Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Öğretmen bir tanıdık bul, sana da sipariş verelim... Bu arabaya fena ısındım yahu Şimdi aradılar. Bugün trafikteki işler hallediliyor akşam plakalar gelecekmiş. Yarın sabah sigorta işleri halledilince alacağım. Kullanmaya başlayınca yazarım yorumlarımı... Turkay abi bence en mantıklı donanımı almışsın elegance'a nazaran çok büyük kayıp yok. Bence elegance'a nazaran tek eksik kendiliğinden kararan iç ayna ve şöför tarafı kendiliğinden kararan dış dikiz aynası. İlk test notlarını ne zaman alacağız? Teşekkür ederim. Evet unutmuşum ben. Yokuş kalkış desteğini. Ayrıca: 2 yerine 4 hava yastığı, iç sensörlü alarm, deri direksiyon vites el freni, soğutmalı kolçak ve aux girişi, iç krom kapı kolları var... Bende tam Ambition amışsınızdır inşallah diyecektim .Ben yokuş kalkış desteği diye devam edeyim .Aktiv kötü çünkü gayet iyi yapmışsınız, tekrar hayırlı olsun. Teşekkür ederim. Hayırlı olsun,Allah kazasız belasız,ağız tadı ile binmek nasip olsun. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 (düzenlendi) Evet 3 farklı donanım var, motor tek... Aktiv, Ambition, Elegance... Aralarında çok büyük farklılık yok. Fiyat olarak yaklaşık 4'er bin lira var aralarında... Aktiv yerine Ambition alarak 4 bin lira nelere vermişim merak ettim. İlk aklıma gelenler: Alaşım jant, elektrikli katlanır ayna, köşe aydınlatmalı sisler, dot bilgi ekranı, 2din teyp, 8 hoparlör, torpido üstü kapaklı göz, gözlük kabı, otomatik arka camlar. Teşekkür ederim. Türkay abi, öncelikle hayırlı olsun allah utandırmasın. Malum ben de 1.2 Tsi Active vardı. Ve çok memnundum. Sürüşü ve aldığım zevk hala damağımda. Param olursa ben de senin gibi Tdi Greenline düşünmüyor değilim. Active ile ambition arasında ki far öyle yazılan gibi değil. Bende ki Active'de alaşım jant, otomatik 4 cam, soğutmalı torpido ve bakıma gittiğimde serviste açtırdığım sağa sola dönüşte yanan köşe aydınlatmalı sis farları vardı. Sis farları zaten tüm modellerde standart. Ambition'un ekstrası kol dayama 2din teyp , fonsiyonel direksiyon, arka kapılarda ki +4 hop ve döşeme farkı, krom parçalar, gözlük farkı, ön göğüste eşya gözü, aux giriş Allah kaza bela vermesin fotoğrafları bekliyoruz 30 Kasım 2012 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Gaz vermeyin şu ev kredisi olmasa ben yapacağımı biliyorumda... ah ülen ah.... Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 (düzenlendi) Teşekkür ederim. Hemen itiraf edeyim. Senin burda satılık ilanını görünceye kadar Yeti den haberim yoktu. Yani, Yeti diye bir araç biliyordum ama nedir ne değildir habersizdim... Donanım olayına gelince, normal Yeti ile greenline arasında fark var. Greenline lerde donanım benim yazdığım şekilde. Ayrıca Aktive için, senin yazdıklarının hepsi ilave ücrete tabii. Yani ben aktive almaya kalksaydım 44500 e alabilirdim. 44500 lük aktiv de sac jant kapak, ön cam otomatik, normal sis, vs. alabiliyordum. Bu ilaveler olanı da var, ancak ilave ücret vermek zorundasın... Aynı şey Ambition ile Elegance arasında da var. Normalde Ambitionda olmayan, deri koltuk, cc, vb ilaveler yaptırabilirdim ücreti karşılığında... Kısmetse yarın alacağım aracı. Foto ve olumlu olumsuz eleştirilerimi paylaşmayı düşünüyorum... Türkay abi, öncelikle hayırlı olsun allah utandırmasın. Malum ben de 1.2 Tsi Active vardı. Ve çok memnundum. Sürüşü ve aldığım zevk hala damağımda. Param olursa ben de senin gibi Tdi Greenline düşünmüyor değilim. Active ile ambition arasında ki far öyle yazılan gibi değil. Bende ki Active'de alaşım jant, otomatik 4 cam, soğutmalı torpido ve bakıma gittiğimde serviste açtırdığım sağa sola dönüşte yanan köşe aydınlatmalı sis farları vardı. Sis farları zaten tüm modellerde standart. Ambition'un ekstrası kol dayama 2din teyp , fonsiyonel direksiyon, arka kapılarda ki +4 hop ve döşeme farkı, krom parçalar, gözlük farkı, ön göğüste eşya gözü, aux giriş Allah kaza bela vermesin fotoğrafları bekliyoruz 30 Kasım 2012 tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Gaz vermeyin şu ev kredisi olmasa ben yapacağımı biliyorumda... ah ülen ah.... +1 Hayırlı olsun Turkay Bey 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Teşekür ederim. +1 Hayırlı olsun Turkay Bey Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Olumsuz eleştiri yapacağını düşündüğüm bi husus olacak Aynalar yüksek hızda rüzgar sesi yapacak büyük olduğundan ötürü. Şimdiden hayırlı olsun 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Teşekkürler. İnternette okumadığım forum kalmadı gibi. Genellikle kullanıcı yorumları olumlu. 1.2 lerle ilgili fazla tüketim şikayetleri var. Aracın tipini beğenmeyenler var. Varsa aklına gelen başka olumsuzluklar (acımasızca) yazarsan sevinirim. Küçük kusurlar mutlaka olacaktır. Ben onları "küçük ve etkili dokunuşlarla" hallederim... Olumsuz eleştiri yapacağını düşündüğüm bi husus olacak Aynalar yüksek hızda rüzgar sesi yapacak büyük olduğundan ötürü. Şimdiden hayırlı olsun Yorum bağlantısı
Enis Sever 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Turkay abi aynaya gerekeni yapar bence 1 Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Hayırlı olsun Turkay hocam...iyi günlerde kazasız,belasız kullanın.... :nazar: 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Teşekkürler. İnternette okumadığım forum kalmadı gibi. Genellikle kullanıcı yorumları olumlu. 1.2 lerle ilgili fazla tüketim şikayetleri var. Aracın tipini beğenmeyenler var. Varsa aklına gelen başka olumsuzluklar (acımasızca) yazarsan sevinirim. Küçük kusurlar mutlaka olacaktır. Ben onları "küçük ve etkili dokunuşlarla" hallederim... Aynaya yapacak bir şey yok. Küçültmek dışında. Görüntüyü ne derece etkiler bilemem ama gereksiz bir müdehale olur İlk başlarda sevmediğim bi konu vardı ama sonra takmadım. Ön camlar açıp kapanırken biraz sesli çalışıyordu. Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 (düzenlendi) Mesaj 2 sıra altta, Karadenizli usulü oldu hala gülüyorum kendime yahu 30 Kasım 2012 tarihinde Mehmet Artar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Aynanın neresinden ses geldiğini bulmak için "rüzgar tüneli" bile yaparım... Turkay abi aynaya gerekeni yapar bence Yorum bağlantısı
Guest Mehmet Artar 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 (düzenlendi) İlk başlarda sevmediğim bi konu vardı ama sonra takmadım. Ön camlar açıp kapanırken biraz sesli çalışıyordu. O zaman bu araba alınmaz,uzak durmalı derim ben Turkay hocam hayırlı olsun aracınız,bende 2 ay önce böyle heyecanlıydım seat altea xl parasını ödedim aracıda 3 güne teslim edecez sözünü aldıktan sonra.devamında vay gümrükte kaldı vay tır gelmedi vay sevkiyat ertelendi dediler bende paramı geri aldım ama o heyecanı tattım,Rabbim ağız tadıyla eskitmeyi nasip etsin 30 Kasım 2012 tarihinde Mehmet Artar tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Focusta tek çözemediğim konu, sol ön camın açılıp kapanırken çıkartığı gıcırtıydı. İyice azalmıştı ama tam kesilmemişti... Aynaya yapacak bir şey yok. Küçültmek dışında. Görüntüyü ne derece etkiler bilemem ama gereksiz bir müdehale olur İlk başlarda sevmediğim bi konu vardı ama sonra takmadım. Ön camlar açıp kapanırken biraz sesli çalışıyordu. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Ben daha önce sıfır araba almıştım ama yine de heyecan yaşanıyor. Benim araba geldi. Hatta beklediğimizden erken geldi. Belki bu akşam alırım diye şansımı denedim ama, plakalar çok geç geliyormuş. Trafik sigortası, kasko işleri falan yarına kalacağı için yarın alacağım bir aksilik olmazsa... Amin, herkes aracını kazasız belasız kullansın inşallah... O zaman bu araba alınmaz,uzak durmalı derim ben Turkay hocam hayırlı olsun aracınız,bende 2 ay önce böyle heyecanlıydım seat altea xl parasını ödedim aracıda 3 güne teslim edecez sözünü aldıktan sonra.devamında vay gümrükte kaldı vay tır gelmedi vay sevkiyat ertelendi dediler bende paramı geri aldım ama o heyecanı tattım,Rabbim ağız tadıyla eskitmeyi nasip etsin Teşekkür ederim... Hayırlı olsun Turkay hocam...iyi günlerde kazasız,belasız kullanın.... :nazar: Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Yarın sabah aracı teslim alırken nelere dikkat etmeliyim? Orjinal paspas, ilkyardım çantası, kullanım kılavuzları dışında neler olmalı araçta? Araç sıfır olmasına rağmen, boya ölçerle kontrol yapacağım. Lastik havalarını kontrol edeceğim. Özellikle plakaların vidalanmamasını, delinmemesini ısrarla söylemiştim. Sizin aklınıza gelen, dikkat etmem gereken başka bişeyler var mıdır? Teşekkürler... Hayırlı olsun Turkay Bey. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 bijon kapaklarının hepsi (kapaklıysa) tamam mı bakın. Benimki kilitli olanlarda kapak yoktu. Normalde olması gerekiyormuş ama alırken yok sanmıştım. Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Küçük çıngırağım (frene takarım) ve enam hazır zaten. Araca binerken besmelem de hazır. Onların hazır etmedikleri benim aklıma gelmeyen bişeyler olabilir mi? besmele Jantlar alaşım... Yedek lastik, bijon anahtarı, kriko yok... bijon kapaklarının hepsi (kapaklıysa) tamam mı bakın. Benimki kilitli olanlarda kapak yoktu. Normalde olması gerekiyormuş ama alırken yok sanmıştım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 Küçük çıngırağım (frene takarım) ve enam hazır zaten. Araca binerken besmelem de hazır. Onların hazır etmedikleri benim aklıma gelmeyen bişeyler olabilir mi? Jantlar alaşım... Yedek lastik, bijon anahtarı, kriko yok... Jant kapağı demedim. 1 Yorum bağlantısı
Turkay Enez 30 Kasım 2012 Yazar Paylaş 30 Kasım 2012 Ben yanlış anladım, bijon kapaklarına çok dikkat edeceğim. Teşekkürler... Jant kapağı demedim. Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 30 Kasım 2012 Paylaş 30 Kasım 2012 (düzenlendi) Evet unutmuşum ben. Yokuş kalkış desteğini. Ayrıca: 2 yerine 4 hava yastığı, iç sensörlü alarm, deri direksiyon vites el freni, soğutmalı kolçak ve aux girişi, iç krom kapı kolları var... Teşekkür ederim. Turkay hocam valla bu tür donanımlar, bence süslü donanımlardan daha önemli, en dik yokuşlarda bile, el freni çekmemek , aracın debriyajının yıpranmadığını bilmek gayet iyi oluyor .Esp zaten şu ana dek gördüğüm en iyi donanım.Aracı alırken ; nerden alacağınızı yazmadınız sanırım,.. seat skoda ortak bayiyse, işlerini gayet iyi,kontrollerini tam yapıyorlar... lastik havalarını, depo doldurmak için girdiğiniz benzincide yaparsınız zaten... arabanızda park sensörü yoksa , bu talep edilebilir bayiden... ben beleşe taktırmıştım. Bagaj havuzu almıştım bide Olumsuz eleştiri yapacağını düşündüğüm bi husus olacak Aynalar yüksek hızda rüzgar sesi yapacak büyük olduğundan ötürü. Şimdiden hayırlı olsun Leonda da aynalar büyüktü hafif bir ıslık yapıyordu ama, büyük ayna süper oluyor ya, kör nokta yok,görüş çok iyi , makasa da gider 30 Kasım 2012 tarihinde Uğraş Özyurt tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts