İçeriğe Yönlendir

Kombi-Isınma-Doğalgaz

Mustafa Çayır

Kombi markası  

113 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Köksal Yılmaz

Bir kaç gündür musluk suyunda sıcak-soğuk-sıcak-soğuk problemi yaşıyoruz. Duşta büyük sıkıntı oluyor malum. Suyun akışında herhangi bir düşüklük/fazlalık yok, metal filtreleri de temiz kontrol ettim. Peteklerde sorun yok sadece musluk suyunda yapıyor(belki de peteklerde de sıcak-soğuk yaptığından farketmiyor olabiliriz ama oda sıcaklığında dikkat çeken bir değişim yok). Fikirleriniz nelerdir sevgili forumdaşlar :)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bir kaç gündür musluk suyunda sıcak-soğuk-sıcak-soğuk problemi yaşıyoruz. Duşta büyük sıkıntı oluyor malum. Suyun akışında herhangi bir düşüklük/fazlalık yok, metal filtreleri de temiz kontrol ettim. Peteklerde sorun yok sadece musluk suyunda yapıyor(belki de peteklerde de sıcak-soğuk yaptığından farketmiyor olabiliriz ama oda sıcaklığında dikkat çeken bir değişim yok). Fikirleriniz nelerdir sevgili forumdaşlar :)

Dun servis geldi sicaklik sensoru bozulmus, kucuk de bir sensor, toplam maliyet 70 tl

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

İlk mesajı okuyunca aklıma üç yollu vana geldi Köksal ama ikinci mesajı görünce farklı sorunmuş.Üç yollu vana olmadığına sevindim.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

İlk mesajı okuyunca aklıma üç yollu vana geldi Köksal ama ikinci mesajı görünce farklı sorunmuş.Üç yollu vana olmadığına sevindim.

Abi ben de bikaç araştırma sonrası ondan suphelendim hatta servise de söyledim ilk onu kontrol etti sorun yok dedi, küçük bi sensörmus isi sensörü.
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Üç yollu vanaya 7-8 sene önce 300 tl verince içime oturmuştu.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Üç yollu vanaya 7-8 sene önce 300 tl verince içime oturmuştu.

Guzel paraymis hakkaten abi

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Recep Güney

2 yıl kirada oturdum evde yoğuşmalı buderus marka bir kombi vardı soğuk bir yerde yaşıyoruz ve bina yeni olduğundan alt katta ve yan dairede kimse yoktu hem evde üşüyüp hem 500tl fatura ödedik. sonraki yıl komşular geldi ancak kışın soğuk sert oldu yine faturalar kabarık geldi. evimiz 130 m2 idi.6 ay önce ev aldık çok şükür kuzey cephe 120 m2 eca hermetik kombi var bu kış da sert geçti kiracıyken aynı sartlarda 600 fatura ödediğim ay yeni evimizde 420 ödedik. iki eve de ilk biz oturduk kışın geceleri -20 yi bulan soğuklar vardı. birçok etken var elbette yalıtım petek uzunluğu vs vs. ancak daha önce de değinildiği gibi f/p olarak ideal olanı almalı buderus kombimizin fiyatı 2600 tl civarıydı 2013 de baktığımda, şimdiki eca nın fiyatı da 1000 tl ve eca dan daha memnunuz:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. 

Bu hafta taşınıyoruz. Yeni eve kombi alma arefesindeyim. Buderus GB072 ile Viessmann Vitodens 26 KW arasında kaldım. Hala karar veremedim.

anakartları kaç lira bir sor.

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. 

Bu hafta taşınıyoruz. Yeni eve kombi alma arefesindeyim. Buderus GB072 ile Viessmann Vitodens 26 KW arasında kaldım. Hala karar veremedim.

Hangi markayı önersek mutlaka karşı görüşte olan biri vardır :)

Herkes kendi kullandığı kombiyi övecektir.

Teknolojileri arasında çok fazla fark yoktur. Buderus ısıtma eşanjörleri Al-Si döküm,  Viessmann paslanmaz çeliktir.

Viessmann bakımı çok kolaydır. Her 2 yanına da dolap yapsanız kapak önden açılır ve bütün parçalara çok rahat ulaşılır.

Otuz yıldır bu sektörde yer alan biri olarak evime Vitodens 100 monte ettim.

Bu arada oda termostatı kullanmayın. Tasarruf ve konfor için termostatik radyatör vanası taktırın. Ayrıca fark ödeyerek Vitodens 100için dış hava kompanzasyon sensörü taktırın. Böylece hava sıcaklığına göre ideal kazan ısısını kombi kendi ayarlayacaktır.

Bizzat denedim. Aynı özellikte, aynı bina içinde 2 ev arasında % 30 yakıt farkı oluşuyor.

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Teşekkür ederim Cemal bey. Kullanıcı yorumu bi başka oluyor. Vitodens sizde ne zamandır var? Arıza sıklığı nedir? Sessizlik durumu nasıl? Bilgi verebilir misiniz?

Ek: Ev 160 m2 4+1, tüm odalar alttan ısıtma. Arasında kaldığım 2 kombi doğru tercih mi? 

Vitodens kombiyi 5 yıldır kullanıyorum.  Bütün arkadaşlarıma ve akrabalarıma da aynı kombiyi kullandırdım. Ne bende ne de diğerlerinde 1 kez bile arıza yapmadı.

Modülasyonlu brülöre sahip ve son derece sessiz. Mutfakta buzdolabının yanında çalışıyor. Buzdolabının sesinden daha düşük ses seviyesine sahip. Arıza yapacak olursa ekranda beliren kodlar aracılığıyla kesin teşhis koyabilirsiniz.

Kullanacağınız alan için yeterli elbette. Yerden ısıtma sisteminde termostatik vana kullanılmadığı için oda sıcaklık kontrolü yapmak isterseniz mecburen oda termostatı kullanacaksınız.

Ancak önerdiğim dış hava kompanzasyon sensörünü mutlaka taktırın.

Yorum bağlantısı

4 senedir Viessman Vitodens 100 kullanıyorum. Radyatörlerde ise danfoss termostatik vana var. Şimdiye kadar en ufak bir problemim olmadı. Gayet sessiz bir kombi yanına yaklaşmadıkça çalıştığını anlamak güç.

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Cemal bey, hanım yorumunuzu okudu. Buderus istiyordu ama mühendis ve kullanıcı olmanızdan da dolayı sanırım Vitodens olsun o zaman dedi. 

Doğru tercih :)  Güle güle kullanın.

Endişe etmeyin. En küçük bir sorun yaşamazsınız.

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

şuan buderus kullanıyorum;

duş için sıcak su açıp sıcak su gelmesi için kaç dk bekliyorum bilmiyorum.  

duş alırken birden soğuk su gelmeye başlıyor .   

faturalarımız komşularıma göre 30 tl kadar yüksek geliyor.

ama binada 3-4 evin kombisi dondu ama buderusta tık yok o ayrı güzellik.

çok sesli ve titreşimli çalışıyor buda baya rahatsız edici oluyor.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Vitodens kombiyi 5 yıldır kullanıyorum.  Bütün arkadaşlarıma ve akrabalarıma da aynı kombiyi kullandırdım. Ne bende ne de diğerlerinde 1 kez bile arıza yapmadı.

Modülasyonlu brülöre sahip ve son derece sessiz. Mutfakta buzdolabının yanında çalışıyor. Buzdolabının sesinden daha düşük ses seviyesine sahip. Arıza yapacak olursa ekranda beliren kodlar aracılığıyla kesin teşhis koyabilirsiniz.

Kullanacağınız alan için yeterli elbette. Yerden ısıtma sisteminde termostatik vana kullanılmadığı için oda sıcaklık kontrolü yapmak isterseniz mecburen oda termostatı kullanacaksınız.

Ancak önerdiğim dış hava kompanzasyon sensörünü mutlaka taktırın.

Cemal bey,  Viessman ile Demirdöküm ortak üretim yapıyorlar diye biliyorum. Teknoloji aynı ise Demirdöküm'de alınabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
  •  

Cemal bey,  Viessman ile Demirdöküm ortak üretim yapıyorlar diye biliyorum. Teknoloji aynı ise Demirdöküm'de alınabilir diye düşünüyorum.

Viessmann ve Demirdöküm ortak üretimi yok. Belki birbirlerine parça yaptırabilirler ama ürünler tamamen farklı. 

Viessmann'ın  kullandığı eşanjörler, brülörler ve kontrol sistemleri tamamen kendine özel. Kaliteye çok fazla önem veriyorlar.

Parçalarını tek tek inceleyecek olursak kendine has ve kalitesini de belli eden parçalar.

Yerli üretim denen kombilerin de sadece kasa kısmı yerli :)  Yanma ve kontrol parçalarının tamamı ithal. Pek çoğu da yabancı markalara lisans ödenerek üretilen ürünler.

Bana göre Viessmann - Vaillant - Buderus  bu üç marka diğerlerinden bir adım önde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Büyüközkan
(düzenlendi)

Abi demirdöküm ile viessman'ın her hangi bir ortaklığı yoktur ama geçen yıl demirdöküm ' ü vaillant satin aldi . Bu isin icinde biri olarak demirdöküm nitromix kombiyi tercih ederim .

tarihinde Mert Büyüközkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

benim eski evimde bosch (35kw) yeni evimde de vitodens 100 var. yeni eve geldiğimde hiç kullanılmadığı halde bir başka daireden bozulan anakartı bizimkine takmışlar ve bozuktu. 900TL anakart fiyatı istediler. Müteahhit ile yine görüşerek satılmayan bir başka daireninki ile değiştik. zaten bizimkini de eğreti takmışlardı farketmiştik. En son kalan için yenisini alacaklar.

Çalışma performansı açısından bosch ile vitodens arasında fark çok gördüm diyemem ama vitodenste sıcaklık ayarları düğme ile ve bunlar potansiyometre. Uzun vadede oksitlenebilir sanki. dokunmatik kademeli olanlar bana daha olumlu geliyor. Yanma hücresi vitodenslerin davul gibi birşey. diğer kombilerde öyle değil.   su doldurma vanası kalorifer su alma kelebeği ile kullanılmak zorunda. kendi vanası üzerinde gelmiyor. bazen servisler bunu söylemeyip su eklemek için ücret alıyorlarmış. 

yakıtı çok yakıyor felan diye söyledilerdi ama bence öyle birşey yok. oldukça az yaktı.   modülasyon seviyesi 2 den aşağı inmedi su ısıtmada da klaoriferde de. sıcaklık termostat (kendi termostatı) aralığı 10 derece.. yani  suyu 50 dereceye ayarlıyorsun. 50 ye geliyor. sonra kendini bırakıyor. 40 dereceye kadar çalışmıyor. 40 derecede yeniden devreye giriyor.  oysa modülasyonla bu işi zaman içinde ayarlayarak çözmesi lazımdı. bosch sanki bu işi daha iyi yapıyordu. öğreniyordu ve tam o sıcaklıkta tutacak şekilde devamlı yanıyordu sanki.

kolay gelsin.

not: oda termostatım dış sıcaklık sensörüm yok. Bunları hep manuel elle düşünerek ayarlıyorum. Odalarda vana termostatik ama genelde hepsi açık sonuna kadar.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

benim eski evimde bosch (35kw) yeni evimde de vitodens 100 var. yeni eve geldiğimde hiç kullanılmadığı halde bir başka daireden bozulan anakartı bizimkine takmışlar ve bozuktu. 900TL anakart fiyatı istediler. Müteahhit ile yine görüşerek satılmayan bir başka daireninki ile değiştik. zaten bizimkini de eğreti takmışlardı farketmiştik. En son kalan için yenisini alacaklar.

Çalışma performansı açısından bosch ile vitodens arasında fark çok gördüm diyemem ama vitodenste sıcaklık ayarları düğme ile ve bunlar potansiyometre. Uzun vadede oksitlenebilir sanki. dokunmatik kademeli olanlar bana daha olumlu geliyor. Yanma hücresi vitodenslerin davul gibi birşey. diğer kombilerde öyle değil.   su doldurma vanası kalorifer su alma kelebeği ile kullanılmak zorunda. kendi vanası üzerinde gelmiyor. bazen servisler bunu söylemeyip su eklemek için ücret alıyorlarmış. 

yakıtı çok yakıyor felan diye söyledilerdi ama bence öyle birşey yok. oldukça az yaktı.   modülasyon seviyesi 2 den aşağı inmedi su ısıtmada da klaoriferde de. sıcaklık termostat (kendi termostatı) aralığı 10 derece.. yani  suyu 50 dereceye ayarlıyorsun. 50 ye geliyor. sonra kendini bırakıyor. 40 dereceye kadar çalışmıyor. 40 derecede yeniden devreye giriyor.  oysa modülasyonla bu işi zaman içinde ayarlayarak çözmesi lazımdı. bosch sanki bu işi daha iyi yapıyordu. öğreniyordu ve tam o sıcaklıkta tutacak şekilde devamlı yanıyordu sanki.

kolay gelsin.

not: oda termostatım dış sıcaklık sensörüm yok. Bunları hep manuel elle düşünerek ayarlıyorum. Odalarda vana termostatik ama genelde hepsi açık sonuna kadar.

Mehmet Bey,

Su doldurma içi kullanılan iğne vananın orijinal siyah plastikten kolu var. Sizinkini takmamışlar üzerine ( veya hiçbirini takmamışlar) Vitodenslerin yanma hücresi dairesel sarmal paslanmaz çelik borulardan oluşur. Hem direnci, hem de kireçlenip tıkanma ihtimali çok düşük. Dairesel form nedeniyle brülörden öptimum verim alınıyor. Geniş bir yanma hücresi olduğu için de sessiz çalışıyor. 

Ana kart işi zaten montajcının yaptığı bir sahtekarlık.  Montaj yapan firmayı Viessmann a şikayet etmelisiniz.

Bu arada dış hava kompanzasyon sensörü temin edip bağlantı yaparsanız modülasyon için ayar da yapmanıza gerek kalmaz. Tasarruf süper.

Sağlıklı ve mutlu günlerde kullanın.

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Tuna İşgören

8 haziran itibari ile bireysel doğalgaza geçtik apartman olarak . yapmış olduğum araştırmalar sonunda Buderus Logamax GB062 yoğuşmalı kombi aldım . Bağlantılar yapıldı ve doğalgaz açıldı . Şuanda aktif olarak kullanıyoruz .

Sormak istediğim . Bu yoğuşmalı kombi sadece petekleri ısıtırkenmi yoğuşma yapıyor. Sadece çeşmeye sıcak su beslerken yoğuşma yaparmı ? az önce sıcak su kullanılırken yoğuşma tahliye borusundan su akıttığını fark ettim .

Birde son sorum :)  musluk suyu 40 dereceye ayarlı en düşük bu kadar ayarlanıyor. Su sıcak geliyor haliyle yaz ayındayız . Sıcak su gelirken musluğun ayarını biraz soğuk tarafına doğru yapıyorum su daha ılık olsun diye bunun kombiye zararı varmıdır ?

Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Tahliyeden su geliyorsa yoğuşmanın olduğunu gösterir.

Kombiye hiç bir zararı yok, için rahat olsun.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Tahliyeden su gelmesi yoğuşma yaptığını gösterir. Vaillantta sıcak su 36 dereceye kadar ayarlanabiliyor 40 sıcak geliyorsa musluktan ılıştırmaktan başka şansınız yok kombi için zararıda yok. Cihazın yoğuşma yapması için en fazla 55derece ve altında çalıştırmanız gerekiyor. Yeni cihazınız hayırlı olsun güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Bi kac arkadasim musluktan suyu ilistirirsan kazandaki su kaynar kombiye zarar verir demisti ama ilistirma yaptigimda su sicakligi 41 derece sabit kalıyor ve kaynama sesi falan yok aklimi kurcaladi

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

şindik kardeşim öncelikle hayırlı olsun soru şunlar evin kaç metre kare ? ki yoğuşmalı taktırdın eğer evin 200 m2 altındaysa yoğuşma sistemi %80 dengesiz çalışır ve yakıt artar çünkü yoğuşmayı yapacak döngüyü sağlamaz

Ve o bir kaç arkadaş birşeyden anlamıyormuş sıcak su soğuk kısımla istediğin sıcakla ayarlanır musluk üzerinden kombiye zararı yoktur.

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

100 m2 9 metre petek var. Birçok muhendisle gorustum ve yogusma icin m2 onemli değil sehir efsansidir dedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...