Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 (düzenlendi) temiyiz sürecinde sizin bir belge sunmanız gerekmiyor diye biliyorum. dava dosyası üzerinden kararın onayı yada reddi gerçekleşir. temyize gidildiği için bir ödeme olacağını da sanmam. ama temyizden sonra eğer siz haklı olursanız faizini alırsınız büyük ihtimal Teşekkür ederim anlamadığım benzer durumdaki arkadaşların bir kısmının ki temyiz edilememiş bir kısmına idare kararı uygulanmış benimki de temyiz edilmiş aynı durumda herkese aynı davranılması gerekmez mi? , Bana bu belgeler yalnızca Mebin davamı temyiz ettiğini belirtmek için mi gönderilmiş o zaman...zaten 1 yıldır bekliyorum 1 yıl daha mı bekleyeceğim tabii sonunda kazanırsak gerçi elimde olumlu kararlar var ama hatta idarede kaybedip danıştayda kazananlarda var ama burası Türkiye dün dündür bugün bugündür denirse hiç şaşırmam... 21 Ocak 2013 tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 Yok mu bu konuda hukuki bilgisi olan... Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 Arkadaşlar malum bakanlığa idare mahkemesinde açtığım davayı kazanmıştım ben bana haklarımın verilmesini beklerken maalesef bugün bakanlığın davayı danıştayda temyiz ettiğinin belgeleri geldi. Benzer durumdaki bir iki arkadaş bir dilekçe vb. vermeden bakanlık haklarımızı verdi dediğinden bende en azından1 aylık temyiz sürecini bekleyeyim olmadı dilekçe ile başvurayım dedim ancak 1 aylık sürenin dolmasına 1 hafta kala bakanlığın davayı temyiz ettiğini öğrenmiş oldum...Şimdi bu konuları iyi bilen arkadaşlara bir kaç sorum olacak: 1-Bakanlık davayı temyiz ettiği için idare mahkeme kararını uygulamak zorunda değil mi? 2-Danıştayda davalar nasıl görülüyor benim buna savunma hazırlayıp mahkemeye vermem gerekli mi gerekliyse süre nedir? 3-Danıştay'da davalar genelde ne kadar sürer? 4-Benzer durumda olan bazı arkadaşlar haklarını hemen aldıklarını ve temyiz edilmediğini söylüyorlar bunlar rastgele mi kura ile mi seçiliyor yoksa avukatım ve sendikam olmadığından mı beni garip görüp temyiz ettiler? Acilen bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim... Yok mu bu konuda kesin bilgisi olan özellikel danıştayda açılan temyizlere cevap verip vermemiz gerektiğini... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 Recep hocam, benim bilgim yok. Olan olursa gördüğünde yazacaktır zaten Avukat üyelerimiz var gördüğünde bilgileri varsa yazarlar. Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 Recep hocam, benim bilgim yok. Olan olursa gördüğünde yazacaktır zaten Avukat üyelerimiz var gördüğünde bilgileri varsa yazarlar. Teşekkür ederim inş. yazarlar... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 Ancak ilgilendiğiniz kısım sadece temyize cevap kısmıysa, size de temyiz dilekçesi ulaştıysa, benim önerim bir cevap dilekçesi yazın. Hakkınız var veya yok, vermeniz gerekiyorsa da gerekmiyorsa da yazın. En fazla bir kaç saatinizi alır. İnternette 30 günlük bir süreden bahsediliyor. Temyize cevap için. Demek ki böyle bir usül var. Yazın bir cevap dilekçesi, temyiz dilekçesinin size tebliğinden itibaren 30 gün içinde teslim edin. Zararınız olmaz, olursa yararınıza olur. Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 Ancak ilgilendiğiniz kısım sadece temyize cevap kısmıysa, size de temyiz dilekçesi ulaştıysa, benim önerim bir cevap dilekçesi yazın. Hakkınız var veya yok, vermeniz gerekiyorsa da gerekmiyorsa da yazın. En fazla bir kaç saatinizi alır. İnternette 30 günlük bir süreden bahsediliyor. Temyize cevap için. Demek ki böyle bir usül var. Yazın bir cevap dilekçesi, temyiz dilekçesinin size tebliğinden itibaren 30 gün içinde teslim edin. Zararınız olmaz, olursa yararınıza olur. Teşekkür ederim Danıştay'da davaların nasıl görüldüğü konusunda bir bilgim olmadığından bilgi edinmeye çalışıyorum ama yeterli bilgiye ulaşamadım bana gelen Bakanlığın Danıştaya Temyiz dilekçesi acaba ben cevabı neye göre hazırlamalıyım ve nereye teslim etmem gerekiyor bu noktaları henüz aydınlatamadım yine de sağolun...Eğer bilen bir arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 Danıştay'da nasıl görüldüğüyle sizin bir işiniz yok ki hocam. Bırakın nasıl görürlerse görsünler Siz cevap dilekçenizi yazıp mahkemeye gideceksiniz. Mahkeme henüz dosyayı göndermemiş olabilir. Göndermemişse dosyanıza koyar, danıştaya öyle gönderir. Dosya gitmişse de posta ile dosyanıza eklenmesi için dilekçenizi ayrıca danıştaya gönderir. Siz cevabınızı yazın, sonucu bekleyin, yapacak pek bir şey yok. Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 (düzenlendi) Danıştay'da nasıl görüldüğüyle sizin bir işiniz yok ki hocam. Bırakın nasıl görürlerse görsünler Siz cevap dilekçenizi yazıp mahkemeye gideceksiniz. Mahkeme henüz dosyayı göndermemiş olabilir. Göndermemişse dosyanıza koyar, danıştaya öyle gönderir. Dosya gitmişse de posta ile dosyanıza eklenmesi için dilekçenizi ayrıca danıştaya gönderir. Siz cevabınızı yazın, sonucu bekleyin, yapacak pek bir şey yok. Teşekkür ederim yanlış ifade ettim Zafer Bey İdare Mahkemesinin az çok işleyişini öğrendim ama Danıştayda davalar evrak üzerinden mi duruşmalı mı; savunma yapılıyor mu yoksa yapılmıyor mu gibi bilgilerden yoksunum nasıl hareket etmem noktasında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum dediğiniz gibi güzel bir cevap ve olabildiğince danıştay emsal kararlarını ekleyip teslim edip sonuçlanmasını beklemek gerekecek aslında kurum idare mahkeme kararını uygulamak zorunda diyorlar ama bu şartlarda sonucu bekletecek gibi galiba... 21 Ocak 2013 tarihinde Recep Mura tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 Yok mu bu konuda kesin bilgisi olan özellikel danıştayda açılan temyizlere cevap verip vermemiz gerektiğini... Recep Bey, Bakanlığın idare Mahkemesi kararını Danıştayda temyiz edeceğini yazmıştık, temyiz etmiş. Süreç şu şekilde, Davalı İdare(Bakanlık) idare mahkemesi kararını temyiz etmiş olsa bile, daha önce de yazdığım gibi mahkeme kararını normalde İYUK gereği 30 gün içerisinde yerine getirmek zorundadır, uygulamada pek yoktur ama mahkeme kararını yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında ayrıca tazminat davası açma hakkınız var. Danıştayın temyiz üzerinde baktığı davalarda duruşma olmaz, temyiz dilekçesinin size ulaştığı tarihten itibaren evrakta ayrıca bir süre belirtilmemişse 30 gün içinde Danıştaya davalı idarenin temyiz gerekçelerini çürütmek adına savunma dilekçesi verebilirsiniz, en azından kanunda temyiz gerekçeleri bellidir bunların oluşmadığını yazabilirsiniz. Bu dilekçeyi doğrudan Danıştaya vermeyeceksiniz, ilk derece mahkemesi olarak davanıza bakan İdare Mahkemesine vereceksiniz onlar danıştaya gönderecek.. Yani örnek olarak şu şekilde " DANIŞTAY 6'NCI DAİRE BAŞKANLIĞINA SUNULMAK ÜZERE ANKARA 3'ÜNCÜ İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA" olacaktır..Siz İdare mahkemesine dilekçenizi teslim ettikten sonra onlar danıştaya gönderecek. Danıştayda süreç uzun sürebilir, temyiz için savunma yapmazsınız ki zorunda değilsiniz Danıştay dosya üzerinden inceleyerek karar verir..Bu arada davalı idareye başvurarak idare mahkemesi kararının yerine getirilmesini isteyin.. Danıştay, dava konusuna göre kendisi nihai karar verebilir, kararı bozarak ilk derece mahkemesine yeniden karar vermek için gönderebilir, ya da kararı onar. Danıştay kararı sizin aleyhinize çıkarsa Danıştay İDari Dava DAireleri Kuruluna karar düzeltme yoluna gidebilirsiniz. 2 Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 Recep Bey, Bakanlığın idare Mahkemesi kararını Danıştayda temyiz edeceğini yazmıştık, temyiz etmiş. Süreç şu şekilde, Davalı İdare(Bakanlık) idare mahkemesi kararını temyiz etmiş olsa bile, daha önce de yazdığım gibi mahkeme kararını normalde İYUK gereği 30 gün içerisinde yerine getirmek zorundadır, uygulamada pek yoktur ama mahkeme kararını yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında ayrıca tazminat davası açma hakkınız var. Danıştayın temyiz üzerinde baktığı davalarda duruşma olmaz, temyiz dilekçesinin size ulaştığı tarihten itibaren evrakta ayrıca bir süre belirtilmemişse 30 gün içinde Danıştaya davalı idarenin temyiz gerekçelerini çürütmek adına savunma dilekçesi verebilirsiniz, en azından kanunda temyiz gerekçeleri bellidir bunların oluşmadığını yazabilirsiniz. Bu dilekçeyi doğrudan Danıştaya vermeyeceksiniz, ilk derece mahkemesi olarak davanıza bakan İdare Mahkemesine vereceksiniz onlar danıştaya gönderecek.. Yani örnek olarak şu şekilde " DANIŞTAY 6'NCI DAİRE BAŞKANLIĞINA SUNULMAK ÜZERE ANKARA 3'ÜNCÜ İDARE MAHKEMESİ BAŞKANLIĞINA" olacaktır..Siz İdare mahkemesine dilekçenizi teslim ettikten sonra onlar danıştaya gönderecek. Danıştayda süreç uzun sürebilir, temyiz için savunma yapmazsınız ki zorunda değilsiniz Danıştay dosya üzerinden inceleyerek karar verir..Bu arada davalı idareye başvurarak idare mahkemesi kararının yerine getirilmesini isteyin.. Danıştay, dava konusuna göre kendisi nihai karar verebilir, kararı bozarak ilk derece mahkemesine yeniden karar vermek için gönderebilir, ya da kararı onar. Danıştay kararı sizin aleyhinize çıkarsa Danıştay İDari Dava DAireleri Kuruluna karar düzeltme yoluna gidebilirsiniz. Çok teşekkür ederim Bahadır Bey çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz dava dilekçeme en son Danıştay kararlarını eklemiştim şuan temyize yazacağım cevap hemen hemen aynı olacak emsaller de aynı olacak vermesem daha mı mantıklı olur eski dava dilekçeleri üzerinden bakılacağı için veya vermek daha mı mantıklı olur cevap vermeyince herhalde karşı tarafın iddialarını kabul ettiğim anlamına gelmez...Birde özlük bilgilerimde dava konusu işlem için değişiklik yapılmış bu da sanırım kurumun dava sonucunu uygulayacağına işaret tabii daha bunun uygulamasını da yapmalı... Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 21 Ocak 2013 Paylaş 21 Ocak 2013 Çok teşekkür ederim Bahadır Bey çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz dava dilekçeme en son Danıştay kararlarını eklemiştim şuan temyize yazacağım cevap hemen hemen aynı olacak emsaller de aynı olacak vermesem daha mı mantıklı olur eski dava dilekçeleri üzerinden bakılacağı için veya vermek daha mı mantıklı olur cevap vermeyince herhalde karşı tarafın iddialarını kabul ettiğim anlamına gelmez...Birde özlük bilgilerimde dava konusu işlem için değişiklik yapılmış bu da sanırım kurumun dava sonucunu uygulayacağına işaret tabii daha bunun uygulamasını da yapmalı... Dediğim gibi normalde davalı İdare, mahkeme kararını re'sen uygulamak zorunda ama yerine getirmediyse başvuruda bulunun kararın uygulaması için.. Danıştaya temyiz için dilekçe hazırladıysanız verin bi kaybınız olmaz. Yorum bağlantısı
Recep Mura 21 Ocak 2013 Yazar Paylaş 21 Ocak 2013 Dediğim gibi normalde davalı İdare, mahkeme kararını re'sen uygulamak zorunda ama yerine getirmediyse başvuruda bulunun kararın uygulaması için.. Danıştaya temyiz için dilekçe hazırladıysanız verin bi kaybınız olmaz. Henüz hazırlamadım ama hazırlayacağım muhtemelen dava dilekçesiyle aynı olacak sanırım vermem daha mantıklı olabilir inş. en kısa sürede hazırlayıp veririm verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim... Yorum bağlantısı
Recep Mura 30 Aralık 2013 Yazar Paylaş 30 Aralık 2013 Arkadaşlar bu konuda bahsettiğim davam en son bakanlık tarafından temyiz edilmişti. Normalde şu ana kadar hep olumlu kararlar veren Danıştay son zamanlarda Danıştayın bir üst kurulu olan DİDDK tarafından olumsuz verilen karar sonucunda çark etmeye başladı. Ben Temyize cevap hazırlamıştım ve oraya şu ana kadar danıştayın verdiği olumlu emsal kararları da eklemiştim. Benim davam İdare Mahkemesi tarafından olumlu sonuçlandı ama Bakanlık temyiz etti bugün uyaptan sms geldi. Karar sonucu olarak danıştay:görevsizlik kararı vermiş bu ne anlama geliyor şimdi İdare mahkemesi davayı yeniden mi görecek yoksa bu şekilde onanacak mı? Benim yapmam gereken bir şey varmı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Avukatım yok davaları kendim takip etmeye çalışıyorum ama şu noktadan sonrası için hiçbir bilgim yok... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Aralık 2013 Paylaş 30 Aralık 2013 Benim konu alanıma girmiyor demekti sanki Başka bir üst mahkenin konusu, ama davayı sanki o zaman onlar ilgili mahkemeye yolluyorlardı diye aklımda kalmış Yorum bağlantısı
Recep Mura 31 Aralık 2013 Yazar Paylaş 31 Aralık 2013 Benim konu alanıma girmiyor demekti sanki Başka bir üst mahkenin konusu, ama davayı sanki o zaman onlar ilgili mahkemeye yolluyorlardı diye aklımda kalmış Benim anlamadığım davam idare mahkemesinde görüldü orada davayı kazandım bakanlık temyiz etti normalde şu ana kadar danıştay hep kararları onadı hatta idarede kaybedenlerinkini bozdu. ama şimdi çark etti. ki temyize verdiğim cevapta onca emsal karar sundum kendi imzaları bulunan bu nasıl hukuk anlamadım. Şimdi süreç nasıl işleyecek ben gerekirse anayasa mahkemesine başvurmayı düşünüyorum tabii başvuru hakkım varsa...Ama hukuki süreci bilmiyorum bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Bu karara göre idare mahkemesi tekrar davayı görecek mi? yoksa başka bir kurula mı sevkedilecek? ben Anayasa mahkemesine başvurabilir miyim bunun bir süresi var mı? bu konularda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 (düzenlendi) Danıştay'ın hangi dairesi size görevsizlik vermiş ? Daha önce olumlu şekilde sonuçlandı dediğiniz dosyalar Danıştay'ın hangi dairesi? 31 Aralık 2013 tarihinde Zafer Ayvacı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recep Mura 31 Aralık 2013 Yazar Paylaş 31 Aralık 2013 Danıştay'ın hangi dairesi size görevsizlik vermiş ? Daha önce olumlu şekilde sonuçlandı dediğiniz dosyalar Danıştay'ın hangi dairesi? Zafer Bey, Şuan evraklar elime gelmedi bana şuan uyaptan smsle geldi orada hangi daire olduğu belirtilmemiş bana şu idare mahkemesindeki şu nolu dosyanızda 25/11/2013 tarihinde temyiz sonucu dönmüştür, karar sonucu:görevsizlik. Genelde Danıştay 2.Daire bakıyor bizim davalara...emsallar hep bu daireden... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Şimdi bunun anlamı 1.danıştay yanlış daireye gitmiştir, daire görevsizlik verip görevli daireye göndermiştir. 2. Davaniza görevsizlik kararı verilmesi gerektiği düşüncesiyle danıştay dosyayı mahkemeye iade etmiştir, bu daha zayıf bir ihtimal. Sonuçta davayi henüz kaybetmiş görünmüyorsunuz. Yorum bağlantısı
Recep Mura 31 Aralık 2013 Yazar Paylaş 31 Aralık 2013 Şimdi bunun anlamı 1.danıştay yanlış daireye gitmiştir, daire görevsizlik verip görevli daireye göndermiştir. 2. Davaniza görevsizlik kararı verilmesi gerektiği düşüncesiyle danıştay dosyayı mahkemeye iade etmiştir, bu daha zayıf bir ihtimal. Sonuçta davayi henüz kaybetmiş görünmüyorsunuz. Aslında durum şöyle benim anladığım normalde şu ana kadar danıştay bizim davaları hep onaylıyordu hatta kendisine gelen olumsuz kararları da yeniden görüşülmek üzere bozuyordu. Ama bir dava yakın zamanda danıştayın bozma kararına rağmen İDDK'ya gitti ve oradan olumsuz bir karar çıktı şimdi danıştay yıllardır onadığı benzer davalara bu şekilde kararlar vermeye başladı halbuki benim durumumda olup onadığı bir sürü karar var. Ama şimdi görevsizlik kararı vermiş benim elimde sürüyle emsal karar var daha önce onadığı bu durumda ben ne yapabilirim...Ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 31 Aralık 2013 Paylaş 31 Aralık 2013 Hic bir sey yapamazsınız. Nasil ki mahkemeler Yargıtay in Danıştay in verdiği kararları emsal alarak uyguluyorlarsa, danistay da ust kurulunun kararini emsal olarak kullanir. Ancak ben bu kanıya nasil vardiginizi anlayamadim. Davaniz reddedilmemis ki. Yorum bağlantısı
Recep Mura 1 Ocak 2014 Yazar Paylaş 1 Ocak 2014 Anlıyorum ama mutlaka bu hukuk garabetini çözmek ve eşitliği sağlamak için bir çözüm yolu olmalı. bu kanıya nasıl vardığımı şöyle izah edeyim. Benim davamla ilgili bir çok eğitimci dava açtı bir çok idare mahkemesi kabul ederken bir kısmı da reddediyordu ancak şu ana kadar danıştaya temyiz edilen bu davalardan hep lehimize olumlu kararlar çıkıyordu ancak bir idare mahkemesi danıştayın kararına rağmen davayı tekrar reddetti ve davayı İDDK'ya götürdü. Oradan karar çıkana kadar danıştay diğer davaları onamaya devam etti. Ancak İDDK dan olumsuz bir karar çıkınca buna istinaden artık idare mahkemeleri olumsuz karar vermeye başladı ki benim aynı şartlarda davayı kazandığım mahkeme bir arkadaşımınkini reddetmiş durumda..Danıştay da muhtemelen bu karara göre davayı onamadı daha öncekilerin aksine...Ancak davaları kesinleşenler haklarını aldılar muhtemelen idarede bu dava yeniden görülürse veya İDDK'ya giderse davamı aleyhime döndürecekler şu an tablo bu şekilde. ama...Ama bu aleni haksızlık şu ana kadar aynı şartlarda olupta aynı yollarla dava açanlar haklarını aldılar ama bize şimdi olumsuz karar verme durumundular ben bu durumda ne yapabilirim nerede hakkımı savunabilirim bunu araştırıyorum ön hazırlık yapmak istiyorum. Eğer başvurma imkanım olursa Anayasa Mahkemesine eğer oradan da sonuç alamazsam AİHM kadar gitmek istiyorum tek sıkıntım sürecin nasıl işleyeceğini bilmemek ve ne zamana kadar nasıl başvuru yapacağımı bilmemek... Yorum bağlantısı
Recep Mura 1 Ocak 2014 Yazar Paylaş 1 Ocak 2014 Zafer Bey şuan e-devletten baktım önceden dosya durumunda Danıştayda yazıyordu şimdi açık yazıyor ve daha önce davamın görüldüğü idare mahkemesinde gözüküyor burada yeniden dava görülür mü? Görülürse bu sefer olumsuz bir karar verebilir mi? Verirse ben temyiz edebilir miyim? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 1 Ocak 2014 Paylaş 1 Ocak 2014 Danıştay kararını bilmeden bir şey söylemek zor. Ne diyerek iade ettiğini bilmemiz gerek. Yorum bağlantısı
Recep Mura 1 Ocak 2014 Yazar Paylaş 1 Ocak 2014 Teşekkür ederim Zafer Bey belgeler elime geçerse yazarım buraya. Ha bu arada kurum değiştirdim adres olarak eski kurumumu vermiştim herhalde mutlaka bana ulaştırırlar... Yorum bağlantısı
Recommended Posts