Tansel Yavuz 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 İstanbul'un havası Ankara'ya göre daha yumuşak, aynı hava sıcaklığında Ankara da 40 da yanan kombi anca soğuk havayı kırarken, İstanbul da 40 da yanan kombi terletiyor. İstanbul da gece neredeyse sıcaktan camı açacaktım. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 314 TL bu ay gelen fatura.Günlük tüketim 9,7 m3. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Günlük 10 m3 ün altına mümkün değil düşmüyor bizim kombi.Çalışma durumu ise 40-45 derece aralığında ve 24 saat Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Kombi kazan sıcaklığı 57 dereceye ayarlı.Oda sıcaklığı 23 dereceye.Bence en mantıklı olan oda termostatı kullanmak. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Benim evin ısı kaybı yüksek maalesef. Üst kat ve alt kat boş evde yalıtım yok. Eğer oda termostatı kullanırsam şuan ki halinden yaklaşık 2 katı daha fazla gaz tüketirim. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Şubat 2014 Paylaş 6 Şubat 2014 Abi sen kirada değil misin? Başka bir eve çıkma durumun yok mudur ? Cidden soğuk evde oturmak bir azap... Ne kadar yaksan da faydası olmuyor YEni taşındım daha Mert. Ben taşındığımda bu durumlar yoktu böyle olacağını bilseydim hiç taşınmazdım. Önümüzde ki sene yalıtım yapılacakmış , bakalım eğer yapılmazsa çıkacağım zaten. Bir de kombinin bu kadar tırt olduğunu bilmiyordum... Yorum bağlantısı
Mert Ender 22 Nisan 2014 Paylaş 22 Nisan 2014 Arkadaşlar, kalorifer peteklerinden gelen metalik takırtı sesleri nasıl kesilir? Sabah uykusu diye bir şey kalmadı. Payölçerli merkezi ısıtma bir sistem var bizde. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Nisan 2014 Paylaş 22 Nisan 2014 Arkadaşlar, kalorifer peteklerinden gelen metalik takırtı sesleri nasıl kesilir? Sabah uykusu diye bir şey kalmadı. Payölçerli merkezi ısıtma bir sistem var bizde. Muhtemelen peteklerde hava vardır.havasını almanız gerekiyor petegin yan kısmında üste hava alma anahtarı mevcut. Yorum bağlantısı
Mert Ender 22 Nisan 2014 Paylaş 22 Nisan 2014 Muhtemelen peteklerde hava vardır.havasını almanız gerekiyor petegin yan kısmında üste hava alma anahtarı mevcut. Somun gibi bir parça var Adem Bey, herhalde onu söylüyorsunuz. Bunu yapınca ortalık su olmaz değil mi? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 22 Nisan 2014 Paylaş 22 Nisan 2014 Arkadaşlar, kalorifer peteklerinden gelen metalik takırtı sesleri nasıl kesilir? Sabah uykusu diye bir şey kalmadı. Payölçerli merkezi ısıtma bir sistem var bizde. Peteklerin genleşme sesidir o. Çözümü yok malesef. 2 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 herkese selamlar bu kombiyi almayı düşünüyoruz adana 'da kullanılacak 160 metre kare ev güney, doğu ve kuzey cepheli 7 katlı binanın son katı ısı yalıtımı yok ev 2 yıllık pvc pencere ve çift cam var . mutfağa kurulacak buderus kullanan bilen var mı öneririrmisiz. marka olarak kesinikle buderus marka olacak ama farklı seride önerirseniz sevinirim. 1 Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Aynı kombiyi kullanıyorum, diğer modelleri yerli montaj, bu model orijinal alman üretimi ve çok kaliteli, tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 (düzenlendi) Teknik Özellikler ÜRÜN TİPİ Premix-yoğuşmalı EMNİYET SİSTEMİ Pompanın sıkışmasını önleyen Anti-blokaj sistemi SİSTEM Gelişmiş Otomasyon Sistemi AĞIRLIK 44 kg BACA GAZI SICAKLIĞI 60-94 °C GÜNEŞ SİSTEMİ Güneş enerjisi ile uyumlu EKRAN Geniş LCD ekran ve büyük butonlar İŞLETME BASINCI 3 bar GARANTİ 2 yıl ELEKTRİK TÜKETİMİ Çok düşük stand by güç tüketimi (2W) DONMAYA KARŞI KORUMA Var SESSİZ ÇALIŞMA Sessiz çalışma [ max. yükte dahi 36 dB(A)] TANK HACMİ 12 litre SICAK SU 12 l/dak KAPASİTE 24 kW ısıtma, 30 kW kullanım suyu kapasitesi özellikleride bunlar 28 Haziran 2014 tarihinde Rasim Bolat tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Ben de şu sıralarda yana yakıla kombi arıyorum fiyat paylaşabilirmisiniz arkadaşlar... Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Ben de şu sıralarda yana yakıla kombi arıyorum fiyat paylaşabilirmisiniz arkadaşlar... En ucuzunu al en az 10 sene çalışıyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 En ucuzunu al en az 10 sene çalışıyorlar. Fatih abi ev 145 Metre kare.. petek toplamı da max 9 metre falan yoğuşmalı almalımıyım ne önerirsiniz... Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Fatih abi ev 145 Metre kare.. petek toplamı da max 9 metre falan yoğuşmalı almalımıyım ne önerirsiniz... Yoğuşmalı kombi ile normal hermetik arasındaki fark verimliliği ile alakalı. Normali %93 , yoğuşmalı %104 gibi rakamlar ile ısıtıyor . Normalde 145 metrekare için 20,000'lik bir alet alman yeterlidir. Yoğuşmalıya extrada 1000-1200 tl fark vermeye değmez.Osmaniyede ısıtma olarak taş çatlasın 4-5 ay kullanacaksın. Ben soğuk bir bölgede oturmadıktan sonra yoğuşmalıya fazladan para vermek gereğini duymuyorum. Eskiden en iyisini alma taraftarıydım her şeyin. Fakat son 10 senede elektrik yada elektronik olan yada teknolojik yeniliklere açık olan her cihaz o kadar çabuk gelişiyorki en pahalısından ziyade f/p açısından en makul olanı almak artık daha mantıklı . Netice alınan her ürün 4-5 senede demode oluyor bozuldumu tamire bile gerek duymadan atıp yenisini almak bana daha akıllıca geliyor. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 yoğuşmalıya gerek yok demeyin, her zaman iyiler. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 yoğuşmalıya gerek yok demeyin, her zaman iyiler.Ama abi yoğuşma olayı 10 metre peteği olan evlerde faaliyete geçecekse benimki de 9 metre ise yoğuşma özelliği hiçbir zaman kullanılamayacak demek değilmidir.... Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Benim okuduğum kadarıyla metre arttıkça verim farkı artıyor, ama kısa metrajlarda bile avantaj sağlıyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 Havalar soğudu, kombi sorunlarını yazmaya başlayalım. Evi mart sonunda teslim almıştık ve o zaman havalar soğuk ve bina yeni olduğu için kombiyi bir haftadan uzun süre yakmıştık. Bir sıkıntı yoktu. Bu sıralar tekrar yakmaya başladık ancak sık sık su eklemek zorunda kalıyoruz çünkü basınç düşüyor. Akşam 2 bar yaptığım su sabah kaltığımızda neredeyse sıfır oluyor. Kombide tecrübeli de değiliz. Baktığımda gözle görünür bir kaçak yok. Sadece kombi altındaki kırmızı hattan peteğin birine giden boruda pas lekesi var. Sorun ne olabilir? Ayrıca basınç sıfır olursa kombiye ne olur? Bir de şunu ekleyim, termostatik vanalar acaip ses yapıyor, ben bir kış deli olurum. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 Yoğuşmalı kombide petek boyu kombinin yanma sıcaklığı ile alakalı. Yani 80-90 metrekare evde atıyorum 8 metre petek ile kombiyi en fazla 40 derecede yakarsanız yine yeterli tasarrufu sağlarsınız. Önemli olan kombinin yanma sıcaklığı artırıp yoğuşma verimini azaltmamak. Yoksa kombiyi 70 derecede bile yaksanız yine tasarruf yapar ama çok az yapar. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 Havalar soğudu, kombi sorunlarını yazmaya başlayalım. Evi mart sonunda teslim almıştık ve o zaman havalar soğuk ve bina yeni olduğu için kombiyi bir haftadan uzun süre yakmıştık. Bir sıkıntı yoktu. Bu sıralar tekrar yakmaya başladık ancak sık sık su eklemek zorunda kalıyoruz çünkü basınç düşüyor. Akşam 2 bar yaptığım su sabah kaltığımızda neredeyse sıfır oluyor. Kombide tecrübeli de değiliz. Baktığımda gözle görünür bir kaçak yok. Sadece kombi altındaki kırmızı hattan peteğin birine giden boruda pas lekesi var. Sorun ne olabilir? Ayrıca basınç sıfır olursa kombiye ne olur? Bir de şunu ekleyim, termostatik vanalar acaip ses yapıyor, ben bir kış deli olurum. Basınç belli bir değerin altına düşünce kombi çalışmaz. Yorum bağlantısı
Emre Usta 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 Su kaciriyor tesisat yada bizim kombide olmustu kombinin icine su aliyordu pompa Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 Birileride cevap verse iyi olurdu sanki durum böyle ama sadeceo bölgelerde böyle bir şey var yayılmadı daha Mert birinizden biriniz kırdıracaksınız duvarı. Sorun kimde çıkarsa masrafı o ödeyecek başka çaresi yok. Alt komşunun tavanına bakmak lazım ne durumda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts