Turkay Enez 19 Mart 2013 Yazar Paylaş 19 Mart 2013 Turkay hocam kaç kilometre oldu? Uzun yol yaptınız mı? Benim aklım hala Yeti'de Golf'te güzel ama ne bilim Yeti'nin tadı bir başkaydı. 43-45 gibi rakamlara Greenline 1.6Tdi Ambition bulabilirmiyim bakıyorum ara ara Henüz 2200 km deyiz. Uzun sayılmaz ama 25'er km lik 4-5 otoban kullanımım oldu. Güzergahımdan dolayı 7 lt nin altına düşmeyen tüketimim, otoban kullanımlarında 90-120 km hızlarda kullanımla 5 - 5,2 lt arasında gerçekleşti...Yine otobanda 140-150 gibi hızlarda (focustan sonra) sessizliği beni çok memnun etti. Hız arttıkça, motor ve yol sesi doğru orantılı artmıyor. Sanki araç daha sessizleşiyor. Kullandıkça aracı daha da seviyorum. Şimdilik tek pişmanlığım Elegance almamış olmak... Fiyat konusunda 45 civarında bulabilirsen almanı gönülden isterim. Çünkü senin Yeti benim kanıma girmişti. İyiki de girmiş... Benzinli 1.2 Tsi ile ilgili tüketim ve dsg ile ilgili de sarsıntı eleştirileri olsa da, çok şükür ki dizellerle ilgili şimdilik ele avuca gelir şikayetler okumuyorum... Güzel olmuş...Niyeyse Skodaya'da bir türlü ısınamadım gitti... Uzaktan baktığın için ısınamamışsındır. Yanına yaklaşıp içine binince ateşi seni de yakacaktır... Lastik yazısı çok iyi olmuş.Yazlıklarada yapmazsan olmaz. :nazar: :nazar: :nazar: Bagaj aydınlanmış. Kışlıklardaki yazılar fena olmamıştı ama, 1-2 haftada silinmeye başlayınca, komple sildim. Artık kışlıklar da yazısız... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Boyan iyi değilmiş.Asfalt yollarada kullanılan boya olacak.Rabbim rahmet eylesin bu lastik yazısı boyası gördüğümde hep eski bir 86 yıllarında Halk otobüsü sahibi abi vardı o aklıma gelir bu yazıların tam bir hastasıydı.O asfalt boyası bulur onunla yazardı.Hiç üşenmezdi dükkana gelirdi 2 gün falan güneşin altında ugraşırdı. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Hocam allah kaza bela vermesin uzun süre ağız tadıyla binin Allah nasip ederse bakalım inşaAllah Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 20 Mart 2013 Paylaş 20 Mart 2013 Aslında daha önce de yazmıştım. Aklımda beyaz qashqai vardı. Bugün artık bence bir araçta olmazsa olmazlardan biri ESP. Ama kardeşim qq de ESPli model Tekna ve 60 bin lira. Aracın tipi süper ona lafım yok ama gereksiz pahalı. 60 lira verirsem elim titrer... güvenli araç takıntınızdan ötürü tebrik ederim hocam. hep mutlu binin aracınıza. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 20 Mart 2013 Yazar Paylaş 20 Mart 2013 Zevkler ve renler...Hocam... Haklısın. Bir de önyargılar... Hocam allah kaza bela vermesin uzun süre ağız tadıyla binin Allah nasip ederse bakalım inşaAllah güvenli araç takıntınızdan ötürü tebrik ederim hocam. hep mutlu binin aracınıza. İkinize de teşekkürler... Boyan iyi değilmiş.Asfalt yollarada kullanılan boya olacak.Rabbim rahmet eylesin bu lastik yazısı boyası gördüğümde hep eski bir 86 yıllarında Halk otobüsü sahibi abi vardı o aklıma gelir bu yazıların tam bir hastasıydı.O asfalt boyası bulur onunla yazardı.Hiç üşenmezdi dükkana gelirdi 2 gün falan güneşin altında ugraşırdı. Zaten, lastiğe yazıyı beğenenlerin sayısı beğenmeyenlerden azdı. Şimdi lastik parlatıcıdan başka bişey kullanmıyorum. Lastikler simsiyah her daim... 1 Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 http://www.ebay.com/itm/Yeti-Schlusselanhanger-Anhanger-Emblem-Skoda-1-2-1-4-1-8-2-0-TDI-TSI-4x4-DSG-/271172664845?pt=Automobilia_DE&hash=item3f23267e0d Yorum bağlantısı
Turkay Enez 22 Mart 2013 Yazar Paylaş 22 Mart 2013 (düzenlendi) http://www.ebay.com/...=item3f23267e0d Çok güzel de, ben bu yabancı sitelerden alışveriş yapamıyorum... Becerebilsem http://www.superskoda.com/Yeti/ da iyi şeyler var... 22 Mart 2013 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Çok güzel de, ben bu yabancı sitelerden alışveriş yapamıyorum... Becerebilsem http://www.superskoda.com/Yeti/ da iyi şeyler var... Hocam superskoda gereksiz pahalı. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 22 Mart 2013 Yazar Paylaş 22 Mart 2013 Hocam superskoda gereksiz pahalı. Evet biraz pahalı ama, aksesuarlar kaliteli görünüyor. İstanbul da biyerler var mı Yeti için aksesuar bulabileceğim.. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 22 Mart 2013 Paylaş 22 Mart 2013 Evet biraz pahalı ama, aksesuarlar kaliteli görünüyor. İstanbul da biyerler var mı Yeti için aksesuar bulabileceğim.. Valla hocam pek bir şey bulamadım ben. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Bu paspaslar harika olmuş, aracın döşemesine ne toz toprak nede ayaktan sızan su, kar vs bulaşmaz. Pedaldaki zili merak ettim Güle güle kullan hocam bu arada 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 23 Mart 2013 Yazar Paylaş 23 Mart 2013 Bu paspaslar harika olmuş, aracın döşemesine ne toz toprak nede ayaktan sızan su, kar vs bulaşmaz. Pedaldaki zili merak ettim Güle güle kullan hocam bu arada Teşekkür ederim. Araçlar değişir, o zil değişmez. Frene basınca çın çın ötüyor. Taa çocukluğumdan (1980 öncesi) kalma bişey. Zamanında babamın anadolu vardı. İlk anadola takmıştım. O gün bugündür her aracımda öncelikli yerini alır kendisi... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 23 Mart 2013 Paylaş 23 Mart 2013 Teşekkür ederim. Araçlar değişir, o zil değişmez. Frene basınca çın çın ötüyor. Taa çocukluğumdan (1980 öncesi) kalma bişey. Zamanında babamın anadolu vardı. İlk anadola takmıştım. O gün bugündür her aracımda öncelikli yerini alır kendisi... İlginçmiş...Frene tam basıldığında pedala engel olmuyor değil mi sıkışma gibi yani.. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Nisan 2013 Yazar Paylaş 7 Nisan 2013 Tüketim verilerimi paylaşayım... Rota günlük (1) 72 km, 46 km/h ortalama hız ile 4,9 lt... Rota genel (2) 742 km, 26 km/h ortalama hız ile 6,4 lt... Yapılan yol 742 km, menzil 180 km , tam dolu depoyla (922 km) 4 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Nisan 2013 Yazar Paylaş 7 Nisan 2013 Hem havalar ısınınca hem de kışlıkları çıkarınca düşüş oldu. Öncesinde 7,2 ltnin altını hiç görememiştim. Şimdi genel ortalama 6,6 lt civarında gidiyor... Focusta tamamı uzun yolda menzilim en fazla 975 km idi... Yeti bu konuda gerçekten çok başarılı bence... Tamamı uzun yolda 1100 km yi rahatlıkla aşabileceğimi düşünüyorum... 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Hocam depo kapasitesi aynımı birde şehir içi focusla kıyaslarsan yetimi focus mu ( Yakıt olarak ) 55LT alıyor Yeti Ahh ahh tadı damaamda kaldı 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Nisan 2013 Yazar Paylaş 7 Nisan 2013 Aslında depo aynı değil. Bu araçta daha iyi değerler oluşmasının en büyük nedeni çok fonksiyonlu bilgisayar olması. Vites değiştirme uyarısı ve anlık tüketim göstergesi, gaza daha dikkatli basmamı sağlıyor. Focusta (2005 trend) bunlar yoktu. Yakıt olarak aynı (ş.içi) güzergahta 1 lt nin üstünde Yeti lehine fark var... Tam depo ile henüz uzun yolum yok, yaz tatilini bekliyorum... Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Nisan 2013 Yazar Paylaş 7 Nisan 2013 55LT alıyor Yeti Ahh ahh tadı damaamda kaldı Benim için de (Yeti) best seller olacak gibi ama şikayetçi olduğum bir husus var... Koltuk belimi ağrıtıyor. Ne yaptıysam hiç bir pozisyonda bu durumu düzeltemedim. İlginç bir durum şu ki, bugün 72 km yol yaptım. Yolculuğun ilk 5 kmsinde belimde rahatsızlık hissediyordum. Ama 72 km nin sonunda hiç yorulmadım ve rahatsızlık filan yoktu... Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Benim için de (Yeti) best seller olacak gibi ama şikayetçi olduğum bir husus var... Koltuk belimi ağrıtıyor. Ne yaptıysam hiç bir pozisyonda bu durumu düzeltemedim. İlginç bir durum şu ki, bugün 72 km yol yaptım. Yolculuğun ilk 5 kmsinde belimde rahatsızlık hissediyordum. Ama 72 km nin sonunda hiç yorulmadım ve rahatsızlık filan yoktu... Ben her aracımda yastık kullanıyorum Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Nisan 2013 Yazar Paylaş 7 Nisan 2013 Zaten yeti cüsse olarak focustan büyük bence bu 1 lt normal.Uzun yolu merak ediyorum.Dün benim focus ortalama 6.3 gösteriyordu. Evet, Yeti cüsse olarak da ağırlık olarak da (Yeti 1410 kg, focus 1377 kg) dezavantajlı olmasına rağmen tüketimi focustan 1 lt daha az... 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Nisan 2013 Yazar Paylaş 7 Nisan 2013 Ben her aracımda yastık kullanıyorum Bugün koltuk olayını söyleyince kayınvalide bana da yastık yapmaya karar verdi. 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Bugün koltuk olayını söyleyince kayınvalide bana da yastık yapmaya karar verdi. Ben ev için yatak almıştım işbirden visco özellikli. Aldığım yerden zorla hediye ettirdim visco sırt yastığı Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 7 Nisan 2013 Paylaş 7 Nisan 2013 Yetiye 3 d paspas aldım... Maşallah hem yakışmış hem tertemiz.Güzel günlerde kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts