İçeriğe Yönlendir

Aklımı Çelen Çirkin/Güzel...

Turkay Enez

Recommended Posts

Turkay Enez

Bugün ilk yıkama işlemini gerçekleştirdim.

Depoyu doldurup, yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra yaklaşık 160 km yol yaptım. Bu 160 km boyunca 5. vites hiç yok, 4. vites çok çok az var. Çoğunluk 1.2. vites. Tamamen okula git gel şeklinde. İlk tüketim rakamı ortalama 7,2 lt/100 km... Ortalama hız 16 km...

RjGxu.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Sabah 7, akşam 7 km..

Ancak şöyle bir güzergah var, hem sabah hem akşam soğuk motorla 2 şer km yokuş çıkıyorum. 1.2. vites...

Günlük yol ne kadar ?

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Sabah 6, akşam 6 km..

Ancak şöyle bir güzergah var, hem sabah hem akşam soğuk motorla 2 şer km yokuş çıkıyorum. 1.2. vites...

Çok iyi değer, ben sabah 5 akşam 5 km yol bilg. 9 litre fakat depo ölçümü kısa mesafeli kullanımlarda hep 0.6-0.8 lt daha az çıkıyor.Bunu defalarca denedim..Gerçek tüketim 8,2-8,4 gibi şu an..Bu soğuklarda biraz arttı tabi.

Kullanım konfor izlenimlerin nasıl hocam? Kullandıkça daha çok seviyor musun makineyi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Sadece amblem mi yoksa kapaklar mı? Amblemler hazır yarın Skodaya dönecekler. Ama zaten kapakların sadece kışlık olduğunu biliyorsun değil mi?

Hocam herşey güzelde o vw kapaklar olmamış :s

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Depoyu tam fulledim. Yaptığım yol 160 km, kalan menzil 660 km görünüyor. Yani 800 km yi görebilirim. Elbette yol bilgisayarına göre. Gerçek değerler tekrar fulleyince netleşecek.

Focustan sonra, bu araçta en çok sevdiğim olay sessizlik. Motor soğukken bile çok sessiz. Sağdan soldan ses falan gelmiyor. Bu çok hoşuma gidiyor.

Henüz 100 km ve üstü hızlarda kullanamadım. Pazar günü bir aksilik olmazsa İzmit Çayırovaya gideceğim. Yüksek süratlerdeki durumunu, kullanımını ben de çok merak ediyorum. Gaz tepkileri (250 tork olmasına rağmen) focus gibi değil. Ama zannedersem bunda benim rodajdan dolayı psikolojik gaza yükleneneme durumum da var. Daha 3000 deviri hiç geçmedim.

Yeni farkettiğim bir özellik, normal giderken hangi tarafa sinyal verirsem o tarafın sis lambası yanıyor. Zaten manevralarda direksiyona göre sağ/sol sisler yanıyordu ama sinyalle yandığını yeni farkettim...

Ayrıca yine ekrandan merkezi kilidi ayarlamak mümkün. Manuel seçilince, merkezi kilit düğmesine basınca tüm kapılar kilitleniyor, açma düğmesiyle bütün kapılar açılıyor. Kapılar kilitliyken içerden açılan kapı dışardan da açılıyor, diğer kapılar dışardan açılmıyor. Otomatik seçilince 15 km hızda bütün kapılar kilitleniyor. İçerden herhangi bir kapı açıldığında tüm kapılar açılıyor...

Daha bir sürü ıvır zıvır var. Yavaş yavaş öğreniyorum...

Çok iyi değer, ben sabah 5 akşam 5 km yol bilg. 9 litre fakat depo ölçümü kısa mesafeli kullanımlarda hep 0.6-0.8 lt daha az çıkıyor.Bunu defalarca denedim..Gerçek tüketim 8,2-8,4 gibi şu an..Bu soğuklarda biraz arttı tabi.

Kullanım konfor izlenimlerin nasıl hocam? Kullandıkça daha çok seviyor musun makineyi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Kapaklar çok mu kötü oldu yaa?

WsR3y.jpg

Skoda amblemini bir takayım. Kapaksız daha kötü durmaz mı?

PuSeT.jpg

Hocam ablem ilk baştada ben olsam sökük gezerim.Ama tercih sizin :)
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Araç beyaz olunca siyah jant kötü durmuyor, hatta yakışıyor... Ama benim arabada kara jant güzel durmaz. Şubat sonuna kadar idare edeceğiz artık...

Hocam fikir vermesi açısınıdan ben kapaksız kullanıyorum. http://www.fordclubt...tl/page__st__20

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Araç beyaz olunca siyah jant kötü durmuyor, hatta yakışıyor... Ama benim arabada kara jant güzel durmaz. Şubat sonuna kadar idare edeceğiz artık...

Bence çok yakışmış ,sonuçta yazın montla kabanla dolaşmayacağız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Yazın mont kaban ne alaka ?

Bu jantlar geçici bir süre takılacak, süsüne püsüne bakmaya gerek yok, 3-4 ay takılır ,sonra sökülür demek Yunus ;)

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Depoyu tam fulledim. Yaptığım yol 160 km, kalan menzil 660 km görünüyor. Yani 800 km yi görebilirim. Elbette yol bilgisayarına göre. Gerçek değerler tekrar fulleyince netleşecek.

Focustan sonra, bu araçta en çok sevdiğim olay sessizlik. Motor soğukken bile çok sessiz. Sağdan soldan ses falan gelmiyor. Bu çok hoşuma gidiyor.

Henüz 100 km ve üstü hızlarda kullanamadım. Pazar günü bir aksilik olmazsa İzmit Çayırovaya gideceğim. Yüksek süratlerdeki durumunu, kullanımını ben de çok merak ediyorum. Gaz tepkileri (250 tork olmasına rağmen) focus gibi değil. Ama zannedersem bunda benim rodajdan dolayı psikolojik gaza yükleneneme durumum da var. Daha 3000 deviri hiç geçmedim.

Yeni farkettiğim bir özellik, normal giderken hangi tarafa sinyal verirsem o tarafın sis lambası yanıyor. Zaten manevralarda direksiyona göre sağ/sol sisler yanıyordu ama sinyalle yandığını yeni farkettim...

Ayrıca yine ekrandan merkezi kilidi ayarlamak mümkün. Manuel seçilince, merkezi kilit düğmesine basınca tüm kapılar kilitleniyor, açma düğmesiyle bütün kapılar açılıyor. Kapılar kilitliyken içerden açılan kapı dışardan da açılıyor, diğer kapılar dışardan açılmıyor. Otomatik seçilince 15 km hızda bütün kapılar kilitleniyor. İçerden herhangi bir kapı açıldığında tüm kapılar açılıyor...

Daha bir sürü ıvır zıvır var. Yavaş yavaş öğreniyorum...

Hocam, sislerin açısını beğendin mi? Normal şartlarda ölü kalan bölgeleri farkediyor musun?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Şu ana kadar sisleri hiç yakmadım. Ama, viraj aydınlatma olarak zaten yanıyor kendiliğinden. Yanan tarafta viraj içi çok güzel aydınlanıyor. İşe de yarıyor...

Hocam, sislerin açısını beğendin mi? Normal şartlarda ölü kalan bölgeleri farkediyor musun?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Küçük dokunuşlara parklarla başladım.

Bunlar orjinal parklar.

I5ZI2.jpg

Bir taraf orjinal diğeri turuncu...

SqzF9.jpg

İkisi de turuncu...

S90bL.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

Boş ağırlık 1410 kg...

Turkay hocam sizin aracın ağırlığı ne kadar? .

Hiçbir zaman. :)

Merceksiz xenon çok kötü ışık yayıyor. Bixenon Mercek modifiyesi yapılsa bile muayeneden geçmiyor.

Farlarla ilgili yapabileceğim en radikal değişiklik ancak osram nb plus gibi güçlü sarı ışık veren bir ampul değişikliği olabilir. Onun da ömrü çok kısa (hele bir de start stop var ki,) Osram nb hiç dayanmaz...

Uzun ömürlü %50 lik Philips veya Bosch ampullerden birini düşünebilirim...

Turkay abi bi xenonlar ne zaman geliyor?
tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Enis Sever

Kolayı var muayne öncesi iki tane H7 takılır. Sonra tekrar bi xenonlara dönüş ve özgür görüş açısı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Ampuller artık (Yetide) H4...

Kolayı var muayne öncesi iki tane H7 takılır. Sonra tekrar bi xenonlara dönüş ve özgür görüş açısı

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hocam konuyu ARABAM bölümüne alıyorum. Bilginize.

vw bölümğne al :)

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Boş ağırlık 1410 kg...

Benim arabada 1330 kg, Tdi performansı bir süre sonra tatmin edecektir diye düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...