İçeriğe Yönlendir

Aklımı Çelen Çirkin/Güzel...

Turkay Enez

Recommended Posts

Turkay Enez

Şimdilik tadımlık bikaç foto. Araç benim ki değil, ama aynısı. Renk olarak da platin gri ye karar verdik...

BP1Xp.jpg

IGQbl.jpg

zy65r.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkürler arkadaşlar. Allah daha iyilerini sizlere de nasip etsin. :flowers:

Allah kaza bela vermesin,hayırlı uğurlu osun...

Hayırlı uğurlu olsun bence de güzel araç :nazar:

Kazasız belasız güle güle kullanın.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Sabah test sürüşü yaptım.

İlk dikkatimi çeken motorun sessizliği oldu. Focustan sonra ilaç gibi gelecek...

Motor soğuk olduğu için, gaza fazla yükenmedim ama, gaz tepkileri focusu aratacak gibi görünüyor. Normal kullanım için oldukça yeterli diye düşünüyorum...

Normal araçtan biraz daha yüksek oluşu görüşü olumlu etkiliyor.

Start stop özelliği çok hoşuma gitti.

Test aracı 6 bin kmdeydi. Ortalama tüketim 8.3 lt deydi. Ben aracı bıraktığımda 8.4 olmuştu. :biggrin: Kullanılan güzergah, genellike 2 kmlik bir yol. Çoğunlukla 1.2. vites gidilebilecek bir yol. Hep bu yolda kullanıldığını farzederek kendimi biraz teselli ettim... Yoksa 8.4 focusta bile görmediğim bir değer. Dikkatli kullanımla, ve benim güzergahımda 6 lt yi geçeceğini düşünmüyorum...

Arkada oturanlar için klima menfezleri çok işe yarayacak gibi. Donanımda yazılmayan ancak araçta mevcut kolçak soğutma ve torpido gözü soğutma özelliği de sürpriz oldu. Ancak, hem torpido hem de kolçak hacim olarak çok küçük... Zaten focustaki büyük torpido gözüm her zaman tertemiz ve hep boştu. :D ..

Farlar tek reflektörlü h4 ampul kullanılmış. İnşallah aydınlatma konusunda sıkıntı yaşatmaz...

Süspansiyon çok yumuşak değil. Hız yavaşlatıcı ışıklı engellerden geçerken engeli hissettiriyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Çok iyi, tekrardan hayırlı olsun, greenline için normal performansta bir araç, yakıtıda güzel sayılır, tam bizim yolllara göre :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sabah test sürüşü yaptım.

İlk dikkatimi çeken motorun sessizliği oldu. Focustan sonra ilaç gibi gelecek...

Motor soğuk olduğu için, gaza fazla yükenmedim ama, gaz tepkileri focusu aratacak gibi görünüyor. Normal kullanım için oldukça yeterli diye düşünüyorum...

Normal araçtan biraz daha yüksek oluşu görüşü olumlu etkiliyor.

Start stop özelliği çok hoşuma gitti.

Test aracı 6 bin kmdeydi. Ortalama tüketim 8.3 lt deydi. Ben aracı bıraktığımda 8.4 olmuştu. :biggrin: Kullanılan güzergah, genellike 2 kmlik bir yol. Çoğunlukla 1.2. vites gidilebilecek bir yol. Hep bu yolda kullanıldığını farzederek kendimi biraz teselli ettim... Yoksa 8.4 focusta bile görmediğim bir değer. Dikkatli kullanımla, ve benim güzergahımda 6 lt yi geçeceğini düşünmüyorum...

Arkada oturanlar için klima menfezleri çok işe yarayacak gibi. Donanımda yazılmayan ancak araçta mevcut kolçak soğutma ve torpido gözü soğutma özelliği de sürpriz oldu. Ancak, hem torpido hem de kolçak hacim olarak çok küçük... Zaten focustaki büyük torpido gözüm her zaman tertemiz ve hep boştu. :D ..

Farlar tek reflektörlü h4 ampul kullanılmış. İnşallah aydınlatma konusunda sıkıntı yaşatmaz...

Süspansiyon çok yumuşak değil. Hız yavaşlatıcı ışıklı engellerden geçerken engeli hissettiriyor.

Yeni Kangoo'ların da böyle ve sanıyorum ki Renault'un en iyi aydınlatması mevcut. Sizde de sorun yaratacağını sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Amin teşekkürler.

Güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin.

Performansı çok iyi olunca radardan mektup geliyor. Biraz daha sakin kullanırız artık. Greeenline, normal Yetilere göre 2 cm daha alçak ama yine de yüksek...

Çok iyi, tekrardan hayırlı olsun, greenline için normal performansta bir araç, yakıtıda güzel sayılır, tam bizim yolllara göre :good1:

Teşekkür ederim.

Radardan yediğim cezayı paylaştığımda fırça yemiştim sizden, haksız da sayılmazsınız... :flowers:

Hayırlı olsun :nazar:

Reflektörü oldukça büyük sayılır. Uzunlarda H7, kısalarda H1 devri kapandı benim için. En büyük H4 :). Zaten viraj aydınlatmalı sisler de var, yeter herhalde...

Yeni Kangoo'ların da böyle ve sanıyorum ki Renault'un en iyi aydınlatması mevcut. Sizde de sorun yaratacağını sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Turkay abi hayırlı olsun Allah kazasız, belasız, cezasız kullanmayı nasip etsin. Yetinin bagajı bildiğim kadarıyla focus sedandan küçük yanılıyor muyum? Araca ekstradan bir donanım eklediniz mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Greenline Bluemotionun skodacası diye biliyorum .Yakıt konusunda sizi çok üzeceğini sanmıyorum .Güzel bir araba :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Hacim olarak focustan küçük. 416 lt. Ama daha fonksiyonel. Bagaj kapağı tam açılıyor ve gerektiğinde arka koltuklar tek tek ya da hepsi birden yerinden çıkarılabiliyor, çanta şeklinde eve taşınabiliyor. Bu sayede 1760 lt lik bagaj (tam düz zemin) hacmi oluyor. 2 adet çamaşır makinesi veya küçük ebatlı buzdolabı bile taşımak mümkün olabilir. Bu şekilde sürekli kullanılmaz elbette. İhtiyaç olduğunda fonksiyonel bir çözüm. Normal hacim zaten küçük sayılmayacak derecede ve yeterli.

Ekstra hiçbir donanım almadım. Cruse Control (500TL) düşündüm. Ama bana çok gerekli gelmiyor. Kardeşimin Astrasında var, okul müdürümün C4 ünde var. Daha 1 kez bile kullanmamışlar...

Suni deri koltukları (1500TL) düşündüm. Çok kaliteli gelmedi ve uzun süreli kullanımda deride deformasyon olması yüksek ihtimal diye düşündüğüm için ondan da vazgeçtim.

Donanım olarak zaten birçok özellik var. Benim aldığım baz versiyon değil; orta versiyon Ambition...

Turkay abi hayırlı olsun Allah kazasız, belasız, cezasız kullanmayı nasip etsin. Yetinin bagajı bildiğim kadarıyla focus sedandan küçük yanılıyor muyum? Araca ekstradan bir donanım eklediniz mi?

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

güle güle kullanın gözüme güzel geliyor yeti ler :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Teşekkür ederim. Hemen teslim etmiyorlar. Öğretmen indiriminde Yüce Oto gümrükten çekme şartı koymuş. Yani elindeki araca öğretmen indirimi uygulayamıyorlar. Bu yüzden aracın işlemleri biraz daha uzun sürecek. Yine de (vazgeçerim tehdidiyle) cumaya almayı ümit ediyorum. Cumaya yetişmezse araç teslimine kadar Citigo sözü de aldım.

Allah ağız tadıyla binmek nasip etsin.Hemen teslim ediyorlar mı araçları ?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Cruise kontrol istanbul-Trabzon arası paha biçilmez...Ben hızımı alamayıp rusyaya doğru devam edecektim nerdeyse ...11 saat değil 2 saat yol gitmiş gibiydim..

C max+CC=Rahatlık,keyif,mutluluk..Al derim hocam

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Teşekkür ederim. Hemen teslim etmiyorlar. Öğretmen indiriminde Yüce Oto gümrükten çekme şartı koymuş. Yani elindeki araca öğretmen indirimi uygulayamıyorlar. Bu yüzden aracın işlemleri biraz daha uzun sürecek. Yine de (vazgeçerim tehdidiyle) cumaya almayı ümit ediyorum. Cumaya yetişmezse araç teslimine kadar Citigo sözü de aldım.

hayırlı olsun.fiyat bilgisi kaçırdım. size maliyeti ne oluyor.

rapid geleydi alacaktınız galiba :D getirmediler halen :@

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

hocam acil-seni yanıltmışlar, ekletme şansın varsa hemen cruise control eklet, hem yakıt ekonomisi hem süper konfor...ben bırak ist-trabzon arası hergün işe giderken kullanıyorum. ş.içinde nasıl 5-5,5 yakıyorum sanıyorsun. samsun-ordu nasıl katalog değeri yaktım sanıyorsun. ya gelmeden eklet-yada sözünü al gelince taktır. bana şükredeceksin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

hız sabitleme sonradan 250 -300 e de takılıyor sadece bi kol değişiyor vw larda

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Aslında hikaye uzun ama çok kısa sürede gerçekleşen bir hikaye...

Önce, hesapta yokken eşimle (hastanedeki işimiz erken bitince zamanı değerlendirmek için) Pazartesi Skodaya gittik, (belki Rapid gelmiştir görürüm umuduyla) ilk kez incelediğimiz Yeti yi beğendik ama fiyat bizi aşar diye düşünürken, takas indirimi ve öğretmen indirimiyle internet fiyatının oldukça altında bir rakamla karşılaşınca, karar verdik. Gel gör ki, öğretmen indirimi Cumaya kadarmış. Takasta güzelim focusa 20 lira teklif ettiler. Başlarım sizin takasınıza diyerek bayiiden ayrıldık. Eşim bana, hadi bakalım araban 26 ediyordu, ne oldu şiştin mi anlamına gelecek serzenişlerde bulununca kafamın tası attı. İlan vereyim bak satılıyor mu satılmıyormu dedim. İlana neler yazmalıyım diye düşünerek akşamı zor ettim. Akşam da ilanı döşedim. Normalde 26 dan aşağı kesinlikle düşünmezdim ama acil olduğu için 25 lira yazdım. Arabamla ilgili hiçbir noktayı atlamadan herşeyi yazarak ilan verdim. Sabah (salı) ilk gelen focusu aldı gitti. Bugün (çarşamba) biz tekrar Skodaya gittik. (Şunu itiraf edeyim son ana kadar aklımda gizliden gizliye Cmax Trend dizel vardı.) Hatta eşimden gizli sabah Forddan son bir fiyat bile aldım. Sonuç itibariyle artık bir Yeti Greenline sahibiyim...

Kısmet mi, kader mi bilemem...

hayırlı uğurlu olsun.Nasip,aracınızın hemen satılması,buna ani karar vermeniz.Kısmet işte :nazar: :nazar:

Greenline tercihimde en önemli etken tüketimi oldu...

Greenline Bluemotionun skodacası diye biliyorum .Yakıt konusunda sizi çok üzeceğini sanmıyorum .Güzel bir araba :good1:

Süpersin :crazy:

Kesin yeti. :crazy:

Amin, teşekkür ederim.

hayırlı olsun Turkay bey, kazasız belasız güzel günlerde kullanmak nasip olsun... :nazar:

Teşekkür ederim.

güle güle kullanın gözüme güzel geliyor yeti ler :)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Yok kalsın, belki sonra ilave ettiririm. Ama arayacağımı zannetmiyorum...

Cruise kontrol istanbul-Trabzon arası paha biçilmez...Ben hızımı alamayıp rusyaya doğru devam edecektim nerdeyse ...11 saat değil 2 saat yol gitmiş gibiydim.. C max+CC=Rahatlık,keyif,mutluluk..Al derim hocam

Teşekkür ederim.

Aracın liste (kasko bedeli) fiyatı 61759, özel tanıtım fiyatı 56700, takas indirimli fiyatı 53700, öğretmen indirimli fiyatı 49500, benim aldığım fiyat 49000...

Rapidi önce görmem lazımdı. Kardeşim fuarda çok beğenmişti. Kısmet değilmiş.

hayırlı olsun.fiyat bilgisi kaçırdım. size maliyeti ne oluyor. rapid geleydi alacaktınız galiba :D getirmediler halen :@

Teşekkür ederim.

Hayırlı olsun hocam....

Araç gümrükten çekildi. Şimdilik kalsın. Belki sonra düşünürüz.

hocam acil-seni yanıltmışlar, ekletme şansın varsa hemen cruise control eklet, hem yakıt ekonomisi hem süper konfor...ben bırak ist-trabzon arası hergün işe giderken kullanıyorum. ş.içinde nasıl 5-5,5 yakıyorum sanıyorsun. samsun-ordu nasıl katalog değeri yaktım sanıyorsun. ya gelmeden eklet-yada sözünü al gelince taktır. bana şükredeceksin.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...