 12.3 değer de dahil olmak üzere, şu anda ortalama tüketimim 5,4 lt... Bu değer benim İstanbulda yakaladığım en iyi değer. Peki bu nasıl oldu? Tamamen vites yükseltme ikazına dikkat ederek vites yükselttim. Bu arada arabada 3,5 kişiydik... Yani zevkten 5.4 köşeyim arkadaşlar. Ruhan Hocam nerdesin? Helal olsun Skodaya diyorum başka bişey demiyorum... Yeni hedefim 5,2 lt yani fabrika verisini yakalamak... Araçla ilgili yeni farkettiğim bir olay daha var. Gündüz farı. Far anahtarı sıfır konumundayken aracı çalıştırdığımda sis lambalarının içinde bulunan 2. bir ampul yanıyor ve sürüş esnasında hiç kapanmıyor... Sadece çok fonksiyonlu ekrandan kapamak mükün oluyor... Ayrıca keşfettiğim bişey de hız uyarısı... İstediğiniz hıza ayarlıyorsunuz, o hıza ulaştığınızda hem görüntülü hem sesli ikaz görünüyor ekranda. Ayarlanan hızın altına inilmediği sürece uyarı devam ediyor... Şimdilik arbadan çok menunum, Allahım utandırmasın... Teşekkür ediyorum arkadaşlar... Allah kaza bela vermesin. tekrar hayırlı olsun.Güle güle kullanın 2 Aralık 2012 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi 5 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 2 Aralık 2012 Yazar Paylaş 2 Aralık 2012 Aracın sessizliğiyle ilgili karşılaştırma olması açısından söylüyorum. 50-100-130 kmlerdeki desibel değerleri yeni kasa 2012 focus tdci ile aynı... 59-64-67 desibel... Skoda bu konuda da iyi çalışmış... Autoshow.com.tr deki test verilerine göre söylüyorum. Ordaki testler ne kadar doğru bir fikrim yok... Amin, Allah razı olsun... Allah kaza bela vermesin... Dün yağmurdan dolayıçok kirlendi araba. Temizlemeden çeksem ayıp olur. Maaşallah skoda'ya fotolar nerede? 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 tekrardan hayırlu olsun vag - com lazım olursa bende var aklınızda olsun ... birgün buluşup kurcalayabiliriz ... belki kapalı olan özellikleri vardır açarız onları ... Yorum bağlantısı
Turkay Enez 2 Aralık 2012 Yazar Paylaş 2 Aralık 2012 vag-com nedir? tekrardan hayırlu olsun vag - com lazım olursa bende var aklınızda olsun ... birgün buluşup kurcalayabiliriz ... belki kapalı olan özellikleri vardır açarız onları ... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 Hocam tekrar hayırlı olsun forumda aratın iyi bir şey yağmur yağınca açık kalan camların kapanması gibi özellikler var 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 Gün geçtikçe bende, bu arabaya karşı iyi bir hissiyat oluşmaya başladı 2 Yorum bağlantısı
Cihangir Elbasan 2 Aralık 2012 Paylaş 2 Aralık 2012 Hayırlı olsun.Tekerine taş değmesin. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 3 Aralık 2012 Yazar Paylaş 3 Aralık 2012 Biraz daha cesaretle bu iş tamam bence... Gün geçtikçe bende, bu arabaya karşı iyi bir hissiyat oluşmaya başladı Teşekkür ederim. Yağmur yağınca camları otomatik kapatan bişey mi? Nasıl anlayacak ki yağmur yağdığını, yağmur sensörü yok kii... Hocam tekrar hayırlı olsun forumda aratın iyi bir şey yağmur yağınca açık kalan camların kapanması gibi özellikler var Teşekkür ederim. Allahım herkesin canını malını korusun... Hayırlı olsun.Tekerine taş değmesin. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Biraz daha cesaretle bu iş tamam bence... Ah ahh, şu ev kredim bitse, cesarete gerek yok, direk 4x4 2.0 tdi, hiç şansı yok 1 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 3 Aralık 2012 Paylaş 3 Aralık 2012 Gün geçtikçe bende, bu arabaya karşı iyi bir hissiyat oluşmaya başladı Vallahi benimde. Ama felek aman vermiyor 2 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 3 Aralık 2012 Yazar Paylaş 3 Aralık 2012 Bugün, araçtaki aux girişini ilk kez denedim... Stereo jak kullanarak telefonumu (N95) auxtan teybe bağladım. Önce müzik dinledim. 10 üzerinden 10 verdim. Cd den hiçbir farkı yok. Sonra, denemek maksadıyla telefon bağlıyken kardeşimi aradım. Telefonu vitesin önündeki göze koydum. Biraz konuştuktan sonra sesim nasıl geliyor dedim, gayet net dedi. Onun sesi de aracın hoparlörlerinden çok net bir şekilde duyuluyordu. Araç kullanırken işe yarayacaktır ama, kablo olayı her defasında sök tak pek pratik olmayacaktır... Kablo yerine stereo bir bluetoot bağlanabilirse mükemmel olur diye düşünüyorum... Teşekkür ederim. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın... 4x4 kaymaklı kadayıf tadında olacaktır... Ah ahh, şu ev kredim bitse, cesarete gerek yok, direk 4x4 2.0 tdi, hiç şansı yok 2 Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun 6 Aralık 2012 Paylaş 6 Aralık 2012 (düzenlendi) hocam yakıt 5,4....ort. hız ne durumda...bir de gerçek depo değeri ile yol bilg. farkı ne durumda... 6 Aralık 2012 tarihinde Ruhan Sorgun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turkay Enez 6 Aralık 2012 Yazar Paylaş 6 Aralık 2012 Henüz depoyu fullemedim. Fulleyince bütün değerleri sıfırlayıp öyle ölçüm yapacağım... hocam yakıt 5,4....ort. hız ne durumda...bir de gerçek depo değeri ile yol bilg. farkı ne durumda... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts