Zafer Ayvacı 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Bankayı arayıp görüşün, kararı uygulayıp uygulamayacaklarını sorun, verecekleri cevaba göre hareket edersiniz. Ödeme yapmayacaklarını söylerlerse telefonu kapatıp icra müdürlüğüne gidip takip açın. Tanıdık avukat varsa, verin vekaletnameyi sizin yerinize takip etsin işlemleri. Yorum bağlantısı
Recep Mura 1 Aralık 2012 Yazar Paylaş 1 Aralık 2012 15 günlük süreden önce mi görüşeyim yoksa sonra mı? İcaraya gitmek için bir süre var mı? karardan 15 gün veya 30 gün içinde vb gibi...Avukat tanıdığım yok herhangi bir avukata gitsem bunun için ücret alırlar mı alırlarsa bir anlamı kalmaz ki alacağımdan belki daha fazlasını avukata vermem gerekebilir avukatsız icraya başvurabilir miyim? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 1- İcraya gitmek için süre yok. Karar elinize gelince gidebilirsiniz. 2- Her hangi bir avukata gidebilirsiniz. Ücret isteyip istemeyeceği sizin anlaşmanıza kalmış. 3- Avukat olmadan da pek tabi icraya başvurabilirsiniz. İnternetten icra takip formu diye aratın, tek sayfalık basit bir form, doldurup, kimlik fotokopiniz ve 7 TL'lik posta puluyla icraya gidin. Yer yer değişiklik gösterse de maksimum 24,45 TL, minimum 21,15 TL harç ödeyerek veya harçsız takibinizi açarsınız. Paranızı alırken yaptığınız masraflar da alacağınıza dahil edilir. Yorum bağlantısı
Recep Mura 1 Aralık 2012 Yazar Paylaş 1 Aralık 2012 Teşekkür ederim o zaman ben 15 gün sonra bankayla irtibata geçeyim...Olmazsa da icraya gideyim tabii mahkemeye gitmemişlerse... Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Bankayı arayıp görüşün, kararı uygulayıp uygulamayacaklarını sorun, verecekleri cevaba göre hareket edersiniz. Ödeme yapmayacaklarını söylerlerse telefonu kapatıp icra müdürlüğüne gidip takip açın. Tanıdık avukat varsa, verin vekaletnameyi sizin yerinize takip etsin işlemleri. İdari yargı kararlarını icra takibine koymadan önce idareye başvurup 30 gün yerine getirilmesini bekleme mecburiyeti var. Yorum bağlantısı
Recep Mura 1 Aralık 2012 Yazar Paylaş 1 Aralık 2012 İdari yargı kararlarını icra takibine koymadan önce idareye başvurup 30 gün yerine getirilmesini bekleme mecburiyeti var. Rıdvan Bey, buradaki icaraya gideceğimiz durum idareye açtığım davayla ilgili değil Tüketici Hakem Heyetine yaptığım başvuruyla ilgili...Sanırım onda böyle bir bekleme zorunluluğu yoktur... THH kararı değil mi bu? Evet evet onla ilgili sanırım Rıdvan Bey idareye açtığım davayla ilgili olduğunu düşündü... Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Rıdvan Bey, buradaki icaraya gideceğimiz durum idareye açtığım davayla ilgili değil Tüketici Hakem Heyetine yaptığım başvuruyla ilgili...Sanırım onda böyle bir bekleme zorunluluğu yoktur... Evet evet onla ilgili sanırım Rıdvan Bey idareye açtığım davayla ilgili olduğunu düşündü... Evet haklısınız. Sizin de hukuki sorununuz ne kadar çokmuş Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 1 Aralık 2012 Paylaş 1 Aralık 2012 Ben çalıştığım kuruma banka promosyonu ile ilgili dava açmıştım, dava yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Kazandım, karardan sonra gerekçeli kararın elime ulaşması 2 aydan fazla zaman aldı, ivedi bir durum yoksa gerekçeli karar gecikebiliyor. Yorum bağlantısı
Recep Mura 2 Aralık 2012 Yazar Paylaş 2 Aralık 2012 Evet haklısınız. Sizin de hukuki sorununuz ne kadar çokmuş Evet haklısınız hak hukuk konusunda biraz fazla duyarlıyım, bana ve çevremdekilere haksızlık yapıldığını gördüğümde sonuç alayım almayayım mutlaka elimden geldiğince ilgili yerlere usulüne uygun tepki vermeye hakkımı aramaya çalışıyorum...Öğrenciykende bana Hakim Bey diye takılırlardı ama nasip olmadı demek ki içimde bir uhde kalmış)) Bu iki başvuru ve dava yakın zamanlarda açılmıştı sonuçlarda birbirine yakın olunca karıştı kusuruma bakmayın... Ben çalıştığım kuruma banka promosyonu ile ilgili dava açmıştım, dava yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Kazandım, karardan sonra gerekçeli kararın elime ulaşması 2 aydan fazla zaman aldı, ivedi bir durum yoksa gerekçeli karar gecikebiliyor. Anladım, sonuç olumlu olsun da bekleriz sıkıntı yok 7.5 ay bekledik yine bekleriz... Yorum bağlantısı
Recep Mura 25 Aralık 2012 Yazar Paylaş 25 Aralık 2012 Arkadaşlar bende nihayet Nisan ayından beri beklediğim hayırlı haberin belgesini bugün aldım sonuç kısmı şu şekilde: (Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, işlem nedeniyle yoksun kalınan mali hakların davalı idareye başvuru tarihi itibariyle ve aynı tarih itibariyle işletilecek yasal faiziyle birlikte hesaplanarak davalı idarece davacıya ödenmesine, aşağıda ayrıntısı gösterilen 90,30 TL yargılama giderinin davalı idareden alınarak davacıyla verilmesine, posta avansından artan tutarın kararın kesinleşmesinden sonra davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde Danıştay'a temyiz yolu açık olmak üzere 15/11/2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.) Şükürler olsun İdare kabul etti sıra geldi bakanlığın kabul etmesine inş. ısrar etmez olmazsa bizde Danıştay sonucunu bekleyeceğiz...Bu arada cebime dava ile ilgili ilk bilgi sms'i geldiğinde beni konuyla ilgili aydınlatmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Recep Mura 25 Aralık 2012 Yazar Paylaş 25 Aralık 2012 geçmiş olsun Teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 (düzenlendi) Şimdi siz o kararı da ekleyerek idareye ödemeyi yapması için yazılı başvuruda bulunun. Başvurunuzun evrak kayıt numarasını alın. Temyiz sonucunu beklemek zorunda değilsiniz. 27 Aralık 2012 tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Mura 27 Aralık 2012 Yazar Paylaş 27 Aralık 2012 Şimdi siz o kararı da ekleyerek idareye ödemeyi yapması için yazılı başvuruda bulunun. Başvurunuzun evrak kayıt numarasını alın. Temyiz sonucunu beklemek zorunda değilsiniz. Biraz beklemeyi düşünüyorum eğer idare kendiliğinden herhangi bir işlem yapmazsa o zaman başvurayım diyorum hak kaybına uğramam herhalde değil mi? Yani dava kazanıldıktan sonra şu üsre içinde başvuru yapılması lazım aksi halde zamanaşımı olur gibi bir durum söz konusu mudur? Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 İlamların zamnaşımı süresi 10 senedir. 10 sene geçmedikten sonra hak kaybına uğramazsınız. Yorum bağlantısı
Recep Mura 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 Teşekkür ederim en azından İdarenin temyize gitme süresi olan 1 ayı bekleyeyim diyorum 1 ay sonunda herhangi bir gelişme olmazsa dilekçe ile başvurayım diyorum...Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 (düzenlendi) Teşekkür ederim en azından İdarenin temyize gitme süresi olan 1 ayı bekleyeyim diyorum 1 ay sonunda herhangi bir gelişme olmazsa dilekçe ile başvurayım diyorum...Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim... Ayrıca dilekçe ile başvurmanıza ve temyiz için beklemenize gerek yok, mahkeme kararın bir örneğini zaten davalı idareye gönderecek. Davalı İdare de İYUK'un 28. maddesi(Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez....Mahkeme kararlarının otuz gün içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili, idare aleyhine dava açabileceği gibi, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açılabilir.) gereği kararın idareye tebliğinden itibaren 30 gün içinde mahkeme kararını uygulamak zorunda. 28 Aralık 2012 tarihinde R.Bahadır Irmak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Mura 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 Ayrıca dilekçe ile başvurmanıza ve temyiz için beklemenize gerek yok, mahkeme kararın bir örneğini zaten davalı idareye gönderecek. Davalı İdare de İYUK'un 28. maddesi(Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez....Mahkeme kararlarının otuz gün içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili, idare aleyhine dava açabileceği gibi, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açılabilir.) gereği kararın idareye tebliğinden itibaren 30 gün içinde mahkeme kararını uygulamak zorunda. İnş. dediğiniz gibidir benzer durumda olan bir arkadaş 2 ayı aşkın süredir herhangi bir işlem yapılmadığını söylüyor bana henüz tebliğ edileli ki idareyede hemen hemen aynı zamanda teslim edilmiştir 4 gün oldu bir aylık süreyi bekleyeceğim olmazsa dediğiniz gibi hareket etmek lazım...Ancak herhalde 1 ay içinde işlem yapması temyiz etmeyeceği anlamına gelmez sanırım... Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 İnş. dediğiniz gibidir benzer durumda olan bir arkadaş 2 ayı aşkın süredir herhangi bir işlem yapılmadığını söylüyor bana henüz tebliğ edileli ki idareyede hemen hemen aynı zamanda teslim edilmiştir 4 gün oldu bir aylık süreyi bekleyeceğim olmazsa dediğiniz gibi hareket etmek lazım...Ancak herhalde 1 ay içinde işlem yapması temyiz etmeyeceği anlamına gelmez sanırım... İdare, hukuki olarak tamamen haksız da olsa tüm kanun yollarını kullanmak zorundadır, yani kesinlikle temyize gidecektir. Benim İdare Mahkemesinde kazandığım davayla ilgili olarak, kurum Danıştaya temziye gitti, Danıştay benim aleyhime yürütmenin durdurulması kararı verdi şu an. Temyiz incelemesi sonucunda ilk derece mahkemesinin kararı bozulursa, dosya yeniden kararı veren idare mahkemesine gönderilir, mahkeme bu durumda bozmaya uymayıp eski kararında ısrar ederse, bu defa da ilgili kişi bu kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunda temyiz eder ve nihai kararı bu kurul verir. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 Teşekkür ederim en azından İdarenin temyize gitme süresi olan 1 ayı bekleyeyim diyorum 1 ay sonunda herhangi bir gelişme olmazsa dilekçe ile başvurayım diyorum...Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim... Ayrıca dilekçe ile başvurmanıza ve temyiz için beklemenize gerek yok, mahkeme kararın bir örneğini zaten davalı idareye gönderecek. Davalı İdare de İYUK'un 28. maddesi(Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez....Mahkeme kararlarının otuz gün içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili, idare aleyhine dava açabileceği gibi, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açılabilir.) gereği kararın idareye tebliğinden itibaren 30 gün içinde mahkeme kararını uygulamak zorunda. İdare karar ımutlaka temyiz eder. Onların iç yönetmelik ve talimatları hukuki başvuru yollarının tamamen tüketilmesini emreder çünkü. Fakat kararın temyiz edilmiş olması, uygulanmasını durdurmaz. Bahadır Bey sizin söylediğiniz iptal kararları bakımından geçerli. Burada alacak da söz konusu. Ödeme talebiyle başvuru yapılmasında fayda/gereklilik var. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 28 Aralık 2012 Paylaş 28 Aralık 2012 İdare karar ımutlaka temyiz eder. Onların iç yönetmelik ve talimatları hukuki başvuru yollarının tamamen tüketilmesini emreder çünkü. Fakat kararın temyiz edilmiş olması, uygulanmasını durdurmaz. Bahadır Bey sizin söylediğiniz iptal kararları bakımından geçerli. Burada alacak da söz konusu. Ödeme talebiyle başvuru yapılmasında fayda/gereklilik var. Tabiki başvuru yapılabilir ama yapılmaması da idarenin alacakla ilgili ödeme yapmayacağı anlamına gelmez. İdare İYUK'ta öngörülen 30 günlük süreye genelde uymaz...İdare mahkemesi muhtemelen kararında "dava konusu işlemin iptaline ve ..... TL miktarın işleyecek yasal faiziyle birlikte hesaplanarak davacıya ödenmesine" şeklinde karar vermiştir. Benim açtığım dava da hem iptal hem alacak içeriyordu.. Kurum olarak da bizim davalı konumda olduğumuz davalarda mahkeme işlemin iptali ve ödemeye ilişkin bir karar verdiğinde biz davacının talebini beklemeden mahkeme kararını uyguluyoruz. Kurumdan kuruma değişebilir belki bu durum. İdarenin temyize gitmesiyle ilgili ise, İdare bütün hukuki yolları tüketmediği zaman, tüm kanun yolları kullanılmadığı için ilgili personelin sorumluluğu doğar; ya da bariz ve açık bir şekilde İdare açısından hukuka aykırı bir işlem tesis edilmişse ve kanun yollarına başvurmak idare açısından gereksiz yere külfet yaratacaksa üst makamın onayıyla olağan ve olağanüstü kanun yollarına gidilmesinden vazgeçilir. Yorum bağlantısı
Recep Mura 28 Aralık 2012 Yazar Paylaş 28 Aralık 2012 Tabiki başvuru yapılabilir ama yapılmaması da idarenin alacakla ilgili ödeme yapmayacağı anlamına gelmez. İdare İYUK'ta öngörülen 30 günlük süreye genelde uymaz...İdare mahkemesi muhtemelen kararında "dava konusu işlemin iptaline ve ..... TL miktarın işleyecek yasal faiziyle birlikte hesaplanarak davacıya ödenmesine" şeklinde karar vermiştir. Benim açtığım dava da hem iptal hem alacak içeriyordu.. Kurum olarak da bizim davalı konumda olduğumuz davalarda mahkeme işlemin iptali ve ödemeye ilişkin bir karar verdiğinde biz davacının talebini beklemeden mahkeme kararını uyguluyoruz. Kurumdan kuruma değişebilir belki bu durum. İdarenin temyize gitmesiyle ilgili ise, İdare bütün hukuki yolları tüketmediği zaman, tüm kanun yolları kullanılmadığı için ilgili personelin sorumluluğu doğar; ya da bariz ve açık bir şekilde İdare açısından hukuka aykırı bir işlem tesis edilmişse ve kanun yollarına başvurmak idare açısından gereksiz yere külfet yaratacaksa üst makamın onayıyla olağan ve olağanüstü kanun yollarına gidilmesinden vazgeçilir. İdare mehkemesi dediğiniz gibi karar verdi: (Açıklanan nedenlerle, dava konusu işlemin iptaline, işlem nedeniyle yoksun kalınan mali hakların davalı idareye başvuru tarihi itibariyle ve aynı tarih itibariyle işletilecek yasal faiziyle birlikte hesaplanarak davalı idarece davacıya ödenmesine, aşağıda ayrıntısı gösterilen 90,30 TL yargılama giderinin davalı idareden alınarak davacıyla verilmesine, posta avansından artan tutarın kararın kesinleşmesinden sonra davacıya iadesine, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde Danıştay'a temyiz yolu açık olmak üzere 15/11/2012 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.) 5-6 yıl önce bir yolluk davam vardı ben o sırada askerlik görevindeydim dava açtığımı bile unutmuştum kazanmışım beni aylar sonra arayıp ödemeyi yapmışlardı ama bu sefer nasıl işleyecek bilemiyorum hukuki işlemlerde çok çeşitli ve sürekli değişiklikler olabiliyor inş.uğraştırmadan işlemi uygularlar...Gerçi Danıştay şu ana kadar aynı dava ile ilgili idarenin olumlu kararlarını onadı idaredenin red verdiklerini de bozdu ve olumluya çevirttirdi bir anlamda elimde örnekler var ama ben sürecin daha da uzamasını istemiyorum... Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar malum bakanlığa idare mahkemesinde açtığım davayı kazanmıştım ben bana haklarımın verilmesini beklerken maalesef bugün bakanlığın davayı danıştayda temyiz ettiğinin belgeleri geldi. Benzer durumdaki bir iki arkadaş bir dilekçe vb. vermeden bakanlık haklarımızı verdi dediğinden bende en azından1 aylık temyiz sürecini bekleyeyim olmadı dilekçe ile başvurayım dedim ancak 1 aylık sürenin dolmasına 1 hafta kala bakanlığın davayı temyiz ettiğini öğrenmiş oldum...Şimdi bu konuları iyi bilen arkadaşlara bir kaç sorum olacak: 1-Bakanlık davayı temyiz ettiği için idare mahkeme kararını uygulamak zorunda değil mi? 2-Danıştayda davalar nasıl görülüyor benim buna savunma hazırlayıp mahkemeye vermem gerekli mi gerekliyse süre nedir? 3-Danıştay'da davalar genelde ne kadar sürer? 4-Benzer durumda olan bazı arkadaşlar haklarını hemen aldıklarını ve temyiz edilmediğini söylüyorlar bunlar rastgele mi kura ile mi seçiliyor yoksa avukatım ve sendikam olmadığından mı beni garip görüp temyiz ettiler? Acilen bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim... 21 Ocak 2013 tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 temiyiz sürecinde sizin bir belge sunmanız gerekmiyor diye biliyorum. dava dosyası üzerinden kararın onayı yada reddi gerçekleşir. temyize gidildiği için bir ödeme olacağını da sanmam. ama temyizden sonra eğer siz haklı olursanız faizini alırsınız büyük ihtimal Yorum bağlantısı
Recommended Posts