Rıdvan Ergün 12 Ocak 2014 Paylaş 12 Ocak 2014 (düzenlendi) Muhtemelen parasal alacağınızın miktarı sebebiyle dosyanın Danıştay tarafından değil, Bölge İdare Mahkemesi tarafından incelenmesi gerekiyordur. Bu yüzden Danıştay ben görevsizim demiştir. Şimdi dosyanız kararı veren mahkemeye geri gelecek ve mahkeme otomatikman dosyayı Bölge İdare Mahkemesine gönderecek. Yaklaşık bir ay içinde Bölge İdare Mahkemesi kararını verir. Siz bu arada zaman kaybetmeden benim yukarıdaki sayfalarda tavsiye ettiğim başvuruyu yapın. Bölge İdare kararı onarsa ve idare bu tarihe kadar ödemeyi yapmamış olursa hemen icra takibi yaparsınız. Eğer Bölge İdare dediğiniz gibi İDDK yönünde aleyhinize karar verirse hemen karar düzeltme isteyin. Karar düzeltme talebinin reddi kararının size tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde Anayasa Mahkemesi yolu var. 12 Ocak 2014 tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Mura 28 Ocak 2014 Yazar Paylaş 28 Ocak 2014 Muhtemelen parasal alacağınızın miktarı sebebiyle dosyanın Danıştay tarafından değil, Bölge İdare Mahkemesi tarafından incelenmesi gerekiyordur. Bu yüzden Danıştay ben görevsizim demiştir. Şimdi dosyanız kararı veren mahkemeye geri gelecek ve mahkeme otomatikman dosyayı Bölge İdare Mahkemesine gönderecek. Yaklaşık bir ay içinde Bölge İdare Mahkemesi kararını verir. Siz bu arada zaman kaybetmeden benim yukarıdaki sayfalarda tavsiye ettiğim başvuruyu yapın. Bölge İdare kararı onarsa ve idare bu tarihe kadar ödemeyi yapmamış olursa hemen icra takibi yaparsınız. Eğer Bölge İdare dediğiniz gibi İDDK yönünde aleyhinize karar verirse hemen karar düzeltme isteyin. Karar düzeltme talebinin reddi kararının size tebliğinden itibaren 30 gün içerisinde Anayasa Mahkemesi yolu var. Rıdvan Bey öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Durum düşündüğünüz gibi değil kısaca özetleyeyim. Öğretmenlik kariyer sistemiyle ilgili bir dava bir ara bakanlık öğretmenlik kariyer düzenlemesi yaptı bir kez sınav düzenledi bir daha da açmadı. ancak durum anayasa mahkemesine gitti Anayasa Mahkemesi bu sistemin bazı maddelerini iptal etti ve bakanlığa 2010 yılına kadar düzeltme yapmasını aksi halde açılacak davalara bakacağını belirtti ancak bakanlık bırakın 2010'u hala bir düzenleme yapmadığı gibi mevcut halde sınav dahi açmadı. Bu süreçte anayasa mahkemesinin iptal ettiği maddelerden dolayı master yapanların uzmanlık alma imkanı doğdu. Öncelikle ben sürece baktım birçok kişi dava açtı bulunduğu illerde bazı iller reddetti davalar danıştaya gitti bazı iller de kabul etti bu sefer bakanlık danıştaya gitti ama danıştay hep öğretmenler lehine ya kararı onadı yada tekrar görüşülmesi için idare mahkemesine geri gönderdi. Hatta benim başvurduğum idare mahkemesi benden önceki kararlarda olumsuz verirken bir davanın danıştaydan öğretmen lehine dönmesinden sonra benim davam olumlu sonuçlandı ama bakanlık temyiz etti. benim temyiz davam sonuçlanmadan bir idare mahkemesi sanırım danıştayın bozma kararına rağmen kararında diretti ve davanın İDDK'ya gitmesini sağladı İDDK öğretmen aleyhine karar verince bu sefer idare mahkemeleri çark etmeye başladı ve davaları olumsuz sonuçlandırmaya başladı. Hatta ben temyiz için savunmama bizzat danıştayın bir sürü emsal kararını sunmama rağmen cebime gelen Uyap smsiyle temyiz sonucunun:Görevsizlik olduğunu gördüm. Kurum değiştirdiğim ve eski çalıştığım yerin adresi kayıtlı olduğundan elime temyiz sonucu da ulaşmış değil... Rıdvan Bey kısaca durum bu. Anlamış değilim şu ana kadar Danıştay tamamen benimle aynı durumda olupta onanan bir sürü emsal karar var. Ben hakkımı sonuna kadar aramak istiyorum ama bu konuları iyi bilenler de pek yok ben şu ana kadar süreci hep internetten araştırdığım bilgi ve belgelerle götürdüm ama bundan sonrası için hiçbir bilgim yok... Sizce bu durum da ben ne yapabilirim? Mesajınızda (Siz bu arada zaman kaybetmeden benim yukarıdaki sayfalarda tavsiye ettiğim başvuruyu yapın.) tavsiye ettiğiniz başvuru nedir anlayamadım tam olarak neyi kastettiğinizi? Şu süreçte yapabileceğim bir şey var mı? Adresim farklı olduğundan mutlaka dava sonuçlarını beni bulup ulaştırmak zorundalar mı? Karar düzeltme veya itiraz için süre bana dava sonuçlarını teslim ettikten sonra mı başlar? Bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Recep Mura 14 Şubat 2014 Yazar Paylaş 14 Şubat 2014 (düzenlendi) Danıştay kararını bilmeden bir şey söylemek zor. Ne diyerek iade ettiğini bilmemiz gerek. Zafer Bey, geç de olsa bahsetttiğim davanın kararı elime ulaştı. Halbulki 04 Şubat 2014 de eve gelmişler bizi bulamamışlar haber kağıdını benim göremeyeceğim bir yere koymuşlar tesadüfen gördüm sanırım itiraz için son günüm pazartesi sizden düşüncelerinizi bekliyorum nasıl hareket etmeliyim. "Açıklanan nedenlerle, davalı idarenin temyiz istenen kabulüyle,..........sayılı kararın, 2577 sayılı idari yargılama usulü kanunu'nun 49.Maddesinin 1/b fıkrası uyarınca bozulmasına, aynı maddenin 3622 sayılı kanunla değişik 3. fıkrası gereğince ve yukarıda belirtilen hususlar da gözetilerek yeniden bir karar verilmek üzere dosyanın adı geçen Mahkemeye gönderilmesine, tebliğ tarihini izleyen onbeş gün içinde Danıştay'a kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere, 25/11/2013 tarihinde oybirliğiyle karar verildi. Birde ben Cevap vermiştim ama Cevabın özeti: kısmında Cevap Verilmemiştir ibaresi var. Karar düzeltme nasıl yapılıyor standart bir şablonu var mı acaba nasıl bir karar düzeltme hazırlamam gerekiyor... 14 Şubat 2014 tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 15 Şubat 2014 Paylaş 15 Şubat 2014 Recep bey uzaktan ancak bu kadar oluyor maalesef. Siz bir avukata danışın en iyisi. Dosyaları dilekçeleri cevapları inceleyerek yapılacak bir şey var mı baksınlar. Yorum bağlantısı
Recep Mura 16 Şubat 2014 Yazar Paylaş 16 Şubat 2014 Recep bey uzaktan ancak bu kadar oluyor maalesef. Siz bir avukata danışın en iyisi. Dosyaları dilekçeleri cevapları inceleyerek yapılacak bir şey var mı baksın Haklısınız Zafer Bey, ama o kadar vaktim az ki dediğim gibi 04.02.2014 de eve gelip bulamamışlar haber kağıdını göremeyeceğim bir yere koymuşlar ben eski okuluma gelir oradan yönlendirirler diye bekliyordum 13.02.2014 akşamı tesadüfen gördüm. itiraz için 15 günlük sürem varmış ertesi gün muhtardan aldım hangi tarih geçerli diye sorunca 04.02.2014 dediler. Ama ben bu tarihte bunu almadım dedim o bize geldiği tarih almış kabul ediliyorsunuz dediler ya görmeseydim orada dedim daire kapısına koysalar neyse...o nedenle Salı günü son gün vakit de yok artık olduğu kadar bir dilekçe ile başvuracağım...yine de sizlere çok teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Recep Mura 22 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2015 (düzenlendi) Arkadaşlar bahse konu davada İdare Mahkemesinde davayı kazanmıştım benimle aynı durumda olan birçok kişinin de davaları Danıştay tarafından onanarak kesinleşti. Ancak ne olduysa Danıstay Üst kurulundan olumsuz bir karar çıkınca onca emsale rağmen danıştay benim olumlu kararımı bozdu. Ve maalesef daha önce benim davamı olumlu şekilde sonuçlandıran İdare Mahkemesi Kararı bozarak olumsuz karar verdi ve sonuç kısmında 30 gün içinde Danıştaya temyiz yolu açık olmak üzere yazıyor. Halbuki dava karşı taraf tarafından danıştaya temyiz edilmişti. Ben Anayasa Mahkemesine gitmeyi umuyordum. Acaba bu şartlarda Anayasa Mahkemesine başvuramaz mıyım? Kısaca hukuki süreç şu şekilde: İdare Mahkemesine başvurdum ve kazandım Meb Kararı temyiz etti Danıştay İdare Mahkemesi Kararını bozdu Ben Karar Düzeltme başvurusunda bulundum Karar düzeltme reddedildi İdare Mahkemesi Kararı bozarak olumsuz karar verdi....Elimde bir sürü onanmış emsal kararlar var...Ama bu hukuk sistemini gerçekten anlamış değilim. Dün A diyenler bugün sanki daha önce böyle karar vermemişler gibi rahatlıkla B diyebiliyorlar hiçbir şey değişmemişken...Acaba bu durumda nasıl hareket etmeliyim... 22 Mayıs 2015 tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts