Tahir İlter 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Kombide normal musluk suyu mu kullanıyoruz? Evet abi zaten başka birşey kullanma şansın yok gibi. Sisteme basılan su hattı normal şebek suyu hattından çekiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Evet kaç kişi antifirizli su kullanıyor ? Cidd bir faydası var mı ? Aracımızda yazın da antifiriz kullanıyoruz ve faydası var deniliyor. Aynı mantık olsa gerek, mutlaka faydası vardır. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Antifiriz korozyonu,peteklerin temiz kalmasını sağlıyor ve ısı iletimini kolaylaştırıyor.Mutlaka faydası var ama kombi kullanma klavuzunda özel bir sıvısı olduğunu ve bundan başka birşey eklenmemesi gerektiğinden bahsetmiş. Servislerin milleti kazıklaması için yapılmış birşey de olabilir. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Ben katılıyorum antifiriz kullanılmasına ama yarın birgün kombi bozulursa niye koydunuz, ondan bozuldu demesin servis Antifirizin tadına bakılacak mı? Bu soruyu Şahin abi cevaplasın :D 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 4 Şubat 2014 Yazar Paylaş 4 Şubat 2014 bir çok servis pompaya zarar verdiğini söylemekte antifrizin. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Antifriz kombi için pek akıllıca değil. 1 Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Antifiriz koymak hesaplıda değil.Baymak kombi kullanıyorsanız her sene tesisattaki su boşaltılacak ve genleşme tankına hava basılacak.Bakım talımatları arasında bu madde var çünkü. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Arkadaşlar yeni bir eve taşınacağım, ev yeni ev ve kombili. Yapan firma ariston matis 24 kombi takmış, brüt 155 (net 115-120) m2. Salon güneye, oturma odası güney ve doğuya, mutfak, çocuk odası, yatak odası doğuya bakıyor. Dış cephede yalıtım var, katlar arasında da ses ve ısı yalıtımı var deniliyor. Peteklere gelince (ölçüler karışla alındı, yani yaklaşık değerler. her petekte termostatik vana var.) Salon 120 cm Oturma odası 140cm Mutfak 110 cm çocuk odası 100 cm yatak odası 120 cm giriş 50 cm banyoda havlupan var. Bu evde ısınmam nasıl olur? Kombi-petek uyumu nasıldır, yeterli midir? Şimdi ben diyorum ki, bu kombiyi satsam, yerine yoğuşmalı bir kombi alsam nasıl olur? Beleşe gelmiş ariston kombiyi kaça satsam iyidir? Beleşe gelmiş ariston kombiyi satıp yoğuşmalı kombi almak için üzerine koyacağım fark, ısınırken yapacağım tasarrufa değer mi? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Kombinin sıfırı 1000 lira civarı 650-700 lira fiyat çeksen satılır gibi geliyor. Bu eve uygun buderus yoğuşmalı kombi 1500 lira civarı Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Kombinin sıfırı 1000 lira civarı 650-700 lira fiyat çeksen satılır gibi geliyor. Bu eve uygun buderus yoğuşmalı kombi 1500 lira civarı 1500 lira çok iyi bir fiyat, peki. petek boyum yoğuşma için yeterli olacak mıdır? Yani kombiyi 50 derecenin altında yakarak ısınabilir miyim? Buderus kombinin modeli nedir? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Bence yeterli yoğuşmalı kombi için. 6-7 metreyi geçti ise yoğuşmalı kombi kullanılabilir. 30-50 derece aralığında da kombi yoğuşma özelliği ile çalışabiliyor diye biliyorum. Mesela bu ; http://www.kombitoptancisi.com/Kombi-Fiyatlari/Buderus-Kombi/Buderus-Yo%C4%9Fu%C5%9Fmal%C4%B1-Kombi-Fiyatlar%C4%B1/buderus-gb-012-25-k-yogusmali-kombi 1500 lira civarına var internette. not: yoğuşmalı kombiyi sadece yoğuşma özelliği için tercih etmemek lazım.Uzun ömürlü,alt ısı verimi daha yüksek ve diğer kombilere göre daha ekonomik. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Bence yeterli yoğuşmalı kombi için. 6-7 metreyi geçti ise yoğuşmalı kombi kullanılabilir. 30-50 derece aralığında da kombi yoğuşma özelliği ile çalışabiliyor diye biliyorum. Mesela bu ; http://www.kombitoptancisi.com/Kombi-Fiyatlari/Buderus-Kombi/Buderus-Yo%C4%9Fu%C5%9Fmal%C4%B1-Kombi-Fiyatlar%C4%B1/buderus-gb-012-25-k-yogusmali-kombi 1500 lira civarına var internette. not: yoğuşmalı kombiyi sadece yoğuşma özelliği için tercih etmemek lazım.Uzun ömürlü,alt ısı verimi daha yüksek ve diğer kombilere göre daha ekonomik. Yani aristonu satıp üzerine koyacağın 1000 lira civarı paradan zarar etmezsin diyorsun. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 bir çok servis pompaya zarar verdiğini söylemekte antifrizin. Antifriz kombi için pek akıllıca değil. Yıllardır kullanırım, benle alanların çoğu eşanjör değiştirtmiştir. Veya pastan dolayı vanaları bozulmuş, dönüş hattındaki filtre daha çabuk tıkanmıştır. Ben hiç birini yaşamadım. Su olan yerde pas olmak zorunda. Pası engelleyen şey antifrezee Yorum bağlantısı
Tahir İlter 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Bu hermetik atıklar bitsin Türkiye'de de yoğuşmasız kombi satışı yasaklanacak zaten Yine geriden takip ediyoruz gelişmeleri Yani aristonu satıp üzerine koyacağın 1000 lira civarı paradan zarar etmezsin diyorsun. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Faturam erken geldi bu ay. 160,00 TL. Günlük tüketim 4,99 TL. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 ben 2 sene oldu kombiyi yenileyeli, ariston yoğuşmalı aldım, çok memnunuz. peteklerde termostatik vana var. http://www.kombitoptancisi.com/Kombi-Fiyatlari/Ariston-Kombi/Ariston-Yo%C4%9Fu%C5%9Fmal%C4%B1-Kombi-Fiyatlar%C4%B1/ariston-genus-premium-evo-30-ff-yogusmali-kombi Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Bana da gelmiş 80 TL hiç kapatmadan 45C' de yaktım ... Evde termostat mı var?Devamlı yandıysa mucize bir rakam. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Standart ekipman abi Ev 1+1 Bir an benim kombi kaşık düşmanı gibi geldi rakamı görünce Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Şimdiki ev 500 yaksın, zil takıp oynarım 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Ariston matis 24 nasıldır? Daha önce de yazmıştım, evde hazır bu kombi var, kullanmalı mıyım, satıp yoğuşmalı almalı mıyım? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Abi imkanın var ise yoğuşmalı kombi al ... Aristonu satmak şartı ile 1500-2000 liraya ne alayım. Tahir buderus gb12 diyor, bosch classic condens de olabilir. Geniş modulasyondan bahsediliyor, onu tam bilmiyorum. Yani kafam iyi karıştı, şimdiye kadar ya sobalıda oturduk ya da merkezi de. Komibi işi karışık geldi. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 (düzenlendi) Almışken premix tam yoğuşmalı bir şey alayım diyorum. Şöyle bir sıralama yaptım, siz ne dersiniz. Buderus gb012 tam yoğuşmalı olmadığı için eledim. 1. grup BUDERUS Logamax GB042 22K EcoPlus ve BOSCH Classic Condense 2. grup E.C.A Confeo Premix S 24kW ve AIRFEL Digifel Premix 1. grupta marka kalitesi daha iyi ancak fiyatlar pahalı. 2. grupta fiyatlar uygun ancak markalar hakkında bilgim yok. Maddi olarak gücüm yeterse bosch classic condense +Bosch FR10 Dijital Göstergeli Modülasyonlu Oda Termostatı almayı düşünüyorum. Para çıkışmazsa 2.gruptan birine yöneleceğim. ECA'ya daha yakın duruyorum. Bunlara ilave olarak ARİSTON Genus Premium Evo 24 kW. Bu nasıldır? Ama hala şu geniş modülasyon işini anlamadım. 4 Şubat 2014 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 yoğuşmalı için petek sayısının fazla olması gerektiğini söylemişti mühendis arkadaş. 7-8 metre petek vardı, sanırım şu anda 12-13 metre. salonu pek kullanmadığımız için vanası çok kısıkta. (termostatik vana) diğerleri 3 yani 22-23 dereceye ayarlı, kombi 40 ta yanıyor, hiç kapatmıyoruz, alt daire boş, üst dolu, ev 185 mk. bu ay ödediğim fatura 210 tl. geçen sene kış çok soğuk geçti, alt kat doluydu en fazla ödediğimiz fatura 190 tl. kombimiz ariston yoğuşmalı, bir önceki sayfada linkini vermiştim. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 5 Şubat 2014 Paylaş 5 Şubat 2014 Almışken premix tam yoğuşmalı bir şey alayım diyorum. Şöyle bir sıralama yaptım, siz ne dersiniz. Buderus gb012 tam yoğuşmalı olmadığı için eledim. 1. grup BUDERUS Logamax GB042 22K EcoPlus ve BOSCH Classic Condense 2. grup E.C.A Confeo Premix S 24kW ve AIRFEL Digifel Premix 1. grupta marka kalitesi daha iyi ancak fiyatlar pahalı. 2. grupta fiyatlar uygun ancak markalar hakkında bilgim yok. Maddi olarak gücüm yeterse bosch classic condense +Bosch FR10 Dijital Göstergeli Modülasyonlu Oda Termostatı almayı düşünüyorum. Para çıkışmazsa 2.gruptan birine yöneleceğim. ECA'ya daha yakın duruyorum. Bunlara ilave olarak ARİSTON Genus Premium Evo 24 kW. Bu nasıldır? Ama hala şu geniş modülasyon işini anlamadım. E.C.A yı babamın kirada duran evi için tercih ettik.Thermostatik vana ve E.C.A kombi ile kiracımız oldukça memnun.Ariston'nun ise bir çok olumlu yorumunu duydum.Buderus zaten kendini ispat etmiş bir marka. Bence airfel burada uzak durulması gereken tek marka Yorum bağlantısı
Recommended Posts