Turkay Enez 16 Aralık 2012 Yazar Paylaş 16 Aralık 2012 Şimdilik büyük bir sabırla 1500-2500 devir aralığında kullanıyorum. İlk 1000 km bu şekilde devam edip, 1500 kmye kadar da 3000-3500 leri geçmeden, 1500 kmden sonra da performansı yetiyor mu yetmiyor mu anlayacağız artık... Benim arabada 1330 kg, Tdi performansı bir süre sonra tatmin edecektir diye düşünüyorum... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 16 Aralık 2012 Paylaş 16 Aralık 2012 İyi günlerde kazasız,cezasız,arızasız,zevk ile kullanmanı diliyorum. :nazar: :nazar: :nazar: Ögretmenim yeni far al ona mercek tak.Kendini bu modifiyeden mahrum bırakma Yorum bağlantısı
Turkay Enez 17 Aralık 2012 Yazar Paylaş 17 Aralık 2012 Teşekkür ediyorum. :flowers: Boşver merceği falan da sen bana, bu h4 farlara (merceksiz) xenon uyar mı onu söyle... Yeni Astra, yeni civic gibi araçlara merceksiz takılıyor ve ışık dağılmıyor. Acaba buna da uyar mı? Uymazsa, H4 halojen tavsiyesi alayım. Beyaz olmayanlardan, parlak sarı ışık verenlerden, hem uzun ömürlü, hem performanslı olacak. 60w55w olacak... Var mı böyle bir ampul? İyi günlerde kazasız,cezasız,arızasız,zevk ile kullanmanı diliyorum. :nazar: :nazar: :nazar: Ögretmenim yeni far al ona mercek tak.Kendini bu modifiyeden mahrum bırakma Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 (düzenlendi) Uyar tabiki.H4 R kitler mevcut.Mustafa Tüfekci bulabilir sanırım.Sende bulursun Ebay'da var. Ampul olarakta sarı olarak alsesion var.Geceucusunda epey yorumlar mevcut inceleyebilirsin http://www.geceucusu...-iyi-h4-ampul/. 17 Aralık 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turkay Enez 17 Aralık 2012 Yazar Paylaş 17 Aralık 2012 Hiç dikkat etmedim. Geri viteste neden sisleri açılsın ki? Aynen hocam 500km falan zorlamayin sonra basin gitsin,geri vitese takincada iki siside aciyor mu? Sis farlarinida 40km/h hizlarin altinda acar... Benim aracımın sağır kalması mantık dışı. Bir otoban yolculuğuna bakar o iş... Turkay hocam 2 tane sıfır araç aldım.Şahsıma çalıştığım şirketlerde 5 tane falan kullanmışımdır.İlk 600 km sonra hepsini tam devir çevirerek kullandım.Hiç bir sorun olmadı Aksine basmayanlar benle beraber daha sağır olmuşlardı.. Kitlerin olduğunu biliyorum. Öğrenmek istediğim, h4 xenonlar merceksiz küfür yedirtmeyecek şekilde oluyor mu? Uyar tabiki.H4 R kitler mevcut.Mustafa Tüfekci bulabilir sanırım.Sende bulursun Ebay'da var. Ampul olarakta sarı olarak alsesion var.Geceucusunda epey yorumlar mevcut inceleyebilirsin http://www.geceucusu...-iyi-h4-ampul/. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 Arka sis yada sisler mı yoksa? Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 Sağır motor ve motor açmak ne demek? Artık rodaj bile istemeyen araçlarda hala gerekli mi? Bilen biri anlatsın da öğrenelim Yorum bağlantısı
Turkay Enez 17 Aralık 2012 Yazar Paylaş 17 Aralık 2012 10 bin mi? Hocam elbette sağır kalmazda ilk başta nasıl açılırsa öyle gider siz 10 bin km den sonra sağır motora istediğiniz kadar basın açamassınız. Kitapçıkta yazıyor. İlk 1000 km devrin 2/3 ünü geçmeyin demişler. 1500 km ye kadar da fazla zorlamadan max devirlere çıkabilirsiniz demişler. 1500 den sonra ise Allah ne verdiyse... Sağır motor ve motor açmak ne demek? Artık rodaj bile istemeyen araçlarda hala gerekli mi? Bilen biri anlatsın da öğrenelim Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 Kitapçıkta yazıyor. İlk 1000 km devrin 2/3 ünü geçmeyin demişler. 1500 km ye kadar da fazla zorlamadan max devirlere çıkabilirsiniz demişler. 1500 den sonra ise Allah ne verdiyse... Bende öyle biliyorum ,şunu diyor mu peki ..''1500 km sonra yardırıp gitmez ve aracı son devirlere çıkarmazsan sana sunduğum son hız değerini ebedi göremezsin,motorun sünepe,pısırık olarak kalır'' 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 17 Aralık 2012 Yazar Paylaş 17 Aralık 2012 3 ay önce kardeşim sıfır Yeni Astra aldı. 1.4 140 bglik. Aldığı ilk günden itibaren devir kesiciye girerek çok kullandı. Araç şu anda 4 bin kmlerde. Fabrikasyon 0-100 değeri 9,7 sn. Kardeşimin 0-100 ü 9 sn. Gaza öyle bir basıyor ki benim içim gidiyor... Araçta spor yay dışında bişey yok. Şu an araç fabrika verisinden daha iyi değerlerde.. Bu tarz kullanmak elbette çok kısa zamanda sorun çıkaracak anlamına gelmez. Ama, kesin olan bişey varsa sakin kullanılan bir araçtan motor ömrü daha kısa olacaktır. Türkiyedeki bütün araç fabrikalarını gezdim araç banttan iner inmez bir sürü devir çeviriyor.Bence 1500 km çok tabii herkezin kendi aracı istediği gibi kullanabilir.Rodaj elbette var bence.. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Aralık 2012 Paylaş 17 Aralık 2012 Sonunda R harfi olanlar kulak çınlatmayan türden. Bunun için mesajımda özellikle belirttim yoksa normal tipleri kimseye merceksiz tavsiye etmem etmedim de. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 17 Aralık 2012 Yazar Paylaş 17 Aralık 2012 Şimdi eve gelince denedim. Farlar açıkken geri vitese takınca ön sisler yanıyor... Ne faydası var? Belki, geri manevra sırasında ilave aydınlık yaptığı içindir. Özellikle ön tarafta duvar vb. varsa yansımayla aracın yanları da aydınlanıyor. Daha doğrusu passatte hem viraj farı ver sis lambasının yanında hemde sis lambası.Geri vitese alındıında ön sisleri açıyor bende anlam veremedim... Teşekkür ederim. Benim de tam olarak öğrenmek istediğim buydu. Çünkü merceksiz takılan xenonlar tam göz düşmanı. R harfi olan H4 xenonlara bakacağız demek ki... Sonunda R harfi olanlar kulak çınlatmayan türden. Bunun için mesajımda özellikle belirttim yoksa normal tipleri kimseye merceksiz tavsiye etmem etmedim de. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 17 Aralık 2012 Yazar Paylaş 17 Aralık 2012 Teşekkür ederim... Hayırlı olsun Turkay hocam. Güle güle kullan. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 18 Aralık 2012 Yazar Paylaş 18 Aralık 2012 H4 far ampulü olarak şu 2 ampulü bilenlerden yorum rica ediyorum. Philips H4 X-Treme Power %80 Philips X-treme Vision H4 %100 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 22 Aralık 2012 Yazar Paylaş 22 Aralık 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar, H4 farların aydınlatmasından memnun değilim. Özellikle uzunlar rezalet. Kısalarda kesilme çizgisi düzgün. Kısaların aydınlatması ise kötünün iyisi gibi. Ampulleri çıkarıp incelemedim ama, okuyabildiğim kadarıyla GL 60/55w H4 Hungary yazıyor ampullerde. Ampullerin uzun flamanı acayip kalın. O kadar kalın flamanın kendisini ısıtıp ışık vermesi zaten imkansız. Dolayısıyla, H4 ampulleri değiştireceğim. Tavsiye istiyorum. Daha önce focusta Osram Nb kullandım. Aydınlatma çok iyiydi ancak ömürleri çok kısaydı. %50-80-90 performans kategorisinde çok kısa ömürlü olmayan bir ampul tavsiyesi istiyorum... İlave edeyim. Sisler H7. Sis ampullerini de Osram All seasonla (bulabilirsem)değiştireceğim... H4 far ampulü olarak şu 2 ampulü bilenlerden yorum rica ediyorum. Philips H4 X-Treme Power %80 Philips X-treme Vision H4 %100 22 Aralık 2012 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 (düzenlendi) Öğretmenim Geceuçuşunda Selçuk ustam böyle bir ürünü kısaca tanıtmış.Motorlar için üretilmiş ama H4 tipide mevcutmuş.Motordaki voltaj dalgalarına uzun süre dayanabilen bu ampuller bilmem belki sizin araç içinde kullanılabilir diye düşündüm.Fakat tabiki teknoloji biraz eski ama sizin yazdıklarınız için yorumum yok.Vision modeli sanki daha akıllıca seçim olur gibi geldi. http://www.geceucusu...cer-ve-x-racer/ 22 Aralık 2012 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 22 Aralık 2012 Paylaş 22 Aralık 2012 Exterm power altı ay içinde patladı.Osram nb+ 1 yılını doldurdu.Ama Turkay Bey ne yaparsanız boş H4 için. Keşke bi-xenon seçeneğini ekletseydiniz Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Hocam söylediğinizin aksine bende çok memnundum aydınlatmadan. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Aralık 2012 Yazar Paylaş 23 Aralık 2012 (düzenlendi) İşte orjinal ampul... Uzun flamanına dikkat. Çok etli değil mi tel? 23 Aralık 2012 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 (düzenlendi) H4 far ampulü olarak şu 2 ampulü bilenlerden yorum rica ediyorum. Philips H4 X-Treme Power %80 Philips X-treme Vision H4 %100 7 senedir H7 modelini C-max'te kullanıyorum çok zevkli ve güzel aydınlatması var.Bu ampülleri tavsiye ederim. Diğer 2 philips ten dah a iyi aydınlatma sağlamaktadır. http://www.ozenticar...tguide-H4-Ampul 23 Aralık 2012 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Kopmasın diye yapmışlar fenamı? Tecrübe edilmiş bir ürün çıktı işte. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Aralık 2012 Yazar Paylaş 23 Aralık 2012 Çok net yazdınız. Aydınlatma konusunda iyi olduğuna ikna oldum... 7 sene aynı ampul değil tabii değil mi? Yani bikaç defa kesilip yenilediniz mi? 7 senedir H7 modelini C-max'te kullanıyorum çok zevkli ve güzel aydınlatması var.Bu ampülleri tavsiye ederim. Diğer 2 philips ten dah a iyi aydınlatma sağlamaktadır. http://www.ozenticar...tguide-H4-Ampul Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 Çok net yazdınız. Aydınlatma konusunda iyi olduğuna ikna oldum... 7 sene aynı ampul değil tabii değil mi? Yani bikaç defa kesilip yenilediniz mi? sol far 2 kere kesti sağ'daki ilk ampül. H7 de mercekli ve reflektör diye ayrımı vardı . H4 için nette araştırma yaptım ama bulamadım sanırım h4 te zaten mercek olayı olmaz diye düşünüyorum bilmem yanılıyormuyum. Herşey çok fazla değişiyorda Bu arada Arabanız ve lastikleriniz hayırlı olsun. Ne yakıt ne çekiş nede rodaj modaj hiçbir şey değişmiyor. Yeni nesil araçlar ilk km' lerdede aynı 50,000 km.dede aynı. Önemli olan birlikte olduklarınızın iyi yanlarını görüp onlar ile olduğunuz zamanlardan keyif alıp kaliteli zaman geçirmektir. Bu eş, çocuk , akraba , iş yada araba olsun. Hayatta hiçbir şey mükemmel değildir, onları kusurlerı ve eksiklikleri ile kabullenmektir mutluluğu sağlıyan... 3 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Aralık 2012 Paylaş 23 Aralık 2012 H4 için elde yapılacak bir çalışma ile Bi-xenon mercek takılabiliyor.İşte bunun gibi bişiler yapılabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/227583-fusion-bi-xenon-mercekli-far-uygulamasi/page__st__80 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Aralık 2012 Yazar Paylaş 23 Aralık 2012 Şimdi gidip Praktikerden Osram Nb plus aldım. Ömrünün kısa olduğunu biliyorum ama yine de aydınlatmasından dolayı aldım. Fordlarda 3-4 ay gidiyordu. Belki skodada daha uzun dayanır beklentisiyle yine aldım... Fotolar aşağıda... Fotolar flaşsız çekildi ve hiçbir düzeltme yapmadan yükledim... kısalar orjinal: kısalar osram nb plus: 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts